SDP

drug_profi

#50451 Re: SDP

Post by drug_profi »

Pazi ovog, a meni govori da sam sanjar.

Ako necete smjenjivati stranke sa vlasti, kad ste nezadovoljni njihovim radom, kako mozete ocekivati ikakvo poboljsanje?
Svi nezadovoljni stanjem, opsti egzodus unazad nekoliko godina. Gori nego '92-'96.
Ipak SDA dobija glasove, uredno participira u vlasti konstantno. Stanje se ne popravalja, samo ide na gore.

Ja ne znam za vas, ali trebalo bi da je i budali jasno...
bunk

#50452 Re: SDP

Post by bunk »

Do tad ce stasat novi izbjeglica koji ce se vratit sa projektom " lazarus" da nas spasi :lol:
Da nam je uc u NATO.
To nam je bitno ko i disanje.
Sve drugo moze cekat ...
duh_sa_sjekirom

#50453 Re: SDP

Post by duh_sa_sjekirom »

drug_profi wrote:Pazi ovog, a meni govori da sam sanjar.

Ako necete smjenjivati stranke sa vlasti, kad ste nezadovoljni njihovim radom, kako mozete ocekivati ikakvo poboljsanje?
Svi nezadovoljni stanjem, opsti egzodus unazad nekoliko godina. Gori nego '92-'96.
Ipak SDA dobija glasove, uredno participira u vlasti konstantno. Stanje se ne popravalja, samo ide na gore.

Ja ne znam za vas, ali trebalo bi da je i budali jasno...
Nisam sanjar, ako si mislio na mene.
Citirani dio je iz jednog poznatog filma.
drug_profi

#50454 Re: SDP

Post by drug_profi »

Da nije slučajno kakav domaći sa autobusom?

Nije tebi bilo upućeno.
duh_sa_sjekirom

#50455 Re: SDP

drug_profi wrote:Da nije slučajno kakav domaći sa autobusom?
Nekad bio "domaći"
drug_profi wrote: Nije tebi bilo upućeno.
OK
bunk

#50456 Re: SDP

Post by bunk »

:lol: :lol:
djkurt

#50457 Re: SDP

Post by djkurt »

duh_sa_sjekirom wrote:
djkurt wrote:
duh_sa_sjekirom wrote: Znači, po tebi, ako trenutne koalicije ne budu radile za narod, na idućim izborima će njih i SDA pomesti Platforma za progres!?
Optimističan si, što jest jest
:mrgreen:
Iskreno ja bih volio da se desi takav scenario.
"I tata bi, sine..."
:D
Ako ništa lijepo je razmišljati o boljem sutra. :Kiss
Better Man

#50458 Re: SDP

Post by Better Man »

duh_sa_sjekirom wrote:
Better Man wrote:
duh_sa_sjekirom wrote: Šta ako ne budu?
Ko će doći poslije njih?
Ima Platforma za progres. Naravno ako budu se razvijali i radili u pravom smjeru.
Znači, po tebi, ako trenutne koalicije ne budu radile za narod, na idućim izborima će njih i SDA pomesti Platforma za progres!?
Optimističan si, što jest jest
:mrgreen:
Pa samo budala može ikada više dati glas SDA. Još daleke 1990. godine u vrijeme prvih demokratskih izbora kad sam vidio plakate SDA i likove na njima, rekao sam da ako oni pobjede i naprave vlast da će odvesti zemlju u propast i da će je opljačkati i upravo se to desilo.
duh_sa_sjekirom

#50459 Re: SDP

Better Man wrote:
Pa samo budala može ikada više dati glas SDA. Još daleke 1990. godine u vrijeme prvih demokratskih izbora kad sam vidio plakate SDA i likove na njima, rekao sam da ako oni pobjede i naprave vlast da će odvesti zemlju u propast i da će je opljačkati i upravo se to desilo.
Vidovit si, svaka čast! :thumbup:
cadburry

#50460 Re: SDP

Post by cadburry »

cyprus wrote:
djkurt wrote:Pa problem je u tome što je SDP i dobio glasove konto pljuvanja po SDA, nije radi programa sigurno dobio te glasove i zato i ta ojeđenost glasača i članova SDP-a. zadnjioh 20 i kusur godina SDP-ovi glasači slušaju od svojih uzdanicva iz SDP-a kako je SDA kriminalno-državna mafija koja pokrade i narod i ovo malo bogatstva što je ostalo u BiH. SDA je prikazana kao neprijatelj broj jedan za SDP i njegovo postojanje. I sad kao treba očekivati da članstvo i simpatizeri tek olako prihvate koaliciju sa neprijateljem broj 1. neće moći tako.
Po meni je to i glavni problem SDP-a...
Pa SDP je ponudio najkvalitetniji politicki program na ovim izborima. Cak i jedna od rijetkih stranaka sa programskim dokumentom uopce. Sad sto ta cinjenica ne pije vode kod glasaca je problem cjelokupnog drustva, a ne samo SDP-a.
kiligonzales

