SDP

Banksy

#50301 Re: SDP

Post by Banksy »

kiligonzales wrote:
Banksy wrote:
kiligonzales wrote: Bice mozda instrukcija iz neke ambasade. Ova odluka vise lici na tudju nego na SDP-ovsku samo. :D

Prilike na Balkanu su se uslozile, Amerikanci sve agresivnije pokazuju zelju da zemlje ove regije udju u NATO. Žele potisnuti uticaj Rusije i na putu da to riješe im stoje 4 zemlje regije Srbija, BiH, Makedonija, Kosovo. Rusiji se to ne dopada, pa vidimo kako to i pokazuju. Ne ide Putin baš svakome u goste.

Upravo te stvari s vana, uslozile su prilike i u BiH, sad se lomi koplje da li ce BiH ubrzano poceti rjesavati sve sto je NATO stavio pred nju ili ce to morati doci pritiscima. Ako dodje pritiscima pitanje je sta ce se sve staviti na kocku, bolje da padaju glave politicara, nego mi. Otuda je moguca homogenizacija stranaka u ovaj blok SDA-SDP-DF.

Zanemarimo sto mi svi vlazimo na gradjanske principe, ali odnekud trebamo krenuti da bi presjekli gordijev čvor.
Nisam SDA, ali...
Nisam ni ja, ali...
:lol:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#50302 Re: SDP

Post by malakh »

Banksy wrote:
malakh wrote:
i neka ostane zapisano da je sdp taj koji je od samog početka bh blok gurao u koaliciju sa sda i hdzom.
Nek ipak ostane zapisano ono što o kupljenim tvrdi nalogodavac, onaj kod kojeg je vreća, koji ih kupuje.

DF je, bar prema onome što je već odavno poznato, otvoren za saradnju sa SDA.

Faktor
samo dosta pametniji u kompletnoj priči od sdpa.
kiligonzales

#50303 Re: SDP

Post by kiligonzales »

drug_profi wrote:
duh_sa_sjekirom wrote:
drug_profi wrote:
Naravno da je argument ako želiš korist za narod.
Drugačija koalicija nije moguća. Narod nije glasao za to i sad je red da narod i osjeti sta su dobili glasanjem.
Korist za narod u ovom slucaju je da nauči lekciju.
Koalicija bi samo produzila stanje nesvjesti i prepustanja svoje sudbine u tudje ruke.
Ja sam te pitao da nam konkretno kažeš od koje koalicije će narod imati koristi?
Volio bih argumentovan odgovor, bar da im potpišem bjanko glas na izborima dok sam živ.
Koalicija stranaka koje imaju iskrene namjere da poprave zivot ljudima. Nebitan je akronim.
Mozda i SDA jednog dana bude pozeljan partner, ali dok je to Izetbegovica prcija, tesko....
Koliko god mi srali po Baketu, njegovo se ime ne nadje ko bivseg mu predsjednika stranke na 25 strana necijeg iskaza u najvecoj poreskoj prevari drzave ili aferi Causevic . Ta garnitura je gotovo pometena u SDA. Nisu konji dzaba trovani po necijim imanjima. Jes da je to svelo demokratske procese unutar te stranke na nivo nekad Lagumdzijinog SDP, ali vidjecemo sta ce se izroditi iz toga.
JThomas

#50304 Re: SDP

Post by JThomas »

ima on rješenje za to, isto se zove sulejman... :mrgreen:
agent_zero

#50305 Re: SDP

Post by agent_zero »

doktor78 wrote:Sa bloga Damira Nikšića:
"Ja ne znam ko bi pri zdravoj pameti pao dva puta na isti fol?!

Pod geslom “država to sam ja”, SDA je do sada navukla na tanak led oprobanog scenarija “državne krize” (čitaj: krize SDA vlasti) sve redom: od Silajdžića, preko Lagumdžije, Fahra pa donekle i Komšića, i svi su oni plaćali velike cijene nakon koalicije sa SDA.
Iz svake od tih koalicija koje su “na trehu” pravili (šatro propade država i ti folovi) SDA je izašla sa još većim brojem uhljeba i većim komadom državnog plijena, dok su se njihovi koalicioni partneri godinama oporavljali od infekcije. Neki su čak i podlegli.

