SDP

sumirprimus

#54551 Re: SDP

Post by sumirprimus »

bolje i to ,al selje belje ce jedva docekat i preglasat :D
pemanapemani

#54552 Re: SDP

Post by pemanapemani »

KomunistaTZ wrote:
pemanapemani wrote:Kuko i Šćepo u koaliciji sa SDP - najveća prijetnja državi i bošnjačkom narodu.

Kuko i Šćepu u koaliciji sa SDA, pa i DF - bošnjačko bosanska koalicija, armirano betonski patriotski zid koji čuva Bosnu od ustaško četničkih zulumćara.
Boze, zar ovo trosi kisik :lol: :lol:
Jesi mi argumentovano spustio, svaka čast.

Komunista kojeg povrijedi svaka kritika SDA. :)

Što bi rekao Ramiz Salkić, u pauzi od nagovaranja nane Fate Orlović da pusti crkvu u avliji, - išli smo da sataremo, a sad neće niko sa nama.
kmirsad

#54553 Re: SDP

Post by kmirsad »

sumirprimus wrote:bolje i to ,al selje belje ce jedva docekat i preglasat :D
Zamišljam največi šou... KO SDP TK da predloži sam, bez ikog... manjinsku Vladu i Skupštinsko rukovodstvo... Gotovo sam siguran da bi , iz čiste zajbancije dobili jednoglasnu podršku... SDA, PDA, SBB, NS, SBiH... a možda čak i DF...
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#54554 Re: SDP

Post by malakh »

kmirsad wrote:
malakh wrote:
Prpa.ba wrote:Slazem se da je smijesno glumiti moralne vertikale, zato se i slomih apelirajuci na ekipu iz SDP i NS da prestanu sa supljom, izlizanom i dosadnom klasifikacijom toboznjih gradjanskih i nacionalnih stranaka. Sa SDA ne idu u koaliciju jer ne zele Bakiru biti kurton za visestruku upotrebu kao neke druge opcije i oni sami prije, i to je to. :-D
postavlja se pitanje zasto to javno ne kazu. da se razumijemo, nemoj nasu stranku stavljati u isti kos sa sdpom. njihov stav je odavno poznat i javnosti i kolegama iz tzv bh bloka.

postavlja se pitanje zasto sdp i df ne reagiraju tako. moja pretpostavka je da ocekuju koaliciju sa sda. drugi uveliko idu ka tom smijeru, a prvi se kao koprcaju, pa ce na kraju pustiti bijedica u tuzli, a onda sporim koracima i ostatak stranke.

moja pretpostavka je to, mozda i pogrijesim.

mislim, nisam valjda jedini koji vidi koliko se scepo slomi da izbaci sdp iz bilo svih prica oko formiranja vlasti, a scepo vec uveliko dogovara vlast sa sda u zdk.

i izvini druze, ali trenutno, najvecu opasnost na bh politickoj sceni cine dvojac scepo-kuko, zato sto se u posljednjih par mjeseci pokazalo da bi ucinili apsolutno sve da dodju na vlast.
Objasni zašto su največa opasnost na političkoj sceni... dvojac SBB-PDA... ili zašto su veča opasnost od dvojca SDA- SBiH udruženi sa dvojcem KO SDP TK- KO DF TK... uz podršku par pridošlica u NS...
zato što im ništa nije sveto i misle samo na svoje interese. dvoličnjaci, kriminalci. prodali bi državu obojica. kukić zbog rudnika i bloka 7, a fahro zbog nekih svojih ličnih kompleksa i naravno zbog legalizacije kriminalnih radnji.

da ne dužim:

putokaz1

#54555 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Šou je slj izbore neće biti šou jer će SDA imat većinu glat
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#54556 Re: SDP

Post by malakh »

kmirsad wrote:Znači trebaju u vlast sa SDA... s kojima mi na Tk nemamo iskustvo " razornog djelovanja"... da očiste baštu od korova... i vrate SDA-ove ljiljane i crvene ruže koje su SBB i PDA iz korijena počupali kad su ih skinuli s vlasti...
trenutni kadrovi sda u tk, nisu isti kao što su bili u prethodna dva ili tri skupštinska saziva.

dovoljno je uči na stranicu izbori.ba i uporediti, dostović, alić, lugavić i kompanija koja je harala tuzlanskim kantonom, mahom iz banovića, sa zajedničkim šefom mirsadom kukićem.

