SDP

putokaz1

#56076 Re: SDP

Post by putokaz1 »

BH BLOK postoji dok NIP postoji čim NIP ili SBB ili NBL odu s SDA nestaće i BH ali i Bloka
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#56077 Re: SDP

Post by malakh »

kluz franjo wrote: Kolega malakh,
ja se samo čudim, što se vi čudite da vam se ljudi ismijavaju.

Postoji broj zastupnika SDP-a u Skupštini KS, postoji broj ministara SDP-a u Vladi KS, postoji broj SDP delegata iz KS u Domu naroda FBiH.
Svi ti brojevi postoje i za NiP.
I svi ti brojevi nemaju nikakve veze sa vašom logikom.

Nemam ja ništa protiv vaše skepse glede BH bloka, ali ako želite argumentovanu diskusiju ili pripremite argumente ili se mene okanite.
da, da. gdje su sada ti što su ismijavali? ipak ću sačuvati dostojanstvo i neću se baviti radnjama kojima su se oni služili.

a o čemu vi pišete, da li ste pročitali postove? tada sam govorio da je sdp izdao bh blok i napravio pakt sa konakovićem, nitko nije vjerovao. matematički objasnio, točno, što možete provjeriti. logični objasnio, što je također točno, jer se taj bh blok tada u javnosti prikazivao kao jedinstven blok koji djeluje jedinstveno.

kada sam rekao da povrh svega nema logike da samir suljević iz sdpa bude na listi nipa i da nema logika da sdp pored naše stranke i dfa uopće pravi kombinacije sa nipom, mnogi su rekli da je to za dobrobit bh bloka, jer su dobili delegata, mnogi su govorili da bi možda df izdao tu zajedničku listu za dom naroda, mnogi su govorili još svašta nešto, a na kraju taj delegat napušta dom naroda i u dom naroda ulazi konaković. na kraju, sve je to bila podvala. ako je vama to u redu, apsolutno podržavam. meni nije.

citirao sam post iz razloga da mnogi vide da sam prije više od tri mjeseca napisao da postoji mogućnost da suljević izađe iz doma naroda i umjesto njega uđe netko iz nipa. da je to samo igrica kako bi sdp uhljebio denisa bećirovića.

i koliko vidim ja sam se vama izvinuo na citiranju i nije bilo potrebe da se nađete uvrijeđeni.
kmirsad

#56078 Re: SDP

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:BH BLOK postoji dok NIP postoji čim NIP ili SBB ili NBL odu s SDA nestaće i BH ali i Bloka
Velika sabluda... veliki je antifašistički front...
Leverage

#56079 Re: SDP

Post by Leverage »

Nevjerovatno je kako ovaj ljubitelj privjesak stranke Bakira Izetbegovića pokušava da od političkog dogovora napravi nekakvu priču, kao podvala i to. Ljudi se dogovorili, proveli svoj dogovor, nije bilo ni na čiju štetu i to je to. Ako se može izvući neki zaključak iz ovoga onda je to da između SDP-a i NiP-a postoji povjerenje i da je buduća saradnja izvjesna, što naravno nikako ne igra SDA-u i privjescima.

Za nekog ko opravdava ulazak pod Bakirove skute ovo je, priznat ćete, malo degutantno moraliziranje. Kao podvlačenje pod skute je ok, a ovo sa Domom naroda je podvala. Malo jedemo supe na viljušku.
doktor78

#56080 Re: SDP

Post by doktor78 »

Pitanje za rukovodstvo SDP-a: hoce li nakon danasnjeg ucestvovanja na osnivackoj skupstini SPiD-a,iz partije biti iskljucen aktuelni SDP-ov federalni poslanik i bivsi nacelnik Zivinica Hasan Muratovic?
S obzirom da se isto uradilo sa Lazovicem,Lagumdzijom i dr.,pozivam vas da budete principijelni do kraja.
Janjicar

#56081 Re: SDP

Post by Janjicar »

De imal' ko iz ovog buntovničkog ogranka SDP-a Tuzla nek nam kaže jesul' već potpisali SPiDove pristupnice ?
putokaz1

#56082 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Janjicar wrote:De imal' ko iz ovog buntovničkog ogranka SDP-a Tuzla nek nam kaže jesul' već potpisali SPiDove pristupnice ?
Bolje da Hasana i sina istjeraju vuku SDP unazad
A Pristupnica nema ali biti će ih
Bijedić-Vujović-Delić ako im se ne bude dale s ''Gospodarom podzemlja'' u koaliciju ići će u SPD :D
kmirsad

