SDP

putokaz1

#57301 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Malkh da li si još uvjek koalicija DF-SDA?
kmirsad

#57302 Re: SDP

Post by kmirsad »

bunk wrote:
kmirsad wrote:
putokaz1 wrote:Tako je Mirsade
Saradnaj s SDA se više NEOPRAŠTA
Izhlapiti će moč. položaji , funkcije, pare će se potrošiti, lica naborati, nekretnine ruinirati, noge oslabiti..
S kim će kafu u čaršiji popiti kad budu obični starčići...
Tuzla dugo pamti svoje izdajnike i gotovo nikada ne oprašta...
Samo su jedni izdajnici,oni sto 14.05 odose na brdo i okrenuse cijevi na Tz i BiH.
Politicke neistomisljenike nazivati tako je u najmanju ruku suludo da prostis druze Kmirso.
Nisu samo ti, što su ciljano otišli 14.05 na brdo da bi okrenuli cijevi tenkova topova, haubica... na Tuzlu, izdajnici.
I nisam o ovoj grupi govorio sa vremenskom distancom od gotovo 25 godina.
Svi mi dobro znamo da je Enko bio patriota Tuzle, pripadnik Armije BiH, čak iz rata izašao sa činom majora, a kasnije postao visdoko pozicionirani kadar SDP-a. direktor Carine ispostava Tuzla, Direktoir Direkcije za izgradnju Tuzla, federalni Ministar prometa i komunikacija, državni poslanik i... popularni čaršijski momak...
I na kraju, posustao, podlegao iskušenju... zinula guzica na mizerna i nemočna imenovanja i pozicije... izdao u svijetu poznatu "Tuzlansku priču" i SDP principe i na vlast i sve bitne pozicije, nam doveo SDA, po kojoj su se sva trojica maksimalno utrkivali u pljuvanju u predizbornoj kampanji.
Ovo kako si ti protumačio moj komentar druže bunk, je klasična zlonamjerna zamjena teza.
Znam koliko ti je vašan ulazak u NATO.
Šta kaže čelnik novih socijaldemokrata za ovo privremeno odustajanje od NATO i protu Ustavan Sporazum kojim se Dodiku, RS, večinski hrvatskim kantonima u kojima odlučuju Čovke i HDZ, te Vučiću i Srbiji... daju poluge odlučivanja hočemo li uči u NATO ili ostati vojno neutralni, bespomočni i napadnuti ponovo.
putokaz1

#57303 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Bijedić ososba koja će nestat kao političar 2020
KomunistaTZ

#57304 Re: SDP

Post by KomunistaTZ »

Mirso nikako da preboli Kuku :)
putokaz1

#57305 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Ko spominje Kuku,Bitno je da se Hićo vratio na TK
To je isto kad bi se Nedićevci branili ,znate mi smo sklonili Kraljevsku vlast,nismo saradjivali s Nijemcima,već sklonili Kralja
bunk

#57306 Re: SDP

Post by bunk »

Anp ide redovno u Brisel,nastavlja se NATO put tacno onako kako to NATO zeli.
Sve ove predstave koje se odigravaju su za narod .
Kakve poluge upravljanja kakvi bakraci..
I nisam zlonamjerno nista pokusao napisati, ako si tako protumacio izvini ,pogotovu prema tebi Kmirso,za kikija ne mogu garantovati njegovi tekstovi znaju pogoditi u odredjenu dugmad pa bi napisao i sto ne mislim :mrgreen: ovdje po nacinu pisanja i razmisljanju ja i ti smo u 5 deka,da se nadjemo gdje za stolom mislim da bi se zapili ko ona dva iz zikine dinastije :lol:
Leverage

#57307 Re: SDP

Post by Leverage »

malakh wrote:objasnio sam ja kako si ti baranio i bijedica, samo izgleda imas malih problema za znacenjem i shvatanjem rijeci "de facto".

o tom, po tom. ja sam jedan od gradjanja, glasaca, kojem je bitno obrazovanje i koji buducnost vidi samo i iskljucivo u obrazovanju i ne podrzavam ljude koji su vjeciti studenti ili koji su fakultete zavrsiili samo kako bi se dodvorili sefu partije koji je za njihovo imenovanje, od njih to trazio.
Naravno da nemam problema sa razumijevanjem izraza de facto, to što si ti kao objasnio ne vrijedi ništa dok ne nađeš post i objasniš kako sam u tom postu branio Bijedića makar i uvijeno. Ti objašnjavaš na osnovu pogrešnih premisa, dakle laži, prema tome tvoj zaključak nužno mora biti netačan ili namjerno lažan.

