SDP

Post Reply
Alfons Kauders

#5476 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote:
Alfons Kauders wrote:
Drug, sve sto si napisao ne odnosi se samo na SDP, vec i na ostatak "ljevice" i centra... I ne odnosi se na simpatizere multi-kulti Zlaje, vec vecinu ljudi u tim sredinama, bez obzira na ime i stranacku pripadnost.

Mislis da npr. mi u Tuzli ne znamo da taj multi-kulti koncept ne pije vode 15km dalje, na Majevici? Znamo, znamo, i to vrlo dobro - znamo i sta je alternativa - upravo zato nema, niti ikad moze biti kompromisa. I ne treba ga biti.

Taman i da sutra SDP padne kurcu za usi i u Tuzli dobije 1% glasova, budi siguran da ce svaka opcija koja ga zamijeni biti ista kada je "kompromis" u pitanju.
Daj, nemoj zajebavat... :x To iz pozicije Bosnjaka, ili gradjanina...? Ako je kompromis sa sda onda se to ne vazi, samo kompromis sa srpskim i hrvatskim nacionalistima je greska...? S moje tacke gledista, oni mogu, nakon ove pobacene koalicije, u sve vlade uvest i dodu i hadeze, nakon ovakve koalicije sa sda vise nista nije drasticno gore...

Bivsi sdp je skracenica za trulu kompromis i ljigavstinu...
A HSP inace nije nacionalisticka stranka? :D Hipici pravi, nema sta. :D

Ponavljam, ne govorimo o strankama vec o konceptima. Prostora ima, ja nemam nista protiv nacionalnih stranaka dok djeluju u ustavnim okvirima. Ko voli nek izvoli, ako mu je enticki identitet bitan i glasa za takvu stranku, ko sam ja da mu uskracujem ili ogranicavam pravo?

Nesto je sasvim drugo kada imamo hrvatske nacionaliste koji traze nekakvu republiku i srpske koji traze secesiju. Nisam prespavao zadnjih 20 godina, a nisam vala ni glup - ta politika je vec dovela do jednog rata. Zasto bi joj izlazio u susret, osim ako mi se ne zimuje na strazi na Majevici umjesto na skijanju na Jahorini i Bjelasnici?

Ali isto tako i ja imam pravo da se zalazem za ono u sta ja vjerujem, a vjerujem da drustvo ne treba biti organizovano po vjersko-etnickim principima. Da sutra glasam za Liberale, NS, Kokuze ili neku desetu stranku, to cu ciniti iz istih pobuda i vjerovatno ce se opet naci neko da prica o kompromisu i priznavanju postojeceg. I ne radi se tu o nekim malim nesuglasicama pa da se pravi kompromis, vec o velikim jebenim razlikama. Ja hocu neko normalno, otvoreno drusto gdje necemo svakih par mjeseci palamuditi o mogucem ratu, vec se svadjati oko trivijalnih stvari. Oni hoce Palestinu, Kipar i Istocnu Njemacku.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#5477 Re: SDP

Post by plain vanilla »

ultima_palabra wrote:@nosara, @vanilla... srpski i hrvatski nacionalisti vam rade o glavi, bošnjački ne (ako su nacionalisti uopšte, ja vidim sadašnju SDA kao klijentelističku stranku tipa HDZ RH).
ne vidim ja nikakvu razliku izmedju bosnjackih i srpskih ili hrvatskih nacionalista

tako isto o lopovima mislim, meni su iste ma koje vjere (stranke, politicke opcije) bili

Nije se SDA promijenila jer su dosli tobe nego su se prilagodili novonastaloj situaciji..da sutra budu izbori, i da se okolnosti promjene, i oni bi promijenili politiku

vuk dlaku mijenja, cud nikad
VjecitiStudent

#5478 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

ultima_palabra wrote:@nosara, @vanilla... srpski i hrvatski nacionalisti vam rade o glavi, bošnjački ne (ako su nacionalisti uopšte, ja vidim sadašnju SDA kao klijentelističku stranku tipa HDZ RH).
Zasto se za placeni seks uvijek traze izgovori?
madner

