razumio si o čemu sam govorio i to će se prije ili kasnije i dogoditi. kako onda ovima što su protiv bilo kakve suradnje između bh bloka i sda objasniti da se ta suradnja na nekim poljima mora dogoditi.drug_profi wrote:Mislim da je jedan od motiva ove SDA inicijative oko imena entiteta i taj da se BH blok stavi pred svršen čin.
Moralno, zahtjev je na mjestu i niko pametan ga neće sporiti.
Osim što je uzaludan i kontraproduktivan.
I tako te SDA svlači u svoje blato, a ti ako odbiješ ispadaš da si na Dodinoj strani.
Odnosno ispadaš kod plitkih umova kojih je većina u ovoj zemlji.
SDP
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#50526 Re: SDP
- cadburry
#50527 Re: SDP
Ja nisam protiv saradnje BH Bloka i SDA, sve dok ta saradnja ne ukljucuje postavljanje SDA kadrova u bilo koju izvrsnu vlast glasovima BH Bloka.malakh wrote:razumio si o čemu sam govorio i to će se prije ili kasnije i dogoditi. kako onda ovima što su protiv bilo kakve suradnje između bh bloka i sda objasniti da se ta suradnja na nekim poljima mora dogoditi.drug_profi wrote:Mislim da je jedan od motiva ove SDA inicijative oko imena entiteta i taj da se BH blok stavi pred svršen čin.
I tako te SDA svlači u svoje blato, a ti ako odbiješ ispadaš da si na Dodinoj strani.
A naravno da je prirodno da i BH Blok i SDA imaju slicne stavove u parlamentu po pitanju NATO i EU puta i da slicno glasaju na takvim stvarima.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#50528 Re: SDP
a da li si za opciju da se glasovima bh bloka u izvšnu vlast postavljaju derivati sda, poput pda, a-sda ili sbba?cadburry wrote:
Ja nisam protiv saradnje BH Bloka i SDA, sve dok ta saradnja ne ukljucuje postavljanje SDA kadrova u bilo koju izvrsnu vlast glasovima BH Bloka.
A naravno da je prirodno da i BH Blok i SDA imaju slicne stavove u parlamentu po pitanju NATO i EU puta i da slicno glasaju na takvim stvarima.
i ukoliko bh blok odluči da ide u vlast, koja vlast je za državu sigurnija? sa sda ili sa derivatima sda?
- drug_profi
#50529 Re: SDP
Kao što reče forumaš ispred: BH blok može i treba glasanjem uvijek podržati inicijative koje su u interesu države i svojih birača.malakh wrote:razumio si o čemu sam govorio i to će se prije ili kasnije i dogoditi. kako onda ovima što su protiv bilo kakve suradnje između bh bloka i sda objasniti da se ta suradnja na nekim poljima mora dogoditi.drug_profi wrote:Mislim da je jedan od motiva ove SDA inicijative oko imena entiteta i taj da se BH blok stavi pred svršen čin.
Samo ne treba ulaziti u talove sa SDA.
Po meni, mi imamo ozbiljnijih problema od tih što nismo u NATO-u i što se RS tako zove.
Zato mislim da je potpuno promašen cilj vlasti ako će se baviti samo blokadama i ucjenama, tužbama i bojkotima.
Ali eto ih tamo... ja cu ponoviti: imam daleko prizemnije i daleko vece probleme u zivotu i oni tesko da mogu cekati. I imam ih zato sto ih je kreirala ili dozvolila im da se dese, ovakva nesposobna i neproduktivna vlast.
Ljudi moji posla nema, zdravstvene zastite nema (ako nemas pare). Pitanje je hoce li i penzija biti uskoro... a oni se zamlaćuju stvarima koje se sad ne mogu riješiti.
- kmirsad
#50530 Re: SDP
Hajmo !bunk wrote:Tamo negdje pocetkom godine iz vrha sda su porucili da ce povuci neke poteze koje do sad nisu.
Ovo je jedan od tih .
I potpuno je legitiman,cak sta vise na sudu u Strazburu maltene siguran dobitak, pa nek se zamisle svi zajedno,
Kad se uzme u obzir i presuda o pocinjenom genocidu donesena 2006 ili 07.
Al kazem hajmo dogovorit NATO.
A ovo sa imenom RS...
