SDP

Leverage

#53726 Re: SDP

Post by Leverage »

Sad da kažem kako je koalicija sa SDA dobra ovaj nemač pojma nula bi zakuc'o moju sliku iznad kreveta.
last mohicans

#53727 Re: SDP

Post by last mohicans »

Brate, hajde odmori malo. Smori vise. Shvatili smo da je BLOK napravio gresku. Ja ne spavam od one subote, taman zaboravim, ti nas podsjetis na historijsku pogresku BH Bloka. Jos nesto, na granici si trolanja.
@nemamopojma
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#53728 Re: SDP

Post by Chmoljo »

nemampojma0 wrote:Cekajte, Bijedic nije glasao za SDP, sta to on prica. Svi clanovi, glasaci i funkcioneri SDP-a misle bas onako kako pisu forumski samoproglaseni sveznadari. Cuj 4 nacelnika opcina, cuj jednoglasno KO TK koji dobio 50 000 glasova, cega 37% :D
Sta je ovo drugovi...ovo je izdaja jednoumlja koje se na forumu profilira :lol:
Joj Enko, sad je Edo Delic nahebo kad ga Leverage posjeti, pa mu pojasni da mu dedukcija i indukcija nikako ne valjaju, ne umije rasclaniti cinjenice, a posljedicno tome mu konkluzija nece valjati. Jer ono sto se na forumu kaze je aksiom, nema tu trte mrte.Bjez' Edo, eto Leveragea :run:
pa bijedić ima pravo da priča. i imao je priliku da obrazloži na GO. i dobio ju je. ali demokratija je odlučila a ne jednoumlje.

ali džaba kad ti ne kontaš da kantonalni odbor ne predstavlja i svakog glasača u tuzli. ustvari upitno je koliko ih uopšte predstavlja.

ako hoćeš možemo mi negdje nastaviti drugo o crtanim filmovima, još ih volim i rado ih gledam. ako ti se već muhabeti. da bezveze ne zahmetimo ljude djetinjarijama ovdje.
last mohicans

#53729 Re: SDP

Post by last mohicans »

Nema ga, evo mu Baketa na FTV. Mozda prati. Priča o milijardama, nekih 50 velikih tačaka na autoputu. Kilometri i kilometri nekog fiktivnog autoputa spominje.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#53730 Re: SDP

Post by Chmoljo »

sjećam se ratnog pošprdnog "beogradskog pašaluka" kad smo sami sebe hrabrili i durali teške ratne godine.

a onda, danas, vidim, sarajevski pašaluk je zelenoj braći jedina životna ambicija, jedina želja, jedina iskrena ljubav.

nevjerovatno je koliko je Bakir iskren u svojoj gluposti... ono deset puta vrijednija i tako to... eto prosto nevjerovatno...
nemampojma0

#53731 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

Chmoljo wrote:sjećam se ratnog pošprdnog "beogradskog pašaluka" kad smo sami sebe hrabrili i durali teške ratne godine.

a onda, danas, vidim, sarajevski pašaluk je zelenoj braći jedina životna ambicija, jedina želja, jedina iskrena ljubav.

nevjerovatno je koliko je Bakir iskren u svojoj gluposti... ono deset puta vrijednija i tako to... eto prosto nevjerovatno...
Mislis Republika Sarajevo, ciko? :D
Kikibombona

#53732 Re: SDP

Post by Kikibombona »

Enver Bijedic je 100% ucijenjen od strane SDA. Pogledajte njegovo gostovanje na FTV i sve ce vam biti jasno.

Enver Bijedic kaze da je SDP propao zato sto je 2012. pokusao izbaciti SDA iz vlasti. :shock:

Onda kaze da je KO Tuzla jednoglasno odbio pregovore sa PDA. :idea: Bijedic je zelio iskljucivo sa SDA. :idea:

...

Kukic je bez SDA lokalni igrac. SDA kontrolise sud i tuzilastvo. SDA kontrolise policiju i sve druge institucije. SDA raspolaze milijardama. SDA ima pod kontrolom stotine privatnih firmi.

...

Sve su prilike da je SDA nalozila Bijedicu da ugura SDP na sve nivoe vlasti. Kada to nije uspio, da bi se spasio, morao je odbiti mogucnost koaliranja sa PDA. Nema drugog objasnjenja nego da je lik ucijenjen.