#50461 Re: SDP

Post by kiligonzales »

pemanapemani wrote:
kiligonzales wrote:
pemanapemani wrote:BH blok treba biti opozicija na svim nivoima na kojima se ne može formirati vlast bez fašista iz SNSD i HDZ i beskrupuloznih kriminalaca iz SDA.

Iz opozicije podržavati sve integrativne državne procese, posebno one procese vezane za NATO i EU.

Eto, riješen problem ugrožavanja države.
To može biti dobro ukoliko nađu načina da u ove 4 godine obnove imidž vlastite stranke, ali SDP onda definitivno treba sklanjanje mnogih pojedinaca koji neskupe glasova koliko jedan Damir Niksic, a šatro vode stranku.

Sa ovom postavom upitno je koliko mogu dobiti u naredne 4 godine.
A ako odu u koaliciju sa SDA, onda ne treba sklanjanje pojedinaca?

Onda će kao pokazati da znaju raditi i biti korektivni faktor SDA. :lol:

SDP uopće nije toliko bitan u ovoj priči. Bitna je promjena društvene paradigme o nebuloznom legitimnom poredstavljanju naroda kao temelju postojanja BiH.
Meni je sasvim svejedno ko ce praviti koalicije zivim od svoga rada, ne od politike.

Draze bi mi bilo da ne idu sa SDA. Postoji mogucnost da takvo sto ne rezultira boljim izbornim rezultatima SDP-a bez obzira na nove 4 godine u opoziciji. Realno prosli mandat SDP i DF su bili mlaka opozicija SDA. Ko se sjeca cime su vlast pritisli i sta su ostvarili kao opozicija? Niko.

Vratili su se iskljucivo radi kandidature Becirovica i Komsica. Oni su realno fasada za stanje tih stranaka. SDP se ko poceo zatezati jer su uveli demokratski izbor kandidata unutar stranke, ali cime je to dobrim rezultiralo?

SDP svakako treba preslaganje stvari. Nema to veze sa SDA. Jednostavno neki pojedinci su posve nebitni igraci politicke scene, a vode glavnu rijec u stranci, Niksic kao bivsi premijer FBIH, Masic, Magazinovic, Imamovic, jednostavno su izlizani previse i potroseni u politickom smislu. Ne zarezuje ih niko u medijima. Kad ih se gleda na tvu izgledaju mlaki. Da ne govorim kako lose izgledaju pored recimo one stare garde SDP koju su predvodili Lagumdzija i Komsic 2010. Kad neko kaze da je Suljagic bio tito tada i da je on bio primjecen bude mi ko vic, pokazalo se poslje kroz DF i kroz GS koliko moze sam.

I ovo sada animiranje glasaca se desilo jer je Becirovic bio kandidat stranke na izborima za bosnjackog clana predsjednistva. Mogu misliti sta bi se desilo da su stavili na listu Nermina ili Masica. Opsti potop.

Bas me zanima sta ce se sad desiti sa Becirovicem nakon toga sto ga je Dzaferovic prekuco guzovace za 20 hiljada glasova, hoceli neko na njemu ostriti svoju volju i siriti uticaj unutar stranke.

Vise u nekim sarajevskim opstinama dobiju kandidati na izborima mjesne zajednice nego neki sto su dobili sa lista SDP-a. :lol:
Leverage

#50462 Re: SDP

Post by Leverage »

General War wrote: Pa nisu SDP iskali, neka se SDA kao i do sada sastavlja s kim hoce od bratije, sto SDP pomaze? jos kad vidimo HDZ i SNSD na drzavnom nivou ono, raja za pozeliti.
To se u vlast sa njima guraju moji neistomišljenici u SDP-u. Većina je protiv toga i to će se vidjeti.
nemampojma0

