SDP

malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#50526 Re: SDP

Post by malakh »

drug_profi wrote:Mislim da je jedan od motiva ove SDA inicijative oko imena entiteta i taj da se BH blok stavi pred svršen čin.
Moralno, zahtjev je na mjestu i niko pametan ga neće sporiti.
Osim što je uzaludan i kontraproduktivan.
I tako te SDA svlači u svoje blato, a ti ako odbiješ ispadaš da si na Dodinoj strani.
Odnosno ispadaš kod plitkih umova kojih je većina u ovoj zemlji.
razumio si o čemu sam govorio i to će se prije ili kasnije i dogoditi. kako onda ovima što su protiv bilo kakve suradnje između bh bloka i sda objasniti da se ta suradnja na nekim poljima mora dogoditi.
cadburry

#50527 Re: SDP

Post by cadburry »

malakh wrote:
drug_profi wrote:Mislim da je jedan od motiva ove SDA inicijative oko imena entiteta i taj da se BH blok stavi pred svršen čin.
I tako te SDA svlači u svoje blato, a ti ako odbiješ ispadaš da si na Dodinoj strani.
razumio si o čemu sam govorio i to će se prije ili kasnije i dogoditi. kako onda ovima što su protiv bilo kakve suradnje između bh bloka i sda objasniti da se ta suradnja na nekim poljima mora dogoditi.
Ja nisam protiv saradnje BH Bloka i SDA, sve dok ta saradnja ne ukljucuje postavljanje SDA kadrova u bilo koju izvrsnu vlast glasovima BH Bloka.

A naravno da je prirodno da i BH Blok i SDA imaju slicne stavove u parlamentu po pitanju NATO i EU puta i da slicno glasaju na takvim stvarima.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#50528 Re: SDP

Post by malakh »

cadburry wrote:
Ja nisam protiv saradnje BH Bloka i SDA, sve dok ta saradnja ne ukljucuje postavljanje SDA kadrova u bilo koju izvrsnu vlast glasovima BH Bloka.

A naravno da je prirodno da i BH Blok i SDA imaju slicne stavove u parlamentu po pitanju NATO i EU puta i da slicno glasaju na takvim stvarima.
a da li si za opciju da se glasovima bh bloka u izvšnu vlast postavljaju derivati sda, poput pda, a-sda ili sbba?

i ukoliko bh blok odluči da ide u vlast, koja vlast je za državu sigurnija? sa sda ili sa derivatima sda?
drug_profi

#50529 Re: SDP

Post by drug_profi »

malakh wrote:
Kao što reče forumaš ispred: BH blok može i treba glasanjem uvijek podržati inicijative koje su u interesu države i svojih birača.
Samo ne treba ulaziti u talove sa SDA.
Po meni, mi imamo ozbiljnijih problema od tih što nismo u NATO-u i što se RS tako zove.
Zato mislim da je potpuno promašen cilj vlasti ako će se baviti samo blokadama i ucjenama, tužbama i bojkotima.
Ali eto ih tamo... ja cu ponoviti: imam daleko prizemnije i daleko vece probleme u zivotu i oni tesko da mogu cekati. I imam ih zato sto ih je kreirala ili dozvolila im da se dese, ovakva nesposobna i neproduktivna vlast.
Ljudi moji posla nema, zdravstvene zastite nema (ako nemas pare). Pitanje je hoce li i penzija biti uskoro... a oni se zamlaćuju stvarima koje se sad ne mogu riješiti.
kmirsad

#50530 Re: SDP

Post by kmirsad »

bunk wrote:Tamo negdje pocetkom godine iz vrha sda su porucili da ce povuci neke poteze koje do sad nisu.
Ovo je jedan od tih .
I potpuno je legitiman,cak sta vise na sudu u Strazburu maltene siguran dobitak, pa nek se zamisle svi zajedno,
Kad se uzme u obzir i presuda o pocinjenom genocidu donesena 2006 ili 07.
Al kazem hajmo dogovorit NATO.
Hajmo ! :-D
A ovo sa imenom RS...
Glupost... "programiranje neuspjeha" u cilju jeftinog prikupljanja simpatija... narodu, hljeba i igara, sirotinjske zabave, još da je mogao u priču udrobiti malo Karleuše i malo Vranješa...
Svak zna da se ovako ne mjenja ime RS-a...
cadburry