...

Odbijanje ulaska u vlast sa PDA je spas za Bijedica. To ce ga spasiti od pripremljenog procesa od strane SDA pravosudja. Za SDP je veoma lose sto ce ovaj covjek ostati glavni u TK. Izgleda da ima podrsku nacelnika.

Ko ce na narednim izborima glasati za SDP kada se zna da u stranci egzistira jaka SDA struja?

Na sve to imamo i DF koji je otvoreno pro-SDA.

Sve su kupili. Unistavaju opoziciju kao Dodo i Cova. Isti procesi, iste metode.
KomunistaTZ

#53733 Re: SDP

Post by KomunistaTZ »

drug_profi wrote:
palermo wrote:
Pa dao si odgovor koji sam ja i pretpostavio, dakle SDP je izgubio jednog glasača..tebe.....na putu je da izgubi drugog glasača....mene....doduše iz drugačijih razloga (prevashodno zato što su mi poslali poruku da ih boli neka stvar za mene).....i eto, samo dokaz mojoj tezi da su postali stranka bez identiteta, stranka koja je odustala od svoje misije (a rekoh je, stvoriti široku platformu koja će moći okupiti sve one koji svojim svjetonazorom ne pripadaju etnionacionalnim strankama niti njihovim ideologijama) i samim time postaje nepotrebna.....
Pa nisi shvatio sta sam ti rekao. Oni su mogli da biraju između samoubistva i likvidacije opozicije za duze vrijeme, ili da se povuku i reorganizuju kako bi ta nada u promjene prezivjela.

Upravo su time poslali poruku da ih je itekako briga i za tebe i za mene i za sve nas, jer bi ulaskom u koaliciju sa SDA pokazali da se brinu samo za svoje guzice.

Pa ovo bi trebalo da je svakom insanu kristalno jasno i bez objasnjavanja.
Ne mogu da vjerujem, pa od 2014.g. se reorganizuju, pa dokle!? :lol:
Jos kazes da to pokazuje da misle na nas, a ne na svoje guzice. Pa svi su se uhljebili jos 4 godine, naravno da sada mogu malo misliti na nas :lol:
KomunistaTZ

#53734 Re: SDP

Post by KomunistaTZ »

Leverage wrote:
nemampojma0 wrote: Bez uvrede, al druze ti i onaj putokaz ste najkomicniji s vasim analizama. Jel to nesto do lukavackog zraka, vode...cega li, da bez ikakvog argumenta toliko samouvjereno tvrdite neke stvari. To su samo odrazi tvojih zelja i nada, al ti to ne shvatas, pa onda napadas neistomisljenike.
Ja te pitao da das samo par CINJENICA na kojim temeljis svoja predvidjanja i ti mi odgovoris sa "zamisli", "konacno", "koji zele", "najave", "kostur" i sl.
Zadnja recenica koju sam ti boldirao, ponajbolje govori kako povrsno gledas i uprostavas stvari. Da bi pobijedio SNSD moras ga pobijediti u RS i tacka. Govorim realno, nema alternative srpskom nacionalizmu u RS ni u narednih 50 godina. To nije politicko, nego pitanje svijesti, mentaliteta i drustva.
I s toliko tvoje povrsnosti ocekujes da ozbiljno diskutujemo? Na stranu tvoja iskljucivost.
Vlastitu nemogućnost da razumiješ političke procese na pravi način ti prebacuješ na druge. Odgovor je potpuno jasan, to što ga ti ne razumiješ mene ni na koji način ne obavezuje da ti ga dodatno raščlanjujem. Jednostavno nisi dorastao ozbiljnoj diskusiji i to je to, kao što sam i rekao bilo je vrlo optimistično očekivati da ćeš prestati smarati o nekim kvazidilemama koje samo tebi nisu jasne. Jednostavno nemaš mogućnost ispravnog induktivnog zaključivanja na osnovu raspoloživih činjenica, čak nisi u stanju da raščlaniš činjenice od pseudočinjenica, krećeš od pogrešnih premisa i zabluda tako da je svaki tvoj zaključak u samom startu osuđen na propast.

