SDP

drug_profi

#54126 Re: SDP

Post by drug_profi »

kmirsad wrote: Ako je ovo boldirano... JEDNOGLASNO istina, znači da je i Gradski odbor SDP Tuzla, Jasmin i Slađan za koaliciju sa SDA... onda više ne vidim problem da ulaze u koaliciju.
Naravno da to ne podržavam, ali ako je stav SDP u TK jedinstven, onda im se ne treba miješati u unutar stranačku politiku. Sami pali, sami se ubili.
Potpuno je nebitno više.
Peta kolona u SDP-u je odradila posao. SDP ne može profitirati nikako iz bilo koje odluke koja bude donesena.
Jednostavno onaj ko je glasao za SDP nije glasao za SDA. Full stop.

Ko će ponovo glasati za SDP i zašto?
Da dobije SDA?
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#54127 Re: SDP

Post by malakh »

JThomas wrote:
samo jedna mala kozmetička korekcija... :mrgreen:
da. samo zaboravljaš da svi ovi što danas vode sdp, uključujući i komšića su učestvovali u svrgavanju nijaza durakovica.

dakle ako cemo se voditi tom logikom, onda je sdp trebao prestajati postojati vec te godine kada su primili lagumdzijinu pristupnicu.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#54128 Re: SDP

Post by malakh »

Chef_Sale wrote: Naravno da je u pravu. Ako ga izbace, bit će jasno da su odustali od ljevice i građanske opcije.
dobro. ako ga ne izbace, hoce li tim potezom unutar sdpa legalizirati psovanje pokojnih miri lazovicu, mirko pejanovicu, ivi komsicu i svima koji slicno razmisljaju?

damir je pretjerao i pokazao da se ne zna kontrolirati u odlucujucim i kljucnim momentima. ispao je glup i to on sam treba priznati. da je u pravu, naravno da jeste, ali je imao milion kulturnijih nacina da to kaze, a ne da se koristi klosarskim forama, prijatnjama i psovanjem.
starisalko

#54129 Re: SDP

Post by starisalko »

malakh wrote:
Chef_Sale wrote: Naravno da je u pravu. Ako ga izbace, bit će jasno da su odustali od ljevice i građanske opcije.
dobro. ako ga ne izbace, hoce li tim potezom unutar sdpa legalizirati psovanje pokojnih miri lazovicu, mirko pejanovicu, ivi komsicu i svima koji slicno razmisljaju?

damir je pretjerao i pokazao da se ne zna kontrolirati u odlucujucim i kljucnim momentima. ispao je glup i to on sam treba priznati. da je u pravu, naravno da jeste, ali je imao milion kulturnijih nacina da to kaze, a ne da se koristi klosarskim forama, prijatnjama i psovanjem.
Budalu nit jebi nit u stranku primaj
kmirsad

#54130 Re: SDP

Post by kmirsad »

drug_profi wrote:
kmirsad wrote: Ako je ovo boldirano... JEDNOGLASNO istina, znači da je i Gradski odbor SDP Tuzla, Jasmin i Slađan za koaliciju sa SDA... onda više ne vidim problem da ulaze u koaliciju.
Naravno da to ne podržavam, ali ako je stav SDP u TK jedinstven, onda im se ne treba miješati u unutar stranačku politiku. Sami pali, sami se ubili.
Potpuno je nebitno više.
Peta kolona u SDP-u je odradila posao. SDP ne može profitirati nikako iz bilo koje odluke koja bude donesena.

Da dobije SDA?

Ako su zaiste jednoglasno donijeli odluku o pristupanju SDA-u kako Bijedić u svom intervju tvrdi... dakle, i uz podršku i GrO SDP TUZLA koji čini većinu članstva SDP TK... i Slađana, Bečirevića i Jasmina, te svih ostalih ...onda me se više jebe za SDP... to je sve dalje čisto unutar stranačka stvar...
Ali nemaju šta više tražiti u BH Bloku...
Odgovorni su svojim članovima, simpatizerima i biračima...
kmirsad

#54131 Re: SDP

Post by kmirsad »

Usput bi i Edu Majku trebali izbaciti iz Tita i Partije. omladine i akcije...
Leverage

#54132 Re: SDP

Post by Leverage »

kmirsad wrote:
drug_profi wrote:
Potpuno je nebitno više.

Da dobije SDA?

