SDP

Banksy

#55076 Re: SDP

Post by Banksy »

REGULACIONI PLAN

Većina u OV Centar podržala izgradnju zgrade u sarajevskom parku Hastahana

...protiv ove odluke glasali su jedino Klub vijećnika Naše stranke i dvojica vijećnika SDP-a Feđa i Benjamin Isović
Poučeni iskustvom, na prostoru Hastahane očekujemo ili novi tržni centar ili stambenu zgradu, a oni koji su digli ruke za ovu sramotu, tu svoju ruku su dobro naplatili.

Ko čini klub SDP-a u Općini Centar i kakve su bile stranačke instrukcije po ovom pitanju?
Styling

#55077 Re: SDP

Post by Styling »

Banksy wrote:

REGULACIONI PLAN

...protiv ove odluke glasali su jedino Klub vijećnika Naše stranke i dvojica vijećnika SDP-a Feđa i Benjamin Isović
Poučeni iskustvom, na prostoru Hastahane očekujemo ili novi tržni centar ili stambenu zgradu, a oni koji su digli ruke za ovu sramotu, tu svoju ruku su dobro naplatili.

Ko čini klub SDP-a u Općini Centar i kakve su bile stranačke instrukcije po ovom pitanju?
Sramota! Ugusise grad. Zasto bi djeca imala mjesto da se igraju kada se moze nasaditi neki novi tajkunski objekat.
Banksy

#55078 Re: SDP

Post by Banksy »

Styling wrote:
Banksy wrote:

REGULACIONI PLAN

Sramota! Ugusise grad. Zasto bi djeca imala mjesto da se igraju kada se moze nasaditi neki novi tajkunski objekat.
Općinska stranica nije ažurirana, pa ne stoji (ili ja ne vidim) aktuelni sastav. A valjalo bi ga postaviti da vidimo imena.
baxul

#55079 Re: SDP

Post by baxul »

Banksy wrote:
Općinska stranica nije ažurirana, pa ne stoji (ili ja ne vidim) aktuelni sastav. A valjalo bi ga postaviti da vidimo imena.
ovi su izabrani. ne znam da li se mijenjalo išta.

1 BENJAMIN ISOVIĆ
2 IGOR STOJANOVIĆ
3 MIRO LAZOVIĆ
4 DRAGAN STEVANOVIĆ

http://www.izbori.ba/rezultati_izbora_2 ... 136/0/1303
kosponovodjeluje

#55080 Re: SDP

Post by kosponovodjeluje »

baxul wrote:
Banksy wrote:

1 BENJAMIN ISOVIĆ
2 IGOR STOJANOVIĆ
3 MIRO LAZOVIĆ
4 DRAGAN STEVANOVIĆ

Vijećnici SDP BiH u Općinskom vijeću Općine Centar su Benjamin Isović, Dragan Stevanović, Denis Challenger, Feđa Isović i Miro Lazović.

Isovići su glasali protiv. Stevanović i Challenger bili su opravdano odsutni sa sjednice općinskog vijeća, dok je prevrtljivi Lazović kao i mnogo puta do sada izdao SDP i priklonio se lopovima iz SDA i korumpiranom Ajnadžiću.
Banksy

#55081 Re: SDP

Post by Banksy »

kosponovodjeluje wrote:
baxul wrote:
Banksy wrote:

1 BENJAMIN ISOVIĆ
2 IGOR STOJANOVIĆ
3 MIRO LAZOVIĆ
4 DRAGAN STEVANOVIĆ

Vijećnici SDP BiH u Općinskom vijeću Općine Centar su Benjamin Isović, Dragan Stevanović, Denis Challenger, Feđa Isović i Miro Lazović.

Isovići su glasali protiv. Stevanović i Challenger bili su opravdano odsutni sa sjednice općinskog vijeća, dok je prevrtljivi Lazović kao i mnogo puta do sada izdao SDP i priklonio se lopovima iz SDA i korumpiranom Ajnadžiću.
Za Lazovića sam pretpostavljala, ali razočaralo bi me da je tu bio i Stevanović. Hvala za info.
baxul

#55082 Re: SDP

Post by baxul »

zar čelendžer nije DF?
putokaz1

#55083 Re: SDP

Post by putokaz1 »

baxul wrote:zar čelendžer nije DF?
davno ih napustio
cadburry

#55084 Re: SDP

Post by cadburry »

Ja koliko znam, Stevanovic vise nije vijecnik jer je izabran u Dom naroda FBiH.
Control panel

#55085 Re: SDP

Post by Control panel »

cadburry wrote:Ja koliko znam, Stevanovic vise nije vijecnik jer je izabran u Dom naroda FBiH.