Glupost... "programiranje neuspjeha" u cilju jeftinog prikupljanja simpatija... narodu, hljeba i igara, sirotinjske zabave, još da je mogao u priču udrobiti malo Karleuše i malo Vranješa...
Svak zna da se ovako ne mjenja ime RS-a...
- cadburry
#50531 Re: SDP
Zavisi kako koji derivat jer nije svaki derivat isti. Nezavisni blok, NBL i NiP su mi ok. SBB nije ok, ali je realan kompromis. Posebno sto u SBB-u ima OK ljudi za moj pojam. PDA je grozan kompromis, do te mjere grozan da SDA u TK se cini kao ne toliko losa opcija u poredjenju s njima. A-SDA - o njima ne znam puno. Mislim da su, van USK, to tek nek pojedinci, svaki razlicit na svoj nacin, koji su iskoristili stranku i infrastrukturu (prije svega novac) da udju u skusptinske klupe.malakh wrote:a da li si za opciju da se glasovima bh bloka u izvšnu vlast postavljaju derivati sda, poput pda, a-sda ili sbba?cadburry wrote:
Ja nisam protiv saradnje BH Bloka i SDA, sve dok ta saradnja ne ukljucuje postavljanje SDA kadrova u bilo koju izvrsnu vlast glasovima BH Bloka.
i ukoliko bh blok odluči da ide u vlast, koja vlast je za državu sigurnija? sa sda ili sa derivatima sda?
Sto se tice s kim je drzava sigurnija, drzava je sigurnija ukoliko kvislinska SDA ne participira u njenoj izvrsnoj vlasti.
- Leverage
#50532 Re: SDP
Ma SDP je možda čak gori i od NSDAP-a, a SDA je možda čak bolja i od Ljekara bez granica.Prljave Metalike wrote:SDP možda i veća kriminalna i izdajnička falanga nego SDA
Ma šta možda, garant.
-
palermo
#50533 Re: SDP
puškom ?kmirsad wrote:Hajmo !bunk wrote:Tamo negdje pocetkom godine iz vrha sda su porucili da ce povuci neke poteze koje do sad nisu.
Ovo je jedan od tih .
I potpuno je legitiman,cak sta vise na sudu u Strazburu maltene siguran dobitak, pa nek se zamisle svi zajedno,
Kad se uzme u obzir i presuda o pocinjenom genocidu donesena 2006 ili 07.
Al kazem hajmo dogovorit NATO.
A ovo sa imenom RS...
Glupost... "programiranje neuspjeha" u cilju jeftinog prikupljanja simpatija... narodu, hljeba i igara, sirotinjske zabave, još da je mogao u priču udrobiti malo Karleuše i malo Vranješa...
Svak zna da se ovako ne mjenja ime RS-a...
- Banksy
#50534 Re: SDP
S Mićkom je najsigurnija.malakh wrote:
Koja vlast je za državu sigurnija? sa sda ili sa derivatima sda?
Zastupnici SDA u Narodnoj skupštini Republike Srpske svojim glasovima su podržali izbor četiri kandidata iz SNSD-a, Nikolu Špirića, Lazara Prodanovića, Dušanku Majkić i Sredoju Novića, te Mladena Bosića iz SDS-a, koji su na današnjoj sjednici izabrani u Dom naroda Parlamenta BiH.
To je kapitulacijski odnos SDA, koja je svojim glasovima podržala izbor SNSD-ovog delegata u Dom naroda Bosne i Hercegovine".
"Ovim činom je SDA odlučujuće utjecala da Milorad Dodik i SNSD ostvare potpunu kontrolu nad Parlamentom BiH.
Zahvaljujući glasovima SDA tako nije izabran kandidat Mladen Ivanić.
"SDA kao provjerena filijala SNSD-a zajedno sa poniženim ostacima DNS-a izglasali su jednoumlje u vidu četiri delegata SNSD-a u Dom naroda PSBiH"
-
Digresija
#50535 Re: SDP
A Mladen Ivanić četiri godine bio član Predsjedništva, nikakav napredak s njim nismo ostvarili, pričao isto što i Dodik i prilikom svakog glasanja bio na Čovićevoj strani. Nema šta, zaslužio je da ga se podrži.
