Samo nastavi.
SDP
- Banksy
#55302 Re: SDP
Banksy wrote:
Vidi samo, Komšićevi službenici skakuću razdragano po temama, s jedne na drugu, sve plješćući ručicama najdražem Fahrici što ih je spasio.
Šta god da se sutra desi, gledati taj prizor, neprocjenjivo.![]()
- nemampojma0
#55303 Re: SDP
Od svega sto si nabrojao, SDP samo prigovara i to dok se ne utale, onda malo manje prigovaraju odnosno blaze.Novak20 wrote:nemampojma0 wrote:Ne lipsi magarce do zelene trave. Neka daju ostavke u parlamentima i neka onda dokazu principijelnost. Usput neka isplate place zaposlenicima, da pokazu sta je socijalna pravda, iako je odnos u placama 10:1, al necemo traziti dlaku u jajetu![]()
Ne mogu da vjerujem. Čuj, da daju ostavke u parlamentima.
Suština svakog parlamenta na svijetu je da ima poziciju i opoziciju koja prigovara, radi, predlaže...
Kad ostavku nije dao ŽK za 4 godine plaćenog nerada i šutnje, zašto bi to učinio netko iz SDP ?
- Kikibombona
#55304 Re: SDP
Na svim nivoima:malakh wrote:a tko bi na državnom i federalnom niovu bio u pro-sda, a tko u pro-sdp koaliciji?Kikibombona wrote:E tu je krivica SDP-a. Davno su trebali polarizirati politicku scenu na pro-SDA i pro-SDP koaliciju. I neka narod bira, potpuno siguran da nece doci do velike koalicije koja ce obesmisliti glasanje. Jer kakva je svrha glasanja ako ce svi uci u vlast? Kakva je to demokratija u kojoj su svi vlast i nema jake opozicije?
tko bi u hnk, zdk i sbk bio u pro-sda, a tko u pro-sdp koaliciji?
SDA je blok za sebe, oni uzimaju stranke kao kurtone, nekad od jagode nekad od banane
Drugi blok:
SDP i NS
-
Novak20
#55305 Re: SDP
Kikibombona wrote:
Na svim nivoima:
SDA je blok za sebe, oni uzimaju stranke kao kurtone, nekad od jagode nekad od banane
Drugi blok:
SDP i NS
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#55306 Re: SDP
u čiji blok će se svrstati hdz i snsd?Kikibombona wrote: Na svim nivoima:
Drugi blok:
SDP i NS
-
Novak20
#55307 Re: SDP
Od tvog obrazloženja nerada u parlamentima, gluplje je samo ovo Ž.K..nemampojma0 wrote:Od svega sto si nabrojao, SDP samo prigovara i to dok se ne utale, onda malo manje prigovaraju odnosno blaze.Novak20 wrote:
![]()
Suština svakog parlamenta na svijetu je da ima poziciju i opoziciju koja prigovara, radi, predlaže...
Kad ostavku nije dao ŽK za 4 godine plaćenog nerada i šutnje, zašto bi to učinio netko iz SDP ?
Spočitava vam se da niste bili dovoljno aktivni kao zastupnik u državnom parlamentu?
Predlagao sam ja neke zakone, ali u ovom sazivu zakon je bio misaona imenica. Mi smo imali Klub DF-a i obaveza kluba je da to radi. Mogao sam i ja istupati, ali je bitno da je klub bio aktivan. Moj politički angažman nije se svodio samo na parlament. Ali želim reći da nisam mogao učestvovati u nekim raspravama. Nisam mogao učestvovati u svađama i pljuvanjima. To mi je degutantno i nisam želio podnositi inicijative samo da bih isprovocirao nekog i gdje znam da ništa nema od usvajanja. Nije stvar samo aktivnosti, stvar je efekata koje postižete.
