SDP

Post Reply
XXS

#526 Re: SDP

Post by XXS »

SDP je lazni Valter, a pravog Valtera nigdje na vidiku.
vee-jay

#527 Re: SDP

Post by vee-jay »

XXS wrote:SDP je lazni Valter, a pravog Valtera nigdje na vidiku.
zavisi u kojem pravcu gledas...
mahalik

#528 Re: SDP

Post by mahalik »

kamen spoticanja wrote:
mahalik wrote:mene interesuje jedno
Svi redom kukate ovo ono nemamo vlasti drzi ne daj
A sta bi vi?
Vlast u kojoj bi se islo na ruku Dodiku i Covicu otvorenim neprijateljima BiH
kakve veze to ima s sdp nepotizmom?
Fino je Nermin rekao
Niko nije bogom dan da obnaša funkciju
Ako ne bude radio kako treba noga
od ministra do službenika
Ukoliko nama bude bolje i krene vala nek zaposle i svoju 6oročlanu porodicu
i ti nbi nekog diskretizirao jer je neciji rod
ma daaaj
kamen spoticanja

#529 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

mahalik wrote:
kamen spoticanja wrote:
A sta bi vi?
Fino je Nermin rekao
ma daaaj
:-) bas je fino nermin rekao... :-)
Hemel

#530 Re: SDP

Post by Hemel »

kamen spoticanja wrote:jos samo fali da zaposle sina mirjane malic...mogu mu recimo dati ambasadu u americi...bio bi nam dobar diplomata...onako cetnik s kace :roll:
ja fakat ne razumijem zasto se neki upinju braniti neodbranjivo
i mene ovo interesuje...
na stranu principijelni stavovi pri formiranju vlasti (to podrzavam) ali zar im trebaju ovakve gluposti i jos drsko pred kamerama pricati kako nije prekrsen nijedan zakon... :oops:
oni bi trebali da budu drugaciji od prethodnika, da primjerima dokazuju kako treba raditi a upiru prstima na greske, da taj nepotizam iz moralnih razloga suzbijaju u korjenu...
pemanapemani

#531 Re: SDP

Post by pemanapemani »

mahalik wrote:
kamen spoticanja wrote:
A sta bi vi?
Fino je Nermin rekao
ma daaaj
Kada građanima bude bolje neka zapošljavaju koga hoće. Valjda je prioritet bio napredak društva, a ne zapošljavanje rodbine, tako su bar govorili.
S druge strane, ne treba ih stavljati u istu ravan sa fašistima, rušiteljima države i bolesnim kleptomanima.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#532 Re: SDP

Post by -LIBERO- »

Ljudi ,da se razumijemo. Duboko sam uz SDP kada se pokusava napokon razbiti iskljucivo nacionalno vrijednovanje i podjela resora i mijesta u vlasti. Duboko sam uz njih i kada se radi o dosta tih stvari vezano sa odrzavanje te neke drzavotvorne price ,kontra Dodikovog opstruiranja svega i svacega sto je zapravo ova drzava.

Ali... :D

Niko i ne spori da se neka mjesta moraju zamjeniti,sto korumpirani kadrovi,sto losi i nestrucni..treba se dostra tih odbora i ministrarstava ustrojiti kako treba..ali nemojte nas pljuvati u lice zaposljavanjem po rodbinskoj vezi..pa mora li svaki moguci vidjeniji clan "platforme" profurati svoje rodjake,bracu,muzeve,zene po ministarstvima i upravnim odborima ovih kapitalnih firmi???

Mijenjajte sto se mijenjati mora,ovi su prije bili K*ta zesca,sprovedite revizije,kaznite odgovorne i nesposobne,kaznite korumpirane..a na njihova mjesta stavite EXPERTE...pa taman ne bili stranacki ljudi.

Pa zar je to toliko tesko,hebo te..pa jeste li svjesni da ste zbog toga i dobili 80% tih glasova koje ste dobili!!!!!

Valjda je iznad svega adekvatnost,strucnost i kvalitet..a ne pripadnost porodici,klanu i stranci.

Daj uhavizajte se i dozovite malo,daj ih malo razdrmajte i pritisnite vi clanstvo SDP-a.

P.S krajnje dobronamjeran komentar,iz vise razloga nisam zelio sa nekim medjustranackim poentiranjima i prozivanjima tipa "...e jesmo vam pricali upravo to o Zlatku i njegovom krilu pogodnika u sdp-u..."
argeta i hljeb

#533 Re: Država za familiju, pa dokle više?

