SDP
-
putokaz1
#55501 Re: SDP
niko ne priča o pudariću i deliću ,pričate o bivšim,lagumdžija je bivši,zaboiravimo ga
šta vi očekujete ko će biti drugi 26 maja
kako će biti ime nove partije edina delića i pudarića nakon 26 og
- kmirsad
#55502 Re: SDP
putokaz1 wrote:niko ne priča o pudariću i deliću ,pričate o bivšim,lagumdžija je bivši,zaboiravimo ga
-
costacurta
#55503 Re: SDP
Obzirom da su Ivo Komšić, Miro Lazović, Svetozar Pudarić bili razlog zbog čega su se SDPovci razlikovali od SDA tj. zbog čega su smarali sa pričom o multikulturlanosti, sad kad su ovi izbačeni iz stranke mene zanima u čemu je razlika između SDA i SDPa po pitanju etnonacionalnosti?
SDP isto ko i SDA samo karinđa u mozak bošnjake.
Izbili su Jasminu glavni argument protiv SDA za sledeće izbore, doduše, uvijek su tu Banovići i Arapi kao dežurni krivci za prazne poslovne prostore u gradu Tuzla, rupe na ulicama, smog i aerozagađenje,
Izbili su Jasminu glavni argument protiv SDA za sledeće izbore, doduše, uvijek su tu Banovići i Arapi kao dežurni krivci za prazne poslovne prostore u gradu Tuzla, rupe na ulicama, smog i aerozagađenje,
-
putokaz1
#55504 Re: SDP
pa nikšić je pobjedio već
poznato je da gubitnik u partiji pravi novu partiju kao duraković tokić pećanac bešlagić tako će i delić uraditi
poznato je da gubitnik u partiji pravi novu partiju kao duraković tokić pećanac bešlagić tako će i delić uraditi
-
džakailibu
#55505 Re: SDP
Nijaz Durakovic je zasluzan za dvije stvari:
Nemjesanje u prve izbore kada je realno mogao utjecati na tadasnju realnost i na rezultate. I druga izjava za Lagumdziju. Nikada mi nije bilo jasno sto ga uzdizu na rang nekog politickog maestra.Realno malo je za ime parka u centru grada.
Odlicno da su skinuli ove stare prdezhe koji su samo slucajnoscu postali clanovi predsjednistva i na toj osnovi jasu vec 20 godina.
Nisam ljubitelj ni ove ekipe i realno treba dati maloj prlickoj da se krene od pocetka. Vece bi sanse imali od ove danasnje garniture.
Nemjesanje u prve izbore kada je realno mogao utjecati na tadasnju realnost i na rezultate. I druga izjava za Lagumdziju. Nikada mi nije bilo jasno sto ga uzdizu na rang nekog politickog maestra.Realno malo je za ime parka u centru grada.
Odlicno da su skinuli ove stare prdezhe koji su samo slucajnoscu postali clanovi predsjednistva i na toj osnovi jasu vec 20 godina.
Nisam ljubitelj ni ove ekipe i realno treba dati maloj prlickoj da se krene od pocetka. Vece bi sanse imali od ove danasnje garniture.
-
džakailibu
#55506 Re: SDP
-
džakailibu
#55507 Re: SDP
-
džakailibu
#55508 Re: SDP
- strucnjakdemagog
#55510 Re: SDP
costacurta wrote:Obzirom da su Ivo Komšić, Miro Lazović, Svetozar Pudarić bili razlog zbog čega su se SDPovci razlikovali od SDA tj. zbog čega su smarali sa pričom o multikulturlanosti, sad kad su ovi izbačeni iz stranke mene zanima u čemu je razlika između SDA i SDPa po pitanju etnonacionalnosti?
ne mozes ljude svrstavati u neku etnicku grupu samo na osnovu imena. recimo miro lazovic je veci bosnjo od bakira.
- bunk
#55511 Re: SDP
Mozda ne mozes u nekom od universuma ali ovdje ...