#50531 Re: SDP

Post by cadburry »

malakh wrote:
cadburry wrote:

a da li si za opciju da se glasovima bh bloka u izvšnu vlast postavljaju derivati sda, poput pda, a-sda ili sbba?

i ukoliko bh blok odluči da ide u vlast, koja vlast je za državu sigurnija? sa sda ili sa derivatima sda?
Zavisi kako koji derivat jer nije svaki derivat isti. Nezavisni blok, NBL i NiP su mi ok. SBB nije ok, ali je realan kompromis. Posebno sto u SBB-u ima OK ljudi za moj pojam. PDA je grozan kompromis, do te mjere grozan da SDA u TK se cini kao ne toliko losa opcija u poredjenju s njima. A-SDA - o njima ne znam puno. Mislim da su, van USK, to tek nek pojedinci, svaki razlicit na svoj nacin, koji su iskoristili stranku i infrastrukturu (prije svega novac) da udju u skusptinske klupe.

Sto se tice s kim je drzava sigurnija, drzava je sigurnija ukoliko kvislinska SDA ne participira u njenoj izvrsnoj vlasti.
Leverage

#50532 Re: SDP

Post by Leverage »

Prljave Metalike wrote:SDP možda i veća kriminalna i izdajnička falanga nego SDA
Ma SDP je možda čak gori i od NSDAP-a, a SDA je možda čak bolja i od Ljekara bez granica.

Ma šta možda, garant.
palermo

#50533 Re: SDP

Post by palermo »

kmirsad wrote:
bunk wrote:Tamo negdje pocetkom godine iz vrha sda su porucili da ce povuci neke poteze koje do sad nisu.
Ovo je jedan od tih .
I potpuno je legitiman,cak sta vise na sudu u Strazburu maltene siguran dobitak, pa nek se zamisle svi zajedno,
Kad se uzme u obzir i presuda o pocinjenom genocidu donesena 2006 ili 07.
Al kazem hajmo dogovorit NATO.
Hajmo ! :-D
A ovo sa imenom RS...
Glupost... "programiranje neuspjeha" u cilju jeftinog prikupljanja simpatija... narodu, hljeba i igara, sirotinjske zabave, još da je mogao u priču udrobiti malo Karleuše i malo Vranješa...
Svak zna da se ovako ne mjenja ime RS-a...
puškom ?
Banksy

#50534 Re: SDP

Post by Banksy »

malakh wrote:
Koja vlast je za državu sigurnija? sa sda ili sa derivatima sda?
S Mićkom je najsigurnija.

Zastupnici SDA u Narodnoj skupštini Republike Srpske svojim glasovima su podržali izbor četiri kandidata iz SNSD-a, Nikolu Špirića, Lazara Prodanovića, Dušanku Majkić i Sredoju Novića, te Mladena Bosića iz SDS-a, koji su na današnjoj sjednici izabrani u Dom naroda Parlamenta BiH.

To je kapitulacijski odnos SDA, koja je svojim glasovima podržala izbor SNSD-ovog delegata u Dom naroda Bosne i Hercegovine".

"Ovim činom je SDA odlučujuće utjecala da Milorad Dodik i SNSD ostvare potpunu kontrolu nad Parlamentom BiH.

Zahvaljujući glasovima SDA tako nije izabran kandidat Mladen Ivanić.

"SDA kao provjerena filijala SNSD-a zajedno sa poniženim ostacima DNS-a izglasali su jednoumlje u vidu četiri delegata SNSD-a u Dom naroda PSBiH"
Digresija

#50535 Re: SDP

Post by Digresija »

A Mladen Ivanić četiri godine bio član Predsjedništva, nikakav napredak s njim nismo ostvarili, pričao isto što i Dodik i prilikom svakog glasanja bio na Čovićevoj strani. Nema šta, zaslužio je da ga se podrži.
Banksy

#50536 Re: SDP

Post by Banksy »

Digresija wrote:A Mladen Ivanić četiri godine bio član Predsjedništva, nikakav napredak s njim nismo ostvarili, pričao isto što i Dodik i prilikom svakog glasanja bio na Čovićevoj strani. Nema šta, zaslužio je da ga se podrži.
Mićko je zaslužio da ga se podrži. :bih:
Leverage

#50537 Re: SDP

Post by Leverage »

Ima li gdje klip one emisije gdje Lagumdžija zove Dodika Mićo, a ovaj ga otrese ko snijeg sa cipele :lol:
Leverage