Post by argeta i hljeb »

dinoEL wrote:
sanaman wrote:odes na pdf libija i ljudi ti sve objasne kako je to normalno :D da otac sinu da drzavu i sl.
znači da je lagumdžijin mali salko budući član predsjedništva? :D

nista ne reci, "u nas je sve moguce" :D
Hemel

#534 Re: SDP

Post by Hemel »

-LIBERO- wrote:Ljudi ,da se razumijemo. Duboko sam uz SDP kada se pokusava napokon razbiti iskljucivo nacionalno vrijednovanje i podjela resora i mijesta u vlasti. Duboko sam uz njih i kada se radi o dosta tih stvari vezano sa odrzavanje te neke drzavotvorne price ,kontra Dodikovog opstruiranja svega i svacega sto je zapravo ova drzava.

Ali... :D

Niko i ne spori da se neka mjesta moraju zamjeniti,sto korumpirani kadrovi,sto losi i nestrucni..treba se dostra tih odbora i ministrarstava ustrojiti kako treba..ali nemojte nas pljuvati u lice zaposljavanjem po rodbinskoj vezi..pa mora li svaki moguci vidjeniji clan "platforme" profurati svoje rodjake,bracu,muzeve,zene po ministarstvima i upravnim odborima ovih kapitalnih firmi???

Mijenjajte sto se mijenjati mora,ovi su prije bili K*ta zesca,sprovedite revizije,kaznite odgovorne i nesposobne,kaznite korumpirane..a na njihova mjesta stavite EXPERTE...pa taman ne bili stranacki ljudi.

Pa zar je to toliko tesko,hebo te..pa jeste li svjesni da ste zbog toga i dobili 80% tih glasova koje ste dobili!!!!!

Valjda je iznad svega adekvatnost,strucnost i kvalitet..a ne pripadnost porodici,klanu i stranci.

Daj uhavizajte se i dozovite malo,daj ih malo razdrmajte i pritisnite vi clanstvo SDP-a.

P.S krajnje dobronamjeran komentar,iz vise razloga nisam zelio sa nekim medjustranackim poentiranjima i prozivanjima tipa "...e jesmo vam pricali upravo to o Zlatku i njegovom krilu pogodnika u sdp-u..."

upravo tako... :thumbup:
tolerantna

#535 Re: SDP

Post by tolerantna »

SDP se uvijek ponosio cinjenicom da oni paze na svoje clanove, usmjeravaju ih, educiraju i da su svi dobro dosli....
Ipak u zadnjih nekoliko mjeseci vise lice na stranku jednog ili vise njemu zakletih odanika, koji familijarno postavljaju svoje ljude....
a godinama su se borili protiv toga, u svim kampanjama....

Zar ce i SDP postati stranka jednog covjeka (i njegovih sedam patuljaka)
Hendrix

#536 Re: SDP

Post by Hendrix »

Ne znam zašto vjerujete kampanjama stranaka, pa to su sve same šupljaže dok se izbori de dobiju, sve su to ista govna, neki imaju jaču retoriku neki blažu, svima je cilj isto, da iskoriste 4 godine da što više love uzmu i familije namjeste.

Stranka Direktora Preduzeća
krivorijek

#537 Re: Država za familiju, pa dokle više?

Post by krivorijek »

W12 wrote:Koje licemjerje! Pa kako tek sada da se otvori ova tema? Jeste, nevaljaju, ali SDA, SBIH i ostali zaposljavase familiju u drzavne firme i institucije zadnjih 20 godina, a tek sada cemo da pricamo o tom problemu. Nevjerovatno!
Sjooo tebe,

pa valjda je SDP izgradio svoju biracku bazu kritizirajuci familijarno poimanje politike i drzave?

Jel' ovo opet neka relativizacija?

Sta je ovo, dokle ce ovo?
popajic

#538 Re: Država za familiju, pa dokle više?

Post by popajic »

KatarinaKosaca wrote:
popajic wrote:Dok ima drzave i familije bice izgleda i nepotizma...davno je to izumljeno :wink:
Da, sjećam se da si isto govorio za prošlu vlast. Normalna stvar, ljudi, što se uzbuđujete. Imaš iste kriterijume za sve kad je nepravda u pitanju, nema govora :D
Netacno ! Meni se povracalo na proslu vlast , a nepotizam je kod njih bila mala maca u odnosu na sveopstu pljacku , na aminovanje klero etnickih podjela , na spustanje drzave na dno svih mogucih svjetskih lista u pogledu ekonomije , obrazovanja...ma, stara prica i zato sam njih sa razlogom " pljuvao'
Ova vlast i takva kakva je - jadna i zalosna , ipak pokusava da se odupre etno nacionalistima iliti razbijacima ove jadne drzave.To im je plus , vrlo vazan , a minusa takodje imaju . Itekako sam ih zbog njih kritikovao.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#539 Re: Država za familiju, pa dokle više?

