SDP

mirsek

#54351 Re: SDP

Post by mirsek »

malakh wrote:
Better Man wrote:Ako su već nekog htjeli izbaciti, onda su trebali izbaciti SDA špijuna Lagumdžiju, a ne Nikšića. Problem Damira Nikšića je što je bez dlake na jeziku i što je pr vi u SDP-u koji se usudio neke ljude nazvati pravim imenom.
ako javno nesto kazemo za nekoga, npr da je kriminalac, lopov, spijun ili bilo sto drugo, moramo za to imati dokaze. ako nemamo dokaza, naravno da cemo biti tuzeni i da cemo platiti sve to.

neka se damir zahvali lazovicu i ekipi sto nece da ga tuze i da ga lome preko suda.
Za Lagumdziju ima dokaza da je "sef" iz reket afere pa sta bi..
mirsek

#54352 Re: SDP

Post by mirsek »

drug_profi wrote:Nije mi drago što ssu Damira izbacili. Mislim da je to greška. Meni je SDP bio puno demokratičnija stranka do ovoga. Damir nije rekao ništa netačno. Samo je upotrijebio loš riječnik.
Pretpostavljam čak da će SDP izgubiti više glasača sada, nego da je ostao u stranci. Naročito što se već dugo pehlivane da li ići sa SDA ili ne.
Ja sam već rekao da nema više glasa od mene za SDP radi pehlivanjenja, a naročito sam siguran u to kad je izbačen lik koji je mogao garantovati da moj glas ne ide za SDA.

Što se tiče političke sposobnosti, kvalifikacije za vršenje vlasti, nije Damir ništa puno hendikepiraniji od ovih što šute i prave se fini.
:thumbup:
mirsek

#54353 Re: SDP

Post by mirsek »

ljevoruki wrote:
drug_profi wrote:
ljevoruki wrote:Najsmjesnije je kad Damir Niksic iz Brezovog Polja :-) naziva nekoga seljakom :lol:
Vjerujem da ti nije jasno da se ovdje pod seljakom smatra karakterna osobina, a ne mjesto porijekla.
Naravno, ali imao sam priliku da sjedim u drustvu sa njim i zato to i kazem.
Jednom i nikad vise, fala i zivio. :run:
Damir je dobar u tome sto ne zna sutiti a sujetan je i netaktican pa cesto otkrije stvari koji drugi presucuju i pricaju/rade iza zavjese. Treba to iskoristiti i pohvaliti.
Prpa.ba

#54354 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

izvrsni direktor wrote: Na kojem si ti nivou, o kojem ti mozes pricati?
U skupstinskim klupama pricas o onome sto se tice te skupstine i tog nivoa. U kafani/u kuci/na fb/istagramu/klixu pricas o cemu god ti hoces bez obzira na kojem nivou si u profesionalnom zivotu.
Ja sam na nivou forumskog naprdjivaca, a ne kantonalnog zastupnika koji se, stice se dojam, mnogo vise bavi unutarstranackim previranjima nego konkretnim rjesivim problemima u svom kantonu. Razumijem i da je show program interesantan i zabavan, mozda i koristan za neke stvari, ali moram konstatovati jazuk potrosene energije i vremena. Da je ovim zarom zarovio po kantonalnim JU-ovima, mnogo vise bi ucinio za sprjecavanje koalicije SDA-SDP nego jebavanjima po Glavnom odboru, posebno jer ima medijsku platformu. :-D
mrgreen

#54355 Re: SDP

Post by mrgreen »

Demaskirao sve sto je trulo u SDP-u:

(Do pola videa ostroumno, precizno, elokventno, prije nego se pogubi i otegne :D )
nemampojma0

#54356 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

Poslat ga u Visegrad ili bilo koji drugi grad u Podrinju da objasni da rat ne valja, a moze i na Romaniju.
Ovo me podsjeca na vehabije koje ljude koji klanjaju i poste cijeli zivot spopadaju i "uvode u vjeru", a u kafanu gdje kocka, droga i alkohol ni da navire.Tako i Brezopoljac, cita lekciju o miru onima koji su trazeci mir bili ubijani, onima koji nisu napali niciju drzavu, onima koji su ratovali samo da se odbrane.
Ovim nacinom iskrivljuje cinjenice i historiju, prikazujuci ljude koji su za mir kao one koji su za rat, pa im treba objasniti vrijednost mira.
I kad kazem da mi tukne na neke centre i ljude iz proslosti dobijem ban. I dalje ostajem pri svom misljenju, a cmoljo nek banuje :D
kmirsad

#54357 Re: SDP

Post by kmirsad »

