Samo gluplji i nesposobniji.zateznistub wrote:Nermin Nikšić je novi Zlatko Lagumdžija....
Toliko
SDP
-
Heller
#50201 Re: SDP
-
Digresija
#50202 Re: SDP
Šta će tek biti kad SDP zajašu vječni student FPN-a Čengić, glasačka kutija Magazinović i vječni demagog Mašić, svi zajedno od 18. na državnim jaslama bez dana radnog staža u realnom sektoru.
-
megaman4
#50203 Re: SDP
Ova trojka je razlog, sto je SDP omrazen kog mnogih, jer su obicni demagozi, koji nisu u stanju obrisati sline sa nosa. Dobro si opisao ove jahace apokalipse, koji ce doci glave SDP-u.Digresija wrote:Šta će tek biti kad SDP zajašu vječni student FPN-a Čengić, glasačka kutija Magazinović i vječni demagog Mašić, svi zajedno od 18. na državnim jaslama bez dana radnog staža u realnom sektoru.
Cengic, da ima imalo obraza, uhvatio bi se knjige, a ne da vjecito studira, i zauzima mjesto nekome, ko bi dosad zavrsio i za emeritusa.
Magazinovic i Masic jedino mogu biti sekretari MZ-a, jer im je intelekt ogranicen za ozbiljnu drzavnu politiku, koju ne poznaju. Mogu misliti kako se svijet smije ko nam predstavlja drzavu?
Zato i ne treba cuditi sto je Niksic trenutni predsjednik SDP-a, jer to pokazuje da se SDP nije ni milimetra odmakao od vremena "slucajnog prolaznika".
-
Digresija
#50204 Re: SDP
Plakat će sve stranke za ovim starim kadrovima jer kad nas ova ostrašćena omladina bez razuma povede u ideološke ratove teško da će postojati čovjek u BiH koji neće poželiti da iseli vani.
-
megaman4
#50205 Re: SDP
Bojim se da je vec kasno za bilo kakve promjene.Digresija wrote:Plakat će sve stranke za ovim starim kadrovima jer kad nas ova ostrašćena omladina bez razuma povede u ideološke ratove teško da će postojati čovjek u BiH koji neće poželiti da iseli vani.
Danas u BiH imas dvije grupe ljudi: jedna koja svim silama bjezi iz ovakve zemlje, i druga, koja se nada, da ce uz pomoc partije/stranke zasjesti na drzavnu sisu. I ko ce donijeti promjene? Niko!
- kmirsad
#50206 Re: SDP
Koliko vidim, nas u TK su u Sarajevu svi odjebali i otpisali... desaničarske stranke formiraju vlast u crvenoj Tuzli... SDA, PDA i SDP...
Guta, Kuko i Enko... ponovo zajedno jašu...
Iza njih kaskaju prodana zla magarad iz energetskog lobija NS, DF, SBih, SBB ...
Sarajevo... ne brinite se za struju, bit će i za izvoz... nečemo žaliti svoje djece, porodica, prijatelja... spaljivati ćemo ih u kotlovima i slati vam ih kroz žice...
Glavni programski cilj... izgradnja Termoelektrana... Blok 7 u Tuzli, TE u Banovičima...
Kad god upalite svjetlo, naša ubijena djeca če vas gledati iz sijalica, iz jutarnje kafice ispečene na struju...
Guta, Kuko i Enko... ponovo zajedno jašu...
Iza njih kaskaju prodana zla magarad iz energetskog lobija NS, DF, SBih, SBB ...
Sarajevo... ne brinite se za struju, bit će i za izvoz... nečemo žaliti svoje djece, porodica, prijatelja... spaljivati ćemo ih u kotlovima i slati vam ih kroz žice...
Glavni programski cilj... izgradnja Termoelektrana... Blok 7 u Tuzli, TE u Banovičima...
Kad god upalite svjetlo, naša ubijena djeca če vas gledati iz sijalica, iz jutarnje kafice ispečene na struju...
Last edited by kmirsad on 22/01/2019 09:12, edited 1 time in total.
- Banksy
#50207 Re: SDP
Kleknuli i "mladi lavovi", laku noć SDP....