jednostavno moramo shvatiti da je ta sda koju ti pominješ da je razorno djelovala, sada pda.

ne tvrdim ni da je sadašnja sda poštena, ali u usporedbi sa pda, bego gutić i kompanija su zlatni. to je realna činjenica.
Last edited by malakh on 20/03/2019 18:40, edited 1 time in total.
putokaz1

#54557 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Ti Zlatana Begića svrstao u SDA već ...hehheeheheh
kmirsad

#54558 Re: SDP

Post by kmirsad »

http://www.sdptuzla.ba/predsjednistvo-k ... UNOkIuyH5k

KO SDP BiH Tuzla
Image

Odluke sa Predsjedništva KO SDP BiH Tuzla

20/03/2019

Kantonalni odbor SDP-a Tuzlanskog kantona održao je sjednicu proširenog Predsjedništva na kojoj je, između ostalog, zaključeno da ova stranka u TK “neće koalirati sa SDA i PDA”.

KO SDP će KO SBB u pregovorima oko uspostave buduće većine tretirati u kapacitetu ostvarenom na posljednjim općim izborima, odnosno sa dva zastupnika – kaže se u jednom od zaključaka.

Također, donešen je i zaključak o tome šta će se dešavati ukoliko ne uspiju pregovori o “koaliciji 19”, koju je Glavni odbor SDP-a na sjednici u subotu označio opciju za formiranje vlasti.

Ukoliko novi pregovori u narednih sedam dana ne budu uspješni, KO SDP Tuzla će kao pobjednička stranka TK, program i mjere rada planirane programom buduće Vlade TK, dostaviti svim zastupnicima u Skupštini kantona te kantonalne zastupnike koji kao pojedinci žele iste podržati, pozvati da podrže manjinsku vladu “građanskog bloka” u kojoj će funkciju premijera i najmanje šest ministara imati SDP BiH – zaključeno je na sjednici Predsjedništva SDP-a TK.

Predsjedništvo KO SDP-a BiH, u proširenom sastavu s predsjednicima OO SDP-a BiH sa područja TK, načelnicima općina iz reda SDP-a BiH, predsjednicima savjeta KO SDP-a BiH te poslanicima SDP-a BiH u zakonodavnim tijelima BiH, u provođenju ovih zaključaka daje punu podršku predsjedniku KO SDP-a BiH Enveru Bijediću.
Banksy

#54559 Re: SDP

Post by Banksy »

Ne znam da li su u SDPu svjesni koliko su im ova natezanja s Bijedićem i sličnima uzela snage i energije, i ugleda i rejtinga. Krajnje je vrijeme da se ova besmislena, infantilna trakavica završi.
Troši ih i melje SDA, skupa s DFom, mlati k'o poderanu krpu, ne znam da li su svjesni. Baš ponižavajuće.

Idete li s SDA? Ne idete. Bijedić zdravo i doviđenja. Nije tuzlanski SDP dobio glasove na obećanju koalicije s SDA, već na obećanju borbe protiv njih i njihovih djela.

A Nikšić, ako je već toliko nemoćan i traljav, pa nek se povuče i nek preda stranku Bijediću i ekipi, i zdravo. Nesiguran i slab lider ne može uspješno voditi stramku, a teško i da može očekivati uspjeh na narednom kongresu. Ne znaš, ne možeš, ne smiješ? Ima ko može i zna. Dosta više.
kmirsad

#54560 Re: SDP

Post by kmirsad »

Nije mi jasno... ako BH Blok ne uspije... idu s prijedlogom... svim poslanicima u STK, pa ko podrži... Premijer i najmanje 6 ministara iz SDP...
Ko će biti ostali ministri... iz kojih stranaka... :roll:
kmirsad

#54561 Re: SDP

Post by kmirsad »

Banksy wrote:Ne znam da li su u SDPu svjesni koliko su im ova natezanja s Bijedićem i sličnima uzela snage i energije, i ugleda i rejtinga. Krajnje je vrijeme da se ova besmislena, infantilna trakavica završi.
Troši ih i melje SDA, skupa s DFom, mlati k'o poderanu krpu, ne znam da li su svjesni. Baš ponižavajuće.

Idete li s SDA? Ne idete. Bijedić zdravo i doviđenja. Nije tuzlanski SDP dobio glasove na obećanju koalicije s SDA, već na obećanju borbe protiv njih i njihovih djela.