Fascinantna je činjenica koliko Damir, i isključen iz Partije, smeta nekim forumašima... :lol:,
Gadno im se zamjerio...
putokaz1

#54358 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Lik je interesantan bolji je od Nermina
kmirsad

#54359 Re: SDP

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:
bogoljub wrote:KONGRES SDP
Ko će biti predsjednik, Srbin ili Bošnjak , veliko pitanje i dilema SDP-a
a ''ubiše'' se govoreći kako ih nikako ne zanima nacionalno...
Ja bi Damira za Predsjendika
Ne vjerujem da bi ga prostaka jednog, prihvatili u SDA...
Hoće to osovat i bit nekulturno u inače kulturnoj i uglađenoj urbanoj ljudskoj komunikaciji uobičajenoj kod tih tvojih... :lol:
nemampojma0

#54360 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

kmirsad wrote:Fascinantna je činjenica koliko Damir, i isključen iz Partije, smeta nekim forumašima... :lol:,
Gadno im se zamjerio...
Zamjera se i dalje, evo i s tim gore klipom, ali ne zamjera se zbog licnih odnosa, nego zbog lazi o drzavi i narodu.
A argumentacija za njegovu odbranu ti je bas na tvom nivou...kukicevska :D Nisu ti ovo Banovici i isprepadani narod tog grada, pa da se samo klimne glavom :wink:
Taj pokusaj relativizacije i svodjenja ovih pitanja na neki licni odnos je bljak. Tesko je braniti lazi, zar ne znas?
kmirsad

#54361 Re: SDP

Post by kmirsad »

nemampojma0 wrote:
kmirsad wrote:Fascinantna je činjenica koliko Damir, i isključen iz Partije, smeta nekim forumašima... :lol:,
Gadno im se zamjerio...
Zamjera se i dalje, evo i s tim gore klipom, ali ne zamjera se zbog licnih odnosa, nego zbog lazi o drzavi i narodu.
A argumentacija za njegovu odbranu ti je bas na tvom nivou...kukicevska :D Nisu ti ovo Banovici i isprepadani narod tog grada, pa da se samo klimne glavom :wink:
Taj pokusaj relativizacije i svodjenja ovih pitanja na neki licni odnos je bljak. Tesko je braniti lazi, zar ne znas?
Ja, Kukićevac... :shock: :?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
GandalfSivi

#54362 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

Realno nisam nikada gotivio lika, gubi se precesto k'o abdest, ostaje nedorecen, cak i mislim da ga je furka mogla prenijeti jal u progresivce, jal u bosnjacke radikale (sreca pa je globalno progresiva pozitivna furka), jos da dodam da i nikada nisam kontao zasto umjetnici misle da se mogu mijesati u sve, kao oni vide svijet drugacijim ocima.

That being said, fakat mislim da je velika greska iskljuciti lika, jeste i zajebao, jeste i bio nekulturan (unutarstranacku politiku ne mjesam u ovo, samo pricam o kulturi ponasanja), ali opet, njegove rijeci (ili nacin na koji ih je izgovorio) nisu ni blizu govnima koje su neki drugi servirali, pa se jos uvijek motaju u i oko Glavnog odbora stranke.

Neko upozorenje, neka manja sankcija bi bili puno primjereniji od ovoga, ali mislim da je ovdje preovladao strah od lika sa kamerom i stalnim prisustvom na socijalnim medijima, a koji je prebrz na jeziku. Vise preventiva nego sama kazna, nazalost.
kmirsad

#54363 Re: SDP

Post by kmirsad »

Mislim da se radi o pročepljavanju odvoda...cijevi kroz koju će ih još dosta iz SDP-a voda iz vodokotlića iznijeti.
Pročepljena cijev, Damirom...
Jer samo je jedan prvi... svi ostali koji prođu kroz cijev...su drugi... :-D
drug_profi

#54364 Re: SDP

Post by drug_profi »

Ovo sto gandalf kaze.
:thumbup:
bunk

#54365 Re: SDP

Post by bunk »

Ma oni su procepili svi skupa.
Gigant koji dize rucice za potrebe nip,ns ili asda.
I ne pita se ni za sta.
Da nije zalosno bilo bi smijesno. Ko zadnji procepi nek pusti vodu :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#54366 Re: SDP

Post by Chmoljo »

bunk wrote:Ma oni su procepili svi skupa.
Gigant koji dize rucice za potrebe nip,ns ili asda.
I ne pita se ni za sta.
Da nije zalosno bilo bi smijesno. Ko zadnji procepi nek pusti vodu :mrgreen:
Bolje i to, nego za potrebe hdza i snsda.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#54367 Re: SDP