- kmirsad
#50208 Re: SDP
Jebeš SDP... laku noć TK... počivajte u miru, laka vam zemlja bila.Banksy wrote:Kleknuli i "mladi lavovi", laku noć SDP....
Amin
- agent_zero
#50209 Re: SDP
Kretenoidi koji vode SDP će zakucati posljednji ekser za svoj mrtvački sanduk uđu li u vlast sa SDA i HDZ!
Fuj šta radite kretenoidi jedni kretenski!
- zateznistub
#50210 Re: SDP
agent_zero wrote:Kretenoidi koji vode SDP će zakucati posljednji ekser za svoj mrtvački sanduk uđu li u vlast sa SDA i HDZ!
- djkurt
#50211 Re: SDP
A lagumdžija od 18 osnovao i upravljao megafirmama. Nije da branim mašića i co, al brate s tim iskustvom u realnom sektoru prećerujete i to nije malo, kao da je iskustvo u realnom sektoru bitno za vođenje države. ili obratno, sve je to do pojedinca o šta kome leži. kao najbolji primjer evo vam Trump kao presjednik USA, znači od rođenja biznismen, međutim kao presjednik, bogami šljaka na sve strane.Digresija wrote:Šta će tek biti kad SDP zajašu vječni student FPN-a Čengić, glasačka kutija Magazinović i vječni demagog Mašić, svi zajedno od 18. na državnim jaslama bez dana radnog staža u realnom sektoru.
- drug_profi
#50212 Re: SDP
Neka. Ovo je ono ko kad ti raste zub pa ti namjerno grizes bas tim djelom vilice. Boli ali i godi... nek sto prije probije.agent_zero wrote:Kretenoidi koji vode SDP će zakucati posljednji ekser za svoj mrtvački sanduk uđu li u vlast sa SDA i HDZ!
Tako i mi da se kutarisemo lazne opozicije i sazrijemo politicki.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#50213 Re: SDP
ili Fadil Novalić...
koji crni realni sektor kod nas, kad je na sceni dirigovana stranačka privreda.
koji crni realni sektor kod nas, kad je na sceni dirigovana stranačka privreda.
- drug_profi
#50214 Re: SDP
Više je to bitno radi njihovog "ljevičarenja". Šta ono zna o probelmima radničke klase ili ove tzv. srednje klase koja se temeljito unistava svakom novom reformom poreza.
- djkurt
#50215 Re: SDP
Evo, jednog člana SDP-a, znači ako se desi da SDP uđe u koaliciju sa SDA, moj prijedlog će biti da se na lokalnom nivou ukine SDP kao stranka i da svi pristupimo SDA, svejedno sam u zadnje vrijeme počeo da razmišljam o prisutpanju SDA, oni su barem sve ove godine konzistentni, SDP bogami sad vako sad nako. Žalosno al tako je.cyprus wrote:Stvarno misliš da bi za četiri godine rezultati izbora mogli biti bitno drugačiji?Leverage wrote:Glasao sam za SDP da predvodi vlast, ne da bude konkubina SDA/PDA.cyprus wrote: Nego si glasao da SDP, kako bi SDA i PDA sjeli u fotelje i uradili ništa?![]()
SDP u vlasti može uraditi bar nešto... U opoziciji ne može uraditi apsolutno ništa...
SDP u vlasti sa SDA/PDA ne može uraditi ništa, baš ništa. Može samo potrošiti kredit za naredne izbore kad se zapravo može učiniti nešto.
- agent_zero
#50216 Re: SDP
Ja sam i prije izbora pisao, dok se ne rastjeraju one face sa predizbornih plakata, skupa sa trbušinom Nikšićem, od ove stranke nema ništa.
Jedinog pametnog člana, prof. Denisa Bećirovića, su gurnuli u ćorsokak, poslije izbora čovjek kao da ne postoji. Niti su se borili za njega da ospore evidentu krađu glasova za bošnjačkog člana predsjedništva, ama baš ništa. Prosto kao da su žrtvovali čovjeka.
Ali i on bi trebao dignuti glas i ovu đubrad rastjerati. Šutnja u ovom slučaju nije zlato.
Jedinog pametnog člana, prof. Denisa Bećirovića, su gurnuli u ćorsokak, poslije izbora čovjek kao da ne postoji. Niti su se borili za njega da ospore evidentu krađu glasova za bošnjačkog člana predsjedništva, ama baš ništa. Prosto kao da su žrtvovali čovjeka.
