SDP

polacijela

#56176 Re: SDP

Post by polacijela »

kmirsad wrote:
polacijela wrote:Čija god da se pika, dovoljna su dva SDP poslanika da SDA formira vlast (toliko najmanje i imaju)
Ali bi bilo interesantno da znamo koliko njih od 10 poslanika iz kluba SDP stoji iza danasnjeg dopisa.
Koga sve računaš, pa da im fale dva...
I mislim da Žare neče preči... toliko nije lud.
SDA 9
DF 3
SBB 2
SBiH 2
SDA oko sebe ima 16.

Ukupno ih ima 35. Za većinu treba 18.

Koliko god na lokalnom nivou SBB i PDA dobro sarađivali, SBB će koalirati se s onim s kim Fahraon kaže.
Bez obzira što im je Kuko svijet dao na TK.

Od 10 SDP poslanika, uz Nikšića su općine Doboj Istok, Kalesija i dio općine Tuzla. You do the math.
bunk

#56177 Re: SDP

Post by bunk »

kmirsad wrote:
bunk wrote:Ne znam na koga mislis pod "s vama". Jerbo ja sam apsolutno nezavisan intelektualac :D
A ja mislim na gospodina kompenzacijsku listu i nadobudnu mladez oko njeg.
Bas me zanima koga oni preferiraju.
Uncle Sama ili im je draze nesto iz Rusije s ljubavlju :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: Krug 69... :lol:
Samo 69,molim lijepo :lol:
kmirsad

#56178 Re: SDP

Post by kmirsad »

bunk wrote:
kmirsad wrote:
bunk wrote:Ne znam na koga mislis pod "s vama". Jerbo ja sam apsolutno nezavisan intelektualac :D
A ja mislim na gospodina kompenzacijsku listu i nadobudnu mladez oko njeg.
Bas me zanima koga oni preferiraju.
Uncle Sama ili im je draze nesto iz Rusije s ljubavlju :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: Krug 69... :lol:
Samo 69,molim lijepo :lol:
:lol:
kmirsad

#56179 Re: SDP

Post by kmirsad »

polacijela wrote:
kmirsad wrote:
polacijela wrote:Čija god da se pika, dovoljna su dva SDP poslanika da SDA formira vlast (toliko najmanje i imaju)
Ali bi bilo interesantno da znamo koliko njih od 10 poslanika iz kluba SDP stoji iza danasnjeg dopisa.
Koga sve računaš, pa da im fale dva...
I mislim da Žare neče preči... toliko nije lud.
SDA 9
DF 3
SBB 2
SBiH 2
SDA oko sebe ima 16.

Ukupno ih ima 35. Za većinu treba 18.

Koliko god na lokalnom nivou SBB i PDA dobro sarađivali, SBB će koalirati se s onim s kim Fahraon kaže.
Bez obzira što im je Kuko svijet dao na TK.

Od 10 SDP poslanika, uz Nikšića su općine Doboj Istok, Kalesija i dio općine Tuzla. You do the math.
Ono što znam sigurno za SDA je tih njihovih 9. ma čak ni u to nisam siguran...možda koji ispari iz burenceta...
Ovo ostalo je upitno...Čak i ta SBiH nije sigurna...
Ide novi krug dijeljenja karata... :-) :-D
Last edited by kmirsad on 02/07/2019 16:48, edited 1 time in total.
putokaz1

#56180 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Razna matematika na TK
Izdaje,preleti,kupovina ,gluposti,poltička samoubivsta...
TK 2014-2019
SDA 13-2-7-9-14(SDA+DF+SBIH)
PDA x-22-7-7-9(PDA+SBB)
SDP 6-6-11-10-?(SDP-SPD-PDA-SDA...?)
DF 4-0-3-3-0(SDA igrači)
SBB 5 -0-2-2-0(Kuko)
SBIH 3-1-2-2-0(Bakirovi)
NS 0-0-2-2-2
BPS 1-2-1-0-0
NSRZB 2-2-1-0-0

Svakakva matematika ,ni meni nije jasna
Bitno je s kim će ići SDP(SDP+SPD) sa SDA,sa PDA ili u opoziciju :D
Moenx