Post by pici »

sdp JAzlaJA, od mene...

jebajte se... selam :bih:
JThomas

#54368 Re: SDP

Post by JThomas »

ivana marić nepogrešivo u formu a ne suštinu, kao i uvijek :thumbup: :bih:
breuer

#54369 Re: SDP

Post by breuer »

JThomas wrote:ivana marić nepogrešivo u formu a ne suštinu, kao i uvijek :thumbup: :bih:
:lol: :run: tukica
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#54370 Re: SDP

Post by malakh »

mirsek wrote: Za Lagumdziju ima dokaza da je "sef" iz reket afere pa sta bi..
ima tu jos afera a koje su vezane za bosnjack institut, kcus.

samo sto zaboravljas da je lagum krupnija riba od damira niksica i da bi damira sudovi razapeli, dok jos uvijek ne postoji ni tuzilac ni sudija koji bi stisnuo petlju i podiga istragu protiv laguma.
madner

#54371 Re: SDP

Post by madner »

Los porez.
kmirsad

#54372 Re: SDP

Post by kmirsad »

http://bihvijesti.ba/blog/2019/03/16/bi ... _3l2N9sMWU

Bijedić: SDP bi mogao biti gubitnik na idućim izborima ako ne uđe u vlast u Tuzlanskom kantonu
16/03/2019
[img]http://bihvijesti.ba/wp-content/uploads ... antonu.jpg
[/img]

Na sjednici Glavnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) danas je odlučeno da tuzlanski ogranak stranke još jednom pokuša okupiti građansku koaliciju za vlast u Tuzlanskom kantonu. Ukoliko blok od pet stranaka ne uspije postići dogovor, predsjednik SDP-a TK Enver Bijedić rekao je da bi stranka mogla pretrpjeti posljedice.

Na sjednici Glavnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) danas je odlučeno da tuzlanski ogranak stranke još jednom pokuša okupiti građansku koaliciju za vlast u Tuzlanskom kantonu. Ukoliko blok od pet stranaka ne uspije postići dogovor, predsjednik SDP-a TK Enver Bijedić rekao je da bi stranka mogla pretrpjeti posljedice.
Predsjednik SDP-a Tuzlanskog kantona Enver Bijedić koji je bio zagovornik da se u najmnogoljudnijem kantonu u FBiH razgovara sa SDA i PDA vezano za formiranje vlasti, nije dobio podršku Glavnog odbora stranke.

Nasuprot tome, Glavni odbor je odlučio da se da odobrenje za još jedno okupljanje građanske koalicije za vlast u kojoj bi pored SDP-a bili još i DF, SBB, Naša stranka i Stranka za BiH. Svi oni bi u Skupštini TK imali većinu od 19 zastupnika, a shodno dešavanjima iz veoma bliske prošlosti upitno je da li će spomenute stranke pronaći zajednički jezik, posebno DF i SBB.

Bijedić je u razgovoru za Klix.ba rekao da se odluka Glavnog odbora mora poštovati, a ukoliko se ne bi postigao dogovor s blokom 19, članovi SDP-a bi morali ponovo sjesti za sto i razgovarati.
“Sad je odluka takva kakva jeste i nadamo se da će se to i realizovati. Ako se to ne desi, onda se ponovo mora sjesti i pričati”, kaže Bijedić za Klix.ba.

Ranije formirana koalicija koja je bila spremna za kreiranje vlasti u TK nedugo nakon sklapanja se raspala, na ne baš teškom ispitu.

Naime, priča je propala prilikom izbora člana rukovodstva Skupštine TK Mahira Mešalića, inače DF-ovog kandidata. Tada je SBB nekoliko sati prije izbora na sjednici Skupštine TK naprasno promijenio odluku te je odbio podržati Mešalića.

Ovim potezom građanska koalicija se raspala, a SDP je sada tu da ponovo pokuša sklopiti kockice. Ukoliko u tome ne uspije, od priče za ulazak u vlast sasvim sigurno neće biti ništa.

“Niko sa sigurnošću ne može reći kolike bi posljedice mogle biti ako SDP ode u opoziciju. Ali, mislim da bi SDP izgubio na sljedećim lokalnim, ali onda i na općim izborima”, upozorio je Bijedić.

Kada će SDP za isti sto pokušati okupiti predstavnike ostale četiri strake zasad nije poznato.

“U koordinaciji s predsjednikom Nerminom Nikšićem vidjet ću koji su sljedeći koraci. Sada nije poznato da li će predsjednici četiri stranke njih animirati iz Sarajeva, ili će to ići sa kantonalnog nivoa”, naveo je Bijedić.