Plus Stojanovic vise od pola godine zastupnik u skupstini ks. Sljedeci na listi koji ulaze su fedja isovic i jasmin gazija.
Better Man

#55086 Re: SDP

Post by Better Man »

Lazovića treba napenaliti iz SDP-a i javno reći da je obični potrčko mafije iz SDA i da nema veze sa socijaldemokratijom. Stara ljenguza, koju interesuje samo kakvo uljebljenje i ništa više.
asker

#55087 Re: SDP

Post by asker »

Zasto Masic zvecka oruzjem i nabacuje loptice Dodiku?

Edit - evo i linAk

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sazvana ... /190419073
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#55088 Re: SDP

Post by izvrsni direktor »

asker wrote:Zasto Masic zvecka oruzjem i nabacuje loptice Dodiku?
Zasto Masic zvecka oruzjem i nabacuje loptice Bakiru?

Jel ti sad jasno?
asker

#55089 Re: SDP

Post by asker »

izvrsni direktor wrote:
asker wrote:Zasto Masic zvecka oruzjem i nabacuje loptice Dodiku?
Zasto Masic zvecka oruzjem i nabacuje loptice Bakiru?

Jel ti sad jasno?
Nije Tita mi :-?
Procitam tekst dva puta i opet mi nije jasno. Nermin dan ranije govori o predjenoj crvenoj liniji, Damir pozvao sve i sva. Ko kome nabacuje lopticu hebem ti lopticu vise :?

Haj' Zeljko, on je ubleha i izdajnik, Fahraon isto tako, al ovi crveni zveckaju momacki.
kmirsad

#55090 Re: SDP

Post by kmirsad »

Priča formiranju i podizanju rezervnih sastava policije i njihovom naoružavanju je priča o ratu.
Molim da mi neko objasni gdje bi se taj rat vodio i hoče li to biti rat za teritoriju.
Ako će biti na teritoriji RS-a- morali bi mi njih napasti.
Ako će biti na teritoriji FBiH, - morali bi oni nas napasti.
Ili neče nikoga niko napasti, nego će se samo postaviti policijski punktovi i carinici na granice entiteta.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#55091 Re: SDP

Post by malakh »

kmirsad wrote:Priča formiranju i podizanju rezervnih sastava policije i njihovom naoružavanju je priča o ratu.
Molim da mi neko objasni gdje bi se taj rat vodio i hoče li to biti rat za teritoriju.
Ako će biti na teritoriji RS-a- morali bi mi njih napasti.
Ako će biti na teritoriji FBiH, - morali bi oni nas napasti.
Ili neče nikoga niko napasti, nego će se samo postaviti policijski punktovi i carinici na granice entiteta.
rezervni sastav policije bi mogao posluziti u kontroliranju migrantske krize i u te svrhe, nema potrebe opstruirati taj proces.

ali, uvijek ima ali. trenutno to ali jeste zasto rezervni sastav policije da kontrolira migrantsku krizu, kada bi se oruzane snage mogle staviti na raspolaganje, rasporediti ih na granicu i sprijeciti migrante da ulaze u bih.

problem jeste u deficitarnom polozaju oruzanih snaga, a dodik ne zeli ni da cuje da se oruzane snage bih jacaju.

on bi rezervne sastave policije, a probosanske snage u ovom slucaju odgovaraju adekvatnom mjerom.

crvena linija koju je milorad dodik presao jeste upravo ta sto zeli rezervni sastav policije, koji je recimo skuplja investicija, od eventualnog ulaganja u oruzane snage bih.

sada napravi paralelu kako je prica o rezervnom sastavu policije prica o ratu. uvodis novih 1000 ljudi, obucavas ih, dajes im oruzje i oni su na raspolaganju u buducnosti. to ne mora znaciti da ce to biti sutra, ali se mogu iskoristiti za 10 godina.
madner

#55092 Re: SDP

Post by madner »

Jedini pravi odgovor je 5000, pa kada se igramo prijetnji da ukidane entiteta silom bude opcija.
kmirsad

#55093 Re: SDP

Post by kmirsad »

Ma smiješna je ova priča o nekakvim rezervnim sastavima...
Hočel se to šta plačati...
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#55094 Re: SDP

Post by malakh »

Sada kada je javno objavljen i javni registar zaposlenih u javnom sektoru, ja, evo, javno molim rukovodstvo Kantonalne skupštine ili Kantonalne vlade da mi dostave taj tajni spisak raspodjele javnih funkcija u Kantonu Sarajevo na koji čekam skoro mjesec dana.
Hitno mi je potreban da bi mogao preduzeti naredne korake u postavljanju desetak članova raznih upravnih i nadzornih odbora, te da bih mogao raspisati javne konkurse za par direktorskih pozicija koje me sljeduju. A tu je i jedno ministarstvo, ako se nagodimo. :)
dobro se izvagao čovjek. zar 4.566 glasova vrijedi desetak članova upravnih i nadzornih odbora, par direktora i jedno ministarstvo?