I ovog puta koriste stari oprobani fol, samo što nema novih budala. Budale se, izgleda, recikliraju."
Dobro rečeno.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#50306 Re: SDP

Post by malakh »

https://faktor.ba/vijest/bijedic-ako-ne ... reno/20121

faktor ozbiljno forsira bijedića. možda postane ličnost portala faktor.ba za decembar i januar. :lol: :lol:
djkurt

#50307 Re: SDP

Post by djkurt »

Digresija wrote: Osili se čovjek kad je cijeli život na državnim jaslama, ni brige, ni pameti, ni obaveze.
pa onda tako i reci, iako nije sve tako crno i bijelo.
spreca

#50308 Re: SDP

Post by spreca »

Control panel wrote:
spreca wrote:
hizo ramidovic wrote:i tako, dok normalan i civilizovan svijet vodi zestoku raspravu oko toga je li slika mindje jk originalna ili nije, vi palamudite o nekakvim koalicijama, ezedepeovcima, formiranju vlasti, izdajama itd...
nikad s vama u evropu...
Svakim danom je sve neizvjesnije....mladez ce izgleda poceti setati po mindzi....i izgleda niko ga nece moci uititi
Hoce mladez setati, posebno nakon rendanja ribice.
:lol: :thumbup:
statixx

#50309 Re: SDP

Post by statixx »

dogodit će se nešto što je neprimjereno u političkom smislu na svim prostorima, ne samo ovdje, a to je da pobjednička partija u Tuzlanskom kantonu ode u opoziciju – poručio je Bijedić.
Sprem'te se Sarajlije... :D
kmirsad

#50310 Re: SDP

Post by kmirsad »

Jel neko spomene minđu... izroni Spreča odnekud ... isto ona Nesi iz Loh Nesa... :lol:
Digresija

#50311 Re: SDP

Post by Digresija »

statixx wrote:
dogodit će se nešto što je neprimjereno u političkom smislu na svim prostorima, ne samo ovdje, a to je da pobjednička partija u Tuzlanskom kantonu ode u opoziciju – poručio je Bijedić.
Sve zaključajte, djecu sklonite :D
JThomas

#50312 Re: SDP

Post by JThomas »

ista priča kao efendić u sarajevu. a istima ona i odgovara...
spreca

#50313 Re: SDP

Post by spreca »

SDP nema lidera....posle LaguNdzije su napravili neke izmjene i umanjili "dikataturu"u stranci ali izgleda da nemaju autoriteta koji bi ih poveo istog sam misljenja da bi ih sad ove koalicije daj sta das mogle i kostati na sledecim izborima i rejtinga stranke
Kikibombona

#50314 Re: SDP

Post by Kikibombona »

Banksy wrote:
kiligonzales wrote:
Banksy wrote:
Nisam SDA, ali...
Nisam ni ja, ali...
:lol:
Legendarno! :thumbup: :lol: :lol:

Kili, ne mozes sakriti naklonost SDA. :D

Od rata naovamo SDA mora u vlast radi odbrane drzave. Na tu SDA-ovsku mantru samo teski debil moze pasti.
Dasi

#50315 Re: SDP

Post by Dasi »

statixx wrote:
Pa i SDA je pobjednicka partija u KS. :D
Ovaj SDP bas ubleha postao.
kiligonzales

#50316 Re: SDP

Post by kiligonzales »

Banksy wrote:
kiligonzales wrote:
Nisam SDA, ali...
Nisam ni ja, ali...
:lol:[/quote]

Banksy, forum je pogresno mjesto za donosenje zakljucaka o bilo kome ko ima razlicito misljenje na neku od tema, pogotovo svoje, a pogotovo djeliti tek kvalifikacije. To ali ima svoje razloge sto neko gleda siru sliku stvari, a neko uzu.

Nekome je zelja da se politicka moc onih koji BIH voli uslozi isparcavanjem u 500 stranaka koje nemaju snagu ni same o sebi da brinu, kako ce onda takvi brinuti o nama? Realnost je takva ma koliko mi srali i po SDP i SDA, to su dvije najace stranke u FBiH za koju glasaju patriotski orijentisani glasaci ili ti ga Bosnjaci Bosanci i izuzeci iz druga dva naroda i ovi ostali. Daljim raspadanjem tih stranaka mi smo na gubitku jer nemamo kvalitetnu alternativu koja ih moze zamjeniti.

Na forumu dominira logika razvali sve, a nemoj imati jaku alternativu tome. Pa eto desi se raspad SDP na SDP i DF, pa se desi da su se DF potkusurivali i od pojedinaca u toj stranci pravili papke cija se volja politicka kupovala od strane drugih stranaka. Kako takva stranka moze brinuti o nama kad ne moze o sebi?

