SDP
- kmirsad
#56651 Re: SDP
Sem Enke i Deliča nisam uspio da upratim nikoga posebno, brzo je Valter Tuzlanski prekinuo prenos... mislim da im nisu došli mnogi koji su obečali, ili su bili izvan sale... Tražim po fejsu nastavak emitovanja... U maloj su sali... Gomila je iza Enkinih leđa, a u sali desetak novinara...
-
emlas
#56652 Re: SDP
I nisam rekao da je nesto pametno, samo da je kao i do sada vec dosta puta izneseno samo na njegov nacin, a to znaci SDA nacin. Pa svakako je clan SDA dvije decenije, pa nije ni ocekivat nesto bas realno i objektivno.
Kazem da je ovim iznosenjem brojki u nekom dijelu u pravu kada vise od trecine glasova nosi organizacija u kojoj je nedavno uvedeno povjerenistvo. Sta onda ostali da ocekuju.
Cijelo vrijeme se vrti prica da su bili "neposlusni" jer ne slusaju centralu stranke, a onda i sankcionisani. Misljenja sam, da se napravila koalicija sa PDA (koja je po meni nus proizvod SDA) da bi to proslo vrlo lako znajuci da lokalni mocnik nema nista protiv iste, a na to me navodi cinjenica da je ekspresno data saglasnost PDA vlade za imenovanje direktorice Muzeja istocne Bosne (inace clanice SDP-a, vijecnice u gradskom vijecu, odnedavno i clana glavnog odbora SDP-a). Tako da me navedeno nekako vuce da im PDA nije tako gadna iako nacionalisticka.
PS: Tako da rijec "princip" dobija veoma labavo znacenje kada mu dodamo rijec interes, a sve se vrti oko istog. Jednostavno u TZ je sudar dva velika ega i trenutno jedan vodi, na slican nacin kao i glasanjem na prethodnom kongresu glasanjem protiv Beslagica nebitno koji protivnik bio na drugoj strani.
Kazem da je ovim iznosenjem brojki u nekom dijelu u pravu kada vise od trecine glasova nosi organizacija u kojoj je nedavno uvedeno povjerenistvo. Sta onda ostali da ocekuju.
Cijelo vrijeme se vrti prica da su bili "neposlusni" jer ne slusaju centralu stranke, a onda i sankcionisani. Misljenja sam, da se napravila koalicija sa PDA (koja je po meni nus proizvod SDA) da bi to proslo vrlo lako znajuci da lokalni mocnik nema nista protiv iste, a na to me navodi cinjenica da je ekspresno data saglasnost PDA vlade za imenovanje direktorice Muzeja istocne Bosne (inace clanice SDP-a, vijecnice u gradskom vijecu, odnedavno i clana glavnog odbora SDP-a). Tako da me navedeno nekako vuce da im PDA nije tako gadna iako nacionalisticka.
PS: Tako da rijec "princip" dobija veoma labavo znacenje kada mu dodamo rijec interes, a sve se vrti oko istog. Jednostavno u TZ je sudar dva velika ega i trenutno jedan vodi, na slican nacin kao i glasanjem na prethodnom kongresu glasanjem protiv Beslagica nebitno koji protivnik bio na drugoj strani.
Last edited by emlas on 17/07/2019 14:01, edited 2 times in total.
-
doktor78
#56653 Re: SDP
Za mene je PDA ekstremno krilo SDA, tako da kako ne podrzavam koaliciju sa SDA, isto tako mislim i za PDAemlas wrote:I nisam rekao da je nesto pametno, samo da je kao i do sada vec dosta puta izneseno samo na njegov nacin, a to znaci SDA nacin. Pa svakako je clan SDA dvije decenije, pa nije ni ocekivat nesto bas realno i objektivno.
- drug_profi
#56654 Re: SDP
Akronimi su nebitni.
Oduvijek je samo jedno bitno: da koalicioni partner iskreno zeli raditi na dogovorenim ciljevima, tj. promjenama.
Za SDA znamo da ne zele nista mjenjati. Njima je stanje u drzavi savrseno. Uostalom grade ga i dotjeruju vec cetvrt vijeka.
I to se dokazalo do sad u svim koalicijama u kojima se nalazila SDA.
Oduvijek je samo jedno bitno: da koalicioni partner iskreno zeli raditi na dogovorenim ciljevima, tj. promjenama.
