SDP

kluz franjo

#54851 Re: SDP

Post by kluz franjo »

malakh wrote:prema informacijama iz sarajevskog sdpa, pecikoza i junuzovićka su napustili hadžibajrića i žele osnovati samostalni klub. kako stvari stoje, mogao bi im se pridružiti i damir nikšić. samo je pitanje, hoće li to nastaviti funkcionirati sa zastupnikom iz bossa ili će ga otkantati...

druga strana medalje jeste, hoće li sdp moći zadržati sve ono što su u pregovorima dobili, a dobili su jako puno?

ps onako, usput rečeno, forto baš i nije zadovoljan kako rade sdpovci.
A jel' to i tebe Miro Lazović utušio tom pričom?
I meni neki dan satima trunio kako se Hadžibajrić raspada, SDP svircu ne valja, jedini spas za KS je povratak SDA na vlast...
Lažem. Nije on. Već Slaven Kovačević. Čuj mene Slaven, pa on ni nije SDP. A ko mi je to pričao? Sve mi se pobrkalo.
Ma eto, čuo sam negdje od nekoga.
Malo mi se pomutilo, živci popustili od kako sam bio u onoj termoelektrani bez dimnjaka. Svi me nešto čudno gledaju.
Eto baš juče turisti neki hodaju gradom, a one njihove kamere me onako prijeteći gledaju.
Htio sam uzeti onu tablu "ulica Vase Miskina", pa ih dobro izdegenečiti. Naravno kamere, ne turiste.
Uglavnom, zaboravi ovo moje mahalanje.
Pozdrav
kmirsad

#54852 Re: SDP

Post by kmirsad »

kluz franjo wrote:
malakh wrote:prema informacijama iz sarajevskog sdpa, pecikoza i junuzovićka su napustili hadžibajrića i žele osnovati samostalni klub. kako stvari stoje, mogao bi im se pridružiti i damir nikšić. samo je pitanje, hoće li to nastaviti funkcionirati sa zastupnikom iz bossa ili će ga otkantati...

druga strana medalje jeste, hoće li sdp moći zadržati sve ono što su u pregovorima dobili, a dobili su jako puno?

I meni neki dan satima trunio kako se Hadžibajrić raspada, SDP svircu ne valja, jedini spas za KS je povratak SDA na vlast...
Lažem. Nije on. Već Slaven Kovačević. Čuj mene Slaven, pa on ni nije SDP. A ko mi je to pričao? Sve mi se pobrkalo.
Malo mi se pomutilo, živci popustili od kako sam bio u onoj termoelektrani bez dimnjaka. Svi me nešto čudno gledaju.
Eto baš juče turisti neki hodaju gradom, a one njihove kamere me onako prijeteći gledaju.
Htio sam uzeti onu tablu "ulica Vase Miskina", pa ih dobro izdegenečiti. Naravno kamere, ne turiste.
Pozdrav
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: Allahu dragi... što ismijah... :lol: :lol: :lol:
Al ta Termoelektrana bez dimnjaka, stvarno tako isprojektovana... Uštedjeli kinezi dimnjak, pa dimne gasove izpuštaju kroz onaj veliki hladnjak, sakriven u pari... Pa su kisele kiše nastale nakon kondezovanja pare u tečno stanje, još bogatije polutantima i ostalim mineralima iz čađi... Mogo bi to ko javiti Bakiru da izađe pred kamere i izjavi da su te kiše ljekovite i da će tu uz TE otvoriti banjsko lječilište...
kmirsad

#54853 Re: SDP

Post by kmirsad »

I da... Problem Energetske Efikasnosti u BiH ne postoji,,, Izmišljen da BI se pravdala izgradnja Bloka 7.

a.Proizvodnja el. energije u FBiH :............... 7009 GWH,
b.Potrebe EL energije U FBiH :.... ................5000 GWH
Razlika... izvoz struje...
Potrebe su maksimalno frizirane...

https://www.epbih.ba/stranica/o-kompani ... ns-drustva
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#54854 Re: SDP

Post by malakh »

kluz franjo wrote:

Pozdrav
kolega, u mom postu nema niti jedne trunke pridikovanja ili veselja što se sve to događa sdpu, ali i skupštinskoj većini, dapače, zabrinut sam jer znam gdje vodi priča o samostalnim zastupnicima.

samo ste mi sada nedefinirani. koga podržavate? kantonalni sdp ili damira nikšića, koji se također na isti i obrušio?