#50538 Re: SDP

Post by Leverage »

To je već cipelarenje dok je na podu, ono s Mićom je hit vijeka.
MarshalDodik

#50539 Re: SDP

Post by MarshalDodik »

drug_profi wrote:Ako se ovako dogovara NATO, onda sam i ja za to (pazi rime :mrgreen: ), ali bojim se da ovo samo vodu vodi na mlin vojvodi... (da ostanem u folu :mrgreen: ).
Ako si sarkastican Ok, ali nemoj biti naivan i pasti na poturanje price od strane sda botova kako je ova Bakirova avantura u nekakvoj vezi i dosluhu s NATO-om
Dovoljno je procitati izjavu Inzka povodom ovog.
Eto kao Nato ce ici preko Bakira toliko tajno da ni ljudi iz OHR-a nemaju pojma :lol:
JThomas

#50540 Re: SDP

Post by JThomas »

ni njihovi ne znaju, toliko je tajno.
Leverage

#50541 Re: SDP

Post by Leverage »

Ma ni Stoltenberg još ne zna.
Digresija

#50542 Re: SDP

Post by Digresija »

Banksy wrote:
Digresija wrote:A Mladen Ivanić četiri godine bio član Predsjedništva, nikakav napredak s njim nismo ostvarili, pričao isto što i Dodik i prilikom svakog glasanja bio na Čovićevoj strani. Nema šta, zaslužio je da ga se podrži.
Mićko je zaslužio da ga se podrži. :bih:
Niko od partija ili članova partija iz manjeg entiteta nije ništa zaslužio, ali se samo laktaški medvjed koristi za spinovanje. Hajde više formirajte vlast u federalnom i državnom parlamentu pa nas oslobodite okova koje nam medvjed nameće, a da, vi bi u vlast, ali bez nacionalnih stranaka, tj. vi ne bi u vlast, ali hoćete glasove i pozicije u zakonodavnim organima.
Dr Arsla

#50543 Re: SDP

Post by Dr Arsla »

malakh wrote:
cadburry wrote:

Opet se izostavlja Kifla i njegov NIP, kao da to nije derivat sda ili Fudo i njegov NB.
Digresija

#50544 Re: SDP

Post by Digresija »

Evo kako se srpstvo ujedini i onda kažu da postoji razlika između Dodika, Čavića, Ivanića, Govedarice, sve ista govna. :roll:
Leverage

#50545 Re: SDP

Post by Leverage »

Digresija wrote:Evo kako se srpstvo ujedini i onda kažu da postoji razlika između Dodika, Čavića, Ivanića, Govedarice, sve ista govna. :roll:
Postoji razlika, neke od njih bi bilo lakše slomiti po pitanju NATO-a i još nekih stvari.

U situaciji daj šta daš i to je odlično.
bunk

#50546 Re: SDP

Post by bunk »

Pa jos ni defcon 1 nije aktiviran sta ti je :lol:
Heller

#50547 Re: SDP

Post by Heller »

bunk wrote:Pa jos ni defcon 1 nije aktiviran sta ti je :lol:
5-4-3-2-1 jedan, prvo ide 2 pa onda jedan :mrgreen:
bunk

#50548 Re: SDP

Post by bunk »

:lol:
Digresija

#50549 Re: SDP

Post by Digresija »

Leverage wrote:
Digresija wrote:Evo kako se srpstvo ujedini i onda kažu da postoji razlika između Dodika, Čavića, Ivanića, Govedarice, sve ista govna. :roll:
Postoji razlika, neke od njih bi bilo lakše slomiti po pitanju NATO-a i još nekih stvari.

U situaciji daj šta daš i to je odlično.
Malo sutra, ne mogu se sa Dodikom gledati, ali kad dodje neko bitno pitanje koje se odnosi na genocidnu na tapetu idu kod njega na savjetovanje.
Leverage

#50550 Re: SDP

Post by Leverage »

Digresija wrote: Malo sutra, ne mogu se sa Dodikom gledati, ali kad dodje neko bitno pitanje koje se odnosi na genocidnu na tapetu idu kod njega na savjetovanje.
Ovo sa imenom, 9. januarom i slično, tu nema govora, tu si isti 100%.

NATO i EU - sa Ivanićem i ekipom bi se garant to moglo napraviti u daleko bržem roku. A meni je to daleko bitnije od ovoga iznad.
Post Reply