Ako je to alternativa icemu onda stvarno ne znam sta jeste.

Od drzave za covjeka kao razocarani glasac SDP, cak sam imao i pauzu od izbora i meni to nije tesko priznati jer sam razocaran upravo njihovom politikom. Sada sam glasao za NS jer su bili najdosljedniji u opoziciji do sada. Sada su vlast u KS pa cemo vidjeti kakvi ce im rezultati biti. Da mislim da je dosadasnja vlast dobra glas bi dao SDA, SBB ili HDZ.

Mogu pisati o tome koga sve u nasoj politici volim ili ne volim, dati svoje misljenje o tome, ali kad se sagleda situacija realno BiH se nazalost svodi na ovo sta ce ove dvije stranke napraviti za nju.
djkurt

#50317 Re: SDP

Post by djkurt »

drug_profi wrote: Da prostiš, ne možeš znati kako je biti izbjeglica dok ne budeš u njihovoj koži. Ne možeš znati kakoje bez posla dok ne ostaneš bez posla. Ne možeš znati kako je raditi nedeljom dok ne radiš posao koji mrziš 10 sati dnevno, 7 dana sedmično...
Pričam i ja sa ljudima i slušam priće, uključim empatiju na max ali ja ne mogu znati i ne mogu shvatiti dubinu problema ako ja imam 3000 KM plate, komforan stan, auto u grijanoj garazi, djecu u dobroj skoli o kojima brine dadilja. Gdje mi empatiju prekida pomisao na akšamluk sa prijateljima i ponuda za ljetovanje...
klasična ublehaška spika. Nekad mi te stvarno zao.
drug_profi

#50318 Re: SDP

Post by drug_profi »

djkurt wrote:
drug_profi wrote: Da prostiš, ne možeš znati kako je biti izbjeglica dok ne budeš u njihovoj koži. Ne možeš znati kakoje bez posla dok ne ostaneš bez posla. Ne možeš znati kako je raditi nedeljom dok ne radiš posao koji mrziš 10 sati dnevno, 7 dana sedmično...
Pričam i ja sa ljudima i slušam priće, uključim empatiju na max ali ja ne mogu znati i ne mogu shvatiti dubinu problema ako ja imam 3000 KM plate, komforan stan, auto u grijanoj garazi, djecu u dobroj skoli o kojima brine dadilja. Gdje mi empatiju prekida pomisao na akšamluk sa prijateljima i ponuda za ljetovanje...
klasična ublehaška spika. Nekad mi te stvarno zao.
meni je tebe uvijek zao, ali ne mogu ti pomoci dok sam sebi ne pomognes
JThomas

#50319 Re: SDP

Post by JThomas »

čak nije ni samo to što sda mora. hajd' ona mora, to je datost, oni ništa drugo ne znaju :mrgreen: ali uvijek "moraju" i drugi sa njom da "spase" državu. vođama tih drugih bude malo dobro...ali dugoročno izgube više. jer se nije za to glasalo.
Tempo
ZeModerator

#50320 Re: SDP

Post by Tempo »

kiligonzales wrote:
Tempo wrote:
kiligonzales wrote:SDP bi se mogao opet raslojiti ukoliko je sve istina sto je Radoncic rekao.

sta je radoncic ikad u zivotu rekao da je istina?
Poslusaj mu intervju za FaceTV, ako se obistini koalicija SDA-SDP-DF, vidjecemo da isti nista nije slagao po tome pitanju.

A bogme ni neke druge pojedinosti intervjua mu nisu laz. Tipa kada je govorio o svojoj smjeni kao ministra sigurnosti.

Inace svakome politicaru vagam rijeci pa i njemu. On im najavi koaliciju, pa vidjecemo sta ce biti.

sta ti je bolan?! fahro, scepo, avaz... nikad istinu u svom zvotu nije rekao.
kiligonzales

#50321 Re: SDP

Post by kiligonzales »

JThomas wrote:čak nije ni samo to što sda mora. hajd' ona mora, to je datost, oni ništa drugo ne znaju :mrgreen: ali uvijek "moraju" i drugi sa njom da "spase" državu. vođama tih drugih bude malo dobro...ali dugoročno izgube više. jer se nije za to glasalo.
Ovo što si napisao važi. Kad pogledamo kako SDA mediji i botovi na netu agresivno nastupaju prema svakome ko ne zeli s njima ili je s njima, ali pravi otpor njihovim idejama, ovo koaliranje sa SDP i DF moze se odbiti i samoj SDA. Zasto?