Za SDA znamo da ne zele nista mjenjati. Njima je stanje u drzavi savrseno. Uostalom grade ga i dotjeruju vec cetvrt vijeka.
- kmirsad
#56655 Re: SDP
drug_profi wrote:Akronimi su nebitni.
E, da me nazovu SDA-ovcem... e to bi me več debelo iznerviralo i uvrijedilo...
- MarshalDodik
#56656 Re: SDP
Joj Nermine iskljucuj ovaj konglomerat ovako đuture dok su se okupuli na kamari.
Cak predlazem da u isto vrijeme na velika vrata vratis Damira
Cak predlazem da u isto vrijeme na velika vrata vratis Damira
-
addy_sa
#56657 Re: SDP
Bila jednom jedna stranka.
Zvala se SDP.
Zvala se SDP.
-
criticos
#56658 Re: SDP
Ne znam šta više čeka SDP?
IZBACUJTE OVO IZ STRANKE BEZ ODLAGANJA!!!
IZBACUJTE OVO IZ STRANKE BEZ ODLAGANJA!!!
-
sumirprimus
#56659 Re: SDP
sta ima NIP kolko vrijedi jazz fest u sarajvu graaaaadu?
dobar je dino nije on ko ovi iz sda
dobar je dino nije on ko ovi iz sda
-
sumirprimus
#56660 Re: SDP
koji licimuri, dvolicnjaci, vjecite krvopije
sad kad krene sdaovac i to
a pretvorili se u sdaovce svi do jednog..
sad kad krene sdaovac i to
a pretvorili se u sdaovce svi do jednog..
-
sumirprimus
#56661 Re: SDP
najbolje da svi odstupe al bas svi 
- Leverage
#56662 Re: SDP
Te glasove dobio je SDP, a ne "ljudi" na koje ti misliš. Usput, ti ljudi, uključujući i Bijedića, govorili su nećemo ni sa SDA ni sa PDA sa bina pred izbore i ljudi su glasali za tu i takvu politiku.bunk wrote:Sta kaze nn.
Na kongresu se vidjelo da se radi o manjoj frakciji.
A ljudi imaju 40% od ukupnog broja glasova sdp na izborima.
Kad tad ce isplivati ko stoji iza ovog parcanja sdp i politike " necemo sa nacionalnim strankama koje se zovu sda".
- kmirsad
#56663 Re: SDP
Leverage wrote: Te glasove dobio je SDP, a ne "ljudi" na koje ti misliš. Usput, ti ljudi, uključujući i Bijedića, govorili su nećemo ni sa SDA ni sa PDA sa bina pred izbore i ljudi su glasali za tu i takvu politiku.
ko je bio od federalnih i državnih poslanika...sumirprimus wrote:najbolje da svi odstupe al bas svi
Last edited by kmirsad on 17/07/2019 15:16, edited 1 time in total.
- bunk
#56664 Re: SDP
A yebogati ocito da na izborima to nije dobro proslo...Leverage wrote:Te glasove dobio je SDP, a ne "ljudi" na koje ti misliš. Usput, ti ljudi, uključujući i Bijedića, govorili su nećemo ni sa SDA ni sa PDA sa bina pred izbore i ljudi su glasali za tu i takvu politiku.bunk wrote:Sta kaze nn.
Kad tad ce isplivati ko stoji iza ovog parcanja sdp i politike " necemo sa nacionalnim strankama koje se zovu sda".
-
doktor78
#56665 Re: SDP
Na fotografijama ne vidjeh ni jednog, osim Bijedića.kmirsad wrote:ko je bio od federalnih i državnih poslanika...sumirprimus wrote:najbolje da svi odstupe al bas svi
Mada su se neki već ranije izjasnili, što po facebooku, što prisustvovanjem osnivanju SPD-a...
Od viđenijih faca, dr.Vahid Jusufović sa očne klinike i načelnik Živinica Kamenjaković. Ovo ostalo općinski aktivisti
- kmirsad
#56666 Re: SDP
Ma referiram se na jednu objavu DR Ercegovića koji je poimenice nabrojao poslanike koji su se navodno izjasnili za Bijedičevu frakciju.Doduše niti jedan od nabrojanih to nije potvrdio, čak ni lajkom. Bilo je 300 lajkova, ali njihov ni jedan. Niti su komentarasili išta. Izignorisali objavu.doktor78 wrote:Ne vidjeh ni jednog, osim Bijedića.kmirsad wrote:ko je bio od federalnih i državnih poslanika...sumirprimus wrote:najbolje da svi odstupe al bas svi
Mada su se neki već ranije izjasnili, što po facebooku, što prisustvovanjem osnivanju SPD-a...
