SDP

GandalfSivi

#55401 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

nemampojma0 wrote: Zvanični naziv stranke vec 4 godine je DF, bez bilo cijeg imena.
Nije mi pricao jaran, nego predsjednik te opcinske organizacije.
A da te pitam, jel ti stvarno vjerujes u te procedure ili ih ono samo spominjes kao dokaz demokraticnosti kad vec nema sta drugo demokraticno?
Izbori u drzavi se kradu, a et u stranci ne kradu...ma daj :lol:
Problematicna bila nominacija kandidata, a sta ce tek biti u izbornom procesu...nekako mi sve sluti na Kongres SDA 2014.
Koji je bio zvanicni naziv koalicije na Federalnom i Drzavnom nivou za zadnje izbore?

A to krade li se ili ne je sve teoretska prica bez dokaza. Ne valja jednoumlje, ne valja demokratija jer se krade.

A valja stranka koja od zadnjih lokalnih izbora pojebe bukvalno sve cega se dotakne, valja predsjednik iste koji u cetiri godine staza u parlamentu ima okruglo nula poslanickih pitanja i isto toliko inicijativa. I sad ce to, pazi molim te, drzavu braniti.

Cekam da povalite vladu u Sarajevu, da se svedete na statisticku gresku. Brzo ce izbori, pa se cujemo...
nemampojma0

#55402 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

GandalfSivi wrote:
nemampojma0 wrote: Zvanični naziv stranke vec 4 godine je DF, bez bilo cijeg imena.
A da te pitam, jel ti stvarno vjerujes u te procedure ili ih ono samo spominjes kao dokaz demokraticnosti kad vec nema sta drugo demokraticno?
Problematicna bila nominacija kandidata, a sta ce tek biti u izbornom procesu...nekako mi sve sluti na Kongres SDA 2014.
Koji je bio zvanicni naziv koalicije na Federalnom i Drzavnom nivou za zadnje izbore?

A to krade li se ili ne je sve teoretska prica bez dokaza. Ne valja jednoumlje, ne valja demokratija jer se krade.

A valja stranka koja od zadnjih lokalnih izbora pojebe bukvalno sve cega se dotakne, valja predsjednik iste koji u cetiri godine staza u parlamentu ima okruglo nula poslanickih pitanja i isto toliko inicijativa. I sad ce to, pazi molim te, drzavu braniti.

Cekam da povalite vladu u Sarajevu, da se svedete na statisticku gresku. Brzo ce izbori, pa se cujemo...
Hahahhaaha. Cemu nervoza druze? Ti negdje napisa da zivis u inostranstvu, opusti se.
Ja se plasim da do izbora ne zapuca, a onda se tesko mozemo cuti, a vidjeti nikako :wink:
kluz franjo

#55403 Re: SDP

Post by kluz franjo »

malakh wrote:
kluz franjo wrote: Dobri i mudri ovi prognoSeri...
K'o onaj moj komšija sa kišom...
pazi sad ovo. od cca 100 javnih firmi i institucija u kantonu sarajevo, u svega njih desetak je smijenjeno staro (citaj sda, bps i boss) rukovodstvo. od tih desetak najaktivniji su bilo sbb i df koji najavljuju ulazak u vlast sa sda.

dakle ova vlada nije ucinila nista da sdau oteza njihovu smjenu, a sto je fascinanto da za nakon 5 mjeseci nisu bili u stanju smijeniti nikoga.

tako da i u narednih pola godine ne dodje do smjene ove vlade, ista nece biti u stanju otezati povratak sda.
Iako baš i ne kontam najbolje ovaj tematski prelaz, evo da pokušam "zaplesati" i na ovu "pjesmu".

Kolega, za mene su od 26.12.2018. sva komunalna preduzeća i javne kantonalne institucije u nadležnosti ove Vlade i ove skupštinske većine. Pa tako i nadzorni i upravljački organi tih preduzeća i institucija.
Mene interesuju rezultati rada, za koje mi odgovara ova Vlada i skupštinska većina.
Tako da su za mene svi direktori i članovi NO/UO "njihovi".