#56181 Re: SDP

Post by Moenx »

Zasto mislimo da SDP moze rjesiti sve
To jest da uredjivanjem SDP a BiH sve probleme rjesavamo
Probleme obespravljenih u svakom smislu
Zasto percepiramo toliku moc onih koji imaju S-D u statutu ili imenu
Da li je to poaljedica visegodisnje traume prpuzrokovane od clanova SNSDa
doktor78

#56182 Re: SDP

Post by doktor78 »

kmirsad wrote: I mislim da Žare neče preči... toliko nije lud.
Moj Mirso, ti naivan k'o češka sobarica :D :
Jedan od onih koji podržava ovu koaliciju je Žarko Vujović koji je prisustvovao jučerašnjoj sjednici Kantonalnog odbora SDP-a Tuzli. Vujović nam je kazao da ga niko nije kontaktirao prilikom kreiranja spomenutog saopćenja, istaknuvši da podržava priču o formiranju vlasti sa SDA.
putokaz1

#56183 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Žarko je jedan od onih koji ej pred izbore govorio da neće s SDA ni sa PDA a sad govori
Moramo u vlast bilo s kim i on je SPD
drug_profi

#56184 Re: SDP

Post by drug_profi »

To je sve odlicno.
Na kraju cemo imati ciste stranke.
Biracima lakse.
putokaz1

#56185 Re: SDP

Post by putokaz1 »

drug_profi wrote:To je sve odlicno.
Na kraju cemo imati ciste stranke.
Biracima lakse.
Hrvatska čista stranka prava
doktor78

#56186 Re: SDP

Post by doktor78 »

Pa dobro, ljudi moji, mislim da je sve to bilo i očekivano. Ako je iko pratio medijske istupe pojedinaca uoči kongresa, vidjelo se u kojem smjeru to sve ide. Pokušali su ovladati cijelom partijom, nije uspjelo, sad je "daj šta daš".
A nešto razmišljam, baška će "odmetnicima" dati mjesto premijera ako "u miraz" donesu 2-3 zastupnika. O tome Bijedić može samo da sanja.
Leverage

#56187 Re: SDP

Post by Leverage »

doktor78 wrote:Pa dobro, ljudi moji, mislim da je sve to bilo i očekivano. Ako je iko pratio medijske istupe pojedinaca uoči kongresa, vidjelo se u kojem smjeru to sve ide. Pokušali su ovladati cijelom partijom, nije uspjelo, sad je "daj šta daš".
A nešto razmišljam, baška će "odmetnicima" dati mjesto premijera ako "u miraz" donesu 2-3 zastupnika. O tome Bijedić može samo da sanja.
U novembru Bijedić se vidio kao premijer Federacije, sad nakon nekoliko ključnih političkih poraza ni neka osrednja ministraska pozicija na kantonu ne čini se loše za njega.
putokaz1

#56188 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Teško da išta može dobit
Kuko neće dati nikome primijersku fotelju
A Guto neće dati SDP/pardon SPD
Znači vlada PDA -SDP s premiejrom iz Banovića ili SDA-SDP s premiejrom iz Banovića
Ipak će TK ostat Banovići :D
Moenx

#56189 Re: SDP

Post by Moenx »

putokaz1 wrote:Teško da išta može dobit
Znači vlada PDA -SDP s premiejrom iz Banovića ili SDA-SDP s premiejrom iz Banovića
Pa zasto onda novu vladu sastavljati. ¿¿¿¿
putokaz1

#56190 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Moenx wrote:
Pa i nemože se sastavit nova vlada :D
kmirsad

#56191 Re: SDP

Post by kmirsad »

http://www.sdp.ba/vecina-poslanika-sdp- ... mYtHKKxLh8
Dževad Hadžić
Većina poslanika SDP-a ne podržava koaliciju sa SDA
3. Jula 2019.

Dešavanja u tuzlanskoj kantonalnoj organizaciji SDP-a BiH zadnja dva dana su u žiži interesovanja javnosti nakon najava da će vlast u TK formirati sa SDA.
Ipak, Klub poslanika SDP-a u Skupštini TK se oglasio saopćenjem za javnost u kojem kažu da će u potpunosti poštovati Statut SDP BiH, odluke Glavnog odbora i odluke Kongresa, te da ne podržavaju koaliciju sa SDA.