Shodno tome, nemam ti više šta za reći.
Ahahhaha, bot skola :lol:
KomunistaTZ

#53735 Re: SDP

Post by KomunistaTZ »

bunk wrote:Imas i jos jednu kategoriju.
Uhljebljena opozicija.
:mrgreen:
Upravo. To je sav kljuc sve ove principjelnosti i branjenja zelja glasaca :)
kamen spoticanja

#53736 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

Chmoljo wrote:ima li SDAovca na forumu da ne gotivi bijedića pitanje je sad.
od kako sam saznao da je ruralac,postao je iznimno simpatican :oops:
KomunistaTZ

#53737 Re: SDP

Post by KomunistaTZ »

Drugovi, svi su krivi. Centrala i mladunci koji su katastrofalno prosli kao takmaci kriminalne vlasti, a pri tome se svi dobro uhljebili. Bijedic sto je na osnovu glasova crvene SI Bosne pokusao da se uhljebi. Vecina gra5dakih organizacija bez ikakvih rezultata. Sve smijeniti i potpuni reset. Jbt, dozvolili su da ih kara Izetbegovic, osoba ocito tankog intelekta :lol:
doktor78

#53738 Re: SDP

Post by doktor78 »

Chmoljo wrote:ima li SDAovca na forumu da ne gotivi bijedića pitanje je sad.
:-D :-D :-D
:thumbup:
Leverage

#53739 Re: SDP

Post by Leverage »

Evo nam i treće smjene :D
KomunistaTZ

#53740 Re: SDP

Post by KomunistaTZ »

Jbg, sendvicari nikada ne spavaju, u pitanju je opstanak :lol:
nikad_vise

#53741 Re: SDP

Post by nikad_vise »

nemampojma0 wrote:
Kikibombona wrote:
nemampojma0 wrote:Decki bas ste simpa :D
Pitanje je jasno, a jasno je i da nemate racionalan odgovor. Vasa prica kako BH blok ne treba biti u vlasti da bi sprijecio lose, a podrzao dobre stvari za drzavu je pala na prvom testu. Nije uopste vazno od koga dolaze te lose stvari, danas Sda sutra Hdz, poenta je da im iz opozicije samo mozete pljunuti pod prozor.
Jos uvijek placete zato sto SDP nije usao u vlast?

BH blok kriv zato sto je kriminalna SDA u kriminalnom savezu sa cetama i ujkama?

I cudite se zato sto ljudi ne zele da se njihov glas sjedini sa SDA kriminalnim kartelom.

Fakat ste dosadni.
Kad je bila varijanta da SDP i SBB zajedno udju s tim istim ujkama i cetama,pa pravili vec sporazume, al ih izborni rezultat sjeba. I da su uspjeli ne bio problem. Toliko o principima, nacionalistima, kriminalcima i sl floskulama iza kojih se krijete i kojim olako etiketirate koga stignete. Zaslijepila vas mrznja, tesko je s vama diskutovati o ovim temama ( diskusija ne znaci nuzno suprotstavljen stav). Uzivajte u svojim snovima, samo da se ne probudite i suocite s morom vecom od danasnje.
Momcino,dosao si na forum gdje je dosta ljudi jako informisano,gdje 25 godina prate unistavanje zemlje i iseljavanje BiH gradjana upravo zahvaljujuci tvojoj SDA.Pricati jednu takvu izlizanu pricu pred jednim takvim pukom te kvalificira nedoraslim pubertetlijom,losom verzijom SDA bota,il jednostavno nedovoljno inteligentnog da rezonujes stanje u svom drustvu,drzavi i opcenito svom narodu.Procitao sam par tvojih postova i stvarno glupo i pokusati da ti se sta objasni.

Stranka te raselila,unistila natalitet,ekonomija jadna majko,nepotizam i kriminal na svakom koraku.Nema pore drustva u koju nije usao kriminal pod vlascu SDA stranke.