Ako su zaiste jednoglasno donijeli odluku o pristupanju SDA-u kako Bijedić u svom intervju tvrdi... dakle, i uz podršku i GrO SDP TUZLA koji čini većinu članstva SDP TK... i Slađana, Bečirevića i Jasmina, te svih ostalih ...onda me se više jebe za SDP... to je sve dalje čisto unutar stranačka stvar...
Ali nemaju šta više tražiti u BH Bloku...
Odgovorni su svojim članovima, simpatizerima i biračima...
Nije tako.

KO je jednoglasno donio tu odluku, a u njemu ispred Tuzle sjede isključivo Bijedićevci, nema tu ni Imamovića ni Bećirovića ni Ilića.

Prava pitanja koja treba postaviti su slijedeća: Kakav suštinski legitimitet da odlučuje ima KO? Da li ti ljudi uopšte trebaju odlučivati u ime SDP-a TK? Da li su oni glas članova i birača ili glas samih sebe? Da li je zbog toga ovakvo organizovanje partije felerično? Da li je Bijedić zloupotrijebio ovlasti KO?

Sve ovo GO treba uzeti u obzir za 7 dana i ne nasjesti na Bijedićev spin o tome kako "izborni gubitnici zabranjuju izbornim pobjednicima da prave vlast".
Banksy

#54133 Re: SDP

Post by Banksy »

Leverage wrote:
Prava pitanja koja treba postaviti su slijedeća:
Na kojim predizbornim porukama su dobili izbore i šta su to obećali svojim biračima, pa su im ovi dali te silne glasove u TK.

Bijedić:
"Mi smo za Evropu, a oni za srednji vijek i podjelu u torove."

putokaz1

#54134 Re: SDP

Post by putokaz1 »

izborni pobjednik je onaj ko ima 51% a ne 31% a izborni pobjednici na TK su
SDA PDA SBB SBIH
bunk

#54135 Re: SDP

Post by bunk »

Izborni pobjednik u Tk je Sdp.
Najvise glasova biraca.I time imaju legitimitet da prave vlast sa strankama koje hoce sa njima .
To sto netko u Sdp misli da dizanje ruke za kiflu i ns te asda prolazi neopazeno i da mogu magarciti svoju najjacu i u stvari jedinu sekciju koja je na izborima imala pozitivan rezultat je drugi par carapa.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#54136 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Novi nastavak sapunice: sda raja brani sdp
malakh

#54137 Re: SDP

Post by malakh »

Leverage wrote: Nije tako.

KO je jednoglasno donio tu odluku, a u njemu ispred Tuzle sjede isključivo Bijedićevci, nema tu ni Imamovića ni Bećirovića ni Ilića.
a to ce se sutra imamovic buniti ako njegova opcinska organizacija dobije jedno ministarsko mjesto ili direktora javne firme ili ustanove? tko ovdje koga zavarava? imamovic nikada u javnosti nije izasao sa suprostavljenim stavom, vec je presutio apsolutno sve. sutnja odobrava i imamovic je dovoljno mudar politicar da sve okrene u svoju korist.
Prava pitanja koja treba postaviti su slijedeća: Kakav suštinski legitimitet da odlučuje ima KO? Da li ti ljudi uopšte trebaju odlučivati u ime SDP-a TK? Da li su oni glas članova i birača ili glas samih sebe? Da li je zbog toga ovakvo organizovanje partije felerično? Da li je Bijedić zloupotrijebio ovlasti KO?
bijedic je izabran po sistemu jedan clan jedan glas i on je legelan predsjednik ko tuzla. nista bijedic nije, niti ce zloupotrijebiti, jer ce dobiti suglasnost glavnog odbora, a vec je dobio suglasnost predsjednistva sdpa da otpocne pregovore.

Sve ovo GO treba uzeti u obzir za 7 dana i ne nasjesti na Bijedićev spin o tome kako "izborni gubitnici zabranjuju izbornim pobjednicima da prave vlast".
nije tocno. bijedica podrzavaju svi opcinski nacelnici iz tk. cak i delic iz lukavca. nitko se nije udostojio da javno iznese misljenje koje je u suprotnosti sa bijedicevim. svi prate bijedica i mole se bogu da isti i uspije u svojim namjerama, te da udju u vlast. cak ga podrzava organizacija iz banovica, koja je vec vise od deceniju predmet brutalnog izivljavanja od strane kukica.

da je pravde unutar sdpa, davno bi razmisljali o uvodjenju povjerenistva u sarajevu i smjenu svih koji su prije izbora i za vrijeme izbora bili na rukovodecim funkcijama.