Obrazovanje je izuzetno bitno i o tome bi se moglo razgovarati nekom drugom prilikom puno detaljnije. Ali tvoje mahalsko procjenjivanje nečijeg stepena obrazovanja ili čak razloga zbog kojih je neko završio fakultet jednostavno nije relevantna priča o obrazovanju. Zamisli završio fakultet da se dodvori šefu :lol: I očekuješ da te neko shvati ozbiljno.
kmirsad

#57308 Re: SDP

Post by kmirsad »

KomunistaTZ wrote:Mirso nikako da preboli Kuku :)
:lol: :lol: :lol:
Ne mogu da prebolim BH Blok...
bunk wrote:Anp ide redovno u Brisel,nastavlja se NATO put tacno onako kako to NATO zeli.
Sve ove predstave koje se odigravaju su za narod .
Kakve poluge upravljanja kakvi bakraci..
I nisam zlonamjerno nista pokusao napisati, ako si tako protumacio izvini ,pogotovu prema tebi Kmirso,za kikija ne mogu garantovati njegovi tekstovi znaju pogoditi u odredjenu dugmad pa bi napisao i sto ne mislim :mrgreen: ovdje po nacinu pisanja i razmisljanju ja i ti smo u 5 deka,da se nadjemo gdje za stolom mislim da bi se zapili ko ona dva iz zikine dinastije :lol:
:lol: I meni se to čini...Valjalo bi nam upriličiti jedan radni ručak... :lol:
A kiki nije loš, naprotiv, istinu piše... samo je ponekad radikalan, pa ga ponese mladost i mladalački žar...
drug_profi

#57309 Re: SDP

Post by drug_profi »

Niko nije rekao da ANP ide ali bunk zna da ide.
Tesko je prihvatiti da si cijeli zivot u zabludi.
bunk

#57310 Re: SDP

Post by bunk »

Ok.
vatrogasac

#57311 Re: SDP

Post by vatrogasac »

drug_profi wrote:Niko nije rekao da ANP ide ali bunk zna da ide.
ANP ide sigurno samo redukovan da Mićko ne izgubi izbore jer ga opozicija mezeti i zbog onako konfuznog člana 3. Našim političarima se da da malo glume vlast, ali pošto smo protektorat obave se razgovori i kaže im se da je dosta igara nego treba malo i raditi ako hoće da ostanu vlast. Onda se na telefonskoj sjednici dogovore preko noći.

drug_profi

#57312 Re: SDP

Post by drug_profi »

Ok.
I šesta flota isto...
kmirsad

#57313 Re: SDP

Post by kmirsad »

drug_profi wrote:Niko nije rekao da ANP ide ali bunk zna da ide.
Možda bunk ima neke pouzdanije informacije od nas.
U svalom slučaju uskoro će se znati je li ovo bila predstava za narod...
vatrogasac

#57314 Re: SDP

Post by vatrogasac »

kmirsad wrote:
U svalom slučaju uskoro će se znati je li ovo bila predstava za narod...
Ništa se neće znati uskoro. Naši 'vladari' su samo dobri glumci i ništa više. Jel' stvarno neko povjerovao da naše Predsjedništvo i Mile koji saziva Skupštinu RS-a i palamude bez veze cijeli dan odlučilo o tome da li će se završiti Pelješki most ili neće? Pelješki most i srpski nacionalni interes. :mrgreen: Dodiku je ta predstava trebala upravo da dobije ovakav član 3. Isto što se danas priča je priprema pučanstva za nešto što će se desiti kroz mjesec dana. Šta ako ucijenjeni Dodik igra bolje za Amere nego što bi igrao u prošlom mandatu isprobani Ivanić?
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#57315 Re: SDP

Post by malakh »

Leverage wrote:
malakh wrote:objasnio sam ja kako si ti baranio i bijedica, samo izgleda imas malih problema za znacenjem i shvatanjem rijeci "de facto".

o tom, po tom. ja sam jedan od gradjanja, glasaca, kojem je bitno obrazovanje i koji buducnost vidi samo i iskljucivo u obrazovanju i ne podrzavam ljude koji su vjeciti studenti ili koji su fakultete zavrsiili samo kako bi se dodvorili sefu partije koji je za njihovo imenovanje, od njih to trazio.
Naravno da nemam problema sa razumijevanjem izraza de facto, to što si ti kao objasnio ne vrijedi ništa dok ne nađeš post i objasniš kako sam u tom postu branio Bijedića makar i uvijeno. Ti objašnjavaš na osnovu pogrešnih premisa, dakle laži, prema tome tvoj zaključak nužno mora biti netačan ili namjerno lažan.