#5479 Re: SDP

Post by madner »

plain vanilla wrote:
ne vidim ja nikakvu razliku izmedju bosnjackih i srpskih ili hrvatskih nacionalista

tako isto o lopovima mislim, meni su iste ma koje vjere (stranke, politicke opcije) bili

Nije se SDA promijenila jer su dosli tobe nego su se prilagodili novonastaloj situaciji..da sutra budu izbori, i da se okolnosti promjene, i oni bi promijenili politiku

Pa nije brak do kraja zivota nego do kraja izbornog ciklusa.
nosara

#5480 Re: SDP

Post by nosara »

Alfons Kauders wrote:
nosara wrote:
Alfons Kauders wrote:
Drug, sve sto si napisao ne odnosi se samo na SDP, vec i na ostatak "ljevice" i centra... I ne odnosi se na simpatizere multi-kulti Zlaje, vec vecinu ljudi u tim sredinama, bez obzira na ime i stranacku pripadnost.

Mislis da npr. mi u Tuzli ne znamo da taj multi-kulti koncept ne pije vode 15km dalje, na Majevici? Znamo, znamo, i to vrlo dobro - znamo i sta je alternativa - upravo zato nema, niti ikad moze biti kompromisa. I ne treba ga biti.

Taman i da sutra SDP padne kurcu za usi i u Tuzli dobije 1% glasova, budi siguran da ce svaka opcija koja ga zamijeni biti ista kada je "kompromis" u pitanju.
Daj, nemoj zajebavat... :x To iz pozicije Bosnjaka, ili gradjanina...? Ako je kompromis sa sda onda se to ne vazi, samo kompromis sa srpskim i hrvatskim nacionalistima je greska...? S moje tacke gledista, oni mogu, nakon ove pobacene koalicije, u sve vlade uvest i dodu i hadeze, nakon ovakve koalicije sa sda vise nista nije drasticno gore...

Bivsi sdp je skracenica za trulu kompromis i ljigavstinu...
A HSP inace nije nacionalisticka stranka? :D Hipici pravi, nema sta. :D

Ponavljam, ne govorimo o strankama vec o konceptima. Prostora ima, ja nemam nista protiv nacionalnih stranaka dok djeluju u ustavnim okvirima. Ko voli nek izvoli, ako mu je enticki identitet bitan i glasa za takvu stranku, ko sam ja da mu uskracujem ili ogranicavam pravo?

Nesto je sasvim drugo kada imamo hrvatske nacionaliste koji traze nekakvu republiku i srpske koji traze secesiju. Nisam prespavao zadnjih 20 godina, a nisam vala ni glup - ta politika je vec dovela do jednog rata. Zasto bi joj izlazio u susret, osim ako mi se ne zimuje na strazi na Majevici umjesto na skijanju na Jahorini i Bjelasnici?

Ali isto tako i ja imam pravo da se zalazem za ono u sta ja vjerujem, a vjerujem da drustvo ne treba biti organizovano po vjersko-etnickim principima. Da sutra glasam za Liberale, NS, Kokuze ili neku desetu stranku, to cu ciniti iz istih pobuda i vjerovatno ce se opet naci neko da prica o kompromisu i priznavanju postojeceg. I ne radi se tu o nekim malim nesuglasicama pa da se pravi kompromis, vec o velikim jebenim razlikama. Ja hocu neko normalno, otvoreno drusto gdje necemo svakih par mjeseci palamuditi o mogucem ratu, vec se svadjati oko trivijalnih stvari. Oni hoce Palestinu, Kipar i Istocnu Njemacku.
Mislis da bi hsp, kad bi "treci" postao realnost, aktivno bio protiv...? Sto se tice rs, pa neka se pokusaju otcijepit, u cemu je problem, boje se zlaje...? :D Kad je haris zvalavio tu pricu svi smo govorili da je supljak, sta se promijenilo...?