#50463 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

Better Man wrote:
nemampojma0 wrote:Zaustavit ce se sve i svi ce cekati dok ne evoluira svijest glasaca, ali u tolikom broju da SDP dobije svu vlast, posebno u RS.
I dok @Better Man i @leverage to cekaju, mi cemo pravit vlast u skladu s realnim stanjem u drustvu i drzavi :wink:
I da, svi mi koji ne mastamo na vas nacin smo glupi,zatupljeni, idioti i td.
Jeste, jer kako vas drugačije nazvati kad želite praviti vlast sa najgorom vrstom ološa i kriminalaca, koji još od 1990. godine pljačkaju i uništavaju državu i žele i dalje da nastave to raditi. I kakav je tu državnički inters? Nikakav, već samo omogučavanje nastavka pljačke i ništa drugo i naravno da se i oni priključe toj matrici pljačke i uništavanja države. Čist obraz je nešto najsvetije i moraš biti budala i isti prodati. Realno stanje je da SDP i druge stranke BH bloka nisu pobjednici izbora i da ako ne mogu napraviti vlast bez SDA i njihovih partnera, onda i ne trebaju da idu u vlast i time sebe kompromituju. To bi bila klasična izdaja i prevara glasača koji su im dali povjerenje. Znam ja da je polupismeni neradnik i uljeb Željko Komšić obećao Mafiji iz SDA da će ih podržati, jer ipak su mu pomogli na jedan način da zasjedne po treći put u stolicu člana predsjedništva, pa i ti kao neko ko podržava Komšića i DF moraš agitirati ovdje po forumu da se pravi vlast sa onima koji su pokrali sve što se moglo pokrasti i koji su odgovorni za mnoga politička ubistva kako u ratu, tako i nakon rata. S osobama koje razmišljaju kao ti, ova zemlja ni za naredne tri generacije se neće oporaviti, niti napraviti i minimum napretka.
:lol: :lol: :lol:
Sta reci, kakvu posluku porati :D
Moj ti je savjet da se polako spremas za 6.februar kad GO SDP odluci da se ide u vlast i da se pokusas ne nasekirati puno zbog toga.
Leverage

#50464 Re: SDP

Post by Leverage »

Na ovoj temi najaktivniji je DF-ov komesar iz odjeljenja za odlazak u krevet sa SDA.
drug_profi

#50465 Re: SDP

Post by drug_profi »

Nece se vjeruj mi niko plaho nasekirati ako do toga i dodje.
Dapace mnogi od nas ce dozivjeti olaksanje. Ali ne iz razloga zbog kojeg ti mislis.
Pasce sve maske i uklonice se sve nedoumice za ubuduce.
nemampojma0

#50466 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

Leverage wrote:Na ovoj temi najaktivniji je DF-ov komesar iz odjeljenja za odlazak u krevet sa SDA.
Kakvih je komesara nekad imao SDP.
Moj @Leverage, drugi se Hebu, a ti se kupaj :D
Nego i tebi savjetujem da se ne nasekiras mnogo 6.februara, ionako se ne pitas...sta's se dzaba nervirati. Uostalom, uvijek mozes preci u NS i podrzati Dodika u borbi protiv BiH u NATO-u.
Leverage

#50467 Re: SDP

Post by Leverage »

Ništa to, samo koalicija na svim nivoima, u krevetu je snaga.
Banksy

#50468 Re: SDP

Post by Banksy »

kiligonzales wrote:
Bas me zanima sta ce se sad desiti sa Becirovicem nakon toga sto ga je Dzaferovic prekuco guzovace za 20 hiljada glasova,

Vise u nekim sarajevskim opstinama dobiju kandidati na izborima mjesne zajednice nego neki sto su dobili sa lista SDP-a. :lol:

:
"Prekuco ga" s pola miliona nevažećih listića :lol:

Hajde, bar si skinuo rukavice...
drug_profi

#50469 Re: SDP

Post by drug_profi »

@nemampojma0
Spinuješ netačno interpretiranu izjavu.
NS je ZA NATO, ali smatraju (po meni potpuno ispravno) da je to u ovom momentu trošenje energije koju je bolje uložiti u nešto drugo.
Dodo se može ucjenjivati i samo u predsjedništvu.
Ostali bi mogli raditi nešto korisno.
bunk

#50470 Re: SDP

Post by bunk »

Ne.
Kad nikad ne bi formirali ni jednu vlast.
Ovo se ne smije zakociti i preskociti.
Licno bih proglasio veleizdajnikom bilo koga ko bi pristao da se ovo zaustavi.
Ameri sad ako nam ledja okrenu ko 2006 bolje da nas roknu nuklearkom odma...
nemampojma0