Evo ti najbolje slike i drzavne strategije te tvoje uzdanice.
https://www.facebook.com/SVJETLOxNUR
TUZNE SUDBINE SNAGOVO GAJ
PORODICA AVDIC SENADA

SAKUPLJAJUCI SEKUNDARNE SIROVINE PREHRANJUJE PORODICU

Senad i njegova petoclana porodica zivotare od 140 km djecijeg dodatka i ako uspije sakupiti nesto od sekundarnih sirovina.
To im je jedini izvor prihoda koji nije dovoljan za prezivljavanje a kamoli za zivot.
Jedno dijete ide u Zvornik u skolu treba mu platiti kartu a i dati za sendvic jer dijete je skoro citav dan odsutno od kuce.
Senad i njegova porodica zele da im se pomogne nesto u stocnom fondu da se bore i rade naravno i zive od svoga rada.
Svakako zasluzuju nasu paznju i pomoc da bi opstali svoji na svome.
Nijet nam je da se ovoj porodici kupi krava kako bi mogli zivjeti od svoga rada.
Ko zeli sevap Bujrum.
Sve ostale inf u pp.
TUZNE SUDBINE GRBAVCI ZVORNIK
PORODICA FAHRUDINA CIRAK

U pitanju je petoclana porodica Fahrudin .njegova supruga i troje djece.
Nas Fahrudin skoluje dvoje djece kako zna on sam jedno je zavrsilo srednju.
Djeca svaki dan vozare do skole moraju se platiti karte mora se dati djeci i za sendvic.
Kako to sve nas Fahrudin i njegova supruga izmognu znaju oni sami.
Zaradi se po neka dnevnica i nekako se krpi kako se zna i umije. Kaze nekad zna proci i po petnest dana i dvadeset da ne zaradim nista.
Kazu da bi voljeli nesto od stocnog fonda posebno kravu.
Predavali su oni bezbroj puta za donaciju medjutim nikad nista nisu dobili.
Uzdaju se u dobre ljude da ce napokon dobiti barem kravu da se od toga moze barem nesto zaraditi da im bude zivot laksi.
U pitanju je vrijedna porodica koja zeli da zivi od svoga rada.
Ko zeli sevap bujrum.
Sve ostale inf u pp.
TUZNE SUDBINE SNAGOVO ZVORNIK
PORODICA SELMIRA AVDICA
NAJVECA ZELJA DA IMAJU KRAVU

Porodica naseg Selmira broji cetiri clana njih dvoje i dvoje djece.
Vratili su se u svoju porusenu kucu prije petnest godina.
Od primanja imaju djeciji dodatak.
Drugih primanja nemaju izuzev sto su veliki borci kad god se ima gdje ici raditi oni su tu.
Nezna se ko je vrjedniji muz ili supruga rade sve poslove zena zna prekopati po dulum zemlje da bi imala traktor drva.
Kad smo bili u posjeti kod njih Selmir je isao da unese neekoj porodici ugalj. Samo da zaradi koju marku da imaju djeca hranu.
U razgovoru sa Selmirovom suprugom ona nam rece da su pokusavali da dobiju neku donaciju ili kravu medjutim bez uspjeha.
Takodje nam kaze mi nismo za milostinje nama treba stoke da radimo.
Ko zeli sevap Bujrum.
Sve ostale inf u pp.
A u medjuvremenu,SDA namjesta tender i placa kamp kucicu 250 000 maraka,ovi ljudi sanjaju da imaju ebenu kravu.
Poklanja 6 miliona na tenderu parlamentarcu koji se prodao kao zadnji papak i sebe i nezavisni blok.
Poklanja drzavu u ruke SNSD-a i HDZ-a.
Ekspresno podize primanja u skupstini Zenice,sa 500 ma 1000.Koliko se krava moglo kupit ovim nesretnim ljudima koji su u RS-u posljednja brana otpora ove drzave.Treba te ljude stimulisati sa 500 maraka mjesecno koja imaju vise djece to je patriotizam,a ne papanluk i pravljenje meta od ljudi zato sto su po prvi put neki ljudi odbili uhljebljenje ispred interesa drzave.