-
Novak20
#55308 Re: SDP
HDZ i SNSD su politički partneri SDA. J.ebu se, da prostite, na razne načine samo što SDA preferira prezervativ.malakh wrote:u čiji blok će se svrstati hdz i snsd?Kikibombona wrote: Na svim nivoima:
Drugi blok:
SDP i NS
- Kikibombona
#55309 Re: SDP
I oni su blok za sebe.malakh wrote:u čiji blok će se svrstati hdz i snsd?Kikibombona wrote: Na svim nivoima:
Drugi blok:
SDP i NS
Imamo pet blokova..
Kod pro-RS:
1. SNSD
2. SDS i PDP
Kod pro-Treci:
1. HDZ
Kod pro-BiH:
1. SDA
2. SDP i NS
- nemampojma0
#55310 Re: SDP
Zeljko je svima ocitao sta je politika i sposobnost. Od 2015.pod udarom svih stranaka, medija i kvazianaliticara. Odvodili mu kadrove, neki sami isli za komadicem vlasti, kandidovali kontra njega sve sto su mogli kandidovati i covjek vas sve pobijedio. Volili ga ili ne volili, a u politici emocije su visak, covjek je miljama ispred Niksica, Kojovica, Radoncica i slNovak20 wrote:Od tvog obrazloženja nerada u parlamentima, gluplje je samo ovo Ž.K..nemampojma0 wrote:Od svega sto si nabrojao, SDP samo prigovara i to dok se ne utale, onda malo manje prigovaraju odnosno blaze.Novak20 wrote:
![]()
Spočitava vam se da niste bili dovoljno aktivni kao zastupnik u državnom parlamentu?
Predlagao sam ja neke zakone, ali u ovom sazivu zakon je bio misaona imenica. Mi smo imali Klub DF-a i obaveza kluba je da to radi. Mogao sam i ja istupati, ali je bitno da je klub bio aktivan. Moj politički angažman nije se svodio samo na parlament. Ali želim reći da nisam mogao učestvovati u nekim raspravama. Nisam mogao učestvovati u svađama i pljuvanjima. To mi je degutantno i nisam želio podnositi inicijative samo da bih isprovocirao nekog i gdje znam da ništa nema od usvajanja. Nije stvar samo aktivnosti, stvar je efekata koje postižete.
- nemampojma0
#55311 Re: SDP
Lijepo je o sebi imati visoko misljenje, ali ipak treba biti blizu realnosti. Cuj SDP i NS blokKikibombona wrote:I oni su blok za sebe.malakh wrote:u čiji blok će se svrstati hdz i snsd?Kikibombona wrote: Na svim nivoima:
Drugi blok:
SDP i NS
Imamo pet blokova..
Kod pro-RS:
1. SNSD
2. SDS i PDP
Kod pro-Treci:
1. HDZ
Kod pro-BiH:
1. SDA
2. SDP i NS
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#55312 Re: SDP
i sdp i naša stranka će nastupiti samo u tom pro-bih blok u kojem je i sda, za kojeg naravno glasuju bošnjaci.Kikibombona wrote: I oni su blok za sebe.
Imamo pet blokova..
Kod pro-RS:
1. SNSD
2. SDS i PDP
Kod pro-Treci:
1. HDZ
Kod pro-BiH:
1. SDA
2. SDP i NS
nema od te priče više ništa, jer je sdp dotakao dno. obrana sdpa se svodi na činjenicu da ih se po automatizmu, spontano i uz naviku svrtstava u bošnjački korpus.
druže, ja tako ne gledam na građansku opciju, odnosno na tu četvrtu opciju koja mora biti dio vlasti.
-
kluz franjo
#55313 Re: SDP
Auuu, što se forum nešto uznemirio...
Ne mogu sve upratiti, pa izvin'te na pitanju.
Jel' to još uvijek BH blok "koči" formiranje vlasti na državnom i federalnom nivou?

Ne mogu sve upratiti, pa izvin'te na pitanju.
