Ovo od sendvicara nikako moze biti uvreda, jbg moras zaraditi hljeba.Leverage wrote:"Vi u Tuzli" imate problem samo da prozovete Softića i Fazlića, čiji si ti kadrovik.
SDP
-
KomunistaTZ
#53201 Re: SDP
-
elSaik
#53202 Re: SDP
Pa Damir Nikšić desetine puta naglasio da misli na u glavi ruralni dio Tuzle, a ne na svu Tuzlu pa se opet iz Tuzle nastavlja hajka na njega.KomunistaTZ wrote:Tvoj komentar potvrdjuje da vi ne znate razliku izmedju tuzlanskog SDP i SDP TK. I kao takvi ignoranti nastavljate hajku, a tako se ne vodi partija. A kamoli drzava. Eto SDA mutant Konakovic i Fahro su OK, mi smo kvislinzi. Zato ce ova ekipa i propasti. Smjena svih.Banksy wrote:Umjesto da se ide s SDA.
A da ne govorim da je upravo SDP TK odnosno ako već taj riječnik koristimo, TUZLA počela sa pričom "hoće Sarajevo da odlučuje za nas", "ne daju nam Sarajlice u vlast", "peti u kantonu a vlast, a nama pobjednicima ne daju". Dakle, Tuzla je ta koja je počela sedmicama prije GO igrati na kartu animoziteta između ta dva grada. I onda kada je poslije nekoliko mjeseci pritiska sa svih strana, jedan od zastupnika koji je najviše truda uložio proteklih godina u svom političkom djelovanju, pukne i pošalje u picku materinu ONE KOJI HOĆE U VLAST SA SDA A GRADILI POLITIKU OD 2015. NA "NIKAD VISE SA SDA", onda je opet Sarajevo krivo za sve. Treba sebe "crvena Tuzla" pogledati u oči i pitati se zašto ona brani proSDA struju, a ne staje na stranu Imamovića, Bećirovića, Delića, i drugih koji protiv SDA.
-
KomunistaTZ
#53203 Re: SDP
Ne znam kakav im je bio plan i zaboli me. Naci ce se Bijedi dobro i u vlasti TK. O tome treba da brine ekipa mladunaca koji su ga i stavili na listu Rekao sam ti da stranka podrzava filofasistickog primitivca i pri tome angazuje armiju sendvicara koji ne haju sta i koga vrijedjaju. Stranka koja je svedena na Pedjin i kiflin prirepak unistava i ovo malo kredibiliteta sto je ostalo u TK.Kikibombona wrote:U cemu je onda problem?KomunistaTZ wrote: Pa prozovi ih ti, mi u Tuzli nemamo problema da prozivamo lopova Bijedica? Isto tako, mi u Tuzli se ne ustrucavamo da prozivamo centralu SDP jer je istog Bijedica stavila na listu. Zasto ste svoj kukavicluk svalili na nas. Nemoj se hvaliti svojim neznanjem .
Sve je ispalo super. Bijedic i njegov klan su imali kriminalni dogovor oko formiranja vlasti sa SDA, pljacke javnih dobara i zaposljavanja nekoliko hiljada uhljeba.
-
KomunistaTZ
#53204 Re: SDP
U zemlji gdje 95% ljudi ne ide dalje od naslova, ovo divljanje primitivca će imati gorku cijenu na izborima. A gdje je Tuzla i za sta se bori, nikako ne mogu da propituju ljudi koji koaliraju sa Kiflom i drugim SDA derivatima.elSaik wrote:Pa Damir Nikšić desetine puta naglasio da misli na u glavi ruralni dio Tuzle, a ne na svu Tuzlu pa se opet iz Tuzle nastavlja hajka na njega.KomunistaTZ wrote:Tvoj komentar potvrdjuje da vi ne znate razliku izmedju tuzlanskog SDP i SDP TK. I kao takvi ignoranti nastavljate hajku, a tako se ne vodi partija. A kamoli drzava. Eto SDA mutant Konakovic i Fahro su OK, mi smo kvislinzi. Zato ce ova ekipa i propasti. Smjena svih.Banksy wrote:Umjesto da se ide s SDA.