I nemoj o I. Njemackoj, kad smo mi u Z. Njemackoj, ima godina... :D
plain vanilla

#5481 Re: SDP

Post by plain vanilla »

madner wrote:
plain vanilla wrote:

upravo o tome i govorim, hocemo li braniti SDA kad sutra udju u koaliciju s Dodikom i Covicem?

ako je ovakva koalicija bila nuzno zlo, a jeste, ne treba pricati bajke, nego stvari zvati pravim imenom
Alfons Kauders

#5482 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote:
Mislis da bi hsp, kad bi "treci" postao realnost, aktivno bio protiv...? Sto se tice rs, pa neka se pokusaju otcijepit, u cemu je problem, boje se zlaje...? :D Kad je haris zvalavio tu pricu svi smo govorili da je supljak, sta se promijenilo...?

I nemoj o I. Njemackoj, kad smo mi u Z. Njemackoj, ima godina... :D
Naravno da HSP ne bi bio protiv, i naravno da se ne boje Zlaje. Samo sto ne znam sta uopste pokusavas dokazati?

A koliko god ti bilo mrsko prihvatiti, ja ovdje uopste ne govorim o Zlaji i SDP-u - sve sto sam rekao se odnosi i na ostale stranke koje su manje-vise na istoj liniji. Mozda cemo 2014 imati koaliciju SBB - NS - male stranke, pa ces se onda moci i na njih istresati, jer ce "problem" ostati isti. :wink:
madner

#5483 Re: SDP

Post by madner »

plain vanilla wrote:
madner wrote:
plain vanilla wrote:

upravo o tome i govorim, hocemo li braniti SDA kad sutra udju u koaliciju s Dodikom i Covicem?

ako je ovakva koalicija bila nuzno zlo, a jeste, ne treba pricati bajke, nego stvari zvati pravim imenom
A sta je bajka?
Da li je istina da je trenutno SDA jako bitna stranka upravo radi poluga protiv Dode i Covica i da rade skupa sa SDPom protiv istih na drzavnom i entitetskom nivou?
nosara

#5484 Re: SDP

Post by nosara »

plain vanilla wrote:
madner wrote:
plain vanilla wrote:

bivsi sdp je trebala ostat specificna i jedinstvena partija na nasim prostorima... Nadam se da ce nekad otkrit zbog cega se MORALO u vlast... Zbog nekog ko jos nije shvatio sam... :-)
Alfons Kauders

#5485 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote: bivsi sdp je trebala ostat specificna i jedinstvena partija na nasim prostorima... Nadam se da ce nekad otkrit zbog cega se MORALO u vlast... Zbog nekog ko jos nije shvatio sam... :-)
Znaci trebali su cekati da dobiju 51% glasova u svim kantonima i da idu sami? Ili su trebali cekati ljevicu u Zapadnoj Hercegovini? Na Romaniji? :-)
plain vanilla

#5486 Re: SDP

Post by plain vanilla »

SDA je jako bitna stranka jer ju je SDP takvom ucinio, inace bi sad bili opozicija, i sve sto rade, rade da bi bili u vlasti i sacuvali fotelje..i cekaju svojih 5 minuta da se vrate na staro
sutra ce oni opet poceti zagovarati fildzan drzavu..
nosara

#5487 Re: SDP

Post by nosara »

madner wrote:
A sta je bajka?
Da li je istina da je trenutno SDA jako bitna stranka upravo radi poluga protiv Dode i Covica i da rade skupa sa SDPom protiv istih na drzavnom i entitetskom nivou?
Kako mislis "protiv"...? Pa zar ne pregovaraju o koaliciji...? :roll:
Alfons Kauders wrote:
Naravno da HSP ne bi bio protiv, i naravno da se ne boje Zlaje. Samo sto ne znam sta uopste pokusavas dokazati?