- kmirsad
#56667 Re: SDP
doktor78 wrote:Na fotografijama ne vidjeh ni jednog, osim Bijedića.kmirsad wrote:ko je bio od federalnih i državnih poslanika...sumirprimus wrote:najbolje da svi odstupe al bas svi
Od viđenijih faca, dr.Vahid Jusufović sa očne klinike i načelnik Živinica Kamenjaković. Ovo ostalo općinski aktivisti
- kmirsad
#56668 Re: SDP
Pa se krenulo okolo... jebeš oredizborna obečanja...bunk wrote:A yebogati ocito da na izborima to nije dobro proslo...Leverage wrote:Te glasove dobio je SDP, a ne "ljudi" na koje ti misliš. Usput, ti ljudi, uključujući i Bijedića, govorili su nećemo ni sa SDA ni sa PDA sa bina pred izbore i ljudi su glasali za tu i takvu politiku.bunk wrote:Sta kaze nn.
- Control panel
#56669 Re: SDP
Sta Niksic vise ceka. Sto ne izbacuje ona govna iz SDP-a.
- kmirsad
#56670 Re: SDP
Men se čini da to ide u subotu...Control panel wrote:Sta Niksic vise ceka. Sto ne izbacuje ona govna iz SDP-a.
Enko je najavio formiranje nove partije sa ogromnim brojem svojih sljedbenika.
Nikšić je rekao da su sami izabrali svoj put.
- Leverage
#56671 Re: SDP
Postoje procedure, ništa ne znači dan ili dva. Moraju se sazivat sjednice tijela da se donesu odluke.Control panel wrote:Sta Niksic vise ceka. Sto ne izbacuje ona govna iz SDP-a.
Ali to je to za ovu grupaciju, oni su već bivši, samo da prođe kroz papire.
- Leverage
#56672 Re: SDP
Kako god da je prošlo glasovi za SDP dobiveni su na konto priče da se neće sa SDA. To je toliko prosto da bi bilo jasno djeci u obdaništu, ali ti očito imaš problem da to razumiješ.bunk wrote: A yebogati ocito da na izborima to nije dobro proslo...
- kmirsad
#56673 Re: SDP
http://tip.ba/2019/07/17/foto-enver-bij ... HhEofxLRBI
Foto/Enver Bijedić ‘zaprijetio’ vrhu SDP-a: Ukoliko ne ponište odluku o isključenju poslanika Vujovića i Tokića ide se u osnivaje nove političku stranke!
17.07.2019 15:38
Ukoliko najviši organi SDP-a ne opozovu odluku o isključenju poslanika Žarka Vujovića i Huseina Tokića iz stranke, SDP će u Tuzlanskom kantonu napustiti znatan broj članova, vijećnika i poslanika i osnovati novi politički subjekt, kazao je na konferenciji za novinare u Tuzli bivši predsjednik Kantonalne organizacije SDP-a Enver Bijedić.
˝Ko je isključio ove ljude? Da li je to namjesnik postavljen iz Sarajeva ovdje da ‘skida glave’ nekim našim ljudima? Da li ima nadležnost da se isključuju ljudi? Mi znamo da po Statutu SDP-a to može da radi samo Glavni odbor. U ovom slučaju je očigledno došlo do kršenja Statuta i da je to isključenje za nasneprihvatljivo. Mi smo prije dva mjeseca na sjednici Kantonalnog odbora jednoglasno donijeli odluku da ulazimo u vlast i da je prvi korak skidanje do prije par dana ove Vlade pod kontrolom PDA. Te odluke nisu ispoštovali neki članovi Kluba poslanika SDP-a u Skupštini TK. Ako je nekoga trebalo kazniti i isključiti onda su to oni bili˝, izjavio je Bijedić.
Foto: TIP.ba
Nelogičnosti
Novinar TIP-a je pitao Bijedića kako to da smatra da je nestatutarno isključenje iz stranke Vujovića i Tokića koji su glasali u Skupštini TK protiv odluke Kluba poslanika SDP-a i ušli u vlast sa strankom SDA u Tuzlanskom kantonu, iako je poznata ranija odluku Glavnog odbora SDP-a, koja je obavezujuća za sve, a u kojoj se navodi da se ne ide u vlast sa ovom strankom?