to je ista ona priča, kaži nešto na mašića i ekipu, odmah si sdaovac, lagumdžijin, pudarićev, lazovićev, pejanovićev, komšićev. kaži nešto protiv naše stranke, odmah si fašista, nacista, sdaovac, sda špijun, bez principa i tako dalje. ako ste stariji, a pretpostavljam da jeste, sjetit ćete se da ni devedesetih takav vid etiketiranja nije bio.

ljudi bez plata, a ovi ih optužuju da rade za lagumdžiju. vrhunac spina i podmetanja.
kluz franjo

#54855 Re: SDP

Post by kluz franjo »

Kolega malakh,
sve sam u mom postu objasnio. Pa i uzroke moje eventualne zbunjenosti i nedefinisanosti.
Nisam koristio ili promovisao etikete svojstvene visokim dužnosnicima patriotskog saveza SDA/DF/GS, pa bih Vas zamolio da me ne stavljate u taj kontekst.
Damiru Nikšiću nije "presudio" sadržaj poruke, već rječnik koji je koristio. I takvu odluku organa SDP-a u potpunosti mogu razumjeti.
Što se tiče ove kantonalne koalicije, ja sam pozitivno iznenađen da je i do sada izdržala. A izdržaće dok bude 18 ruku.
Sve vrlo jednostavno.
I da ponovim. Ja ne vjerujem ni u sopstvena mahalanja, čak i kada imaju logike.
kamen spoticanja

#54856 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/bivsi-s ... /190331081

kad smo saznali da u SDP-u ima ruralaca :shock:
prikladno je da se akcija nazove Farmer :mrgreen:
a poslije ce te govoriti da vas je koalicija s zelenim zamalo ugasila :D
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#54857 Re: SDP

Post by malakh »

kluz franjo wrote:Kolega malakh,
sve sam u mom postu objasnio. Pa i uzroke moje eventualne zbunjenosti i nedefinisanosti.
Nisam koristio ili promovisao etikete svojstvene visokim dužnosnicima patriotskog saveza SDA/DF/GS, pa bih Vas zamolio da me ne stavljate u taj kontekst.
Damiru Nikšiću nije "presudio" sadržaj poruke, već rječnik koji je koristio. I takvu odluku organa SDP-a u potpunosti mogu razumjeti.
Što se tiče ove kantonalne koalicije, ja sam pozitivno iznenađen da je i do sada izdržala. A izdržaće dok bude 18 ruku.
Sve vrlo jednostavno.
I da ponovim. Ja ne vjerujem ni u sopstvena mahalanja, čak i kada imaju logike.
da ponovim. pecikoza i junuzovićka su napustili hadžibajrića. tako se priča. samostalni klub, plus damir nikšić. tako se priča. možda im se damir i neće pridružiti, ali smo u zabludi da neće tražiti nešto zauzvrat za ruku koju daje trenutnoj većini.

fahrudin pecikoza je u prošlom sazivu skupštine kantona sarajevo napustio sbb i kao samostalni podržavao sda. prije par dana izjavljuje da nitko ne priča sa njim, sem sdaovaca. jednostavno je potrebno čitati izjave i izlačiti zaključke, da ne bi poslije pričali kako smo ostali iznenađeni.
putokaz1

#54858 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Pecikoza je napustio SBB zbog koalicije s SDA....tako on kaže
jefff

#54859 Re: SDP

Post by jefff »

SENAD AVDIĆ, ČITAJUĆI LAGUMDŽIJU: „Zašto polubauk, polusvijeta kruži SDP-om“!?
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/10 ... dp_om.html
sumirprimus

#54860 Re: SDP

Post by sumirprimus »

malakh wrote:
Ne pišemo u ime SDA, jer Vam ona za ovo nije kriva, nismo plaćenici, nego Vaši "uposlenici", nismo Lagumdžijini, Pudarićevi i ostalih saučesnika, nismo ni od jednog kandidata za člana Predsjedništva
u javnom pismu uposlenika sdpa, nitko da prokomentira ovu rečenicu, a u njoj upravo leži i srž problema. mnogi članovi sdpa su na listi za odstrel zbog toga što postoji sumnja da su lagumdžijini, pudarevići, lazovićevi, komšićevi, sda spavači itd. to su ljudi koji su dugogodišnji članovi, a nisu obavljali niti jednu javnu funkciju u ime sdpa.

odavno se pismo sprema, odavno se ljudima laže da će sve biti u redu i da ih nitko neće dirati. do trenutka kada ti isti uposlenici nisu saznali da pojedinci redovno primaju plaće i da ih nitko ne terorizira.

neka netko "mladim lavovima" skrene pažnju da su na lošem kolosjeku i na krivom kolovozu, a nikšiću neka otvore oči, jer će ga u crno zaviti.
auuu ucenika, vidim ove su lekcije dobro naucili i sta kaze nepotkupljivi, posteni, bez mrlje na obrazu :lol: :-)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#54861 Re: SDP