A da ne govorim da je upravo SDP TK odnosno ako već taj riječnik koristimo, TUZLA počela sa pričom "hoće Sarajevo da odlučuje za nas", "ne daju nam Sarajlice u vlast", "peti u kantonu a vlast, a nama pobjednicima ne daju". Dakle, Tuzla je ta koja je počela sedmicama prije GO igrati na kartu animoziteta između ta dva grada. I onda kada je poslije nekoliko mjeseci pritiska sa svih strana, jedan od zastupnika koji je najviše truda uložio proteklih godina u svom političkom djelovanju, pukne i pošalje u picku materinu ONE KOJI HOĆE U VLAST SA SDA A GRADILI POLITIKU OD 2015. NA "NIKAD VISE SA SDA", onda je opet Sarajevo krivo za sve. Treba sebe "crvena Tuzla" pogledati u oči i pitati se zašto ona brani proSDA struju, a ne staje na stranu Imamovića, Bećirovića, Delića, i drugih koji protiv SDA.
-
The 51st State
#53205 Re: SDP
Ako se moglo u sarajevskom kantonu sa sda jer realno nip je sda bez personalnih tereta, sta je problem sa tk?
- bingov buraz
#53206 Re: SDP
Ovakva principijelnost što je endemska pojava u politici kod nas će sigurno biti prepoznata i nagrađena na idućim izborima.
Ovi u USK A-Sda su bili na krv i nož sa SDA i baš zato su dobili samo jedan procent manje od SDA a glasove sigurno nisu dobili zbog stranačkog programa
Ako uđu u kolo sa SDA što ih Fahro uvlači doviđenja im je ubuduće.
Ovi u USK A-Sda su bili na krv i nož sa SDA i baš zato su dobili samo jedan procent manje od SDA a glasove sigurno nisu dobili zbog stranačkog programa
Ako uđu u kolo sa SDA što ih Fahro uvlači doviđenja im je ubuduće.
- bunk
#53207 Re: SDP
Na nivou federacije koliko ruku nosi sbb?
- Kikibombona
#53208 Re: SDP
NiP je jedan covjek. Jedan bivsi SDA-ovac bez kriminalnih afera.The 51st State wrote:Ako se moglo u sarajevskom kantonu sa sda jer realno nip je sda bez personalnih tereta, sta je problem sa tk?
SDA je mafijaski kartel sa stotinama okorjelih mafijasa. Cosa nostra.
...
Sa Konakovicem se moze raditi. On je pojedinac i nema narocitu moc kao takav. Vec su ukinuti pausali sto je novost na BH politickoj sceni.
...
SDA je mafija sa ogromnim brojem mafijasa. U SBK su povecali pausale i nije ih briga. To su kriminalci koji kontrolisu sud, policiju i sve ostalo.
...
Porediti SDA mafijasku organizaciju sa jednim covjekom, kakav god bio, je suludo.
- bunk
#53209 Re: SDP
Kiki ne znam odakle si ali sistemski grijesis.Kikibombona wrote:NiP je jedan covjek. Jedan bivsi SDA-ovac bez kriminalnih afera.The 51st State wrote:Ako se moglo u sarajevskom kantonu sa sda jer realno nip je sda bez personalnih tereta, sta je problem sa tk?
...
Sa Konakovicem se moze raditi. On je pojedinac i nema narocitu moc kao takav. Vec su ukinuti pausali sto je novost na BH politickoj sceni.
...
SDA je mafija sa ogromnim brojem mafijasa. U SBK su povecali pausale i nije ih briga. To su kriminalci koji kontrolisu sud, policiju i sve ostalo.
...
Porediti SDA mafijasku organizaciju sa jednim covjekom, kakav god bio, je suludo.
Poslusaj Komsu kod Senada prosli petak.
Objasnio sda.
- Kikibombona
#53210 Re: SDP
Sta meni ima Komso objasnjavati? Pismen sam, ako nista prosjecno inteligentan, sa normalnim culima vida i sluha.bunk wrote:Kiki ne znam odakle si ali sistemski grijesis.Kikibombona wrote:NiP je jedan covjek. Jedan bivsi SDA-ovac bez kriminalnih afera.The 51st State wrote:Ako se moglo u sarajevskom kantonu sa sda jer realno nip je sda bez personalnih tereta, sta je problem sa tk?
...
...
...
Poslusaj Komsu kod Senada prosli petak.
Objasnio sda.
BiH je zemlja sa najvise kriminala u Evropi. Za kriminal nije odgovarala nijedna veca riba jer su sud i tuzilastvo pod kontrolom SDA. Sve moguce institucije su pod kontrolom SDA.