Obrazovanje je izuzetno bitno i o tome bi se moglo razgovarati nekom drugom prilikom puno detaljnije. Ali tvoje mahalsko procjenjivanje nečijeg stepena obrazovanja ili čak razloga zbog kojih je neko završio fakultet jednostavno nije relevantna priča o obrazovanju. Zamisli završio fakultet da se dodvori šefu :lol: I očekuješ da te neko shvati ozbiljno.
hoces da uprostim, jer vidim da se pravis budala. konstantno si, u kampanji pricao o sdpu u superlativu. kako su najbolji, kako ce pobijediti na izborima, kakp ce denis biti predsjednik itd. pricao o sdpu, a nosilac liste u tvom kantonu, za drzavni parlament je bio bijedic. dakle ne da si branio bijedica kroz pricu i hvalospjeve o sdpu u cjelini, gdje nisi, u negativnom kontekstu izdvojio, niti jednog pojedinca. o cemu dalje da pricamo? cak da produzim jos, dao si glas bijedicu, direktno ili indirektno, ne znam, ali jesi.

druga stvar, tvrsia kako ja pricam napamet i mahalske price o obrazovanju. ako je tako, pojasni mi kada je cengic zavrsio fakultet i gdje i zapravo, da li ga je uopce i zavrsio? a bio je generalni sekretat do nedavno i kao takav nosilac liste dva puta.
Leverage

#57316 Re: SDP

Post by Leverage »

Dakle ako sam, kao član SDP-a, pozitivno pričao o SDP-u i to u kampanji znači da mislim najbolje o svima u SDP-u pa tako i o Bijediću, te ako branim SDP ja zapravo branim i Bijedića. Hajde baš fino da smo razjasnili po kojoj logičkoj matrici radi tvoj mozak tako da znamo kako da se postavljamo prema tebi u narednom periodu. Ovo je inače logički neispravno razmišljanje, a logika je egzaktna nauka.

Ne znam šta je završio Čengić i da li je uopšte nešto završio ali sam siguran da šta je god završio nije to uradio "da se dodvori šefu".
putokaz1

#57317 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Da hvalio sam SDP ,vjerovao u Denisa ali Bake nas je sve nadmudrio
Baketovi igrači:Komšić,Šepić,Mirsad H,Fahro,Kuko ..itd Taktički su odradili i još Bijedić i Vujović
Nažalost Bake je prepametan da bi ga mi pobjedili,tačno zna koga će postavit kao protivkandidata,ko će odvući glasove,ima svoje ljude i u SDP,čak i na viskom pozicijama,Kad je Delić Baketov igrač kud ćeš dalje
Bake ima viziju kakao da opstaje,on je najjači dok se ostali u teoriji evoluciji pretvaraju se u dinosaure ,davno nestalu vrstu
Možemo mi pisat dokle hoćemo,glasati protiv ali Bake ako bude živ ostaje član predsjendištva BH 2022-2030
Ne možemo ga pobjediti,ne možemo prepoznat njegove ljude u svom taboru a to nam je greška
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#57318 Re: SDP

Post by malakh »

ne trebaju meni satovi logike, pogotovo ne od tebe. ti si partijski pijun koji radi po instrukcijama i to je i vise nego ocito. kontroliran od strane pojedinaca u pratiji, pises ono sto njima odgovara i nista vise od toga.

sama cinjenica da razmisljas samo i iskljucivo o partiji, a ne o ljudima koji ju cine, potvrdjuju moje teze.

a ti sada lijepo potrazi postove iz kampanje, kada sam negativno pisao o bijedicu i svemu na sto je spreman, a nankoje si se redovno kacio. da ti pomognem, pominjao si crveni lukavac i krcatu dvoranu. to je bilo prije nego sto si poceo da prijavljijes postove.

i ovaj apsurdni i mizerni pokusaj diskreditacije, pokazuje samo nemoc, odnosno da tvojom glavon, rukama i svim otalim upravljaju drugi.
Leverage

#57319 Re: SDP

Post by Leverage »

Tvoje epopeje o logici ne bih komentarisao, isto kao što ne vrijedi komentarisati ni ovo o partijskom poslušniku. Kasnije ću ovdje postaviti svoje ranije postove gdje kritikujem te čiji sam navodno poslušnik kao neoboriv dokaz da lupetaš gluposti.

Ti si negativno pisao o Bijediću sve dok nije postalo bjelodano da je SDA igrač, a onda si ga naprasno zavolio. Toliko o toj temi.
putokaz1

#57320 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Malakh je Komšićev tj SDA ovac?!
Leverage

#57321 Re: SDP

Post by Leverage »

Da krenemo, ako se popraviš i budeš miran k'o bubica obećavam kako neću više citirati ovakve postove koji jasno pokazuju da pričaš gluposti.

Evo jedan post napisan 13. aprila ove godine:
Leverage wrote:Irfan Čengić priča gluposti i to nije ništa novo.

Nikšić se okružio bezveznim likovima i zapravo su mu oni najveći problem, recimo Čengić mu je klasična antireklama.