- Banksy
#50536 Re: SDP
Mićko je zaslužio da ga se podrži.Digresija wrote:A Mladen Ivanić četiri godine bio član Predsjedništva, nikakav napredak s njim nismo ostvarili, pričao isto što i Dodik i prilikom svakog glasanja bio na Čovićevoj strani. Nema šta, zaslužio je da ga se podrži.
- Leverage
#50537 Re: SDP
Ima li gdje klip one emisije gdje Lagumdžija zove Dodika Mićo, a ovaj ga otrese ko snijeg sa cipele 
- Leverage
#50538 Re: SDP
To je već cipelarenje dok je na podu, ono s Mićom je hit vijeka.
- MarshalDodik
#50539 Re: SDP
Ako si sarkastican Ok, ali nemoj biti naivan i pasti na poturanje price od strane sda botova kako je ova Bakirova avantura u nekakvoj vezi i dosluhu s NATO-omdrug_profi wrote:Ako se ovako dogovara NATO, onda sam i ja za to (pazi rime), ali bojim se da ovo samo vodu vodi na mlin vojvodi... (da ostanem u folu
).
Dovoljno je procitati izjavu Inzka povodom ovog.
Eto kao Nato ce ici preko Bakira toliko tajno da ni ljudi iz OHR-a nemaju pojma
- JThomas
#50540 Re: SDP
ni njihovi ne znaju, toliko je tajno.
-
Digresija
#50542 Re: SDP
Niko od partija ili članova partija iz manjeg entiteta nije ništa zaslužio, ali se samo laktaški medvjed koristi za spinovanje. Hajde više formirajte vlast u federalnom i državnom parlamentu pa nas oslobodite okova koje nam medvjed nameće, a da, vi bi u vlast, ali bez nacionalnih stranaka, tj. vi ne bi u vlast, ali hoćete glasove i pozicije u zakonodavnim organima.Banksy wrote:Mićko je zaslužio da ga se podrži.Digresija wrote:A Mladen Ivanić četiri godine bio član Predsjedništva, nikakav napredak s njim nismo ostvarili, pričao isto što i Dodik i prilikom svakog glasanja bio na Čovićevoj strani. Nema šta, zaslužio je da ga se podrži.
-
Dr Arsla
#50543 Re: SDP
Opet se izostavlja Kifla i njegov NIP, kao da to nije derivat sda ili Fudo i njegov NB.malakh wrote:a da li si za opciju da se glasovima bh bloka u izvšnu vlast postavljaju derivati sda, poput pda, a-sda ili sbba?cadburry wrote:
-
Digresija
#50544 Re: SDP
Evo kako se srpstvo ujedini i onda kažu da postoji razlika između Dodika, Čavića, Ivanića, Govedarice, sve ista govna. 
- Leverage
#50545 Re: SDP
Postoji razlika, neke od njih bi bilo lakše slomiti po pitanju NATO-a i još nekih stvari.Digresija wrote:Evo kako se srpstvo ujedini i onda kažu da postoji razlika između Dodika, Čavića, Ivanića, Govedarice, sve ista govna.
U situaciji daj šta daš i to je odlično.
- bunk
#50546 Re: SDP
Pa jos ni defcon 1 nije aktiviran sta ti je 
-
Heller
#50547 Re: SDP
5-4-3-2-1 jedan, prvo ide 2 pa onda jedanbunk wrote:Pa jos ni defcon 1 nije aktiviran sta ti je
-
Digresija
#50549 Re: SDP
Malo sutra, ne mogu se sa Dodikom gledati, ali kad dodje neko bitno pitanje koje se odnosi na genocidnu na tapetu idu kod njega na savjetovanje.Leverage wrote:Postoji razlika, neke od njih bi bilo lakše slomiti po pitanju NATO-a i još nekih stvari.Digresija wrote:Evo kako se srpstvo ujedini i onda kažu da postoji razlika između Dodika, Čavića, Ivanića, Govedarice, sve ista govna.
U situaciji daj šta daš i to je odlično.
- Leverage
#50550 Re: SDP
Ovo sa imenom, 9. januarom i slično, tu nema govora, tu si isti 100%.Digresija wrote: Malo sutra, ne mogu se sa Dodikom gledati, ali kad dodje neko bitno pitanje koje se odnosi na genocidnu na tapetu idu kod njega na savjetovanje.
NATO i EU - sa Ivanićem i ekipom bi se garant to moglo napraviti u daleko bržem roku. A meni je to daleko bitnije od ovoga iznad.