Sve je korumpirano. Svi zanamo da je SDA biro za zaposljavanje. Sve su obezvrijedili i obesmislili.
Privatne firme su povezane sa SDA. U mom gradu se tacno zna koje su privatne firme u sluzbi SDA i kako se stimaju tenderi.
Radi se o velikoj kriminalnoj organizaciji.
Ovo drustvo ne moze naprijed sa SDA, HDZ i SNSD. Kriminalci se nikad ne mogu promijeniti. Radi se o bolesnim ljudima.
- Styling
#53211 Re: SDP
Ali ne kontam SDP TK sto su se svezali SDA. Pa oni mogu komotno formirati vlast sa PDA,DF-om i NS. Gdje je zapelo? Ako sam nesto propustila i ne kontam molim da mi neko pojasni.elSaik wrote:
Pa Damir Nikšić desetine puta naglasio da misli na u glavi ruralni dio Tuzle, a ne na svu Tuzlu pa se opet iz Tuzle nastavlja hajka na njega.
-
pemanapemani
#53212 Re: SDP
Stvarno ne znam zašto neki sebi daju za pravo da misle svojom glavom, kada je Komšo sve objasnio.
Nemaš ti šta misliti i dumati, Komšo je objasnio i tvoje je da ga poslušaš.
Nemaš ti šta misliti i dumati, Komšo je objasnio i tvoje je da ga poslušaš.
-
The 51st State
#53213 Re: SDP
Da, ali nije graja primarno zbog kriminalnih aferima nego zbog ideoloskih razlicitosti. NiP za sebe voli reci da je sljedbenik ideja Alije Izetbegovica, pa je malo degutantno slusati Damira Niksica kako urla anti sda pricu na toj bazi dok sjedi u koaliciji sa ideoloskim kontrapunktom, najblaze receno.Kikibombona wrote:NiP je jedan covjek. Jedan bivsi SDA-ovac bez kriminalnih afera.The 51st State wrote:Ako se moglo u sarajevskom kantonu sa sda jer realno nip je sda bez personalnih tereta, sta je problem sa tk?
...
...
...
- madner
#53214 Re: SDP
Ideologija opste nije problem za koaliranje. Problem je praksa.
- kmirsad
#53215 Re: SDP
SDA več odavno nema apsolutno baš ništa sa idejama Alije Izetbegoviča.
Alija je bio pošten čovjek.
Mislim da se jadnik prevrče u mezaru kada mu neki od tih iz SDA, uključujući i sina jedinca, ime pomene.
NS s idejama a.r.Alije Izetbegoviča ima hiljadu puta više dodirnih tačaka
Tako i NiP ima.
Ako sam ih nekada kudio, zgriješio sam.
Alija je bio pošten čovjek.
Mislim da se jadnik prevrče u mezaru kada mu neki od tih iz SDA, uključujući i sina jedinca, ime pomene.
NS s idejama a.r.Alije Izetbegoviča ima hiljadu puta više dodirnih tačaka
Tako i NiP ima.
Ako sam ih nekada kudio, zgriješio sam.
-
The 51st State
#53216 Re: SDP
mozda je bijedic imo personalih rjesenja, mozda je trebalo covjeka saslusati 
Last edited by The 51st State on 15/02/2019 09:51, edited 1 time in total.
-
putokaz1
#53217 Re: SDP
Prvo:Damir Nikšić moj Heroj je nazvao ruralna Tuzla,Žarko Vujović koji je dvometraš ,koji mu se unio u facu,je Ruralac iz Bileće,a drugi je iz Kalesije čini mi se
Drugo:I Edin Delić je sad za Koaliciju s SDA ili PDA
Treće:SDA=PDA
Četvrto: Obje stranke se ne mogu porediti sa NIP,NIP je grupa bivših SDA i DF koju na okupu drži jedan Čovjek,pomalo sumljivog morala iako je Hadžija
Peto:NIKAD VIŠE ZA SDP
Drugo:I Edin Delić je sad za Koaliciju s SDA ili PDA
Treće:SDA=PDA
Četvrto: Obje stranke se ne mogu porediti sa NIP,NIP je grupa bivših SDA i DF koju na okupu drži jedan Čovjek,pomalo sumljivog morala iako je Hadžija
Peto:NIKAD VIŠE ZA SDP
- bunk
#53218 Re: SDP
Razocaro si me i kao covjek i kao komunista 
- Bosanski_kralj
#53219 Re: SDP
Ali fakat šta je problem Bijediću i ekipi što se ne ide u vlast sa SDA na federalnoj i državnoj razini? Imate kanton i tu pravite vlast kako želite i možete.