Jel' to još uvijek BH blok "koči" formiranje vlasti na državnom i federalnom nivou?
- nemampojma0
#55314 Re: SDP
Ode Fahro, a na reveru mu znacka ministra sigurnosti
Kaze da je sit i Neke i Pedje i da ga naka nostalgija vuce i da ce se vratiti da ih pomete
Kaze da je sit i Neke i Pedje i da ga naka nostalgija vuce i da ce se vratiti da ih pomete
-
kluz franjo
#55315 Re: SDP
A tako, znači ništa novo...
Dakle, 16-i put pada vlada.

Dakle, 16-i put pada vlada.
- Kikibombona
#55316 Re: SDP
U tom slucaju su svi vlast i nemamo opoziciju. Ako mislis da je to normalno stanje, ako se miris sa tim, onda dobro, tvoj izbor.malakh wrote:i sdp i naša stranka će nastupiti samo u tom pro-bih blok u kojem je i sda, za kojeg naravno glasuju bošnjaci.Kikibombona wrote: I oni su blok za sebe.
Imamo pet blokova..
Kod pro-RS:
1. SNSD
2. SDS i PDP
Kod pro-Treci:
1. HDZ
Kod pro-BiH:
1. SDA
2. SDP i NS
nema od te priče više ništa, jer je sdp dotakao dno. obrana sdpa se svodi na činjenicu da ih se po automatizmu, spontano i uz naviku svrtstava u bošnjački korpus.
druže, ja tako ne gledam na građansku opciju, odnosno na tu četvrtu opciju koja mora biti dio vlasti.
Ja dio toga nikad necu biti. Moj glas nece biti sjedinjen sa SDA. Prezirem ih iz dna duse. Meni u zivotu nije potrebna politika da bih imao lijep zivot. A principi su mi veoma vazni. Bicu opozicija SDA taman da sam ostanem.
- malakh
#55317 Re: SDP
prvo ti odgovori na pitanje da li mi imamo funkacionalnu državu i državni aparat, pa onda truni o opozicijama i pozicijama i koliko je bitno imati iste.Kikibombona wrote:
U tom slucaju su svi vlast i nemamo opoziciju. Ako mislis da je to normalno stanje, ako se miris sa tim, onda dobro, tvoj izbor.
Ja dio toga nikad necu biti. Moj glas nece biti sjedinjen sa SDA. Prezirem ih iz dna duse. Meni u zivotu nije potrebna politika da bih imao lijep zivot. A principi su mi veoma vazni. Bicu opozicija SDA taman da sam ostanem.
žalosno je da čedomir jovanović, srbin iz srbije, dolazi u bih da bi pomogao istoj da postane država, a sdp i pristalice sdpa razmišljaju šta će biti sa državom ako nema opozicije.
ps pa mi ni sada nemamo opoziciju.
malakh wrote:sadašnja opozicija u parlamentu fbih broji 16 ruku iz sdpa, 6 iz naše stranke i dvoje iz nipa. ukupno 24.
baš nam je jaka opozicija.![]()
pri tome dodajući da je ta stranka koja broji 16 ruku, pola godine bila marioneta čovjeka koji je već nosio epitet političkog mrtvaca.
-
kluz franjo
#55318 Re: SDP
Nego pade mi na pamet jedna ideja.
Možda glupa, ne znam.
A da barem 7 mjeseci nakon izbora pogledate zvanične izborne rezultate?
Pa onda možda i glasanja za domove naroda?
Kažu neki ljudi da je matematika poprilično precizna nauka. Ne znam, vjerovatno nisu u pravu.
Možda glupa, ne znam.
A da barem 7 mjeseci nakon izbora pogledate zvanične izborne rezultate?
Pa onda možda i glasanja za domove naroda?
Kažu neki ljudi da je matematika poprilično precizna nauka. Ne znam, vjerovatno nisu u pravu.