A Nikšić, ako je već toliko nemoćan i traljav, pa nek se povuče i nek preda stranku Bijediću i ekipi, i zdravo. Nesiguran i slab lider ne može uspješno voditi stramku, a teško i da može očekivati uspjeh na narednom kongresu. Ne znaš, ne možeš, ne smiješ? Ima ko može i zna. Dosta više.
:thumbup:
drug_profi

#54562 Re: SDP

Post by drug_profi »

@banksy
:thumbup:
Isto ili slično i ja govorim i to je suština. Šteta je već ogromna, a DF je trojanski konj u toj priči. Naravno da neće napustiti BH blok jer nisu oni tu sto žele, već što im je to zadatak. Izbaciti iz svih priča. Tuzlanski slučaj nek im bude nauk.
kmirsad

#54563 Re: SDP

Post by kmirsad »

kmirsad wrote:Nije mi jasno... ako BH Blok ne uspije... idu s prijedlogom... svim poslanicima u STK, pa ko podrži... Premijer i najmanje 6 ministara iz SDP...
Ne znam od koga očekuju podršku... tamo imaju samo SDA. PDA, SBB, SBiH, DF i NS...
malakh

#54564 Re: SDP

Post by malakh »

kmirsad wrote:
kmirsad wrote:Nije mi jasno... ako BH Blok ne uspije... idu s prijedlogom... svim poslanicima u STK, pa ko podrži... Premijer i najmanje 6 ministara iz SDP...
Ne znam od koga očekuju podršku... tamo imaju samo SDA. PDA, SBB, SBiH, DF i NS...
ne razumijem tvoj postove u posljednje vrijeme. na što konkretno ciljaš? da sdp u tk bude u opoziciji, a da kuko i sbb preuzmu vlast?
malakh

#54565 Re: SDP

Post by malakh »

pemanapemani wrote:Kuko i Šćepo u koaliciji sa SDP - najveća prijetnja državi i bošnjačkom narodu.

Kuko i Šćepu u koaliciji sa SDA, pa i DF - bošnjačko bosanska koalicija, armirano betonski patriotski zid koji čuva Bosnu od ustaško četničkih zulumćara.
jednim dijelom i jesu u pravu. nažalost to je spin sda i tko god nije sa njima, izdajnik je.

ali na stranu to, kuko i sćepo doista jesu velika prijetnja, jer su se pokazali i dokazali da ne biraju sredstva da uđu u vlast. ukoliko budu u vlasti na nivou federacije, nije isključeno da dragan čović dobije sve što poželi, a zauzvrat im ustupi energetiku i rudarstvo, čak do hercegovine. veoma povoljna cijena, a dobit po čovića sto puta veća.
starisalko

#54566 Re: SDP

Post by starisalko »

malakh wrote:

jednim dijelom i jesu u pravu. nažalost to je spin sda i tko god nije sa njima, izdajnik je.

ali na stranu to, kuko i sćepo doista jesu velika prijetnja, jer su se pokazali i dokazali da ne biraju sredstva da uđu u vlast. ukoliko budu u vlasti na nivou federacije, nije isključeno da dragan čović dobije sve što poželi, a zauzvrat im ustupi energetiku i rudarstvo, čak do hercegovine. veoma povoljna cijena, a dobit po čovića sto puta veća.
Kako sprijeciti da Fahro i Kukic ne ostvare dobit Covicu
drug_profi

#54567 Re: SDP

Post by drug_profi »

A eto neće Čović od Baketa dobiti što hoće. Dajte ba...
starisalko

#54568 Re: SDP

Post by starisalko »

drug_profi wrote:A eto neće Čović od Baketa dobiti što hoće. Dajte ba...
Da prosirim Bake Fahro Kukic
malakh

#54569 Re: SDP

Post by malakh »

drug_profi wrote:A eto neće Čović od Baketa dobiti što hoće. Dajte ba...
što do sada nije dobio? mislim na mali begovat, financijski neovisan od federacije i države, etnički skoro pa čist ili makar sa 70% hrvatskog življa u njemu, sa svojim ministarstvima, sigurnosnim službama i financijskim ustanovama, pojednostavljeno rečeno, treći entitet?

https://www.totalno.hr/zloupotreba-fede ... reglasali/

doveden sam u situaciju da branim bakira, ali u poređenju sa ostalom dvojicom, prvi makar zna što smije, a što ne smije dati.