Preuzeto sa Klix.ba
Koliko ja vidim, ovo će uspojeti, samo ako čelnici stranaka preuzmu stvari u svoje ruke.
A teško će i oni, jer će na terenu, imati neprekidne opstrukcije odozdo.
denis.istok

#54373 Re: SDP

Post by denis.istok »

kmirsad wrote:http://bihvijesti.ba/blog/2019/03/16/bi ... _3l2N9sMWU

Bijedić: SDP bi mogao biti gubitnik na idućim izborima ako ne uđe u vlast u Tuzlanskom kantonu
16/03/2019
[img]http://bihvijesti.ba/wp-content/uploads ... antonu.jpg
[/img]

Predsjednik SDP-a Tuzlanskog kantona Enver Bijedić koji je bio zagovornik da se u najmnogoljudnijem kantonu u FBiH razgovara sa SDA i PDA vezano za formiranje vlasti, nije dobio podršku Glavnog odbora stranke.

Nasuprot tome, Glavni odbor je odlučio da se da odobrenje za još jedno okupljanje građanske koalicije za vlast u kojoj bi pored SDP-a bili još i DF, SBB, Naša stranka i Stranka za BiH. Svi oni bi u Skupštini TK imali većinu od 19 zastupnika, a shodno dešavanjima iz veoma bliske prošlosti upitno je da li će spomenute stranke pronaći zajednički jezik, posebno DF i SBB.

Bijedić je u razgovoru za Klix.ba rekao da se odluka Glavnog odbora mora poštovati, a ukoliko se ne bi postigao dogovor s blokom 19, članovi SDP-a bi morali ponovo sjesti za sto i razgovarati.
“Sad je odluka takva kakva jeste i nadamo se da će se to i realizovati. Ako se to ne desi, onda se ponovo mora sjesti i pričati”, kaže Bijedić za Klix.ba.

Ranije formirana koalicija koja je bila spremna za kreiranje vlasti u TK nedugo nakon sklapanja se raspala, na ne baš teškom ispitu.

Naime, priča je propala prilikom izbora člana rukovodstva Skupštine TK Mahira Mešalića, inače DF-ovog kandidata. Tada je SBB nekoliko sati prije izbora na sjednici Skupštine TK naprasno promijenio odluku te je odbio podržati Mešalića.

Ovim potezom građanska koalicija se raspala, a SDP je sada tu da ponovo pokuša sklopiti kockice. Ukoliko u tome ne uspije, od priče za ulazak u vlast sasvim sigurno neće biti ništa.

“Niko sa sigurnošću ne može reći kolike bi posljedice mogle biti ako SDP ode u opoziciju. Ali, mislim da bi SDP izgubio na sljedećim lokalnim, ali onda i na općim izborima”, upozorio je Bijedić.

Kada će SDP za isti sto pokušati okupiti predstavnike ostale četiri strake zasad nije poznato.

“U koordinaciji s predsjednikom Nerminom Nikšićem vidjet ću koji su sljedeći koraci. Sada nije poznato da li će predsjednici četiri stranke njih animirati iz Sarajeva, ili će to ići sa kantonalnog nivoa”, naveo je Bijedić.

Preuzeto sa Klix.ba
Koliko ja vidim, ovo će uspojeti, samo ako čelnici stranaka preuzmu stvari u svoje ruke.
A teško će i oni, jer će na terenu, imati neprekidne opstrukcije odozdo.
Sto nije uspjelo prije 3mj kad je SDA bila nokautirana i kad su imali 19. Ko jos slusa celnike. Hoce ako odu SDP i PDA jer ih Fahro tu uvlaci. Inace tropa.
starisalko

#54374 Re: SDP

Post by starisalko »

kmirsad wrote:
nemampojma0 wrote:
Gadno im se zamjerio...
Ja, Kukićevac... :shock: :?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
KMirsad = Kukic Mirsad :lol: :lol: Jebo zajebanciju deti Kuko reci skim ces pravit vlast..ubi ova neizvjesnost :kiss:
kmirsad

#54375 Re: SDP

Post by kmirsad »

starisalko wrote:
KMirsad = Kukic Mirsad :lol: :lol: Jebo zajebanciju deti Kuko reci skim ces pravit vlast..ubi ova neizvjesnost :kiss:
:lol:
:roll: Nešto kontam... koji ću se klinac zamarati time :? ... Sad se sjetih :shock: Pa ja sam na vlasti... :) Nek me obara ko ima muda... :lol: :lol: :lol:
Post Reply