A koliko god ti bilo mrsko prihvatiti, ja ovdje uopste ne govorim o Zlaji i SDP-u - sve sto sam rekao se odnosi i na ostale stranke koje su manje-vise na istoj liniji. Mozda cemo 2014 imati koaliciju SBB - NS - male stranke, pa ces se onda moci i na njih istresati, jer ce "problem" ostati isti. :wink:
Ne zanimaju me ni jedni ni drugi ni treci... Tema je sdp i njihova pozicija... Zbog koje me vise ne zanimaju ni oni... :D
Alfons Kauders

#5488 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:
A sta je bajka?
A sutra ce umjesto SDA biti SBB... Preksutra ce umjesto SDP biti NS ili neko deseti.

I onda nece biti problema. Jer svi znamo da je SBB progresivna, sekularna stranka koja nema veze s reisom... A NS ce biti spremna na "kompromis"... Med i mlijeko.

Toliko o bajkama :D
madner

#5489 Re: SDP

Post by madner »

nosara wrote:
madner wrote:
A sta je bajka?
Nacin na koji nova vlast bude formirana ce odrediti kakav ce biti novi ustav BiH i zato traje ovoliko dugo koliko traje. Fotelja gore dole nije bitna.

Sada nastavi po svom, kme sda kme.
plain vanilla

#5490 Re: SDP

Post by plain vanilla »

nosara wrote:
bivsi sdp je trebala ostat specificna i jedinstvena partija na nasim prostorima... Nadam se da ce nekad otkrit zbog cega se MORALO u vlast... Zbog nekog ko jos nije shvatio sam... :-)
da se razumijemo, ne krivim ja SDP sto je formirao ovu koaliciju i sto je na ovakav nacin usao u vlast..ne mislim da je opozicija bolje rjesenje niti da treba cekati jos 50 godina do apsolutne pobjede..
ali ne treba sad velicati SDA, braniti ih, i svaki pogresan korak treba osuditi ( ostavljanje Suljagica da se sam bori, npr)
Alfons Kauders

#5491 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote:
madner wrote:
A sta je bajka?
Alfons Kauders wrote:

Ne zanimaju me ni jedni ni drugi ni treci... Tema je sdp i njihova pozicija... Zbog koje me vise ne zanimaju ni oni... :D
Znaci ne zanimaju te alternative SDP-u, ni SDA-u, a vise te ne zanima ni SDP. :D

Pa iskreno, sto se onda javljas? :D Onda fino reci jebo politiku, odo na kafu, apstiniram na svim buducim izborima i cao. Ili idi skupljaj potpise za svoju stranku - ja cu prvi potpisati ako treba.
nosara

#5492 Re: SDP

Post by nosara »

madner wrote:
nosara wrote:
madner wrote:
A sta je bajka?
Nacin na koji nova vlast bude formirana ce odrediti kakav ce biti novi ustav BiH i zato traje ovoliko dugo koliko traje. Fotelja gore dole nije bitna.

:lol:

Jeste, nakon svakih propalih razgovora kao razlog se navode ustavni principi, a ne pomocnik zamjenika vise-manje... :-)
madner

#5493 Re: SDP

Post by madner »

Alfons Kauders wrote:
madner wrote:
A sta je bajka?
A sutra ce umjesto SDA biti SBB... Preksutra ce umjesto SDP biti NS ili neko deseti.

I onda nece biti problema. Jer svi znamo da je SBB progresivna, sekularna stranka koja nema veze s reisom... A NS ce biti spremna na "kompromis"... Med i mlijeko.