Ali i on bi trebao dignuti glas i ovu đubrad rastjerati. Šutnja u ovom slučaju nije zlato.
- cadburry
#50217 Re: SDP
Ode, sjedne da prica sa 10, 100, 1000 ljudi i zna sve o njihovim problemima. Te premise da moras osjetit problem da bi ti bilo stalo do njega podrazumijevaju da je svako dosao u parlament da rijesi licne probleme i podrazumijevaju da ne postoji empatija. Npr. ja nisam nikad bio izbjeglica, ali mi je zao ovih izbjeglica i rado im pomazem koliko mogu.drug_profi wrote:Više je to bitno radi njihovog "ljevičarenja". Šta ono zna o probelmima radničke klase ili ove tzv. srednje klase koja se temeljito unistava svakom novom reformom poreza.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/cengic- ... /181218110
Inicijative poput ove pokazuju zasto je SDP vise radnicka partija od bilo koje druge. E sad, naci ce se neki SDA retard poput Kenele Zuko koji kazu Sabini "ako ti je stalo do porodilja, sto nisi vise radjala" da kazu i Irfanu "ako ti je stalo do ljudi u granapu, sto nisi otiso radit u granap", ali na te zlonamjerne spinove se ne treba obazirati.
Moze se pricat kako mali Cengic nema iskustva u realnom sektoru, ali ce ovakvim inicijativama puno vise dobra donijeti ljudima koji rade u realnom sektoru nego Fadil Novalic, sa 30togodisnjim iskustvom u realnom sektoru, koji je sve radnike zavalio reformom PIO-a.
- cadburry
#50218 Re: SDP
SDP je ostvario dovoljno dobar rezultat i na ovim izborima da napravi vlast bez SDA. Dakle, ne bez svih nacionalista jer nisu svi nacionalisti ostvarili isti rezultat. HDZ je ostvario apsolutnu pobjedu tamo gdje su Hrvati vecina u FBiH, sto mu prema trenutnim ustavnim i zakonskim pravilima, omogucava kontrolu 2/3 hrvatskog kluba Doma naroda, odnosno cini ga neizostavnim partnerom u vlasti.cyprus wrote:Aha, to znači smatraš pod bitno drugačijim... Suštinski gledano, ja to i ne vidim kao suštinski drugačiji rezultat... Jedino je pregovaračka pozicija bila nešto bolja, ali da su se nacionalisti mogli izbjeć - nisu ni tada...Leverage wrote:2006-2010.cyprus wrote:[
Stvarno misliš da bi za četiri godine rezultati izbora mogli biti bitno drugačiji?
Sa druge strane, SDA nije ostvarila niti priblizno tako dobar rezultat, sto je upravo otvorilo mogucnost da se na svim nivoima i u svim kantonima mogu biti izostavljeni iz vlasti. Njihovo ponasanje u prethodnom mandatu je dovelo do toga da se skoro svakoj stranci gadi saradjivati sa SDA i da su svi bili spremni ici protiv SDA.
Situacija nakon izbora je otvorila mogucnost da SDP postane prva stranka, a Nermin Niksic najmocniji covjek u Federaciji. PDA, NIP, ASDA i NB dosli da se stave na raspolaganje. SBB odmah rekao da ce sa BH Blokom praviti vlast, a nikako sa SDA. Da se odmah napravio dogovor sa HDZ-om, BH Blok bi danas vodio kompletnu pricu i vec bismo imali daleko bolju vlast na svim nivoima.
Medjutim, ta sansa je propustena vec. Nermin Niksic je SDP doveo pred dva izbora: koalicija sa SDA ili opozicija. Da li je to uradio namjerno ili je to uradio jer je nesposoban, to vise nije ni vazno jer nakon ovakvog debakla, Nermin Niksic mora otici sa cela SDP-a.
