SDP

kmirsad

#56726 Re: SDP

Post by kmirsad »

KomunistaTZ wrote:Ostala je samo pjesma za Mirsu i PDA :)
:lol: :lol: :lol: :lol:
putokaz1

#56727 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Novi ministar Građe...ups MUP-a Građevinski Inžinjer Suljo Preletačević Preletačević pa opet preletačević
Sulejman Brkić bio
SDP-SDA-NK-SDP-Nova stranka koja se tek formira kao SDA privjesak
Rekao je hapsit će mo ih,sad treba da hapsi svoje kolege iz vlade :D
kmirsad

#56728 Re: SDP

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:Novi ministar Građe...ups MUP-a Građevinski Inžinjer Suljo Preletačević Preletačević pa opet preletačević
Sulejman Brkić bio
SDP-SDA-NK-SDP-Nova stranka koja se tek formira kao SDA privjesak
Rekao je hapsit će mo ih,sad treba da hapsi svoje kolege iz vlade :D
:lol: :lol: :lol:
putokaz1

#56729 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Pričaju Suljo i Mujo
E ti nećeš s SDA..reče prvi
Drugi:ne ne,gdje bi bio Njemački SPD sad da nije ušao u veliku koaliciju prije mnogo godina
Prvi:Gdje Bolan
Drugi:Pa na vlasti sve ove godine ne bi ni čuli za Frau Angelu ,da je SPD ostao opozicija tad nekad prije mnogo godina :D
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#56730 Re: SDP

Post by malakh »

danas tko je i makar zero popularan kod ljudi i uživa bilo kakav kredibilitet, odmah osniva svoju stranku i ide u politiku, ne bi li se okoristio od sistem i malo zagrabio. to samo pokazuje koliko smo kao društvo dotakli dno. ovi što su napustili sdp i sada kreću u osnivanje nove stranke će na izborima imati jedan ili dva mandata i biti će samo odlična roba za prodaju i samo će tome i poslužiti.

doista je krajnje vrijeme da se makar pokuša stati u kraj tomu i da se izborni prag podigne na minimalno 5%.
Moenx

#56731 Re: SDP

Post by Moenx »

malakh wrote:danas tko je i makar zero popularan kod ljudi i uživa bilo kakav kredibilitet, odmah osniva svoju stranku i ide u politiku, ne bi li se okoristio od sistem i malo zagrabio. to samo pokazuje koliko smo kao društvo dotakli dno. ovi što su napustili sdp i sada kreću u osnivanje nove stranke će na izborima imati jedan ili dva mandata i biti će samo odlična roba za prodaju i samo će tome i poslužiti.

doista je krajnje vrijeme da se makar pokuša stati u kraj tomu i da se izborni prag podigne na minimalno 5%.
Opravdano receno
nemampojma0

#56733 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

Drugovi, imal kakvih komentara na izabrana rukovodstva u tijelima SDP? Nesto mi ovo anemicno plaho :D
Leverage

#56734 Re: SDP

Post by Leverage »

Svakako da simpatizere SDA i privjesak stranaka više muči i zanima izbor anti-SDA rukovodstva u svim organima SDP-a. Mi smo to već svakako znali.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#56735 Re: SDP

Post by pici »

i damira blentavog izbacise sto je ovo predvidiJo :mrgreen:
kmirsad

#56736 Re: SDP

Post by kmirsad »

Štaš komentarisati slijed događaja koje znaš i koji svi znaju uključujući i aktere. Samo se treba strpiti i sačekati da se odigraju.
Naravno da uvijek ima nestrpljvih.
pici wrote:
Poslije sezone izbacivanja, dolazi sezona ubacivanja.
A i Damir je rekao da neče postavljati uslove za povratak, ako se dododi ovo što se događa, :lol:
nemampojma0

#56737 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

Dok je ovakvog SDP-a, niko nema razloga za sekiraciju. Nego smijesno, iz B.Luke tri tipa zauzeli vazne pozicije, a najjaci od njih dobio 200 glasova na parlamentarnim izborima :-)
Jos se neki raduju povratku Damira Niksica i to najavljuju kao pojacanje :lol: :lol: :lol:
Kako se redaju, ima sanse i za Leveragea, da dobaci makar do kantonalnog odbora :D
kmirsad