#50471 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

Leverage wrote:Ništa to, samo koalicija na svim nivoima, u krevetu je snaga.
Nemoj se kupati zbog tudjih krevetnih aktivnosti, sve ovo dozivljavas previse licno...to ti govorim. Ovdje svako ima svoje misljenje, pa je suvisno svadjati se i vrijedjati druge zbog njihovog misljenja. A to vas trojica @better man, @drug profi i ti, uz povremenu podrsku @banksy, redovno cinite. To samo govori o vasoj nemoci da ucinite nesto po pitanju (ne)ulaska BH bloka u vlast sa SDA.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#50472 Re: SDP

Post by malakh »

drug_profi wrote:@nemampojma0
NS je ZA NATO, ali smatraju (po meni potpuno ispravno) da je to u ovom momentu trošenje energije koju je bolje uložiti u nešto drugo.
izvinjavam se što se petljam u diskusiju, ali evo jedno pitanjce.

tko garantira da će dodik za par godina, ako se bih približi članstvu u eu, biti za pristupanje iste u eu?

prije par godina dodik je bio za nato zato što je bosna i hercegovina bila daleko od članstva u nato-u. sada, kada je uknjižila perspektivnu vojnu imovinu i kada se približila, koliko toliko i kada može aktivirati map koji je stepenica ispod članstva u nato savezu, odnosno kada je bih pred vratima nato saveza, dodik je protiv istog. da li se slična situacija može dogoditi i ako bih bude pred vratima eu i kolika je vjerovatnost da se to dogodi, ako sagledamo trenutna događanjai trenutnu retoriku koja se vodi?
drug_profi

#50473 Re: SDP

Post by drug_profi »

bunk wrote:Ne.
Kad nikad ne bi formirali ni jednu vlast.
Ovo se ne smije zakociti i preskociti.
Licno bih proglasio veleizdajnikom bilo koga ko bi pristao da se ovo zaustavi.
Ameri sad ako nam ledja okrenu ko 2006 bolje da nas roknu nuklearkom odma...
Pa kazem t nije ovo navlacenje konopca. Ucjena u predsjednistvu je dovoljna. Hrvati blokiraju iz svojih razloga (izborni zakon), Bosnjaci i Komsic iz drugih, Dodik ce uzvratiti sa necim trecim itd.
Nema potrebe da se tu vise iko petlja. Zakoceno je. Dodo nece popustiti sve da se i SDS ukljuci u PRO NATO ekipu (hoce al u limburgu).
Beograd je adresa gdje je rucna kocnica.
I nisu Ameri glupi, mislim jesu, ali nisu toliko.
DaffyDuck

#50474 Re: SDP

Post by DaffyDuck »

malakh wrote:
drug_profi wrote:@nemampojma0
izvinjavam se što se petljam u diskusiju, ali evo jedno pitanjce.

tko garantira da će dodik za par godina, ako se bih približi članstvu u eu, biti za pristupanje iste u eu?

prije par godina dodik je bio za nato zato što je bosna i hercegovina bila daleko od članstva u nato-u. sada, kada je uknjižila perspektivnu vojnu imovinu i kada se približila, koliko toliko i kada može aktivirati map koji je stepenica ispod članstva u nato savezu, odnosno kada je bih pred vratima nato saveza, dodik je protiv istog. da li se slična situacija može dogoditi i ako bih bude pred vratima eu i kolika je vjerovatnost da se to dogodi, ako sagledamo trenutna događanjai trenutnu retoriku koja se vodi?
pitanje ti je na mjestu
drug_profi

#50475 Re: SDP

Post by drug_profi »

nemampojma0 wrote:
Leverage wrote:Ništa to, samo koalicija na svim nivoima, u krevetu je snaga.
Nemoj se kupati zbog tudjih krevetnih aktivnosti, sve ovo dozivljavas previse licno...to ti govorim. Ovdje svako ima svoje misljenje, pa je suvisno svadjati se i vrijedjati druge zbog njihovog misljenja. A to vas trojica @better man, @drug profi i ti, uz povremenu podrsku @banksy, redovno cinite. To samo govori o vasoj nemoci da ucinite nesto po pitanju (ne)ulaska BH bloka u vlast sa SDA.
Moram da te pitam gdje sam ja to vrijeđao sagovornike, ako sagovornik nije prvi poceo vrijedjati?
Dapace, cijenim drugacije misljenje, ali ne moram se sloziti.
BH blok ce uciniti ono sto ucini.
Mora im jasno biti da su veci dio svojih glasova, ako ne i skoro sve, dobili kao anti-SDA glasove.
Pa ce valjda takve i biti posljedice po njih u buducnosti.
Post Reply