Bijedić: Ne može Glavni odbor donositi odluke koje su protivne većini članova SDP-a Tuzlanskog kantona. Ovo nije nikakava organizacija gdje se nameću rješenja i odluke. Ovo je slobodna volja. Mi smo pokušali kroz Glavni odbor i ignorisani smo. Mi smo bili poniženi i izvrijeđani. Zvali su nas ruralcima, seljacima. Nismo uspjeli. Pokušali smo na Kongresu, gdje smo izmanipulisani. Nama je samo ovo preostalo.
Prijetnja vrhu stranke
Bijedić je ‘zaprijetio’ vrhu stranke. ˝Ukoliko predsjednik SDP-a, Predsjedništvo i Glavni odbor ne ponište ovu odluku o isključenju mi ćemo biti prinuđeni da svoju političku sudbinu i karijeru tražimo u nekom novom političkom subjektu. To sigurno neće biti ni jedan od postojećih političkih subjekata koji je sada registrovan. Mi ćemo biti prinuđeni na drakonske mjere, da tražimo svoju budućnost u novom političkom subjektu koji će biti socijaldemokratske orjentacije˝.
Novi politički subjekt
Na novinarsko pitanje da li će taj novi politički subjekt imati veze sa SPD-om, Bijedić je odogovrio: ¨Ne, to će biti potpuno nova stranka˝.
Bijedić tvrdi da nije konačan broj od dva zastupnika u Skuppštini TK (Vujović, Tokić) koji će podržati koaliciju sa SDA u Tuzlanskom kantonu. ˝Biće ih više. Mislim da će prvi test biti kada se u Skupštini TK bude glasalo za sastav nove Vlade. Tada će se javno vidjeti da li je taj broj konačan ili nije. Gradska organizaciju u Gračanici čvrsto stoji iza svog zastupnika u Skuptini TK i jednoglasno su izglasali da poslanik Sead Gazibegović provede odluku Kantonalnog odbora da uđemo u vlast na Tuzlanskom kantonu˝, rekao je Bijedić.
Foto/Enver Bijedić ‘zaprijetio’ vrhu SDP-a: Ukoliko ne ponište odluku o isključenju poslanika Vujovića i Tokića ide se u osnivaje nove političku stranke!
17.07.2019 15:38
Ukoliko najviši organi SDP-a ne opozovu odluku o isključenju poslanika Žarka Vujovića i Huseina Tokića iz stranke, SDP će u Tuzlanskom kantonu napustiti znatan broj članova, vijećnika i poslanika i osnovati novi politički subjekt, kazao je na konferenciji za novinare u Tuzli bivši predsjednik Kantonalne organizacije SDP-a Enver Bijedić.
˝Ko je isključio ove ljude? Da li je to namjesnik postavljen iz Sarajeva ovdje da ‘skida glave’ nekim našim ljudima? Da li ima nadležnost da se isključuju ljudi? Mi znamo da po Statutu SDP-a to može da radi samo Glavni odbor. U ovom slučaju je očigledno došlo do kršenja Statuta i da je to isključenje za nasneprihvatljivo. Mi smo prije dva mjeseca na sjednici Kantonalnog odbora jednoglasno donijeli odluku da ulazimo u vlast i da je prvi korak skidanje do prije par dana ove Vlade pod kontrolom PDA. Te odluke nisu ispoštovali neki članovi Kluba poslanika SDP-a u Skupštini TK. Ako je nekoga trebalo kazniti i isključiti onda su to oni bili˝, izjavio je Bijedić.
Nelogičnosti
Novinar TIP-a je pitao Bijedića kako to da smatra da je nestatutarno isključenje iz stranke Vujovića i Tokića koji su glasali u Skupštini TK protiv odluke Kluba poslanika SDP-a i ušli u vlast sa strankom SDA u Tuzlanskom kantonu, iako je poznata ranija odluku Glavnog odbora SDP-a, koja je obavezujuća za sve, a u kojoj se navodi da se ne ide u vlast sa ovom strankom?
Bijedić: Ne može Glavni odbor donositi odluke koje su protivne većini članova SDP-a Tuzlanskog kantona. Ovo nije nikakava organizacija gdje se nameću rješenja i odluke. Ovo je slobodna volja. Mi smo pokušali kroz Glavni odbor i ignorisani smo. Mi smo bili poniženi i izvrijeđani. Zvali su nas ruralcima, seljacima. Nismo uspjeli. Pokušali smo na Kongresu, gdje smo izmanipulisani. Nama je samo ovo preostalo.