ipak mislim da se nikšić, u skladu sa svojim manirima, ipak samo šali. ali se ne mogu oteti dojmu da je sdp, na konto njegovih glasova, dobro profitirao, kao i dojmu da niškić sve češće jaše po sdpu i iz posta u post sve žešće.
drug_profi

#55095 Re: SDP

Post by drug_profi »

S pravom rekao bih.
Cak je i suzdrzan kako bi neko bio na njegovom mjestu.
On je lijek za SDP. Mora neko ko ne mrzi crvenu boju biti ostro postavljen prema SDP-u, da bi SDP nastavio na putu ozdravljenja.
Bez njegovih komentara bi se brzo sve vratilo u "ne talasaj" stanje.
malakh

#55096 Re: SDP

Post by malakh »

drug_profi wrote:S pravom rekao bih.
On je lijek za SDP. Mora neko ko ne mrzi crvenu boju biti ostro postavljen prema SDP-u, da bi SDP nastavio na putu ozdravljenja.
kakav je on lijek za sdp kada je izbačen iz sdpa? svakim svojim postom usmjerenim ka sdpu, u sdpu stvara jazz da ga zauvijek izbrišu sa političke scene.

a i damirova mržnja spram ljudi u sdpu će prerasti u posesivnost, pa će ga i ljudi prestati podržavati i postati će dosadan.

aka bakir hadžiomerović, šćepo, emir suljagić...
drug_profi

#55097 Re: SDP

Post by drug_profi »

malakh wrote:
drug_profi wrote:S pravom rekao bih.
kakav je on lijek za sdp kada je izbačen iz sdpa? svakim svojim postom usmjerenim ka sdpu, u sdpu stvara jazz da ga zauvijek izbrišu sa političke scene.

a i damirova mržnja spram ljudi u sdpu će prerasti u posesivnost, pa će ga i ljudi prestati podržavati i postati će dosadan.

aka bakir hadžiomerović, šćepo, emir suljagić...
Upravo jer im sipa istinu u lice. Zato je lijek. Nema lijecenja bez tacne dijagnoze.
malakh

#55098 Re: SDP

Post by malakh »

drug_profi wrote:
Upravo jer im sipa istinu u lice. Zato je lijek. Nema lijecenja bez tacne dijagnoze.
ali je činjenica da nije rekao ništa, što mi već ne znamo i što ranije nismo čuli. još od doba zlatkove autokratije, do dobra autokratije trojca mašić-magazinović-čengić.

upravo ta trojica su dovela nikšića u sdp i obećali mu kule i gradove. upravo ta trojica su sjedili sa njim i nagovarali ga da se smiri nakon što su se saznala imena sdpovih ministara i upravo ta trojica su ga iskoristili za svoje unutarstranačke borbe i na kraju ga šutnuli. možda je damir još uvijek naivan, ali vremenom će skontati da je ispao glup i ništa više.

većinu u sarajevu čine 24 zastupnika. jedan manje ne čini suštinski udarac vladajućima.
drug_profi

#55099 Re: SDP

Post by drug_profi »

Zašto je ispao glup? Što nije šutio da se ogrebe za nešto? Njegova intervencija, skandal koji je napravio, je prodrmao i javnost i SDP. Vjerujem da bi mnogo neizvjesnije bilo da li će biti koalicije sa SDA bez toga.

Upravo zato je Damir potreban. Da raskrinkava. A siguran sam da ce njegov glas u KS uvijek biti kontra interesa SDA.
malakh

#55100 Re: SDP

Post by malakh »

ispao je glup zato što je sebi dopustio da na najprimitivniji način nekoga vrijeđa i psuje pred masom svjedoka.i što je upsio pomoći? kako su se prodrmali javnost i sdp?

njega su kao posljednje pseto izbacili iz stranke, a u stranci se ništa nije promijenilo. sve će ostati isto kao što je bilo i prije damira i za vrijeme damira, a damir nikšić je ostao upamćen kao primitivčina koja ljudima psuje mrtve majke. skontao je to i damir, pa je obrisao video, ali ga mnogi skinuše i sačuvaše.

eh sada što se tiče damirovog raskrinkavanja. koga bolan on da raskrinkava? sjetim se prije par mjeseci koliku paniku je digao zbog imenovanja onog mladog ministra koji je završio fakultet u travniku. prijetio napuštanjem sdpa, neglasanjem i što sve ne. i što se na kraju dogodoilo? raskrinkao, galamio i onda na kraju podržao.
Post Reply