De se za svoje dobro malo skuliraj,podrzavajuci te papke jasno se strstavas u neprijatelje ovog naroda i drzave.Osoba koja je u stanju podrzavati ovakvo nesto prema svojoj drzavi i narodu po mom misljenju je neprijatelj svoje drzave i svog naroda,valjda ce im bit satisfakcija kad za 20-30 godina dodje do raspada drzave jer su oni bili ti koji su podrzavali opciju koja je ovu drzavu vodila do raspada a svoj narod do istrebljenja.
KomunistaTZ

#53742 Re: SDP

Post by KomunistaTZ »

Wow, kakvo patriotsko izasravanje malog mozga. Patriotizam mi je bas ljestvica u rangiranju protuha u BiH :lol:
nemampojma0

#53743 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

@nikad_vise, pausalno davanje ocjena i svrstavanje ljudi je neozbiljno, ali na forumu uobicajeno.
Upravo zbog primjera i stvari koje si naveo ja sam za ulazak ljevice u vlast na svim nivoima. Bez Sda smo probali, pa vidjeli da ne moze. Ako vec ne moze bez njih, onda im uzeti dio vlasti, smanjiti im manevarski prostor i mogucnost pljacke. Evo npr da se uzelo to federalno ministarstvo za izbjegla lica, cestit i posten covjek iz ljevice bi mogao za 4 godine preporoditi povratnicku populaciju. Budzet tog ministarstva nije mali, dosta se moze uraditi. A ovako je ostavljeno da taj resor uzme onaj mali kompleksas Cavka iz Sbb ili dosadasnji ministar medjed Ramic koji je prodavao bolesne krave tim povratnicima.
Al vazan je princip, nama je zao tih povratnika, al ih ostavljamo na milost i nemilost djilkosa poput spomenutog ministra. Pa ako se ne rasele u naredne 4 godine i ako mi pobijedimo Sda za 4 godine, pomoci cemo im. A ako ne pobijedimo jbg nije im se dalo. Ovo mi pokusavas objasniti, jel?
Kikibombona

#53744 Re: SDP

Post by Kikibombona »

nemampojma0 wrote:@nikad_vise, pausalno davanje ocjena i svrstavanje ljudi je neozbiljno, ali na forumu uobicajeno.
Upravo zbog primjera i stvari koje si naveo ja sam za ulazak ljevice u vlast na svim nivoima. Bez Sda smo probali, pa vidjeli da ne moze. Ako vec ne moze bez njih, onda im uzeti dio vlasti, smanjiti im manevarski prostor i mogucnost pljacke. Evo npr da se uzelo to federalno ministarstvo za izbjegla lica, cestit i posten covjek iz ljevice bi mogao za 4 godine preporoditi povratnicku populaciju. Budzet tog ministarstva nije mali, dosta se moze uraditi. A ovako je ostavljeno da taj resor uzme onaj mali kompleksas Cavka iz Sbb ili dosadasnji ministar medjed Ramic koji je prodavao bolesne krave tim povratnicima.
Al vazan je princip, nama je zao tih povratnika, al ih ostavljamo na milost i nemilost djilkosa poput spomenutog ministra. Pa ako se ne rasele u naredne 4 godine i ako mi pobijedimo Sda za 4 godine, pomoci cemo im. A ako ne pobijedimo jbg nije im se dalo. Ovo mi pokusavas objasniti, jel?
SDP je usao u vlast sa SDA 2010.

DF je usao u vlast sa SDA 2014.

Kakav je napredak BiH ostvarila u ovih 8 dugih godina?
Ekonomija?
Obrazovanje?
Pravosudje?
Kriminal?
Korupcija?
Nepotizam?

Eto, da malo konkretizujemo pricu. Imali smo 8 godina iskustva. U vlasti sa SDA su vec bili SDP i DF. Rezultati?
Leverage

#53745 Re: SDP

Post by Leverage »

Meni jedna od glavnih trending fora kad ova dvojica očekuju neko uvažavanje uzevši u obzir stavove koje zastupaju :lol:
KomunistaTZ

#53746 Re: SDP

Post by KomunistaTZ »

Leverage wrote:Meni jedna od glavnih trending fora kad ova dvojica očekuju neko uvažavanje uzevši u obzir stavove koje zastupaju :lol:
Ne ozbiljno, gdje je napredak u 4 godine vladanja tvojih hendlera!?! Nema, rješenje je u tome sto ste bili potkapacitirani. Uzdali ste ste u populizam DN, a sada sutite kada je opleo po mladuncima :)
nemampojma0

#53747 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

Kikibombona wrote:
nemampojma0 wrote:@nikad_vise, pausalno davanje ocjena i svrstavanje ljudi je neozbiljno, ali na forumu uobicajeno.
SDP je usao u vlast sa SDA 2010.

DF je usao u vlast sa SDA 2014.