Zato sto svojim glasacima prenose sliku da je svako neprijatelj, a na kraju opet dopustaju da koaliraju s njima.

Do sad su sve i jednu stranku mogli progutati kroz koalicije, od SBIH, SBB, pokusali su sa DF, pa su na kraju se sveli na ovo da sada nazalost moraju uvaziti i SDP i DF.

E kako sada voditi medijski rat protiv istih bice zanimljivo vidjeti.

Interesantno je kako botovi po socijalnim mrezama granatiraju u zadnje vrijeme NS i NiP najvise, meta se pomjerila sa SDP na njih, vjerovatno jer treba razvaliti ovo sto je BH Blok zakuhao u KS, gdje im se pozicija izmakla.
kiligonzales

#50322 Re: SDP

Post by kiligonzales »

Tempo wrote:
kiligonzales wrote:
Tempo wrote:
sta je radoncic ikad u zivotu rekao da je istina?
Poslusaj mu intervju za FaceTV, ako se obistini koalicija SDA-SDP-DF, vidjecemo da isti nista nije slagao po tome pitanju.

A bogme ni neke druge pojedinosti intervjua mu nisu laz. Tipa kada je govorio o svojoj smjeni kao ministra sigurnosti.

Inace svakome politicaru vagam rijeci pa i njemu. On im najavi koaliciju, pa vidjecemo sta ce biti.

sta ti je bolan?! fahro, scepo, avaz... nikad istinu u svom zvotu nije rekao.
Onda odlicno trola, ali pustimo da vrijeme kaze svoje. Ako se desi SDA-SDP-DF koalicija, a ova trenutna postavka u kantonu Sarajevo i nekim drugim dozivi raspad, bogme bice upravu.
Kikibombona

#50323 Re: SDP

Post by Kikibombona »

Saff zavlaci esdepeu :D

Podjele u SDP-u: Stariji funkcioneri za koaliciju sa SDA, mlađi protiv
Predsjedništvo Socijaldemokratske partije (SDP) BiH na današnjoj sjednici morat će donijeti zaključak o formiranju vlasti na nivou države BiH i entiteta Federacija BiH, a koji će prezentovati i Demokratskoj fronti (DF) i Našoj stranci (NS) koje su dio Bosanskohercegovačkog bloka.
Rukovodstvo SDP-a podijeljeno je između onih koji su za ulazak stranke u koaliciju sa SDA i onih koji se žestoko protive ovakvoj mogućnosti. Za koaliciju su stariji članovi SDP-a poput Mire Lazovića i Nermina Nikšića, dok struju protiv SDA predvode Saša Magazinović, Damir Mašić i Irfan Čengić, tvrdi portal Klix.ba.

Saša Magazinović je ostao poznat po izjavio koju je dao uoči Općih izbora u Bosni i Hercegovini da će, ukoliko Šefik Džaferović odnese pobjedu nad Denisom Bećirovićem, javno pojesti glasačku kutiju.

S druge strane generalni sekretar ove stranke Irfan Čengić, barem kada su fizički zahtjevi u pitanju, bio je nešto skromniji, pa je izjavio da će u slučaju pobjede Džaferovića već 8. oktobra podnijeti ostavku na mjesto generalnog sekretara.

Predsjednika Kantonalnog odbora SDP-a u Sarajevu Damir Mašić je odmah nakon izbora rekao da “SDP sa SDA ne bi išao ni u Disneyland, a kamoli u vlast”.

Hoće li ova mlad astruja SDP-ovaca morati progutati svoje izjave i pristati na uspostavu vlasti sa SDA?
:D

Ponizavanje SDP-a i njihovih glasaca preko ucijenjenih kriminalaca poput Niksica i Bijedica.
djkurt

#50324 Re: SDP

Post by djkurt »

drug_profi wrote:
idi budi izbjeglica da znas kako im je, pametniji si kad te nema.
drug_profi

#50325 Re: SDP

Post by drug_profi »

djkurt wrote:
drug_profi wrote:
idi budi izbjeglica da znas kako im je, pametniji si kad te nema.
Tebe pocesto nema, pa i mi malo predahnemo.
Post Reply