SDP

putokaz1

#50701 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Ti baš strogi bukvalist.
Nisam ni rekao da mogu ovaj izborni ciklus, nego da su općenito mogli i mogu sljedeće izbore imati 6 Hrvata za klub Hrvata.[/quote]
Pa mogu ako stave broj 1 i 2 na izborne liste svih Bošnjačkih kantona Hrvate,i još im dopisuju glasove preko izbornih odbora,pa mjesto Bijedića nosilac liste bude neki Hrvat i slično,to je inžinjerimg protiv baš HRVATA U BH
Šta mene briga koji HDZ će Hrvati izabrat ja Hoću da se SDA skloni
Zbog Srba Hrvata i Ostalih ...zapelo forminjanje kluba Bošnjaka na TK i profitiraše PDA i SDA
pemanapemani

#50702 Re: SDP

Post by pemanapemani »

putokaz1 wrote: Pa mogu ako stave broj 1 i 2 na izborne liste svih Bošnjačkih kantona Hrvate,i još im dopisuju glasove preko izbornih odbora,pa mjesto Bijedića nosilac liste bude neki Hrvat i slično,to je inžinjerimg protiv baš HRVATA U BH
Šta mene briga koji HDZ će Hrvati izabrat ja Hoću da se SDA skloni
Zbog Srba Hrvata i Ostalih ...zapelo forminjanje kluba Bošnjaka na TK i profitiraše PDA i SDA
Ti hoćeš da se skloni SDA, ja hoću da se sklone i HDZ i SDA.

To nije inžinjering protiv Hrvata, nego protiv HDZ politike. Kada ne budu lizali guzicu Dodiku, kada priznaju međunarodne presude za ratne zločine i UZP, kada ne budu opstruirali ulazak u NATO i EU..., može se razmišljati o fer i poštenim pravilima igre.

Isto tako sa kriminalcima iz SDA. Gledati na sve moguće legalne načine kako ih skinuti gdje god se može. Pa neka kmeče o legitimitetu do sudnjeg dana.

Fazon je što se to predstavlja kao nuklearna fizika, a ustvari je prilično jednostavno.
putokaz1

#50703 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Da Jednostavno Sklonimo SDA,ekonomski i pravno tako ojačamo u Sarajevu,Tuzli... da Hrvati i Srbi vide da je bez SDA dobro i sami sklone HDZ i SNSD
Međutim mi Bošnjaci smo najprimitivniji Čistimo Smeće u Drugim Narodima a svoje smeće ostavljamo
Prvo SDA-u Nogu u Dupe pa sve ostalo
bunk

#50704 Re: SDP

Post by bunk »

putokaz1 wrote:Da Jednostavno Sklonimo SDA,ekonomski i pravno tako ojačamo u Sarajevu,Tuzli... da Hrvati i Srbi vide da je bez SDA dobro i sami sklone HDZ i SNSD
Međutim mi Bošnjaci smo najprimitivniji Čistimo Smeće u Drugim Narodima a svoje smeće ostavljamo
Jarane poceo si pisat bezze.
Nigdje veze.
Ta taktika nikad nece upalit.
Nikad.
drug_profi

#50705 Re: SDP

Post by drug_profi »

bunk wrote:
putokaz1 wrote:Da Jednostavno Sklonimo SDA,ekonomski i pravno tako ojačamo u Sarajevu,Tuzli... da Hrvati i Srbi vide da je bez SDA dobro i sami sklone HDZ i SNSD
Jarane poceo si pisat bezze.
Nigdje veze.
Nikad.
Ako nista drugo, ta taktika je nama koji zivimo na tim podrucjima u interesu. Nama ce biti bolje. A ako oni anamo hoce da nas kopiraju - jos i bolje. Ako nece, nek nastave kako su navikli. Nama ne moze biti gore ako maknemo SDA. Dapace, uz sve kriminalce i neznalice sa kupljenim diplomama koji su uzjahali na ministarstva pod zastavom SDA, mi mozemo samo u jednom smjeru - dole.
ocigledno da SDA vise nema snage ni kadra da se ocisti. Opozicija je najbolji lijek za svaku stranku. Dapace ono sto bi najvise samoj SDA godilo i sto bi je ojacalo jeste potpuna opozicija 4 godine. Samo sto oni ne znaju nista drugo raditi osim uzimati pare sa budzeta i to je problem.
Stanje u drzavi je tako da niko na svijetu ne moze srediti za jedan mandat i naravno da bi umorni i neobrazovani glasaci vrlo brzo vratili SDA nazad.
I to je super! Jer kad bi se na svakim izborima potpuno promijenila vlast, onda bi dobro grizli da birace ucine sretnim i zadovoljnim.
putokaz1

#50706 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Naravno da neće moje Želje biti uslišene dok je onih koji ne izlaze,Komšića,Hadžikadića ,ali i Nikšića,Bijedića -SDA će suvereno vladati,uz PDA naravno
Ideja Socijaldemokratije nije loše ali rukovodstva SDP-a i DF-a su loša
palermo

#50707 Re: SDP

Post by palermo »

drug_profi wrote:
Ako nista drugo, ta taktika je nama koji zivimo na tim podrucjima u interesu. Nama ce biti bolje.
Ne bilo ti zapoviđeno, al ako možeš malo jasnije predočiti te koordinate "nama koji živimo u tim područijima" . Gdje završavaju ta područja, Tarčinu, gore na Ivanu......ili možda ipak može i do Zdrave vode (ono čisto radi janjetine, šteta je to ispustiti)
drug_profi

#50708 Re: SDP

Post by drug_profi »

palermo wrote:
drug_profi wrote:
Ako nista drugo, ta taktika je nama koji zivimo na tim podrucjima u interesu. Nama ce biti bolje.
Ne bilo ti zapoviđeno, al ako možeš malo jasnije predočiti te koordinate "nama koji živimo u tim područijima" . Gdje završavaju ta područja, Tarčinu, gore na Ivanu......ili možda ipak može i do Zdrave vode (ono čisto radi janjetine, šteta je to ispustiti)
Šta je palermo?
Ne kontaš?
Jebiga buraz, tebi je dole zaguljeno, pa treba da bude i meni jel? Ako ja mogu promijeniti u svom kantonu jednu stvar koja mi olaksava zivot, ne bih trebao jer ti imaš problema dole?
Da ja sebi ukinem vodu i odvoz smeca da se solidarisem? Bice ti lakse jelde?
palermo

#50709 Re: SDP

Post by palermo »

drug_profi wrote:
Šta je palermo?
Ne kontaš?
Jebiga buraz, tebi je dole zaguljeno, pa treba da bude i meni jel? Ako ja mogu promijeniti u svom kantonu jednu stvar koja mi olaksava zivot, ne bih trebao jer ti imaš problema dole?
Šta se na mene jezietiš ? Ja samo postavio pitanje na osnovu tvog pisanja.

nemam ja ništa protiv da ti mijenjaš šta hoćeš. Mijenjaj, ja ti ne mogu ni pomoći ni odmoći.

Al samo da utvrdimo činjenicu da tebe boli neka stvar za bilokoga drugog. Ti napisao, nisam ja
drug_profi

#50710 Re: SDP

Post by drug_profi »

palermo wrote:
drug_profi wrote:
Šta je palermo?
Ne kontaš?
Šta se na mene jezietiš ? Ja samo postavio pitanje na osnovu tvog pisanja.

nemam ja ništa protiv da ti mijenjaš šta hoćeš. Mijenjaj, ja ti ne mogu ni pomoći ni odmoći.

Al samo da utvrdimo činjenicu da tebe boli neka stvar za bilokoga drugog. Ti napisao, nisam ja
To nisam rekao palermo. Konstuises stvari kako tebi pasu.
Ja samo kazem sto i svaki normalan covjek - necu ici na svoju stetu da bi drugom bilo mozda bolje.
ultima_palabra

#50711 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Samo SDA na svim nivoima... zbog solidarnosti.
palermo

#50712 Re: SDP

Post by palermo »

drug_profi wrote:
Ja samo kazem sto i svaki normalan covjek - necu ici na svoju stetu da bi drugom bilo mozda bolje.
Bogami ništa ne konstruišem, samo čitam što piše
nemampojma0

#50713 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

palermo wrote:
drug_profi wrote:
Ma pusti lokaliste ( a vala mi lice i na autonomase :D ), za njih je fildzan drzava taman, iako pricaju suprotno.
A toliko se zapetljaju kad se sudare s argumentima..cudo jedno :)
drug_profi

#50714 Re: SDP

Post by drug_profi »

palermo wrote:
drug_profi wrote:
Sta si tacno procitao? Citiraj.
Nemoj izmisljati.

A ovaj drugi sto veze nema, pa cak to i u nick stavio: ni A od argumenta ja ne vidjeh, pa se vise i nemam s njim sta raspravljati. Jasno je pokazao i ko je i sta je. SDA troll koji tjera vodu na svoj mlin.
Lafo patriote, a drukaju za najvecu nesrecu koja zadesi Bosnjake nakon rata, i ne samo Bosnjake vec i za sve koji zive na teritoriji kojom ta kriminalna organizacija upravlja.
kmirsad

#50715 Re: SDP

Post by kmirsad »

drug_profi wrote:
bunk wrote: Jarane poceo si pisat bezze.
Nigdje veze.
Nikad.
Ako nista drugo, ta taktika je nama koji zivimo na tim podrucjima u interesu. Nama ce biti bolje. A ako oni anamo hoce da nas kopiraju - jos i bolje. Ako nece, nek nastave kako su navikli. Nama ne moze biti gore ako maknemo SDA. Dapace, uz sve kriminalce i neznalice sa kupljenim diplomama koji su uzjahali na ministarstva pod zastavom SDA, mi mozemo samo u jednom smjeru - dole.
ocigledno da SDA vise nema snage ni kadra da se ocisti. Opozicija je najbolji lijek za svaku stranku. Dapace ono sto bi najvise samoj SDA godilo i sto bi je ojacalo jeste potpuna opozicija 4 godine. Samo sto oni ne znaju nista drugo raditi osim uzimati pare sa budzeta i to je problem.
Stanje u drzavi je tako da niko na svijetu ne moze srediti za jedan mandat i naravno da bi umorni i neobrazovani glasaci vrlo brzo vratili SDA nazad.
I to je super! Jer kad bi se na svakim izborima potpuno promijenila vlast, onda bi dobro grizli da birace ucine sretnim i zadovoljnim.
Problem je suštinski.Kao razlika između hobotnice i gliste.
Hobornici je glava, mozak uši, oči u Sarajevu. Kad hobotnici zariješ glogov kolac u glavu, kraci pruženi do Mostara, Bihača, Tuzle, Goraćdam Visokog... sami odumiru... i svi u BiH imaju korist...
Krake hobotnici ne vrijedi sječi, samo je regeneriraš, odma narastu dva nova, još jača i još opasnija, dok je glava u funkciji, nema nikome spasa.

Zato je vašno da se zadrži ova Bajka u Sarajevu... na opštu korist Bosne i Hercegovine... svi profitiraju.

Kod SDP je glista, presječeš je u Tuzlu, odsječeni komad nastavi da živi samostalno... zato sad inamo SDP-ova kao salate... Jasminov SDP, Enkin SDP, Nikšičev SDP, Lazovičev SDP... SDA kupuje preletače, pa čak i čitave stranke... kupuju i pošteno plačaju.... Ali ne zna koji od SDP-a da kupi, koga od funkcionera da kupi... ko ima štapić... imaju pare, ali ne znaju koga... svaka kupovina koja izgleda presudna i kapitalna, može da postane promašana investicija Jebi ga.
bunk

#50716 Re: SDP

Post by bunk »

Kmirso jarane sda je pobijedila i Sarajevu.
Postizbornim kalkulisanjem su izbaceni jer je trebalo 6 ( sest) stranaka da bi se napravila vlast bez pobjednika izbora.
Ali legitimno nije problem.
Isto tako i sda ima svo pravo da pokusa prekombinirati vlast u sk.
Nema tu hobotnica i glista.
Ulazeci u izbore sda je u 365 dana pred glasanje iz stranke iskljucila ogroman broj ljudi koji su bili teskasi sirom BiH.
Koji su onda osnovali svoje stranke.
I svi do jednog pucali da syebu sda.
I nije bas uspjelo ..ni blizu koliko se islo na brisanje sda.
Sda i Sdp nikad nece nestati.
Derivati nastali od njih dvije hoce..jedan po jedan.
ultima_palabra

#50717 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

SDA je isključila Kuku, ostali su sami otišli. I to su i njega isključili nakon odlaska ovih, po principu "daj da progutam sve gorke tablete odjednom".
kmirsad

#50718 Re: SDP

Post by kmirsad »

bunk wrote:Kmirso jarane sda je pobijedila i Sarajevu.
Postizbornim kalkulisanjem su izbaceni jer je trebalo 6 ( sest) stranaka da bi se napravila vlast bez pobjednika izbora.
Ali legitimno nije problem.
Isto tako i sda ima svo pravo da pokusa prekombinirati vlast u sk.
Nema tu hobotnica i glista.
Ulazeci u izbore sda je u 365 dana pred glasanje iz stranke iskljucila ogroman broj ljudi koji su bili teskasi sirom BiH.
Koji su onda osnovali svoje stranke.
I svi do jednog pucali da syebu sda.
I nije bas uspjelo ..ni blizu koliko se islo na brisanje sda.
Sda i Sdp nikad nece nestati.
Derivati nastali od njih dvije hoce..jedan po jedan.
Jel... :shock: :shock: :shock: ... pa što ne formira Vlast, nek se zajebava s luzerima... :?
bunk

#50719 Re: SDP

Post by bunk »

Jel mislis na Seher?
Pa ocito da jos uvijek nema ruku.
kmirsad

#50720 Re: SDP

Post by kmirsad »

ultima_palabra wrote:SDA je isključila Kuku, ostali su sami otišli. I to su i njega isključili nakon odlaska ovih, po principu "daj da progutam sve gorke tablete odjednom".
Kad napraviš Slim Fit čaj... sa 6 kafenih kašičica čaja, umjesto propisane tri... probava je zajebana stvar...
bunk

#50721 Re: SDP

Post by bunk »

I prezivjeli.
Zamisli taj scenario u nekoj drugoj stranci ..uoci izbora.
Pukli bi ko lubenice :lol:
kmirsad

#50722 Re: SDP

Post by kmirsad »

bunk wrote:Jel mislis na Seher?
Kakva je to pobjeda, a nemaš ruku... eno i Enko, kao da je u snu deklamuje o pobjedničkoj SDP stranci po TK...
bunk

#50723 Re: SDP

Post by bunk »

kmirsad wrote:
bunk wrote:Jel mislis na Seher?
Kakva je to pobjeda, a nemaš ruku... eno i Enko, kao da je u snu deklamuje o pobjedničkoj SDP stranci po TK...
A yebogati.
Pobjednik izbora je onaj ko osvoji najvise glasova.
Vlast pak formiraju ruke u parlamentima.
Ali to to znas samo me mezis :mrgreen:
kmirsad

#50724 Re: SDP

Post by kmirsad »

bunk wrote:I prezivjeli.
:lol: Pa pukli su i ovi... pa partnere traže po Banhofu... dobra i djeca sa trga Zoo... :lol:
bunk

#50725 Re: SDP

Post by bunk »

kmirsad wrote:
bunk wrote:I prezivjeli.
:lol: Pa pukli su i ovi... pa partnere traže po Banhofu... dobra i djeca sa trga Zoo... :lol:
300k glasova jaro a sve i jedan derivat gledo je svaki glas da izbije od sda da ne brojimo ostale koji racunaju na glasove Bosnjaka.
Nastavicemo ...
Post Reply