#56738 Re: SDP

Post by kmirsad »

http://tip.ba/2019/07/20/politika-enver ... cJy0QPapOA

Politika Envera Bijedića doživjela krah u TK: Ostala mu odana samo dva poslanika u Skupštini TK; TIP saznaje: Glavni odbor SDP-a smijenio Edina Delića i uveo Povjereništvo u OO SDP Lukavac!
20.07.2019 17:44

Politika grupacije istomišljenika okupljenih oko Envera Bijedića i Edina Delića doživjela je po svemu sudeći veliki poraz u Tuzlanskom kantonu. Iako su samo prije nekoliko dana na konferenciji za novinare u Tuzli najavljivali da će im se, pored poslanika Žarka Vujovića i Huseina Tokića, pridružiti i drugi poslanici iz Kluba SDP-a u Skupštini Tuzlanskog kantona u vlasti sa strankom SDA, to se nije dogodilo.

Podsjećamo, Bijedić je samouvjereno tvrdio da nije konačan broj od dva zastupnika u Skupštini TK koji će podržati koaliciju sa SDA u Tuzlanskom kantonu. ˝Biće ih više. Mislim da će prvi test biti kada se u Skupštini TK bude glasalo za sastav nove Vlade. Tada će se javno vidjeti da li je taj broj konačan ili nije. Gradska organizaciju u Gračanici čvrsto stoji iza svog zastupnika u Skuptini TK i jednoglasno su izglasali da poslanik Sead Gazibegović provede odluku Kantonalnog odbora da uđemo u vlast na Tuzlanskom kantonu˝, rekao je Bijedić.

Kako TIP saznaje, Glavni odbor SDP-a BiH jednoglasno je smijenio Edina Delića sa funkcije predsjednika Općinske organizacije SDP-a Lukavac i donio odluku o uvođenju Povjereništva u ovu lokalnu organizaciju. U sastav Povjereništva, između ostalih, su imenovani istaknuti SDP-ovci iz Lukavca: prof.dr.Edhem Muftić, mr. Munib Efendić, Zlatan Ćufer, Mirela Memić.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić je prije početka konstituirajuće sjednice Glavnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) BiH kazao novinarima da raskola u SDP-a u Tuzlanskom kantonu nema, te da su SDP-u ostali SDP-ovci. ˝Oni koji su smatrali da ne trebaju biti dio priče SDP-a su izabrali da sarađuju sa SDA. Ne možemo govoriti o nekom raskolu ako od 10 zastupnika dva se odluče da budu dio parlamentarne većine sa SDA i SDA-ovim partnerima˝, izjavio je za Fenu Nikšić.

Dodao je da su se oni koji podržavaju vlast sa SDA “sami diskreditovali i pokazali gdje im je mjesto“. ˝Pa ne možete sjediti na dvije stolice nikako. Oni koji su odabrali da budu dio priče sa SDA, bilo da je podržavaju, bilo da daju ministre, bilo da glasaju za to, ne mogu biti dio priče SDP-a. To je njihovo opredjeljenje˝, istakao jeNikšić. Upitan u vezi sa Enverom Bijedićem, odgovorio je da je on “već otišao praktično iz SDP-a i zvanično će se to vidjeti vrlo brzo“.

Poređenja radi, dok se Bijedić pitao bilo je samo troje, danas kada se pitaju Denis Bećirović i Jasmin Imamović, šest SDP-ovaca iz Tuzlanskog kantona su članovi Predsjedništva SDP-a BiH.
Leverage

#56739 Re: SDP

Post by Leverage »

pici wrote:
Izbačen je što se ponašao kao divljak. Sve što je rekao u pravu je, slažem se sa njim u većini izrečenog, ali mora naučiti kontrolisati frustracije.