sdp sarajevo je u svojoj procjeni naveo da ce imati izmedju 6 i 8 zastupnika u skupstini kantona sarajevo, a oni su imali 3. namjerno kazem tri, jer svi smo zapratili sta komentira damir niksic, koji svoj izborni rezultat i glasace prilisuje iskljucivo sebi, a ne sdpu.
Last edited by malakh on 09/03/2019 15:56, edited 5 times in total.
bingov buraz

#54138 Re: SDP

Post by bingov buraz »

Chmoljo wrote:Novi nastavak sapunice: sda raja brani sdp
Čovjek umalo preselio u TK da podrži tamošnji SDP a ti tako :mrgreen:
SimkeA

#54139 Re: SDP

Post by SimkeA »

malakh wrote: a to ce se sutra imamovic buniti ako njegova opcinska organizacija dobije jedno ministarsko mjesto ili direktora javne firme ili ustanove? tko ovdje koga zavarava? imamovic nikada u javnosti nije izasao sa supro.
Pobogu brate, pa malo googlanja nije naskodilo
https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/inte ... sda-404834

Imas ovakog na netu koliko hoces
Npr pri kraju ovog intervjua
http://tip.ba/2018/12/29/fotograd-tuzla ... ervjuu-za/
bunk

#54140 Re: SDP

Post by bunk »

Gradjani Tuzle ne zele nesto...
Tk sa 800 000 stanovnika je malo siri pojam od onog sto zele oni koji su izabrali Imamovica.
A vjerujem da i on sam zna koja kombinacija je najbolja za kanton sad kad nisu mogli sami..napraviti vecinu
GandalfSivi

#54141 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

bunk wrote:Gradjani Tuzle ne zele nesto...
Tk sa 800 000 stanovnika je malo siri pojam od onog sto zele oni koji su izabrali Imamovica.
A vjerujem da i on sam zna koja kombinacija je najbolja za kanton sad kad nisu mogli sami..napraviti vecinu
Kazem ti ba, redovan si na ovoj temi :run:
bunk

#54142 Re: SDP

Post by bunk »

Jel zabranjeno?
Trebam amin od kolumniste da bih pisao na forumu pdf Sdp :mrgreen:
Chmoljo

#54143 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Ma ne treba.

Samo je ono, sega jebote.

Ko da ja sad odem na neki procetnicki forum i govorim kako smo nekad bili sila, a sad smo spali ekipu sa saha iz mjesne zajednice koja prepada onu sirotinju po visegradu.
malakh

#54144 Re: SDP

Post by malakh »

SimkeA wrote:
malakh wrote: a to ce se sutra imamovic buniti ako njegova opcinska organizacija dobije jedno ministarsko mjesto ili direktora javne firme ili ustanove? tko ovdje koga zavarava? imamovic nikada u javnosti nije izasao sa supro.

da izvučemo dio iz ovoga što si naveo. pa kaže:
Građani Tuzle žele vlast u kome bi osnova bila ‘Bh. blok’. Građani su pokazali i skime ne žele da se pravi vlast. Naime, 92 posto građana Tuzle nije glasalo za PDA, a skoro 90 posto građana nije glasalo za SDA. Ja sam ovlašteni predstavnik građana Tuzle. Ja zastupam građane Tuzle. Zastupam i one koji su glasali za mene, ali i one koji nisu. U svojstvu gradonačelnika Tuzle, a ne partijskog fukcionera, ja sam javno rekao da su građani Tuzle na izborima rekli da ne žele PDA i SDA, a da žele SDP, DF, Našu stranku
a njegov intervju u oslobođenju je bio utorak 30. oktobra 2018. znači malo poslije izbora. u to vrijeme se nije ni spominjalo da bi sdp tk mogao ići u vlast sa sda.

priča oko ulaska sdpa u vlast sa sda je relativno svježa, pa mi reci ima li neki imamovićev intervju iz tog perioda gdje navodi ovo što je u oslobođenju naveo?

i uvijek se sjetim nermina nikšića. kompletnu kampanju je sa govornice prozivao izetbegovića, pozivao ga na javne dvoboje, nema za što ga nije optuživao i onda prije par dana dođe kod senada i kaže, citiram, "doumio sam se". :thumbup:
SimkeA

#54145 Re: SDP

Post by SimkeA »

Drug, velika je razlika izmedju nikad i u skorije vrijeme. Imamovic u svakom svom javnom nastupu naglasi da se mora ostati na predizbirnim obecanjima. To je ponovio i prije dvije sedmice. Tuzlanski SDP nije isto sto i kantonalni Sdp Tuzla.
http://tip.ba/2019/02/22/videoimamovic- ... e-slagati/
bunk

#54146 Re: SDP

Post by bunk »

Chmoljo wrote:Ma ne treba.