Post by KatarinaKosaca »

popajic wrote:Ova vlast i takva kakva je - jadna i zalosna , ipak pokusava da se odupre etno nacionalistima iliti razbijacima ove jadne drzave.To im je plus , vrlo vazan , a minusa takodje imaju . Itekako sam ih zbog njih kritikovao.
Kako? Rezultati? Prekjuče sam prešla Pavlovića ćupriju. Na ulazu u BiH nema BiH zastave. Prije nekoliko godina je bilo. Dakle, urlanje i vikanje nije borba, nego konkretni potezi. Ja sem jalovog urlika Denisa Bećirevića malo vidim u otporu "etno nacionalistima" :roll:
Skijaš

#540 Re: Država za familiju, pa dokle više?

Post by Skijaš »

KatarinaKosaca wrote:
popajic wrote:Ova vlast i takva kakva je - jadna i zalosna , ipak pokusava da se odupre etno nacionalistima iliti razbijacima ove jadne drzave.To im je plus , vrlo vazan , a minusa takodje imaju . Itekako sam ih zbog njih kritikovao.
Kako? Rezultati? Prekjuče sam prešla Pavlovića ćupriju. Na ulazu u BiH nema BiH zastave. Prije nekoliko godina je bilo. Dakle, urlanje i vikanje nije borba, nego konkretni potezi. Ja sem jalovog urlika Denisa Bećirevića malo vidim u otporu "etno nacionalistima" :roll:
Odbijanje do sada ustaljenog šablona uspostave vlasti je ogroman iskorak u pravom smjeru. Da su samo to uradili, bez revizije budžetskih korisnika i drugih, manjih pitanja, opet smo u plusu.
njonjica

#541 Re: SDP

Post by njonjica »

mahalik wrote: Fino je Nermin rekao
ma daaaj
Suplja prica....

Kako nije Bogom dan?
Kako to da Zlatko Barš u Agenciji za bankarstvo vec treci put (neregularno) sjedi na direktorskoj stolici i ima platu vise od 9000 km???
Kako covjek koji je radno iskustvo stekao u modnoj konfekciji Zlatka Vukovic Mostar sjedi na jednoj od najodgovornijih pozicija u Federaciji, bahato trosi pare Agencije (skupa sa svojim zamjenikom iz SDA) dok Federacija grca u sirotinji a ziranti traze hranu po kontejnerima vracajuci tudje kredite???

http://www.vijesti.ba/politika/42695-Ce ... novca.html

Ne smiju da ga smijene jer je kadar HDZa?

Prije ce biti da je tal u pitanju....

Vidis da laze Nermin.

SDP nikada vise moj glas na izborima dobiti nece! :x
Bloger

#542 Re: SDP

Post by Bloger »

Odbijanje do sada ustaljenog šablona uspostave vlasti je ogroman iskorak u pravom smjeru.

To bi bio uspjeh da je SDP ponudio neki bolji šablon i da je pronašao dovoljno ruku u državnom parlamentu da prihvate i podrže taj šablon. Dobra ideja bez realizacije ne vrijedi ni pišljiva boba. I Robert Owen je svojevremeno imao dobre ideje ali je ostao upamćen kao socijalista utopista...
Skijaš

#543 Re: SDP

Post by Skijaš »

Bloger wrote:
Odbijanje do sada ustaljenog šablona uspostave vlasti je ogroman iskorak u pravom smjeru.
To bi bio uspjeh da je SDP ponudio neki bolji šablon i da je pronašao dovoljno ruku u državnom parlamentu da prihvate i podrže taj šablon. Dobra ideja bez realizacije ne vrijedi ni pišljiva boba. I Robert Owen je svojevremeno imao dobre ideje ali je ostao upamćen kao socijalista utopista...
Pa vlast na entitetskom nivou je formirana mimo tog nacionalističkog šablona, a kako izgleda, i na državnom će. Mislim da ti nisi objektivan pa zato to ne vidiš. I nije u redu borbu za multietničko društvo stavljati u kontekst utopije, ali ako već to radiš, budi malo jasniji pa objasni za kakvo se ti to društvo zalažeš.
zonbirile

#544 Re: SDP

Post by zonbirile »

Ja što u borbi stradaše "prvoborci" stranaka,sve po par kuća i stanova uz platu od 5000KM.Sve ista govna u 5 deka.
rahmanjin

#545 Re: SDP

Post by rahmanjin »