- Kikibombona
#55319 Re: SDP
Jesi li primjetio da se Cedomir Jovanovic prodao rezimu Aleksandra Vucica? On je sada Vucicev liberal i kritikuje opoziciju te podrzava Vucicevu vlast. Ne bi me iznenadilo da ga je upravo Vucic podvalio naivnom Komsicu.malakh wrote:prvo ti odgovori na pitanje da li mi imamo funkacionalnu državu i državni aparat, pa onda truni o opozicijama i pozicijama i koliko je bitno imati iste.Kikibombona wrote:
U tom slucaju su svi vlast i nemamo opoziciju. Ako mislis da je to normalno stanje, ako se miris sa tim, onda dobro, tvoj izbor.
žalosno je da čedomir jovanović, srbin iz srbije, dolazi u bih da bi pomogao istoj da postane država, a sdp i pristalice sdpa razmišljaju šta će biti sa državom ako nema opozicije.
ps pa mi ni sada nemamo opoziciju.
malakh wrote:sadašnja opozicija u parlamentu fbih broji 16 ruku iz sdpa, 6 iz naše stranke i dvoje iz nipa. ukupno 24.
baš nam je jaka opozicija.![]()
pri tome dodajući da je ta stranka koja broji 16 ruku, pola godine bila marioneta čovjeka koji je već nosio epitet političkog mrtvaca.
Ako nastavimo ovim SDA stopama nikad necemo biti funkcionalna drzava. 25 godina SDA vlasti i nikakav napredak.
-
zbiljovski
#55320 Re: SDP
Šta Senad uradi Lagumdžiji, prepervezno, kaže iz tebe kad te nešto pitam odgovara SDA

- nemampojma0
#55321 Re: SDP
Nije tako rekao. Pogledaj ponovo. I ova Senadova agresivnost i pristrasnost nije profesionalna, ali Senad je davno prestao biti novinar i postao soumen.zbiljovski wrote:Šta Senad uradi Lagumdžiji, prepervezno, kaže iz tebe kad te nešto pitam odgovara SDA![]()
![]()
-
kluz franjo
#55322 Re: SDP
Gledam FaceTV i kontam... Nit' novinara, a ni političara...
Udario jak šibicar na šibicara. Dobra emisija - preporuka
Kao što onomad rekoh...
Jako me raduje, da su se konačno ideje Lagumdžije, Komšića, Lazovića, Zlatara, Suljagića, Bajrovića i inih konačno našle na istom mjestu i u istom košu.
Taman kako i treba.
Moja podrška!

Udario jak šibicar na šibicara. Dobra emisija - preporuka
Kao što onomad rekoh...
Jako me raduje, da su se konačno ideje Lagumdžije, Komšića, Lazovića, Zlatara, Suljagića, Bajrovića i inih konačno našle na istom mjestu i u istom košu.
Taman kako i treba.
Moja podrška!
- Kikibombona
#55323 Re: SDP
Ubio Senad ljigavca.
Sta si uradio kao vlast?
Sta si uradio kao opozicija?
Nije nista.
Sta si uradio kao vlast?
Sta si uradio kao opozicija?
Nije nista.
- drug_profi
#55324 Re: SDP
Ap sa onim koji im uvijek daju sto zatraze.malakh wrote:u čiji blok će se svrstati hdz i snsd?Kikibombona wrote: Na svim nivoima:
Drugi blok:
SDP i NS
-
putokaz1
#55325 Re: SDP
Pa izbori za predsajednika a najveće šans eima opet sadašnjiBosanski_kralj wrote:putokaz1 wrote:Ovaj SDP izgleda želi da nestane 2020![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
SDP TK koji je dobio 50 000 glasova na priči da neće s SDA i sa PDA sada mole i SDA i PDA da ih prime u koaliciju
Stalno mijenjaju mišljenje
Istjeraše jedinog koji ej javno rekao da se s SDA i s PDA nesmije