Samo je ono, sega jebote.

Ko da ja sad odem na neki procetnicki forum i govorim kako smo nekad bili sila, a sad smo spali ekipu sa saha iz mjesne zajednice koja prepada onu sirotinju po visegradu.
Analogija sa cetnicima mi se ne dopada ali,tvoja kuca tvoja pravila..
Ma ovdje cim se napise nesto sto se kosi sa misljenjem jedno 20 forumasa onda si ili nazadan ili ruralac ili se hranis iskljucivo sendvichima od stranke :mrgreen:
Forum je i mi necemo promijeniti kurs javnog misljenja ni za milimetar,a valjda se mozemo ne slagati oko nekih stvari.
Da,mozda ja ne trebam vaziti sta i kako da se radi u Sk jer nemam pojma ko je ko gore ali isto tako ja vise nego dobro znam ko je ko ovdje u Tk..
Ali niti ja niti bilo tko od forumasa necemo uticati na politicare,mozemo se samo nadtipkavati..
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#54147 Re: SDP

Post by izvrsni direktor »

malakh wrote:
SimkeA wrote:
malakh wrote: imamovic nikada u javnosti nije izasao sa supro.

priča oko ulaska sdpa u vlast sa sda je relativno svježa, pa mi reci ima li neki imamovićev intervju iz tog perioda gdje navodi ovo što je u oslobođenju naveo?
:
:lol: sda skola spinovanja. Prvo "nije nikada" pa onda kad mu argumentujes onda "a nije u zadnje dvije sedmice".

A jasminova svjeza izjava je "po mom mišljenju je zabrana likovanja i drugo, ne smije se biračima slagati. Ono što si obećao biračima, to moraš ispuniti”.

Koji je sljedeci koraka. Sta ima novo sto jasmin "nikad" nije rekao
jefff

#54148 Re: SDP

Post by jefff »

https://www.youtube.com/watch?v=lFqtmgrAoFs

Sven - 109. min= stipu Gligu kada zigu :lol:
Chmoljo

#54149 Re: SDP

Post by Chmoljo »

bunk wrote:
Analogija sa cetnicima mi se ne dopada ali,tvoja kuca tvoja pravila..
Ma ovdje cim se napise nesto sto se kosi sa misljenjem jedno 20 forumasa onda si ili nazadan ili ruralac ili se hranis iskljucivo sendvichima od stranke :mrgreen:
Forum je i mi necemo promijeniti kurs javnog misljenja ni za milimetar,a valjda se mozemo ne slagati oko nekih stvari.
Da,mozda ja ne trebam vaziti sta i kako da se radi u Sk jer nemam pojma ko je ko gore ali isto tako ja vise nego dobro znam ko je ko ovdje u Tk..
Ali niti ja niti bilo tko od forumasa necemo uticati na politicare,mozemo se samo nadtipkavati..
što? pa nisam ja rekao da je Peđa četnik, a sdpovci srbofili. to je diskurs temeljne stranke, zato se žali njima, a ne prebacuj lopticu na moj crveni nick.

nije ovdje stvar tipkanja, niti ubjeđivanja u bilo šta. ono što je smiješno, što vi, koji organski ne podnosite SDP ili bilo šta što nema veze sa linijom patriotizam, zeleno, džamija, Alija smarate o tome što SDP NEĆE u vlast.

niste glasali, nije vaša opcija, i opet vam smeta što neće u vlast :shock:

ljudi koji su glasali, listom odobravaju to, čak im zamjeraju i ovo nećkanje. ali ne, ovdje se misionari kako je šteta, e, pazi, ŠTETA što neće SDP u vlast. kao ono, žao vam.

:lol:

kontaš? na rende kore prosipate, ba.
bunk

#54150 Re: SDP

Post by bunk »

Ja nikad nikoga nisam nazvao nekim imenom na forumu niti podrzavam etiketiranje ovako po internetu. A stavove kantonalnog Sdp isto tako nije izmislio nitko na forumu klixa.
Ja ih podrzavam i mislim da su u pravu.Jer ako se moze u Sk biti fikus i dizati ruka za nip i ns te u Usk biti marioneta asda zasto onda kao najjaca opcija ne bi u Tk bili nosioci vlasti.
Post Reply