#56083 Re: SDP

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:
Janjicar wrote:De imal' ko iz ovog buntovničkog ogranka SDP-a Tuzla nek nam kaže jesul' već potpisali SPiDove pristupnice ?
Bolje da Hasana i sina istjeraju vuku SDP unazad
A Pristupnica nema ali biti će ih
Bijedić-Vujović-Delić ako im se ne bude dale s ''Gospodarom podzemlja'' u koaliciju ići će u SPD :D
Kad kažeš s ''Gospodarom podzemlja'' , jel misliđ na Bakira i SDA.
kmirsad

#56084 Re: SDP

Post by kmirsad »

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
sinuhe

#56085 Re: SDP

Post by sinuhe »

Važi li Jasmin još uvijek za zvijezdu bosanske socijaldemokratije?
kmirsad

#56086 Re: SDP

Post by kmirsad »

Niko nije savršen, ali boljeg od njega, jednostavno... NEMA.
Ni jedna stranka, uključujići i SDP, mu ne može nači ravnopravnog protivnika.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#56087 Re: SDP

Post by izvrsni direktor »

Ponekad pomislim da bi nam godila promjena, ali onda skontam da u politici nema nikog ko bi bio priblizan njemu pa onda zakljucim, neka njema nama u tuzli jos koji mandat.
kmirsad

#56088 Re: SDP

Post by kmirsad »

izvrsni direktor wrote:Ponekad pomislim da bi nam godila promjena, ali onda skontam da u politici nema nikog ko bi bio priblizan njemu pa onda zakljucim, neka njema nama u tuzli jos koji mandat.
:-D Aaaaa... pa ti si zemo moj... dalo se naslutiti iz pisanja, ali sad znam, Evo ruke... :-D
Evo sad imamo zvaničan BH Blok. Mislim da njega treba za zajedničkog kandidata, a da NS treba da baci akcenat, infrastrukturu i energiju na dobar izbor i podršku svojim kandidatima za GV... da se pokušaju izgurati iz GV oni anam...
Stranke koje predlože protivnike Imamoviću, doživjeti će debkl.
Ni jedna... niti ima ljude, niti programe, a da ih ovaj već sebi nije uvrstio.
Sve je to tankosava bledunjavo, prokislo, i zasniva se samo na popljuvizmu, kako to pilot lijepo smisli.
Jasmin im je previsoko postavio koš.
putokaz1

#56089 Re: SDP

Post by putokaz1 »

[/quote]Kad kažeš s ''Gospodarom podzemlja'' , jel misliđ na Bakira i SDA.[/quote]
https://www.youtube.com/watch?v=cmsynvocsLg
kmirsad

#56090 Re: SDP

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:
Kad kažeš s ''Gospodarom podzemlja'' , jel misliđ na Bakira i SDA.[/quote]
https://www.youtube.com/watch?v=cmsynvocsLg[/quote]Hvala putokaz... vidio sam mnogo puta ovaj link, ali ga nikada nisam temeljito odgledao i saslušao. Nije mi rekao ništa o Kuki nisam znao, da je sposobam, borac, da zna primiti udarac, ali da uzvrača udarce i to višestruko jače , sa težim posljedicama...
Ono što je meni bitno čuo sam izjave koje do sada nisam čuo, vidio face koje danas nije popularno vidjedi s njim... ova politika je stvarno jedna gadna igra... treba za nju baš jak Želudac... i kao kruna svega, potvrdile su se neke moje pretpostavke. Hvala još jednom.
kmirsad

#56091 Re: SDP

Post by kmirsad »

Zna li neko ovdje isječi dio video klipa. Interesuje me dio od 17,53 - 19,07 min
The 51st State

#56092 Re: SDP

Post by The 51st State »

Jeli ovo pocela pobuna u sdp-u?
KomunistaTZ

#56093 Re: SDP

Post by KomunistaTZ »

Slabo botovi, partija puca na pola, a niko nista. Cccccc
Kejn

#56094 Re: SDP

Post by Kejn »

Botovi gdje su vam sendvici :P
Roccohljup

#56095 Re: SDP

Post by Roccohljup »

bunk

#56096 Re: SDP

Post by bunk »

Kompenzacijska lista dislikes this :lol:
putokaz1

#56097 Re: SDP

Post by putokaz1 »