Pa ta teza se proteze ovom temom, SDP je kriv sto su glasaci glasali kako su glasali. Gdje je zapravo teza da su trebali otici u opoziciju i tamo cekati 50%+1. Mada ima i ovih sto smatraju da treba uvaziti HDZ principe, pa je to trebalo biti circa 94% na entitetskom nivou.
madner

#5494 Re: SDP

Post by madner »

nosara wrote:
madner wrote:
nosara wrote: Kako mislis "protiv"...? Pa zar ne pregovaraju o koaliciji...? :roll:

Jeste, nakon svakih propalih razgovora kao razlog se navode ustavni principi, a ne pomocnik zamjenika vise-manje... :-)
Tipicno po tvom nacinu razmisljana i na federalnom nivou je problem bio samo jedna fotelja. :roll:

Sta da ti kazem, pogledaj Zeitgeist za objasnjena koja vise gode tvom intelektu.
Alfons Kauders

#5495 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:
Alfons Kauders wrote:
madner wrote:
A sta je bajka?

Pa ta teza se proteze ovom temom, SDP je kriv sto su glasaci glasali kako su glasali. Gdje je zapravo teza da su trebali otici u opoziciju i tamo cekati 50%+1. Mada ima i ovih sto smatraju da treba uvaziti HDZ principe, pa je to trebalo biti circa 94% na entitetskom nivou.
Ma gledaj, svima se gadi SDA, HSP i kobasicari su tu nedje, a SDP pljujem vec godinama, pogotovo na lokalnom nivou... Ok je kritikovati, ali treba i reci sta je alternativa, a alternativa je sljedeca - da docekamo penziju s iste tri-cetiri stranke na vlasti. :D

Dakle, ako cemo cekati da SDP ili neka koalicija ljevice nabodu 51% ili 94%, to je otprilike to.
VjecitiStudent

#5496 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

madner wrote:
nosara wrote:
madner wrote:
A sta je bajka?

Koji crni novi Ustav?
nosara

#5497 Re: SDP

Post by nosara »

Sve suplje ne mogu sakrit jedan jedini motiv ulaska sdp-a u vlast, ovakvu kakva je, sa svojim najgorim katilima i light-ustasama... :D Kad ce kontratuzba sdp-a za klevetu protiv Nihada Imamovica...? Potpuno je nelogicno da su SVI akteri afere na slobodi, a cijeli slucaj zaboravljen... Ili sam nesto propustio...?
VjecitiStudent

#5498 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

nosara wrote:Sve suplje ne mogu sakrit jedan jedini motiv ulaska sdp-a u vlast, ovakvu kakva je, sa svojim najgorim katilima i light-ustasama... :D Kad ce kontratuzba sdp-a za klevetu protiv Nihada Imamovica...? Potpuno je nelogicno da su SVI akteri afere na slobodi, a cijeli slucaj zaboravljen... Ili sam nesto propustio...?
A tek istraga oko prodaje tj. poklanjanja Energopetrola Ini?
nosara

#5499 Re: SDP

Post by nosara »

madner wrote:
nosara wrote:
madner wrote:

Tipicno po tvom nacinu razmisljana i na federalnom nivou je problem bio samo jedna fotelja. :roll:

Sta da ti kazem, pogledaj Zeitgeist za objasnjena koja vise gode tvom intelektu.
Jednu-dvije fotelje spominju svi... I sef bivseg sdp-a... Nije do mene...

Jedino ako ne mijenja stvar nacionalnost fotelje...!? To je malo blize principijelnoj borbi bivseg sdp-a za multietnicku BiH... Ali jos uvije daleko od ustava i slicnih gluposti...
madner

#5500 Re: SDP

Post by madner »

VjecitiStudent wrote:
madner wrote:
nosara wrote: Kako mislis "protiv"...? Pa zar ne pregovaraju o koaliciji...? :roll:

Koji crni novi Ustav?
Novi ustav koji se mora usvojiti zbog Seidic Fincija i puta za EU. Dok su neki za samo kosmeticke promjene, drugi ce to iskoristiti za puno vise. Mali je problem za Dodu i Covu sto im treba pristanak SPD-a i da izmjene da vise ne pise Srbin kao clan presjednistva iz RS-a.
Post Reply