Nadam se da će se vratiti u SDP nakon godinu dana od izbacivanja, kako to predviđa statut.
Leverage

#56740 Re: SDP

Post by Leverage »

nemampojma0 wrote:Dok je ovakvog SDP-a, niko nema razloga za sekiraciju. Nego smijesno, iz B.Luke tri tipa zauzeli vazne pozicije, a najjaci od njih dobio 200 glasova na parlamentarnim izborima :-)
Jos se neki raduju povratku Damira Niksica i to najavljuju kao pojacanje :lol: :lol: :lol:
Kako se redaju, ima sanse i za Leveragea, da dobaci makar do kantonalnog odbora :D
Nemam te ambicije, smatram da mi pozicija tjeranja šege sa SDA privjescima po forumu sasvim dobro leži.
bunk

#56741 Re: SDP

Post by bunk »

Jos kad sam sebe ubijedis da si nepobjediv onda nema zime :lol:
Leverage

#56742 Re: SDP

Post by Leverage »

To bi ipak bilo neskromno i netačno, ali bi zbog nedoraslih diskutanata sa druge strane možda neko i stekao takav dojam.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#56743 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Ko bi sada kopao one saljive doskocice druga bunka o velikoj i sarenoj koaliciji u sarajevskom kantonu.

Za tuzlanski kanton je humor izostao. Ali dobro, mozdai opravdano jer je mozda ovo ipak koalicija sda sa sda.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#56744 Re: SDP

Post by pici »

Leverage wrote:
pici wrote:
Izbačen je što se ponašao kao divljak. Sve što je rekao u pravu je, slažem se sa njim u većini izrečenog, ali mora naučiti kontrolisati frustracije.

Nadam se da će se vratiti u SDP nakon godinu dana od izbacivanja, kako to predviđa statut.
divljak ne divljak istinu zborio... citiram: Mogo sam i ja za dvjesto, tristo hiljada pa i po miliona prodat se... i sad oni rurarci pametni a ja blesav :mrgreen:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#56745 Re: SDP

Post by malakh »

bunk wrote:Jos kad sam sebe ubijedis da si nepobjediv onda nema zime :lol:
a onda shvatiš da postaješ stranka sitnih mešatara i šićara koji se spuštaju na taj nivo da idu konakoviću na noge i mole ga da im učini uslugu kako bi vječitog neradnika, denisa bećirovića, poslali u dom naroda bih. pa te onda isti taj konaković ponizi do tog nivoa da ti kaže može, ali sa moje liste, pod mojim uslovima i još će vaš izabranik morati napustiti dom naroda u roku od par mjeseci, kako bih ja ušao u isti, umjesto njega.

to je ostalo od stranke, koja je do prije par godina vodila ozbiljnu, državničku politiku, sa ozbiljnim, visokoobrazovanim kadrovima.
denis.istok

#56746 Re: SDP

Post by denis.istok »

kmirsad wrote:http://tip.ba/2019/07/20/politika-enver ... cJy0QPapOA

Politika Envera Bijedića doživjela krah u TK: Ostala mu odana samo dva poslanika u Skupštini TK; TIP saznaje: Glavni odbor SDP-a smijenio Edina Delića i uveo Povjereništvo u OO SDP Lukavac!

Politika grupacije istomišljenika okupljenih oko Envera Bijedića i Edina Delića doživjela je po svemu sudeći veliki poraz u Tuzlanskom kantonu. Iako su samo prije nekoliko dana na konferenciji za novinare u Tuzli najavljivali da će im se, pored poslanika Žarka Vujovića i Huseina Tokića, pridružiti i drugi poslanici iz Kluba SDP-a u Skupštini Tuzlanskog kantona u vlasti sa strankom SDA, to se nije dogodilo.

Podsjećamo, Bijedić je samouvjereno tvrdio da nije konačan broj od dva zastupnika u Skupštini TK koji će podržati koaliciju sa SDA u Tuzlanskom kantonu. ˝Biće ih više. Mislim da će prvi test biti kada se u Skupštini TK bude glasalo za sastav nove Vlade. Tada će se javno vidjeti da li je taj broj konačan ili nije. Gradska organizaciju u Gračanici čvrsto stoji iza svog zastupnika u Skuptini TK i jednoglasno su izglasali da poslanik Sead Gazibegović provede odluku Kantonalnog odbora da uđemo u vlast na Tuzlanskom kantonu˝, rekao je Bijedić.