- cyprus
#50219 Re: SDP
Nisam baš nešto upratio kakvo je stanje sa realnom matematikom... Ako zaista postoje realne šanse da se vlast napravi bez SDA - onda navijam za tu mogućnostcadburry wrote:SDP je ostvario dovoljno dobar rezultat i na ovim izborima da napravi vlast bez SDA. Dakle, ne bez svih nacionalista jer nisu svi nacionalisti ostvarili isti rezultat. HDZ je ostvario apsolutnu pobjedu tamo gdje su Hrvati vecina u FBiH, sto mu prema trenutnim ustavnim i zakonskim pravilima, omogucava kontrolu 2/3 hrvatskog kluba Doma naroda, odnosno cini ga neizostavnim partnerom u vlasti.cyprus wrote:Aha, to znači smatraš pod bitno drugačijim... Suštinski gledano, ja to i ne vidim kao suštinski drugačiji rezultat... Jedino je pregovaračka pozicija bila nešto bolja, ali da su se nacionalisti mogli izbjeć - nisu ni tada...
Sa druge strane, SDA nije ostvarila niti priblizno tako dobar rezultat, sto je upravo otvorilo mogucnost da se na svim nivoima i u svim kantonima mogu biti izostavljeni iz vlasti. Njihovo ponasanje u prethodnom mandatu je dovelo do toga da se skoro svakoj stranci gadi saradjivati sa SDA i da su svi bili spremni ici protiv SDA.
Situacija nakon izbora je otvorila mogucnost da SDP postane prva stranka, a Nermin Niksic najmocniji covjek u Federaciji. PDA, NIP, ASDA i NB dosli da se stave na raspolaganje. SBB odmah rekao da ce sa BH Blokom praviti vlast, a nikako sa SDA. Da se odmah napravio dogovor sa HDZ-om, BH Blok bi danas vodio kompletnu pricu i vec bismo imali daleko bolju vlast na svim nivoima.
Medjutim, ta sansa je propustena vec. Nermin Niksic je SDP doveo pred dva izbora: koalicija sa SDA ili opozicija. Da li je to uradio namjerno ili je to uradio jer je nesposoban, to vise nije ni vazno jer nakon ovakvog debakla, Nermin Niksic mora otici sa cela SDP-a.
- cadburry
#50220 Re: SDP
Na kraju ovog mandata ce biti 20 godina kontinuirane vlasti SDA. U tih 20 godina, matematika je uvijek bila takva da je SDA svih 20 godina mogla provesti u opoziciji. Medjutim, to se nije desilo jer su se uvijek pojavljivali novi partneri koji su vjerovali ili prodavali pricu, da ce oni reformisati SDA, da ce je interno kontrolisati, da je bolje da oni budu ti partneri, a ne neki drugi itd., mandate su provodili tako sto nit reformisu SDA nit je kontrolisu niti mogu ista pozitivno napraviti, a mandate su zavrsavali totalnim debaklom.cyprus wrote:Nisam baš nešto upratio kakvo je stanje sa realnom matematikom... Ako zaista postoje realne šanse da se vlast napravi bez SDA - onda navijam za tu mogućnostcadburry wrote:SDP je ostvario dovoljno dobar rezultat i na ovim izborima da napravi vlast bez SDA. Dakle, ne bez svih nacionalista jer nisu svi nacionalisti ostvarili isti rezultat. HDZ je ostvario apsolutnu pobjedu tamo gdje su Hrvati vecina u FBiH, sto mu prema trenutnim ustavnim i zakonskim pravilima, omogucava kontrolu 2/3 hrvatskog kluba Doma naroda, odnosno cini ga neizostavnim partnerom u vlasti.cyprus wrote:Aha, to znači smatraš pod bitno drugačijim... Suštinski gledano, ja to i ne vidim kao suštinski drugačiji rezultat... Jedino je pregovaračka pozicija bila nešto bolja, ali da su se nacionalisti mogli izbjeć - nisu ni tada...
P.S. Nek u miru pocivaju GDS i LDS.
- drug_profi
#50221 Re: SDP
Da prostiš, ne možeš znati kako je biti izbjeglica dok ne budeš u njihovoj koži. Ne možeš znati kakoje bez posla dok ne ostaneš bez posla. Ne možeš znati kako je raditi nedeljom dok ne radiš posao koji mrziš 10 sati dnevno, 7 dana sedmično...cadburry wrote:Ode, sjedne da prica sa 10, 100, 1000 ljudi i zna sve o njihovim problemima. Te premise da moras osjetit problem da bi ti bilo stalo do njega podrazumijevaju da je svako dosao u parlament da rijesi licne probleme i podrazumijevaju da ne postoji empatija. Npr. ja nisam nikad bio izbjeglica, ali mi je zao ovih izbjeglica i rado im pomazem koliko mogu.drug_profi wrote:Više je to bitno radi njihovog "ljevičarenja". Šta ono zna o probelmima radničke klase ili ove tzv. srednje klase koja se temeljito unistava svakom novom reformom poreza.