Post by JoseMujica »

kmirsad wrote:Nije offtopic... SDP snažno podržava izgradnju Bloka 7, a naročito Enko, kojem je Blok 7 jedan od glavnih programskih oriorirertata u planiranoj koaliciji sa SDA,
Blokovi 3 i 4 su blokovi koji su po Zakonu morali biti ugašeni još prije 10-15 godina. Projektovani za rad na lignit, OIni su najgori po pitanju čestica PH 2.5. Za nju su odgovorni Elektrofilteri, koji su neispravni i prezasičeni, Kad ih čiste čiste ih tako da u zrak izduvaju i ispuste sve skupljene čestice prašine(čađi) Da ih se čisti, znamo što sve okolo zacrni...Radit će do puštanja Bloka 7 u pogon, koji je za njih zamjenski. Blok 5 je još opasniji i zagađuje u svakom pogledu i SO2, i CO2, i prašimna i polutanti. I on se gasi aktiviranjem Bloka 7. Bloku 6, Blok 7 nije zamjenski, on mastavlja da radi.Projektovan na rad sa Mrkim i kamenim uglevimakoji sadrže visok procenat sumpora, Ogroman problem, Nema postrojenje za odsumporaravanje uglja. Ni jedan od postoječih nema okolinsku dozvolu, rade protivzakonito,, na način da se taj rad tretira kao Krivično djelo. Ni jedan od pomenutih Blokova nema odobreno šljakište, ni jedno šljakište nema okolinsku dozvolu. Direktno otiču u vodotokove.i podzemne vode. Šljakišta koja su napuštena nisu rekultivisana, Obaveza je bila zatrpati ih sa 0,5 m zdrave zemlje i pošumiti, na neka je stavljeno oko 15cm, a na večinu nije stavljeno ništa... kad vjetar puhne Šički i Tuzla imaju "pješčanu oluju". Za potrebe Bloka 7, EP je angažovala institut Ipsa, da napravi izmjene i dopune Prostornog plana, a Vlada Tk formirala od svojih kadrova komisiju da tu izmjenu odobri....da se prirodni biser i ogroman rezervoar pitke vode prve kategorije izrazito bogat florom i faunom, , jezero Kop na šičkom. koji je trenutno vašečim planom na lokaciji predvišen Sportsko tutistički rekreacioni centar, promjeni namjenu, u šljakište za Blok 7 i zatrpa ga otrovnom šljakom.
Blokovi 3,4,5 kojima je Blok7 zamjenski neče biti zatvoreni ni za 10 godina, a vjerovatno će nastaviti raditi i poslije.
Priča o Termoelektrani bez dimnjaka je prevara. Samo se dimni plinovi ispuštaju zajedno sa parom, skriveno. Takošer kineska tehnologija.

i kome pričati o pravnoj državi kada sama država ne jebe 1% što je sama propisala :roll:
Roccohljup

#54862 Re: SDP

Post by Roccohljup »

JoseMujica wrote:
kmirsad wrote:Nije offtopic... SDP snažno podržava izgradnju Bloka 7, a naročito Enko, kojem je Blok 7 jedan od glavnih programskih oriorirertata u planiranoj koaliciji sa SDA,
Blokovi 3 i 4 su blokovi koji su po Zakonu morali biti ugašeni još prije 10-15 godina. Projektovani za rad na lignit, OIni su najgori po pitanju čestica PH 2.5. Za nju su odgovorni Elektrofilteri, koji su neispravni i prezasičeni, Kad ih čiste čiste ih tako da u zrak izduvaju i ispuste sve skupljene čestice prašine(čađi) Da ih se čisti, znamo što sve okolo zacrni...Radit će do puštanja Bloka 7 u pogon, koji je za njih zamjenski. Blok 5 je još opasniji i zagađuje u svakom pogledu i SO2, i CO2, i prašimna i polutanti. I on se gasi aktiviranjem Bloka 7. Bloku 6, Blok 7 nije zamjenski, on mastavlja da radi.Projektovan na rad sa Mrkim i kamenim uglevimakoji sadrže visok procenat sumpora, Ogroman problem, Nema postrojenje za odsumporaravanje uglja. Ni jedan od postoječih nema okolinsku dozvolu, rade protivzakonito,, na način da se taj rad tretira kao Krivično djelo. Ni jedan od pomenutih Blokova nema odobreno šljakište, ni jedno šljakište nema okolinsku dozvolu. Direktno otiču u vodotokove.i podzemne vode. Šljakišta koja su napuštena nisu rekultivisana, Obaveza je bila zatrpati ih sa 0,5 m zdrave zemlje i pošumiti, na neka je stavljeno oko 15cm, a na večinu nije stavljeno ništa... kad vjetar puhne Šički i Tuzla imaju "pješčanu oluju". Za potrebe Bloka 7, EP je angažovala institut Ipsa, da napravi izmjene i dopune Prostornog plana, a Vlada Tk formirala od svojih kadrova komisiju da tu izmjenu odobri....da se prirodni biser i ogroman rezervoar pitke vode prve kategorije izrazito bogat florom i faunom, , jezero Kop na šičkom. koji je trenutno vašečim planom na lokaciji predvišen Sportsko tutistički rekreacioni centar, promjeni namjenu, u šljakište za Blok 7 i zatrpa ga otrovnom šljakom.
Blokovi 3,4,5 kojima je Blok7 zamjenski neče biti zatvoreni ni za 10 godina, a vjerovatno će nastaviti raditi i poslije.
Priča o Termoelektrani bez dimnjaka je prevara. Samo se dimni plinovi ispuštaju zajedno sa parom, skriveno. Takošer kineska tehnologija.