Skijaš wrote:
Bloger wrote:
Pa vlast na entitetskom nivou je formirana mimo tog nacionalističkog šablona, a kako izgleda, i na državnom će. Mislim da ti nisi objektivan pa zato to ne vidiš. I nije u redu borbu za multietničko društvo stavljati u kontekst utopije, ali ako već to radiš, budi malo jasniji pa objasni za kakvo se ti to društvo zalažeš.
Kako je formirano mimo nacionalistickog sablona kada su ti u partneri SDA i HSP? Razlika izmdju ove platforme i alijanse za promjene je u tome sto u alijansi nisi imao nacionalistickih stranaka. Zato su i imali podrsku MZ, a sada u toj koaliciji imas stranku koja je u vlasti 20 godina i direktno je odgovorna za ovo stanje i imas stranku koja je profasisticka.
Skijaš

#546 Re: SDP

Post by Skijaš »

rahmanjin wrote:
Skijaš wrote:
Bloger wrote: To bi bio uspjeh da je SDP ponudio neki bolji šablon i da je pronašao dovoljno ruku u državnom parlamentu da prihvate i podrže taj šablon. Dobra ideja bez realizacije ne vrijedi ni pišljiva boba. I Robert Owen je svojevremeno imao dobre ideje ali je ostao upamćen kao socijalista utopista...
Kako je formirano mimo nacionalistickog sablona kada su ti u partneri SDA i HSP ?
Pa i HDZ-u su nuđena četiri ministarstva. Problem je bio u zahtjevu HDZ-a da samo HDZ kadrovi popune mjesta rezervisana za Hrvate, a taj monopol nad čitavim narodom nije nešto sa čim se SDP smio pomiriti. I dobro je da nisu. SDP je multietnička stranka i ako je tretiramo kao bošnjačku, ako isključujemo mogućnost da multietničke stranke uđu u vlast, sami sebe ograničavamo na začarani krug iz kojeg je nemoguće izaći.
osrbih_do_groba

#547 Re: SDP

Post by osrbih_do_groba »

Etiketirati HSP kao nacističku stranku, u najmanju ruku nije korektno.
Irvinovo stado

#548 Re: SDP

Post by Irvinovo stado »

osrbih_do_groba wrote:Etiketirati HSP kao nacističku stranku, u najmanju ruku nije korektno.
ne nacisticku, no fasisticku.

Nema se sta o SDP-u pricati... Domogli se vlasti, ne rade nis bolje od prethodnika, doslo njihovo vrijeme da malo kradu... Mentalitet je takav u naroda....

Uostalom, ocekujem goru situaciju za vladavine te stranke nego prethodnih nacionalistickih.

Djaba snovi o prosperitetu...
Bosnolog

#549 Re: SDP

Post by Bosnolog »

rahmanjin wrote: Kako je formirano mimo nacionalistickog sablona kada su ti u partneri SDA i HSP? Razlika izmdju ove platforme i alijanse za promjene je u tome sto u alijansi nisi imao nacionalistickih stranaka. Zato su i imali podrsku MZ, a sada u toj koaliciji imas stranku koja je u vlasti 20 godina i direktno je odgovorna za ovo stanje i imas stranku koja je profasisticka.
Izmedu dvoglavog HDZ-a i HSP-a BiH biram probosanskohercegovacku HSP BiH stanku,.Izmedu HSP BiH i NS (Nicije stranke ili Nove Srbije)biram HSP BiH,...HSP BiH je na udar dvostrukih i dokazanih BH duzmana velikosrpskih SSNSD,SDS,NS i drugih kao velikosrpskih isprdak stranaka i njihovih anti BH saveznika dvoglave HDZ-a velikosrpske saveznicke bratije,..

Podrska HSP da povrati Posavinu i od nje nacini novi distrikt u BiH po uzoru na Brcko Distrikt,....
osrbih_do_groba

#550 Re: SDP

Post by osrbih_do_groba »

Mada tema nije HSP već SDP, budimo realni i malo se educirajmo. Treba prvo znati obilježja kojekakvih pokreta po kojima mi nazivamo drugew. Nemojmo olako dijeliti epitete i time davati za pravo i drugoj strani ( onim likovima poput govnara Lea P, ili pak stručnjaka za terorizam Trifunovića, Galijaševića isl ljudskih bijeda ) da etiketira nas bosnace (bošnjake, hrvate, srbe i sve druge koji Bosnu žive ).

I da, slažem se sa Bosnologom. Ne sipatiziram ljevicu, ali ko god kao što rekoh Državu Bosnu živi ima moju potporu.
Post Reply