Delić očito zna šta radi. Nema on nikakvu namjeru da bude Bijedćev pijun, on je zapravo na putu da preuzme Bijedićevu infrasturkturu, da stavi SDP TK pod svoje. Već neko vrijeme radi u koordinaciji sa Nusretom Helićem, a pokazalo se da su na njegovoj strani i ostale gradske i opštinske organizacije TK (ne računajući Tuzlu), prije svih Gradačac na čelu sa Edinom Dervišagićem i Nedžadom Šećićem Špicom.

SDP nikad nije bio bliži raskolu gdje bi Delić, ako izgubi izbore, zajedno sa ostalim vjerovatno krenuo u formiranje nove stranke u koju bi, prema trenutnom raspoloženju, ušlo preko 90% članstva u TK van Tuzle. Konkretno u Lukavcu više niko nema nikakav problem da se ide sa SDA, ne samo među članovima nego i među redovnim glasačima SDP-a. Definitivno sam stekao osjećaj da sam u ovom gradu ja jedini SDP-ovac koji je protiv toga. Ljudi su definitivno nasjeli na priču kako sarajevski i neki drugi izborni gubitnici nameću volju pobjednicima, a Nikšić i njegovi nesposobni kompanjoni nisu napravili ništa da pokažu da je suprotno.

Čak i u slučaju pobjede Nikšića, koja je ipak prilično vjerovatna, ne vidim da će se u budućnosti stvari odvijati pozitivno. Nadao sam se da će SDP imati jakog kandidata koji će se okružiti jakim ljudima i koji će se svim silama suprotstaviti ovom ruralnom lobiju, ali očito ništa od toga. Takav kandidat mogao je doći jedino iz Tuzle. Zamjeram im na tome.

S druge strane, ukoliko Delić pobijedi očekujte da će i SDP pobijediti za 3 i po godine, jer je Delić sposoban i zna kako da dođe do glasova, u Lukavcu je i hodže i mutevelije ubijedio da glasaju za SDP. Ali...

Ali jedni princip je da nema principa. Taj SDP više neće biti SDP, to će biti politička korporacija bez ikakve ideološke osnove. Desit će se smjena vlasti poput one kada je SDS zamijenio SNSD. SDP će biti crvena SDA.

Vrlo tmurno je nebo nad SDP-om.
Srećom prevario sam se u snazi Delića i Bijedića. Nikšića i dalje vidim kao prelazno rješenje do dolaska Bećirovića na čelo SDP-a.
Leverage

#57322 Re: SDP

Post by Leverage »

putokaz1 wrote:Malakh je Komšićev tj SDA ovac?!
Otkud ti to, ko bi pomislio tako nešto.
putokaz1

#57323 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Ma Malakh je hvalio Komšića ,mada 300 000 birača je uz njega a mi SDP smo manjina
SDP TK je prezivio stvaranje nove stranke i bit će 2 stranka na Kantonu
PDA je u mogućem raspadanju,a i SBB i DF takođe oni na lokalu nemogu ništa
Ja ako glasam za SDP 2020 ,svakako neće imati ni načelnika ni člana VMZ kod mene,jedino će imat nekoliko vijećnika u OV
NAČELNIK je spao sa ''Tito'' na :Amra Babić,Ibrahim Hadžibajrić,Ramović,Suljić ..itd,Vječni lokalni šerif koji će pravit većinu OV i sa Bakirom i sa Kukom samo da ostane na vlasti,zapošljavanjem svojih te predizbornim radovima dobijat izbore
Bijedić te Gradačački SD je tanak,oni će u svojim općinama ako pređu prag biti SDA privjesak i SDU je postojao ponegdje
SDP je prekasno rekao NE SDAu,to je trebalo 2010!!!
Leverage

#57324 Re: SDP

Post by Leverage »

Ne vjerujem da je on za SDA, mislim da su njegovi postovi usmjereni ka idejama preuzimanja odgovornosti i borbe za državu.
putokaz1

#57325 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Leverage wrote:Ne vjerujem da je on za SDA, mislim da su njegovi postovi usmjereni ka idejama preuzimanja odgovornosti i borbe za državu.
Za mene je DF ustvari SDA već godinama,a Malakh ih je podržavao a neznam sad šta da kažem
DF se glumio opoziciju u OV Lukavac,Dajanu su htjeli da tuku SDA ovci u Domu zdravlja a sad im ona opet šefica ministrica
Vujović je SDA nazvao pravim imenom u kampanji a sad Š njima,a Suljo Ministar Mupa rekao je da će ih hapsit a sad su kolege,Razočaran sam u DF Lukavac,u Novi SD,Nažalost ima mnogih koji kažu SD je dobar nek je i s SDA,ja takve nerazumijem, najbolje situaciju komentira SDA Vijećnik Struja
''Eselam i smrt fašizmu,sad su crveni zeleni a zeleni crveni,još ćemo mi se izmješat do kraja mandata'' nešto u tom fazonu
Post Reply