i kome pričati o pravnoj državi kada sama država ne jebe 1% što je sama propisala :roll:
Al koga briga sta ce biti za 10 godina.......važno se sad ugraditi :D:D
putokaz1

#54863 Re: SDP

Post by putokaz1 »

SDP Lukavac ruši Nikšića
S SDP Lukavac u Pobjedu 2020
S SDP Lukavac u Bolje sutra
Bla bla bla bla
IIzgleda da ćemo s SDP Lukavac u koaliciju s SDA/PDA
bunk

#54864 Re: SDP

Post by bunk »

Pa sa kojima od te dvije?
kmirsad

#54865 Re: SDP

Post by kmirsad »

E jebi ga, i ti svašta pitaš, ko da ne živiš ovdje...
Bosanska klasična priča, u grupnjaku se puno ne bira, svak sa svakim, pa ko koga naguzi...svako ima pravo guzi i da bude nagužen...hetero gej parada... :-D
bunk

#54866 Re: SDP

Post by bunk »

:lol: :lol:
putokaz1

#54867 Re: SDP

Post by putokaz1 »

El Grande koalicija SDA-PDA-SDP
Roccohljup

#54868 Re: SDP

Post by Roccohljup »

kmirsad wrote:E jebi ga, i ti svašta pitaš, ko da ne živiš ovdje...
Bosanska klasična priča, u grupnjaku se puno ne bira, svak sa svakim, pa ko koga naguzi...svako ima pravo guzi i da bude nagužen...hetero gej parada... :-D
što bi rekli, svugdje mu je bolje no u gaćama :D :D :D
drug_profi

#54869 Re: SDP

Post by drug_profi »

Samo da ne bude: "dajte ljudi da upalimo svjetlo da se organizujemo. Evo ja već treći put pušim...!"
Roccohljup

#54870 Re: SDP

Post by Roccohljup »

drug_profi wrote:Samo da ne bude: "dajte ljudi da upalimo svjetlo da se organizujemo. Evo ja već treći put pušim...!"
To je za temu o DFu :D :D :D :D
putokaz1

#54871 Re: SDP

Post by putokaz1 »

..Možemo mi i beze tebe SDA SDA....
kmirsad

#54872 Re: SDP

Post by kmirsad »

Roccohljup wrote:
kmirsad wrote:E jebi ga, i ti svašta pitaš, ko da ne živiš ovdje...
što bi rekli, svugdje mu je bolje no u gaćama :D :D :D
:lol: :lol: :lol:
drug_profi wrote:Samo da ne bude: "dajte ljudi da upalimo svjetlo da se organizujemo. Evo ja već treći put pušim...!"
:lol: :lol: :lol:
bunk

#54873 Re: SDP

Post by bunk »

Traktorijada 2019 :mrgreen:
polacijela

#54874 Re: SDP

Post by polacijela »

https://avaz.ba/vijesti/bih/472704/za-s ... -skupstini

Da li će ovo SDP TK podržati manjinsku SDA vladu :D
putokaz1

#54875 Re: SDP

Post by putokaz1 »

KAD su bili izbori glasači svih stranaka osim SDA su glaslai da NEBUDE VIŠE SDA
Može se reći da su glasači izdani sad svi HOĆE s SDA
Najveći Izdajnici su DF
SDP se našao u neobranom grožđu,Obećao je vlast bez SDA i bez PDA(Što je isto) ali nemože je napraviti
Znači SDP je poražen
Post Reply