-
svi u napad
#55512 Re: SDP
Moram priznati da sam sokiran. Da Trenirka (izvinjavam se na pravopisu al tako ga polupismena raja prozva) zabode noz u ledja svom mentoru je fakat cudo. Ovo je dokaz da se Slucajni Prolaznik zajebo u racunici. Svi njegovi dupelizci mu okrenuli ledja. Zlaja je mislio da ce on cijeli zivot vladati ili barem odlucivati (nije on Tunjo Filipovic). Mora se isto priznati da je karma cudo. Ono sve sto on uradi Nijazu uradise njegove junose njemu. Osnivanjem nove partije samo pokazuju da im je samo stalo do fotelja koje bi zadrzali do smrti. Posto svi vole Bosnu i sve to rade iz patriotizma predlazem da novu stranku osnuju u Banjaluci i da se tamo presele jer je i to BiH. Na taj nacin ce pokazati da sva ova baljezganja nisu prazna prica . Koliko god ovaj raskol stetio SDP u sadasnjem trenutku na duze staze je dobro da se ovo desilo. Sad je na SDP-u da izabere novo neokaljano rukovodstvo i krene novim putem tj. putem socijaldemokratije. Vidjecemo na sta ce sve ovo izaci al za ova iskljucenja treba skinuti kapu. Zivjeli.
P.S. - i ja mislim da ona mala Prlicka treba preuzeti partiju jer bi i to bio dokaz promjena i pozitivnog misljenja. O ravnopravnosti da i ne govorim.
P.S. - i ja mislim da ona mala Prlicka treba preuzeti partiju jer bi i to bio dokaz promjena i pozitivnog misljenja. O ravnopravnosti da i ne govorim.
-
costacurta
#55513 Re: SDP
Aha. Ok.strucnjakdemagog wrote:costacurta wrote:Obzirom da su Ivo Komšić, Miro Lazović, Svetozar Pudarić bili razlog zbog čega su se SDPovci razlikovali od SDA tj. zbog čega su smarali sa pričom o multikulturlanosti, sad kad su ovi izbačeni iz stranke mene zanima u čemu je razlika između SDA i SDPa po pitanju etnonacionalnosti?
ne mozes ljude svrstavati u neku etnicku grupu samo na osnovu imena. recimo miro lazovic je veci bosnjo od bakira.
A na čemu onda SDP zasniva svoje tvrdnje da su oni građanska stranka za razliku od SDA za koje tvrde da su nacionalisti? U kom tačno dijelu imaju pokriće za ovu tvrdnju? Zašto su ovi nacionalisti a oni građani? Ima negdje u statutu, politici koja se propagira itd.
Mene kao građanina interesuje da riješe kriminali korupciju bez čega nema investicije ni zapošljavanja, a koliko se SDP trudi da se to počne rješavati? Ja ću ti reći, barem Tuzla kad je u pitanju, boli Hin hašim isto ko i zelene, al je glupom bošnjaninu najlakše prodati priču o malim zelenim i komunjarama jer je jadan ubijeđen da razumije, ima smart phone, internet i FB što je sasvim dovoljno argumenata da svaki seljober uzme si za pravo da za Ivu kaže da je kleptoman, Bakir trezoraš itd i da se tu, na WWW završi svaki vid protesta i otpora.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#55514 Re: SDP
Da da, tvoj sda i njihova bracace se do zasnjeg momenta boriti da tako i ostane. Podjela u tri tora na psnovuimena i vjere je temelj opstanka sda i hdz na vlasti.bunk wrote:Mozda ne mozes u nekom od universuma ali ovdje ...
Je li vam ovo prvo pise u knjizi sa uputstvima razmisljanja sda ovca?
-
costacurta
#55515 Re: SDP
100% si upravu, al nemaju bošnjaci problem s tim.izvrsni direktor wrote:Da da, tvoj sda i njihova bracace se do zasnjeg momenta boriti da tako i ostane. Podjela u tri tora na psnovuimena i vjere je temelj opstanka sda i hdz na vlasti.bunk wrote:Mozda ne mozes u nekom od universuma ali ovdje ...
Je li vam ovo prvo pise u knjizi sa uputstvima razmisljanja sda ovca?
Odi u Z. Mostar ili Lopare i pričaj njima o suživotu i zajedništvu i jedinstvu. Obilježi 9.maj, napravi vatromet sad za Dan mladosti, prošetaj ulicom Maršala u Širokom ili Tomislav gradu.
Samo gdje su bošnjaci veličina kenjat se može i prozivati i pljuvati, nađi sagovornike na tu temu kod njihA
-
izvrsni direktor
#55517 Re: SDP
Nemaju problema s tim a ljude dijeli na osnovu imenai religije...
Sda treba takve na palama, koliko i dodik treba one u bosnjaka koji govore "pedja je cetnik".