A svakako ne razumijem kakve kvantitativne veze imaju direktori javnih preduzeća sa mogućom smjenom vlade.
Zadnji put kada sam pogledao, vladu imenuje većina od 35 izabranih skupštinskih zastupnika, a ne većina od 100 imenovanih direktora.
Banksy

#55404 Re: SDP

Post by Banksy »

nemampojma0 wrote:
Zvanični naziv stranke vec 4 godine je DF, bez bilo cijeg imena.

Opći izbori 2018

Parlament FBiH

Šifra Politički subjekt:

DF-GS,ŽELJKO KOMŠIĆ:BIH POBJEĐUJE!

http://www.izbori.ba/rezultati_izbora?r ... /4/0/0/0/0
mrgreen

#55405 Re: SDP

Post by mrgreen »

nemampojma0 wrote:
mrgreen wrote:Zvanični naziv Hitlerove partije bio je "Nacionalsocijalistička njemačka radnička partija". Ni riječi o Hitleru ni istrebljenju Jevreja.
I ti i onaj JThomas upadate k'o padobranci, samo da ispljunete svoj jed. Hajd da to i razumijem, ko gubi ima pravo da se ljuti. Al ovo tvoje poredjenje s nacistima je izvan svih okvira, mizerno u svakom slucaju.
Ta sdpovska iskljucivost ce uvijek biti smetnja da postanete ozbiljna stranka, al to je vas problem.
Samo članovi stranaka koji su dobro slizani sa rukovodstvom istih mogu biti neojađeni danas. Ojađena sam mimo svih riječi kad pogledam ovu politicku kaljuzu, najbolje ilustrovanu u tom zadnjem intervjuu sa vaskrsnutim grobarom, i ja ne mogu nikad biti na dobitku ovdje.
Inace nebitno totalno, ali SDP je moj glas izgubio nakon 2010.
Tvoja rasprava o imenima je smijesna.
Prpa.ba

#55406 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

Samo sto se nije zapucalo, a nasi patriotski prvaci se i dalje bave samo preuzimanjem kantonalne vlade u Sarajevu umjesto pripreme za borbu i odbranu. :(
nemampojma0

#55407 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

Banksy wrote:
nemampojma0 wrote:
Zvanični naziv stranke vec 4 godine je DF, bez bilo cijeg imena.

Opći izbori 2018

Parlament FBiH

Šifra Politički subjekt:

DF-GS,ŽELJKO KOMŠIĆ:BIH POBJEĐUJE!

http://www.izbori.ba/rezultati_izbora?r ... /4/0/0/0/0
Mislio sam da znas razliku izmedju naziva stranke i koalicije, ocito sam te precijenio. :D Uostalom, sama sebe demantujes upravo svojim postom, jer ko god zna citati vidi sta interpukcijski znaci govore. Al ne zamjerim ja tebi, najvece greske se prave u panici :wink:
cvrčak_na_hedonizmu

#55408 Re: SDP

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

nemampojma0 wrote: Ja se plasim da do izbora ne zapuca, a onda se tesko mozemo cuti, a vidjeti nikako :wink:
Zato imamo Baketa, Zeljku i Fahruda da nas brane i lupaju po prstima :navijacica: jos da je SDP usao u vlast, e to bi tek bilo blagostanje :ljulja:

Sta ti pises to pas s maslom ne bi pomirisao, a kamoli pojeo :D
nemampojma0

#55409 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
nemampojma0 wrote: Ja se plasim da do izbora ne zapuca, a onda se tesko mozemo cuti, a vidjeti nikako :wink:
Zato imamo Baketa, Zeljku i Fahruda da nas brane i lupaju po prstima :navijacica: jos da je SDP usao u vlast, e to bi tek bilo blagostanje :ljulja:

Ne sekiraj puno za pse, vidis da se tebi svidja :D
Ako zapuca, mobilizacija te nece zaobici ;-)
cvrčak_na_hedonizmu

#55410 Re: SDP

nemampojma0 wrote:

Ne sekiraj puno za pse, vidis da se tebi svidja :D
Ako zapuca, mobilizacija te nece zaobici ;-)
Da pogodim, ja u rov, ti u logistiku, a sef ti stranke, opet, u trezor :D

SDA je stetocina u rangu cetnika i svi oni koji ulaze u kolo sa njima ;)
drug_profi

#55411 Re: SDP

Post by drug_profi »

Ja kad god zapitam ove: "a kako će to zapucati? Ko će koga napasti?" ne dobijem nikakav smislen odgovor. Uvijek pocnu ad hominem na mene, glupe komunjare i sl. argumente.....
nemampojma0

#55412 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

drug_profi wrote:Ja kad god zapitam ove: "a kako će to zapucati? Ko će koga napasti?" ne dobijem nikakav smislen odgovor. Uvijek pocnu ad hominem na mene, glupe komunjare i sl. argumente.....
Tvoji hoce da zapucaju, kao i uvijek kroz historiju sto su prvi napadali.
nemampojma0

#55413 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

nemampojma0 wrote:

Da pogodim, ja u rov, ti u logistiku, a sef ti stranke, opet, u trezor :D

SDA je stetocina u rangu cetnika i svi oni koji ulaze u kolo sa njima ;)
Moj sef stranke nije bio u trezoru.
A gdje bio tvoj sef stranke, smijes li reci?
A za logistiku se ja ne sekiram, ne bi mene dopala sigurno.
GandalfSivi

#55414 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

nemampojma0 wrote:
GandalfSivi wrote:

Hahahhaaha. Cemu nervoza druze? Ti negdje napisa da zivis u inostranstvu, opusti se.
Ja se plasim da do izbora ne zapuca, a onda se tesko mozemo cuti, a vidjeti nikako :wink:
Skolski primjer projekcije. Niti sam nervozan, niti konja u trci imam. Otisao iz nekoh privatnih razloga evo skoro 13 godina da ima, ali opet volim drzavu, familija mi je tamo, brinem se. Nema nikakve nervoze, vise je antropoloski pristup, mada ti moram priznati da me nerviraju stranacki vojnici koji prizivaju belaj svaki put kada se treba govno zamotano u celofan prodatu. Ali svaki put ista prica, nabacuju se lopte iz jednog tora u drugi, zivot dole prodje, a isti likovi sjede i bogate se. Za Zeljku cak i ne mislim da je dio korupcije, ali nesposoban brate, fakat nesposoban. Evo 13. godina da je na jako visokom pozicijama, a niti jedan rezultat ima. Vrhunac karijere mu je prijetnja Kostunici da ce ga opaliti po nosu (i evo danas copy/paste, samo za Dodika). Jarane, clan si predsjednistva 9 godina, a nisi niti jednog medjunarodnog partnera nasao.

Hajde da te pitam nesto ljudski. Kada se pogledas u ogledalo, izgleda li i tebi smjesno da nadjes takvu tehnikaliju izmedju stranke i koalicije (u kojoj je ista stranka ta koja ima 95% glasova i uticaja), pa de se izvlacis eto nije njegova stranka nego je koalicija. Znam da je politika kurva, ali ljudi smo, pricamo...
nemampojma0

#55415 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

@GandalfSivi,
govorimo o formalnim nazivima politickih subjekata, a ne kako ih mi dozivljavamo ili na sta nas asocira. Naziv stranke ciji je predsjednik Zeljko Komsic je Demokratska fronta.
Naziv koalicije koja je ustanovljena za prosle izbore i samo vazi za te izbore i postizborni mandat je DF-GS, Zeljko Komsic BiH Pobjedjuje.
I ne vidim sta tu nije jasno, a Banksy kao stari SBB-ov ucenik voli da spinuje i potura lazi, pa sam morao objasniti.

Sto se tice politickih rezultata, ne znam sta je za tebe rezultat, kakva ocekivanja imas, nesto epohalno izgleda. Ko je od svih politicara ostvario neki rezultat po tvom kriteriju? Volio bih cuti. Zeljko eto nije, de kazi ko jeste.
Nije politika gradjevinarstvo, pa kazes evo napravio sam zgradu za 5 godina ebo ga ti.