ps činjenica jeste da bi čović bio svetiji od tuđmana i pavelića zajedno, kada bi uspio dobiti treći entiet.
Banksy

#54570 Re: SDP

Post by Banksy »

malakh wrote:
doveden sam u situaciju da branim bakira, ali...
:lol:
kmirsad

#54571 Re: SDP

Post by kmirsad »

malakh wrote:
kmirsad wrote:
ne razumijem tvoj postove u posljednje vrijeme. na što konkretno ciljaš? da sdp u tk bude u opoziciji, a da kuko i sbb preuzmu vlast?
Jesi li pažljivo pročitao ovu objavi KO SDP TK
KO SDP BiH Tuzla
Image

Odluke sa Predsjedništva KO SDP BiH Tuzla

20/03/2019

Kantonalni odbor SDP-a Tuzlanskog kantona održao je sjednicu proširenog Predsjedništva na kojoj je, između ostalog, zaključeno da ova stranka u TK “neće koalirati sa SDA i PDA”.

KO SDP će KO SBB u pregovorima oko uspostave buduće većine tretirati u kapacitetu ostvarenom na posljednjim općim izborima, odnosno sa dva zastupnika – kaže se u jednom od zaključaka.

Također, donešen je i zaključak o tome šta će se dešavati ukoliko ne uspiju pregovori o “koaliciji 19”, koju je Glavni odbor SDP-a na sjednici u subotu označio opciju za formiranje vlasti.

Ukoliko novi pregovori u narednih sedam dana ne budu uspješni, KO SDP Tuzla će kao pobjednička stranka TK, program i mjere rada planirane programom buduće Vlade TK, dostaviti svim zastupnicima u Skupštini kantona te kantonalne zastupnike koji kao pojedinci žele iste podržati, pozvati da podrže manjinsku vladu “građanskog bloka” u kojoj će funkciju premijera i najmanje šest ministara imati SDP BiH – zaključeno je na sjednici Predsjedništva SDP-a TK.

Predsjedništvo KO SDP-a BiH, u proširenom sastavu s predsjednicima OO SDP-a BiH sa područja TK, načelnicima općina iz reda SDP-a BiH, predsjednicima savjeta KO SDP-a BiH te poslanicima SDP-a BiH u zakonodavnim tijelima BiH, u provođenju ovih zaključaka daje punu podršku predsjedniku KO SDP-a BiH Enveru Bijediću.
Kad pročitaš, reci mi jesi li onda razumio.
Znaš da je SBB ponudio 9-10 ruku i to je odbijeno.
Znaš da je PDA ponudio svoje ruke SBB, ne kao pda ruke, nego nezavisne, u cilju podrške formiranju BH Bloka, bez ikakvih uslova za participaciju u vlasti. Vjerovatno zato da spriječi SDA da vrati. I to je odbijeno.
Znaš da DF odbio čak i dolazak na sastanak, a kamo li pregovore sa SBB.
Znaš da SBiH napravio sporazum sa SDA, ali je ipak došao na sastanak i nije odbio mogučnost koaliranja...
Možeš li sad skontati kakve su Enkine namjere...i ko s njim u tome učestvuje... :)
Moja jedina želja je da se u TK formira BH Blok sličan onome u KS.
Ako se bira između SDA i SBB, onda biram SBB.
Ako SBB nema dovoljno ruku, prihvatljiva mi je koja dodata PDA-ova.
Ako PDA , SBB-u daje sve svoje ruke bez uslova. prihvatljive su mi sve.
Ako se mora sa SDA, onda BH Blok treba u opoziciju. Barem NS.
Ostali onda neka rade šta hoče.
Last edited by kmirsad on 21/03/2019 11:32, edited 1 time in total.
Banksy

#54572 Re: SDP

Post by Banksy »

Aner Žuljević: SDA Hercegovinu isporučuje HDZ-u

http://www.klix.ba/clanak/190320060
drug_profi

#54573 Re: SDP

Post by drug_profi »

Image
malakh

#54574 Re: SDP

Post by malakh »

Banksy wrote:
malakh wrote:
doveden sam u situaciju da branim bakira, ali...
:lol:
doveden sam u situaciju da branim bakira, ali u poređenju sa ostalom dvojicom, prvi makar zna što smije, a što ne smije dati.
nešto pogrešno napisano?
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#54575 Re: SDP

Post by izvrsni direktor »

Neglasamzasdaali...
Post Reply