Zalosno je da nasjedate na sda pricu i niste svjesni ovoga..
Sda treba takve na palama, koliko i dodik treba one u bosnjaka koji govore "pedja je cetnik".
- bunk
#55518 Re: SDP
Ti si prijatelju ovdje jedini hejter i ti si taj koji dijeli ljude.
Nazivas forumase ovcama.
To nije u redu.
A sve multinacionalnih stranaka sto postoji u BiH su u gradovima u kojima Bosnjaci cine vecinu.
I to nije ni do mene ni do neke stranke ..
Sdp,ns ili neko treci ce proci ondje gdje Bosnjaci nisu vecina otprilike nikad..jer ih se uopce ne uzima u razmatranje.
I to je kriv sda,df ili ko zna..
Nazivas forumase ovcama.
To nije u redu.
A sve multinacionalnih stranaka sto postoji u BiH su u gradovima u kojima Bosnjaci cine vecinu.
I to nije ni do mene ni do neke stranke ..
Sdp,ns ili neko treci ce proci ondje gdje Bosnjaci nisu vecina otprilike nikad..jer ih se uopce ne uzima u razmatranje.
-
izvrsni direktor
#55519 Re: SDP
Nisam rekao da je samo sda kriv...kriv je sda zajedno sa hdz i snsd/sds...jer zahvaljujuci medjunacionalnoj mrznji i opstaju "30 godina zajedno, bili smo i biti cemo partneri".bunk wrote: Sdp,ns ili neko treci ce proci ondje gdje Bosnjaci nisu vecina otprilike nikad..jer ih se uopce ne uzima u razmatranje.
Df nema potrebe da spominjes. Oni su sda privjedak koji se ni za sta ne pita
- bunk
#55520 Re: SDP
Stranka koja ima clana predsjednistva i imace ministarstvo u Drzavnoj vladi te i federalnoj da se nista ne pita.
To je neuspjesni spin uvrijedjene mlade sdp koji je smijesan
A kad smo kod privjesaka.
To ti je danasnji Sdp.
U Sk su privjesak nip i ns a u Usk su privjesak asda.
De reci da nije tako. De reci da se i u jednom od ta dva kantona ista pita Sdp ..
E to ti je izborni uspjeh ovog vodstva Sdp.
Giganta koji je pao na niske grane moram rec nazalost.
Pa kako presidente rece nalaze utjehu u ns
To je neuspjesni spin uvrijedjene mlade sdp koji je smijesan
To ti je danasnji Sdp.
De reci da nije tako. De reci da se i u jednom od ta dva kantona ista pita Sdp ..
- strucnjakdemagog
#55521 Re: SDP
pa zato sto se SDP bori za prava građana, a SDA se borila iskljucivo za licne interese koristeci nacionalizam kao mehanizam. ne mogu da ti objasnim, to se jednostavno osjeti. otkad je pocela sa radom nova vlada KS, grad je jednostavno prodisao, takav ja bar sticem utisak. ima more nekih stvari koji su mi smetale kod SDA, a koje nova vlada polako koriguje.costacurta wrote:Aha. Ok.strucnjakdemagog wrote:costacurta wrote:Obzirom da su Ivo Komšić, Miro Lazović, Svetozar Pudarić bili razlog zbog čega su se SDPovci razlikovali od SDA tj. zbog čega su smarali sa pričom o multikulturlanosti, sad kad su ovi izbačeni iz stranke mene zanima u čemu je razlika između SDA i SDPa po pitanju etnonacionalnosti?
A na čemu onda SDP zasniva svoje tvrdnje da su oni građanska stranka za razliku od SDA za koje tvrde da su nacionalisti? U kom tačno dijelu imaju pokriće za ovu tvrdnju? Zašto su ovi nacionalisti a oni građani? Ima negdje u statutu, politici koja se propagira itd.
Mene kao građanina interesuje da riješe kriminali korupciju bez čega nema investicije ni zapošljavanja, a koliko se SDP trudi da se to počne rješavati? Ja ću ti reći, barem Tuzla kad je u pitanju, boli Hin hašim isto ko i zelene, al je glupom bošnjaninu najlakše prodati priču o malim zelenim i komunjarama jer je jadan ubijeđen da razumije, ima smart phone, internet i FB što je sasvim dovoljno argumenata da svaki seljober uzme si za pravo da za Ivu kaže da je kleptoman, Bakir trezoraš itd i da se tu, na WWW završi svaki vid protesta i otpora.
i mene zanima da se rijesi korupcija, nepotizam i ostalo, a SDA to nije ni pokusala da rijesi za 25 godina vladavine, dok su ovi odmah prionuli na posao. zar treba jos neki segment u kojem se vidi razlika između te dvije stranke?