– Povodom nestatutarne sjednice Kantonalnog odbora SDP BiH Tuzla, a na kojoj je, suprotno Statutu i odlukama Glavnog odbora Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, donesena Odluka o koaliranju sa Strankom demokratske akcije, Klub poslanika SDP-a u Skupštini Tuzlanskog kantona obavještava javnost, odnosno građane Tuzlanskog kantona, da ni pod kojim uslovima neće prekršiti odluke Glavnog odbora i Kongresa SDP-a, te neće, na način na koji to žele pojedinci u Kantonalnom odboru, „isporučiti“ Tuzlanski kanton SDA-u, navode u saopćenju.

Većina SDP-ovih poslanika u Skupštini TK ne podržava odluku stranačkog Kantonalnog odbora da uđe u pregovore o formiranju vlasti sa SDA-om, kaže za Vijesti.ba šef Kluba poslanika SDP-a BiH u Skupštini TK Dževad Hadžić.

“Većina poslanika ne podržava koaliciju sa SDA. Ovo nije prvi put da je kantonalno rukovodstvo SDP-a krenulo u ovaj projekat, jer smo sličnu situaciju imali i prije dva mjeseca. Tada su samo dva poslanika iz SDP-ovog skupštinskog Kluba stavila svoj potpis na inicijativu o formiranju vlasti zajedno sa poslanicima SDA. Očekujem da će i ovog puta biti isti broj”, naveo je Hadžić.

To u praksi znači da koaliciju sa SDA-om podržava dva od deset SDP-ovih poslanika, koliko ih ima u Skupštini TK.

U razgovoru za naš portal, Hadžić ocjenjuje da je sjednica KO SDP-a BiH u TK na kojoj je usvojena odluka o početku pregovora sa SDA bila nestatutarna, te da je druga u nizu na kojoj ili nije bilo kvoruma ili je on bio veoma upitan.

“Osim toga, Statut SDP-a BiH kaže da je jedino Glavni odbor stranke nadležan za donošenje odluka o koalicijama. Dakle, to pitanje nije u nadležnosti kantonalnih odbora”, napominje naš sagovornik.

Mišljenja je da su svi članovi SDP-a BiH svjesni posljedica koje mogu nastupiti ukoliko djeluju izvan Statuta i protivno odlukama Glavnog odbora stranke.

“Ne samo to, nego i protivno odlukama nedavno održanog Kongresa, koji je potvrdio odluku Glavnog odbora SDP-a BiH da se ne ide u koaliciju sa SDA-om, SNSD-om i HDZ-om BiH”, zaključuje Hadžić.

vijesti.ba
bunk

#56192 Re: SDP

Post by bunk »

Mnogi ce se iznenaditi.
Neki neugodno ali...politika.
Moenx

#56193 Re: SDP

Post by Moenx »

putokaz1 wrote:
Moenx wrote:
Pa i nemože se sastavit nova vlada :D
Pa sto su se onda uzhebali. ¿¿¿¿¿
kmirsad

#56194 Re: SDP

Post by kmirsad »

bunk wrote:Mnogi ce se iznenaditi.
Neki neugodno ali...politika.
Ništa me više ne moće iznenaditi moj bunk.
Karl Marks i Fririh Engels da uđu u koaliciju sa SDA,više nije iznenađenje.
Legenda socijaldemokratije Tuzle, Selim, da im pristupi. Više me nebi zaprepastilo.
U ovoj našuj čudnoj nepredvidivoj državi apsurda, moguća je i muška kokoš.
kmirsad

#56195 Re: SDP

Post by kmirsad »

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/11 ... edica.html

POTPUNI HAOS U SDP-U: Nermin Nikšić sprema smjenu "neposlušnog" Envera Bijedića!