Posebno, imajuci u vidu politicki sistem, ustavno uredjenje, okruzenje, te medjunarodne odnose zadnjih 10tak godina, uspjeh je da Bosna opstaje. U Francuskoj se pojavila jedna budala Le Pen koja ima samo stranku iza sebe, pa ojadila drzavu. A kod nas budala i fasista poput Le Penove ima efektivnu vlast i institucije na pola teritorije i plus od njega zavisi funkcionisanje drzave u cjelosti, i pricate kako je lako srediti stanje samo eto svi nesposobni i glupi, a mi iza tastatura znamo sve. Ma daj molim te...
Ne zelim ovdje da iznosim privatne stvari i okolnosti mog zivota, ali stvarno je bezobrazno da mi ti s udaljenosti od 2000 km objasnjavas kako je meni ovdje i sta je moguce, a sta nije.
Zivio druze!
cvrčak_na_hedonizmu

#55416 Re: SDP

nemampojma0 wrote: Moj sef stranke nije bio u trezoru.
Ja nemam sefa stranke, nabijem ih sve na kurac. To je razlika izmedju tebe i mene.

Ti gledas da se dje uvalis i omastis brk, zato i navijas za koaliciju sa SDA - kartelom.

Tuga
nemampojma0

#55417 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

nemampojma0 wrote: Moj sef stranke nije bio u trezoru.
Ja nemam sefa stranke, nabijem ih sve na kurac. To je razlika izmedju tebe i mene.

Ti gledas da se dje uvalis i omastis brk, zato i navijas za koaliciju sa SDA - kartelom.

Tuga
Sabloni, etikete, predrasude vas ubise..nikad maci iz kaljuze necemo. Sta da ti kazem na te gluposti? Da kazem da sam redovno i bez stele zavrsio fax po starom sistemu, da sam radio i studirao, jer nisam mogao drugacije finansirati skolovanje. Da radim 14 godina, da imam sve sto mi treba, samo da bude mir i da mi je porodica ziva i zdrava i ja zadovoljan. Ne znam hoces mi vjerovat
Nismo svi iz istih motiva zainteresovani ili ukljuceni u politiku, al ne vrijedi to objasnjavati ljudima poput tebe, jer je lakse pljuvati po svemu i svima. I da, projiciranje je mnogim forumasima, pa i tebi, uza specijalnost.
Kako god..
Ziv ti bio meni :)
Prpa.ba

#55418 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

Osnovni problem ovih teorija je u tome sto se baziraju na jednom integralnom pogledu na BiH, pa se svi problemi nadrobe u jedan lonac gdje je lako rasprsiti "tezinu sredjivanja stanja" na objektivne okolnosti gdje nam pobunjenicki orijentisane manjine stvarno upravljaju velikim dijelom teritorije i nadproporcionalno su zastupljeni u svim institucijama gdje blokiraju ili uredjuju sta im ceif.

Ko ukaze na cinjenicu da SNSD-HDZ uticu na jedan segment nasih zivota (drzava: vanjska politika, oruzane snage, CIPS, fiskalni okvir i raspodjela PDV-a, euro-atlantske integracije...), HDZ na drugi (federalne finansije, porezna politika, gradnja autoputeva..), a probosanske stranke na treci (sve ostalo), tog se proglasi da je sarajevocentrican i dizao bi granice oko svojih kantona.