Prijetnja vrhu stranke
Bijedić je ‘zaprijetio’ vrhu stranke. ˝Ukoliko predsjednik SDP-a, Predsjedništvo i Glavni odbor ne ponište ovu odluku o isključenju mi ćemo biti prinuđeni da svoju političku sudbinu i karijeru tražimo u nekom novom političkom subjektu. To sigurno neće biti ni jedan od postojećih političkih subjekata koji je sada registrovan. Mi ćemo biti prinuđeni na drakonske mjere, da tražimo svoju budućnost u novom političkom subjektu koji će biti socijaldemokratske orjentacije˝.
Novi politički subjekt
Na novinarsko pitanje da li će taj novi politički subjekt imati veze sa SPD-om, Bijedić je odogovrio: ¨Ne, to će biti potpuno nova stranka˝.
Bijedić tvrdi da nije konačan broj od dva zastupnika u Skuppštini TK (Vujović, Tokić) koji će podržati koaliciju sa SDA u Tuzlanskom kantonu. ˝Biće ih više. Mislim da će prvi test biti kada se u Skupštini TK bude glasalo za sastav nove Vlade. Tada će se javno vidjeti da li je taj broj konačan ili nije. Gradska organizaciju u Gračanici čvrsto stoji iza svog zastupnika u Skuptini TK i jednoglasno su izglasali da poslanik Sead Gazibegović provede odluku Kantonalnog odbora da uđemo u vlast na Tuzlanskom kantonu˝, rekao je Bijedić.
- Control panel
#56674 Re: SDP
Kad smo uveli procedure tu nam je nizbrdo krenulo. Lijepi partizani. Zajebo si - prijeki sud. Kakve procedure.Leverage wrote:Postoje procedure, ništa ne znači dan ili dva. Moraju se sazivat sjednice tijela da se donesu odluke.Control panel wrote:Sta Niksic vise ceka. Sto ne izbacuje ona govna iz SDP-a.
Ali to je to za ovu grupaciju, oni su već bivši, samo da prođe kroz papire.
Onog biketoca su trebali davno nabiti nogom. Jos vose bi raje u TZ glasalo za SDP da on nije bio u SDP-u i jos predsjednik.
- Leverage
#56675 Re: SDP
Razumijem, i ja se ponekad osjećam tako, ali procedure su jednostavno nužne.
Slažem se da je trebalo naći načina da se Bijedić makne prije izbora, ali to je bilo puno lakše reći nego učiniti, imao je veliku podršku na kantonu i nije se uspjelo. Vodio je svoju privatnu kampanju skupa sa partijskom, sve to nije mirisalo na dobro već tad.
Ipak, što je bilo - bilo je, nema svrhe da se žali za propuštenim. Danas je Bijedić sjena Bijedića iz oktobra ili novembra prošle godine, sve što mu je ostalo jest ova šaka idolopoklonika zajedno sa Delićem, računam da im je zagarantovano političko smetljište u skorijem roku.
S druge strane, SDP može biti samo jači nakon ovoga, na desetine hiljada ljudi nije glasalo za SDP samo zato što su sumnjali da postoji mogućnost da se ide ponovo u koaliciju sa SDA, tj. da se ponovi 2010. Mnogi od njih nakon svega viđenog neće razmišljati tako.
Slažem se da je trebalo naći načina da se Bijedić makne prije izbora, ali to je bilo puno lakše reći nego učiniti, imao je veliku podršku na kantonu i nije se uspjelo. Vodio je svoju privatnu kampanju skupa sa partijskom, sve to nije mirisalo na dobro već tad.
Ipak, što je bilo - bilo je, nema svrhe da se žali za propuštenim. Danas je Bijedić sjena Bijedića iz oktobra ili novembra prošle godine, sve što mu je ostalo jest ova šaka idolopoklonika zajedno sa Delićem, računam da im je zagarantovano političko smetljište u skorijem roku.
S druge strane, SDP može biti samo jači nakon ovoga, na desetine hiljada ljudi nije glasalo za SDP samo zato što su sumnjali da postoji mogućnost da se ide ponovo u koaliciju sa SDA, tj. da se ponovi 2010. Mnogi od njih nakon svega viđenog neće razmišljati tako.