Kakav je napredak BiH ostvarila u ovih 8 dugih godina?
Ekonomija?
Obrazovanje?
Pravosudje?
Kriminal?
Korupcija?
Nepotizam?

Eto, da malo konkretizujemo pricu. Imali smo 8 godina iskustva. U vlasti sa SDA su vec bili SDP i DF. Rezultati?
Opet ti :D Vi to na smjene i ukrug prica, pa kome dosadi hahahah
Koliko je DF bio na vlasti?
A period Hajneken koalicije su obiljezile afere reket, bosnalijek, brat u autoceste, hapsenje budimira, Hsp i jos mnogo drugih pikanterija. Nije sda kriva sto je Neka zaposlio brata. Nije Sda kriva sto ste udarili na Komsica koji je tad bio najpopularniji...ima toga koliko hoces.
nemampojma0

#53748 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

Leverage wrote:Meni jedna od glavnih trending fora kad ova dvojica očekuju neko uvažavanje uzevši u obzir stavove koje zastupaju :lol:
Ti si jedan indijanac (jel ono bjese sijuksi iz lukavca) koji ne zna razliku izmedju nepostovanja neke osobe i nepostovanja njenog politickog stava. Mislis da je neko postignuce pokusaj vrijedjanja i ismijavanja sagovornika, bez obzira slazete li se ili ne u misljenju. To pokazuje da si malogradjanin.
Sreca tvoja da ima forum, pa mozes baljezgat, jer u stvarnom zivotu ne dobijas priliku da te neko saslusa. U stvarnom zivotu si neki mali mis, to garantujem glavom. :wink:
Kikibombona

#53749 Re: SDP

Post by Kikibombona »

nemampojma0 wrote:Opet ti :D Vi to na smjene i ukrug prica, pa kome dosadi hahahah
Koliko je DF bio na vlasti?
A period Hajneken koalicije su obiljezile afere reket, bosnalijek, brat u autoceste, hapsenje budimira, Hsp i jos mnogo drugih pikanterija. Nije sda kriva sto je Neka zaposlio brata. Nije Sda kriva sto ste udarili na Komsica koji je tad bio najpopularniji...ima toga koliko hoces.
Znaci, rezultati katastrofalni?
Izgubljeno osam dugih godina na nista?

Ludost je raditi istu stvar više puta i očekivati drugačiji rezultat: Mudre misli Alberta Ajnštajna!

Nikad u zivotu nisam glasao za SDP. Imam pravo glasa vise od 15 godina i glasao sam samo dva puta - oba za NS. I jednom za Eldin Vrace, koji se sada prodao SDA, sto mi je katastrofalna greska. Povjerovao sam nekim ljudima bez da sam poznavao doticnog. Sreca pa mu moj glas tada nije pomogao u borbi za nacelnicku poziciju... bas bih se osjecao usrano da jeste.

SDP je bolesna stranka, sto se sada pokazalo, jer je trecina stranke zeljela sa SDA kartelom. SDP je bio bolestan i te 2010. godine kada sam apstinirao od izbora. I zamisli kada se sljam iz SDP-a udruzi sa jos vecim sljamom iz SDA, na sta to lici? Vidjeli smo 2010. I sada da se uslo, bagra iz SDP-a, olos i kriminalci bi se rado rastalili sa SDA. Ukrali bi nam jos cetiri godine zivota.

DF izasao? Zasto? Mozda bi sada ostao kada SNSD i HDZ imaju punu kontrolu nad drzavom i entitetom? Sta bi sada uradili a da nisu 2014-te?

...

SDA je silno zeljela BH blok da bi ga politicki zgazila, prebacila svu krivicu. Glasaci BH bloka bi tesko kaznili koaliranje sa SDA.
Leverage

#53750 Re: SDP

Post by Leverage »

Jah :lol:

Ne zastupaš ti stavove, nego interese i ne koristiš činjenice nego pseudočinjenice, pri čemu si vrijeđao sve sagovornike samo što ja naravno nisam nagodan da prešutim bilo šta pa ti vratim duplo kao što i inače tretiram takve poput tebe. To te očigledno iritira što me posebno raduje.

Ti kao zastupnik ruralne koalicije nekom govoriš da je malograđanin :lol:
Post Reply