Prema pouzdanim informacijama "Slobodne Bosne", predsjednik Naše stranke Predrag Kojović, na bazi sporazuma o formiranju Bh.bloka koji je nedavno potpisan, insistira kod Nikšića da odmah raspusti kantonalni odbor SDP Tuzlanskog kantona a željamaa se pridružuje i gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović.
Image

Kantonalni odbor Socijaldemokratske partije (SDP) Tuzlanskog kantona jučer je većinom glasova donio odluku da se krene u proces formiranja vlasti sa Strankom demokratske akcije.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić s tim u vezi kazao je da će zatražiti izvještaj sa jučerašnje sjednice kantonalnog odbora.

"Zatražit ću izvještaj sa sjednice kantonalnog odbora jer prema mojim informacijama, kao ni na prethodnoj sjednici, ni jučer nije bilo kvoruma za odlučivanje. To očito rukovodstvu Kantonalne organizacije nije smetalo da donese takvu neprovodivu odluku", rekao je Nikšić.

Prvi čovjek SDP-a uz to je kazao da se ne želi baviti špekulacijama, a koje govore o razlozima zbog kojih se žurilo i zbog kojih se u Tuzlanskom kantonu navodno morali donijeti ovakvu odluku. Ovakom odlukom tuzlanskog dijela SDP-a nisu zadovoljni ni u SDP-ovoj partnerskoj Našoj stranci.

Prema pouzdanim informacijama "Slobodne Bosne", predsjednik Naše stranke Predrag Kojović, na bazi sporazuma o formiranju Bh.bloka koji je nedavno potpisan, insistira kod Nikšića da odmah raspusti kantonalni odbor SDP TK, te isključi iz članstva one zastupnike koji su se opredjelili za saradnju sa SDA i DF-om.

Nikšića u tom smjeru "gura" i narcisoidni gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, koji već dulje vremena ratuje s čelnikom Kantonalnog odbora SDP-a, Enverom Bijedićem, koga bi najradije eliminirao iz SDP-a kako bi se nametnuo kao vodeći socijaldemokrata s područja Tuzlanskog kantona.

Na posljednjem Kongresu SDP-a, ciljano su promijenjena izborna praviila unutar SDP-a, ("jedan član - jedan glas") pa će se ubuduće svi predsjednici općinskih i kantonalnih odbora birati uz presudnu riječ sarajevske centrale SDP-a a ne partijske baze. Navodo su ta pravila promijenjena upravo zbog Envera Bijedića koji će biti slijedeća žrtva Nikšićevih čistki u SDP-u.

Kako smo doznali, SDP će u paketu voljom Nikšića napustiti Enver Bijedić, zastupnik iz Tuzle u Parlamentu BiH, te Hasan Muratović, zastupnik iz Živinica u Parlamentu Federacije BiH, kao i još nekoliko najistaknutijih aktivista SDP-a u Tuzlanskom kantonu, među kojim je i Edin Delić, načelnik općine Lukavac i protukandidat Nikšića na izborima za predsjendika SDP-a. Delić je inače uvjerljivo pobijedio Nikšića u Tuzlanskom kantonu, osvojiši deset puta više glasova!

Bijedić, Muratović, Delić i brojni drugi istaknuti članovi SDP-a s područja Tuzlanskog kantona, uskoro će najvjerovatnije poptisati pristupnicu SPD-a
Leverage

#56196 Re: SDP

Post by Leverage »

Haos ljudi leti nam agent iz SDP-a, panika, čistke :lol:
kmirsad

#56197 Re: SDP

Post by kmirsad »

Leverage wrote:Haos ljudi leti nam agent iz SDP-a, panika, čistke :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
Heller

#56198 Re: SDP

Post by Heller »

Bijedić bi mandat trebao vratiti jer ga je dobio kompenzacijom.

Takođe Jasmin i GO SDP ratuju s njim zbog zgrade 15 Maj.
Leverage

#56199 Re: SDP

Post by Leverage »

Bijedić je, istini za volju, dobio direktan mandat kao nosilac liste za državni parlament.

Nek ga nosi, halal mu bilo, samo nek ide. I nek povede ahbabe.
kmirsad

#56200 Re: SDP

Post by kmirsad »

Leverage wrote:Bijedić je, istini za volju, dobio direktan mandat kao nosilac liste za državni parlament.

Nek ga nosi, halal mu bilo, samo nek ide. I nek povede ahbabe.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply