Upravo tako. SDA zeli SDP samo da bi na njih prebacili svu krivicu za katastrofalnu situaciju u drzavi. Vec vidjeno u koalicijama sa SBiH, SDP, DF, SBB itd. Niko ne moze prezivjeti koaliciju sa SDA.pemanapemani wrote:Za početak, jebo te deran i taj kvazi autoritet prosipaj ukućanima.nemampojma0 wrote:Slusaj derane, ja sam dio BH bloka i pritom sam i Bosnjak i Bosanac i zivo sam zainteresovan da opstane drzava BiH. I ono sto znam je da se sigurno vise za drzavu moze uciniti kad imas mehanizme vlasti, nego kad si opozicija. To sto je izborni rezultat takav kakav je, pa da se ne moze bez nekih stranaka nije moja volja. Rado bih ja da sam BH blok pravi vlast na svim nivoima, al moja masta je nesto drugo u odnosu na realno stanje stvari.
To sto si ti politicki kratkovid i sto mislis da ce stvari ostati uvijek iste, pa da imas prostora i vremena za eksperimente, je tvoj problem, ali to nije dovoljno da bi bio u pravu.
I evo, clanice BH bloka su bile opozicija cijelo vrijeme, sta su ucinile, unaprijedile, poboljsale iz te opozicije? Nista, naravno.
Dok je jedan Milan Dunovic sam ucinio vise nego cijela opozicija, jer je imao mehanizme vlasti koliko-toliko.
Uvijek su politicke neznalice najiskljucivije u svojim stavovima, a to kriju pod principijelnost.
Opet kazem, ako se radi o tome, ako nije neka skrivena namjera iza sve price.
Nije nikakav eksperiment ako si principjelna opozicija i podržavaš sve državotvorne ideje.
Taman da imamo koaliciju od 15 proBiH stranaka, oni će u vlasti dobiti samo pozicije koje pripadaju Bošnjacima, jer će SDA pristati da sve hrvatske idu HDZ, a sve srpske SNSD.
Dakle, koliko god bila široka koalicija sa SDA ona će dobiti isto pozicija kao da je SDA sama u vlasti.
Koalicija je potrebna SDA da bi nakon četiri godine imali nekoga na koga će svaliti odogvornost za sve loše.
U SDP-u su toga svjesni samo je mnogima vaznija licna korist nego dobrobit drzave ili stranke. Nagon za foteljama i lakim parama je jak.
BH blok moze podrzati SDA kao opozicija kada se radi o dobrim inicijativama. Znaju to i SDA cobani. Njihovi spinovi su namijenjeni za maloumnike kakvih je nazalost previse kod nas.