Kako TIP saznaje, Glavni odbor SDP-a BiH jednoglasno je smijenio Edina Delića sa funkcije predsjednika Općinske organizacije SDP-a Lukavac i donio odluku o uvođenju Povjereništva u ovu lokalnu organizaciju. U sastav Povjereništva, između ostalih, su imenovani istaknuti SDP-ovci iz Lukavca: prof.dr.Edhem Muftić, mr. Munib Efendić, Zlatan Ćufer, Mirela Memić.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić je prije početka konstituirajuće sjednice Glavnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) BiH kazao novinarima da raskola u SDP-a u Tuzlanskom kantonu nema, te da su SDP-u ostali SDP-ovci. ˝Oni koji su smatrali da ne trebaju biti dio priče SDP-a su izabrali da sarađuju sa SDA. Ne možemo govoriti o nekom raskolu ako od 10 zastupnika dva se odluče da budu dio parlamentarne većine sa SDA i SDA-ovim partnerima˝, izjavio je za Fenu Nikšić.

Dodao je da su se oni koji podržavaju vlast sa SDA “sami diskreditovali i pokazali gdje im je mjesto“. ˝Pa ne možete sjediti na dvije stolice nikako. Oni koji su odabrali da budu dio priče sa SDA, bilo da je podržavaju, bilo da daju ministre, bilo da glasaju za to, ne mogu biti dio priče SDP-a. To je njihovo opredjeljenje˝, istakao jeNikšić. Upitan u vezi sa Enverom Bijedićem, odgovorio je da je on “već otišao praktično iz SDP-a i zvanično će se to vidjeti vrlo brzo“.

Poređenja radi, dok se Bijedić pitao bilo je samo troje, danas kada se pitaju Denis Bećirović i Jasmin Imamović, šest SDP-ovaca iz Tuzlanskog kantona su članovi Predsjedništva SDP-a BiH.
Mogu misliti kako je tebi sad mirso :( iz keca u dvicu, al nece dugo
Bosanski_kralj

#56747 Re: SDP

Post by Bosanski_kralj »

malakh wrote:
bunk wrote:Jos kad sam sebe ubijedis da si nepobjediv onda nema zime :lol:
a onda shvatiš da postaješ stranka sitnih mešatara i šićara koji se spuštaju na taj nivo da idu konakoviću na noge i mole ga da im učini uslugu kako bi vječitog neradnika, denisa bećirovića, poslali u dom naroda bih. pa te onda isti taj konaković ponizi do tog nivoa da ti kaže može, ali sa moje liste, pod mojim uslovima i još će vaš izabranik morati napustiti dom naroda u roku od par mjeseci, kako bih ja ušao u isti, umjesto njega.

to je ostalo od stranke, koja je do prije par godina vodila ozbiljnu, državničku politiku, sa ozbiljnim, visokoobrazovanim kadrovima.
Kad ljubitelj najvećeg neradnika u državi (čitaj Željka Komšića) nekoka proziva za nerad. :izet:
putokaz1

#56748 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Čestitke za smjenu ali Žao mi je nema Hasana Ibrakića u Povjereništvu
Hvala Nermine :!: :!: :!:
kmirsad

#56749 Re: SDP

Post by kmirsad »

denis.istok wrote:
kmirsad wrote:http://tip.ba/2019/07/20/politika-enver ... cJy0QPapOA

Mogu misliti kako je tebi sad mirso :( iz keca u dvicu, al nece dugo
Ne znam ni sam kako ću preživjeti... do sljedečih jorgovana... :(
Porodice Foht

#56750 Re: SDP

Post by Porodice Foht »

Da li su normalni s tolikim cistkama? Ovi esdepeovci , majke mi kako su krenuli ostat ce samo Neka u stranci i onaj mali strumf crne brade-politicki direktor! :lol:
Post Reply