Pričam i ja sa ljudima i slušam priće, uključim empatiju na max ali ja ne mogu znati i ne mogu shvatiti dubinu problema ako ja imam 3000 KM plate, komforan stan, auto u grijanoj garazi, djecu u dobroj skoli o kojima brine dadilja. Gdje mi empatiju prekida pomisao na akšamluk sa prijateljima i ponuda za ljetovanje...
Last edited by drug_profi on 22/01/2019 10:39, edited 1 time in total.
- Banksy
#50222 Re: SDP
Da. Zaboravio si samo napomenuti najvažnije, da je motiv uvijek bio samo i jedino novac, pa je tako i danas. Da li su u pitanju ucjene optužnicama zbog stare krađe, da li obećanje novih krađa, svejedno.cadburry wrote:
Na kraju ovog mandata ce biti 20 godina kontinuirane vlasti SDA. U tih 20 godina, matematika je uvijek bila takva da je SDA svih 20 godina mogla provesti u opoziciji. Medjutim, to se nije desilo jer su se uvijek pojavljivali novi partneri koji su vjerovali ili prodavali pricu, da ce oni reformisati SDA, da ce je interno kontrolisati, da je bolje da oni budu ti partneri, a ne neki drugi itd., mandate su provodili tako sto nit reformisu SDA nit je kontrolisu niti mogu ista pozitivno napraviti, a mandate su zavrsavali totalnim debaklom.
.
- Control panel
#50223 Re: SDP
agent_zero wrote:Ja sam i prije izbora pisao, dok se ne rastjeraju one face sa predizbornih plakata, skupa sa trbušinom Nikšićem, od ove stranke nema ništa.
A onaj slinavac rece javno na tv-u da ce on kao “ozbiljan politicar” ukoliko Denis ne bude izabran dati ostavku na mjesto generalnog sekretara.
- cadburry
#50224 Re: SDP
Ja sigurno ne mogu razumjeti kako je biti izbjeglica, ali trenutnim izbjeglicama vise ja valjam, koji ih ne reazumije, ali im donese 5 pari zimske obuce, nego neko ih razumije jer je prosao isto, ali kurcem ne mrda za njih.drug_profi wrote:Da prostiš, ne možeš znati kako je biti izbjeglica dok ne budeš u njihovoj koži. Ne možeš znati kakoje bez posla dok ne ostaneš bez posla. Ne možeš znati kako je raditi nedeljom dok ne radiš posao koji mrziš 10 sati dnevno, 7 dana sedmično...cadburry wrote:Ode, sjedne da prica sa 10, 100, 1000 ljudi i zna sve o njihovim problemima. Te premise da moras osjetit problem da bi ti bilo stalo do njega podrazumijevaju da je svako dosao u parlament da rijesi licne probleme i podrazumijevaju da ne postoji empatija. Npr. ja nisam nikad bio izbjeglica, ali mi je zao ovih izbjeglica i rado im pomazem koliko mogu.drug_profi wrote:Više je to bitno radi njihovog "ljevičarenja". Šta ono zna o probelmima radničke klase ili ove tzv. srednje klase koja se temeljito unistava svakom novom reformom poreza.
Pričam i ja sa ljudima i slušam priće, uključim empatiju na max ali ja ne mogu znati i ne mogu shvatiti dubinu problema ako ja imam 3000 KM plate, komforan stan, auto u grijanoj garazi, djecu u dobroj skoli o kojima brine dadilja. Gdje mi empatiju prekida pomisao na akšamluk sa prijateljima i ponuda za ljetovanje...
- cyprus
#50225 Re: SDP
@drug_profi... Po tvojoj logici (i ne samo tvojoj) u UNHCR-u bi npr. trebale raditi samo izbjeglice ili oni koji su to nekad bili?