-
izvrsni direktor
#55522 Re: SDP
Kad se clanovi sda brinu za sdp onda znas da im je voda do grla doslabunk wrote:Stranka koja ima clana predsjednistva i imace ministarstvo u Drzavnoj vladi te i federalnoj da se nista ne pita.
To je neuspjesni spin uvrijedjene mlade sdp koji je smijesan![]()
To ti je danasnji Sdp.
- MarshalDodik
#55523 Re: SDP
Vec im fakturisete odgovornost i sve buduce neuspjehebunk wrote:Stranka koja ima clana predsjednistva i imace ministarstvo u Drzavnoj vladi te i federalnoj da se nista ne pita.
-
costacurta
#55525 Re: SDP
strucnjakdemagog wrote:
pa zato sto se SDP bori za prava građana, a SDA se borila iskljucivo za licne interese koristeci nacionalizam kao mehanizam. ne mogu da ti objasnim, to se jednostavno osjeti. otkad je pocela sa radom nova vlada KS, grad je jednostavno prodisao, takav ja bar sticem utisak. ima more nekih stvari koji su mi smetale kod SDA, a koje nova vlada polako koriguje.
i mene zanima da se rijesi korupcija, nepotizam i ostalo, a SDA to nije ni pokusala da rijesi za 25 godina vladavine, dok su ovi odmah prionuli na posao. zar treba jos neki segment u kojem se vidi razlika između te dvije stranke?
Dođeš u Tuzlu, bastion socijaldemokratije zadnjih 27 godina, da vidiš kako se SDP bori za prava građana. Najbolje osjetiš kad odeš npr u Dom zdravlja, koji je na platnom spisku grada, da vidiš cirkusa od usluge do ophodjenja zaposelnih koji su dobili posao po partijskoj zasluzi, Ili npr u ViK, ili centralnom grijanju, ili namještanju tendera i načinu odabira izvodjača radova, ili profesionalnosti u gradskoj upravi itd itd. Sve ista matrica ko i kod zelenih, razlika je samo u budžetima, grad raspolaže sa manjim budzetom pa shodno tome manje strašno djeluju te cifre koje se rastale od ovih na višim nivoima npr za autoputeve, akcize itd.
A ako se kojim slučajem odlučiš suprotstaviti, onda te se odreknu ko npr Bijedića. On je pušten niz vodu i sad mu prišivaju sve vezano za aferu sa stanovima u SPO 15. maj, iako je u tom periodu bio ministar, direktor i delegiran ispred tog istog SDPa koji danas na njega baca drvlje i kamenje. Missim
A šta je to konkretno i nova vlada KS uradila? Gdje su revizije, gdje su krivične prijave, jel nema redukcija vode više, GRAS posluje pozitivno, u čemu se osjeti boljitak?
Ti ja ovdje vodimo raspravu, kritikujemo i psujemo na vlast, nije bitno jesu li crveni ili zeleni, tvrdimo da ima kriminala, da se mora nešto uraditi, da je BiH zatrovana etnonacionalnom mržnjom a hajde mi nađi ijedan portal, sajt u RSu ili Zapadnoj hercegovini na kojem možeš kritikovati Dodika ili Čovića na temu nacionalizma. Da, ima sajtova na kojima im se prigovara za lošu ekonmsku politiku ili krimanal, ali za nacionalizam to ti garantujem da imaju podršku većine građana. Što više mrziš Sarajevo više si COOL u raji. To je njihova filozofija. Mene oni ne interesuju btw, ja bih da se u ovom mom mikro svemiru, u ovom 23% (kako nas vole zvati) dijelu BiH stvari urede, da nema kriminala, da ima investicija, da nema korupcije itd itd Hoćeš da mi kažeš da to mogu imati sa SDPom!? Pa ne mogu da vode brigu za 80 svojih uposlenika i navaljali su milionska dugovanja, kako će državu voditiizvrsni direktor wrote:Nemaju problema s tim a ljude dijeli na osnovu imenai religije...