Čini se kako je ovdje Kiki najbliže istini. SDA je Bijediću postavila uslova da za vlast na kantonu mora se formirati koalicija na višim nivoima, zato ovoliki revolt kod Bijedića i ekipe.
P.S. Tuzlaci (čast pojedinima) zaista se pretjeruje sa kritikama prema Damiru Nikšiću. Možda jeste na prvu zvučalo grubo, ružno, ali svi znamo na koga je on u svojim izajvama mislio.
Čini se kako je ovdje Kiki najbliže istini. SDA je Bijediću postavila uslova da za vlast na kantonu mora se formirati koalicija na višim nivoima, zato ovoliki revolt kod Bijedića i ekipe.
P.S. Tuzlaci (čast pojedinima) zaista se pretjeruje sa kritikama prema Damiru Nikšiću. Možda jeste na prvu zvučalo grubo, ružno, ali svi znamo na koga je on u svojim izajvama mislio.
- kmirsad
#53220 Re: SDP
Izuzetno mali broj broj tuzlaka osuđuje Nikšiča, samo što se ne čuju... jer ne smiju naglas... u strahu od Bijediča i njegovih, jer ga smatraju veoma opasnim i osvetoljubivim... i nisu daleko od istine... ko zna kakve zadužbine stekao, koga sve u đepu drži, u svojoj, ali drugim strankama i firmama s kojima je poslovao dok je bio direktor carine, ministar saobračaja, član uprave vrha SDP, direktor direkcije za izgradnju...i ko mu je sve dužnik...A ovi što ga podržavaju su veoma malobrojni, ali su jako glasni, jer im je ugrožen ogroman interes , položaji, pozicije, imenovanja... naprosto i egzistencija i fizička sloboda... neče birati sredstva da zadrže več ušlabučenog goluba u ruci , koji se lagano topi u vrapca i leprša prema grani...Referendum članstva bi pokazao kolika mu je stvarna popularnost i podrška...njega se najviše boje... i poražavajučih rezultata koje bi pokazao...Bosanski_kralj wrote:Ali fakat šta je problem Bijediću i ekipi što se ne ide u vlast sa SDA na federalnoj i državnoj razini? Imate kanton i tu pravite vlast kako želite i možete.
-
sumirprimus
#53221 Re: SDP
kakv narod takva i vlast. sta je sta hocete
-
doktor78
#53222 Re: SDP
Po ovome ispada da je zabrana na svim nivoima, iako sam i ja mislio kao ti:Bosanski_kralj wrote:Ali fakat šta je problem Bijediću i ekipi što se ne ide u vlast sa SDA na federalnoj i državnoj razini? Imate kanton i tu pravite vlast kako želite i možete.
Predsjedništvo Kantonalnog odbora SDP-a Tuzla će zatražiti od Glavnog odbora SDP-a BiH da preispita svoju odluku o zabrani koaliranja s etnonacionalnim strankama ukoliko dođe do blokade u konstituisanju izvršne i zakonodavne vlasti u Tuzlanskom kantonu. A blokada je moguća jer se bez saglasnosti SDP-a i Bh. bloka ne može izabrati rukovodstvo Skupštine i mandatar Vlade TK-a, objavila je FTV.
-
Novak20
#53223 Re: SDP
Još jedan koji radi za koaliranje SDA i SDP i kmeči po SDA medijima vraćajući usluge gazdama.
Ivo Komšić, napustio i rastakao SDP sa svojom SDU. Sumnjam da je to uradio zbog ideologije i propagiranja moralnih vrlina.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/10 ... tnike.html
Ivo Komšić, napustio i rastakao SDP sa svojom SDU. Sumnjam da je to uradio zbog ideologije i propagiranja moralnih vrlina.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/10 ... tnike.html
Prošlosubotnja sjednica Glavnog odbora SDP-a podsjećala je svojom koncepcijom i načinom vođenja u velikoj mjeri na onaj davnašnji kongres koji je vodio Milošević.
-
zbiljovski
- Roccohljup
#53225 Re: SDP
Opali prihodi kako je vlada fbih otišla iz alipašinezbiljovski wrote:https://faktor.ba/vijest/rekordni-dugov ... elja/23380