Zamisli, ne mora postojati vertikala moci ako su politicari odgovorni i ne zele ciniti zulum svom narodu. Zamisli, jedna ekipa ljudi se moze baviti zdravstvom, obrazovanjem, komunalnom privredom i lokalnom infrastrukturom i ekonomijom, a druga moze biti bitke na nacionalnoj razini. Ne moramo imati politicare i politicke stranke opce prakse. I nece drzava biti nista slabija dok kod svih nasih zastupnika na nacionalnoj razini postoji konsenzus oko toga sta je vitalni probosanski nacionalni interes, i dokle nasi ministri i zamjenici ministara ne odstupaju od svojih stavova.
drug_profi

#55419 Re: SDP

Post by drug_profi »

nemampojma0 wrote:
drug_profi wrote:Ja kad god zapitam ove: "a kako će to zapucati? Ko će koga napasti?" ne dobijem nikakav smislen odgovor. Uvijek pocnu ad hominem na mene, glupe komunjare i sl. argumente.....
Smijes li reci koji su to moji, a koji su to tvoji? Jel ti, mangupe sto bi se tukao sa forumasima, bil smio reci?

A kao sto rekoh, ovi plicaci samo znaju ad hominem argumente, pozive na dvoboje i sl.
Mislim znam ja da ovaj lik ima protekciju kod moderacije i prije cu ja dobiti trajni ban nego on, ali hajd...
nemampojma0

#55420 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

drug_profi wrote:
nemampojma0 wrote:
Smijes li reci koji su to moji, a koji su to tvoji? Jel ti, mangupe sto bi se tukao sa forumasima, bil smio reci?

A kao sto rekoh, ovi plicaci samo znaju ad hominem argumente, pozive na dvoboje i sl.
Nisam ja mangup, ti si mangup...za tastaturom, naravno :wink:
Ja bi se tukao s forumasima? Jok vala. Jedino bih tebi udario samar, da se malo probudis iz bunila, jer napadas ovdje kao da ti zivot ovisi o forumu. A mozda i nemas zivota van foruma, ko ce znati.
To za samar je bilo prije, sad sam uvidio o cemu se radi, ne mogu ja dic ruku na one koje sazalijevam.
A to za ad hominem argumente, pa to je tvoja specijalnost dobri moj druze profi.
drug_profi

#55421 Re: SDP

Post by drug_profi »

nemampojma0 wrote: Nisam ja mangup, ti si mangup...za tastaturom, naravno :wink:
Ja bi se tukao s forumasima? Jok vala. Jedino bih tebi udario samar, da se malo probudis iz bunila, jer napadas ovdje kao da ti zivot ovisi o forumu. A mozda i nemas zivota van foruma, ko ce znati.
To za samar je bilo prije, sad sam uvidio o cemu se radi, ne mogu ja dic ruku na one koje sazalijevam.
A to za ad hominem argumente, pa to je tvoja specijalnost dobri moj druze profi.
sikter papak.
lupis nesto pa se pravis blesav poslije.

more sikter.
nemampojma0

#55422 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

drug_profi wrote:
nemampojma0 wrote: Nisam ja mangup, ti si mangup...za tastaturom, naravno :wink:
sikter papak.
lupis nesto pa se pravis blesav poslije.

more sikter.
Nemoj se nervirati. Cim se nerviras iz tebe progovore korEni, mislim to "more sikter". Cekam i "bre". 'Ajde bre vise. :wink:
Nek si ti meni ziv i zdrav, nije ti lako.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#55423 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Banned user for reason “Kršenje pravila foruma, vrijeđanje”
» nemampojma0

mjesec

Banned user for reason “Kršenje pravila foruma”
» drug_profi

7 dana

nisko provociranje i poslije izigravanje žrtve neće prolaziti.

jednom se već provuklo. više neće. idući put će sankcija biti trajno odstranjivanje.

da ne bude: nisam znao.
pemanapemani

#55424 Re: SDP

Post by pemanapemani »

DF-GS Željko Komšić - BiH pobjeđuje su spasili građane i državu od Fahrudina Radončića koalirajući sa Fahrudinom Radončićem. :D

Opet su se, po ko zna koji put, žrtvovali za BiH. Hvala im na tome.
bunk

#55425 Re: SDP

Post by bunk »

Nisu imali potrebu,vec prije ih je spasila ns koalirajuci sa sbb u par kantona( i dizanje ruke bez formalnog potpisa na koaliciju te cini ucesnikom u vlasti) te naravno nip koji je sa sbb u sk apsolutni gospodar svega :mrgreen:
Post Reply