SDP ima 10
Ako se podijele imat će 6-7-8
Sa PDA treba im 9 a s SDA samo 4 Vujović ,Memić ,Bijedić +1
Znači SDA premijer+SDP+DF+SBIH ili PDA premijer +SDP+SBB
Ili NADAM SE ovako kakao jest trenutno status quo :arrow: :D
Roccohljup

#56098 Re: SDP

Post by Roccohljup »

A sta ako nije bilo.kvoruma na sjednici?
NAJAVA SANKCIJA 78

Nikšić poručio kolegama u Tuzli: Sa SDA možete kao pojedinci, a ne u ime SDP-a

D. Be.

prije 26m

60

Foto: M.O./Klix.ba

Nakon odluke tuzlanskog ogranka Socijaldemokratske partije da pokušaju napraviti vlast u tom kantonu sa Strankom demokratske akcije reagovao je lider SDP-a Nermin Nikšić. On je za Klix.ba poručio da oni koji žele koalirati sa SDA to mogu učiniti samo kao pojedinci, a ne uime SDP-a.

"Nažalost pokazalo se kako je dio kantonalnog odbora i mali dio kluba zastupnika odlučio da prekrši odluke organa SDP BiH koje su usvajanjem izvještaja o radu Glavnog odbora i Predsjedništva prihvaćene i potvrđene od Kongresa. Zatražit ću izvještaj sa sjednice kantonalnog odbora jer prema mojim informacijama, kao ni na prethodnoj sjednici, ni danas nije bilo kvoruma za odlučivanje. To očito rukovodstvu Kantonalne organizacije nije smetalo da donese takvu neprovodivu odluku", rekao je Nikšić.

Prvi čovjek SDP-a kaže da se ne želi baviti špekulacijama, a koje govore o razlozima zbog kojih se žurilo i zbog kojih u Tuzlanskom kantonu navodno morali donijeti ovakvu odluku. 

DONESENA ODLUKA1h 29mSDP u Tuzli počinje formiranje vlasti sa SDA

"Za mene je sasvim dovoljna činjenica da su svojim postupkom direktno prekršili odluke organa SDP BiH i Statut SDP-a. Nadam se da su oni koji su isforsirali pokuśaj donošenja nestatutarne odluke svjesni svojih postupaka i posljedica koje će ona proizvesti. Jedno je sigurno, odluke organa SDP BiH su na snazi i neće se mijenjati, odnosno SDP BiH neće koalirati sa SDA, HDZ i SNSD. Oni pojedinci koji to žele iz njima poznatih razloga svakako mogu, ali kao pojedinci, a nikako u ime niti kao dio Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine", bio je jasan predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

Danas je u Tuzli održana sjednica Kantonalnog odbora SDP-a na kojoj je donesena odluka o procesu formiranja vlasti sa SDA. Odluka je donesena sa 44 glasa za, četiri su bila protiv, dok je jedan član bio suzdržan.

Kantonalni odbor SDP-a u Tuzli je ovim potezom prekršio odluku Glavnog odbora da se neće ići u koaliciju sa SDA, HDZ-om i SNSD-om niti na jednom nivou vlasti.

Nermin Nikšić SDP BiH
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#56099 Re: SDP

Post by malakh »

bijedića je trebalo istjerati odmah nakon povlačenja zlatka lagumdžije. vego, oni mu još dozvole da bude predsjednik najjačeg kantonalnog odbora u partiji, pa još nosilac liste za državni parlament, pa još mu dopuste da on sastavlja kojekakve liste za federalni parlament i kantolnu skupštinu. eh gospodo, sada kusajte kašu koju ste sami zakuhali.

onaj tko misli da će sada sdp profitirati tako što će otjerati bijedića se grdo vara. pustio je taj korijenje da ih handri narednih 8 godina.

u kompletnoj priči najviše me čudi ponašanje denisa bećirovića koji dolazi iz tuzle i koji se drži po strani sve vrijeme dok traje ova farsa oko bijedića i kompanije. valjda je red da on kao tuzlak, koji je na rukovodećoj funkiji u partiji, koji je na izborima imao fantastičan rezultat i koji je u državnom domu naroda, stane u obranu sdpa od ovih gmazova. hinja je uvijek bio, hinja je i ostao.
KomunistaTZ

#56100 Re: SDP

Post by KomunistaTZ »

Lijepo smo govorili botovima da neće na dobro izaci, ali eto. Nakon ovog SDP osim Tuzle u TK ne moze racunati na glasove. Moralo se ovo pametnije.
Post Reply