SDP
- Leverage
#50101 Re: SDP
Vi iz SDA pravite Lagumdžiju od blata otkako je bespovratno nogiran u jesen 2014. Za vas nema boljeg lažnog opozicionara, da vam je sad on tu već bi bila formirana foteljaška vlast kao i 2010.
Red je na Nikšića i Bijedića. I njih ćete pravit' od blata.
Red je na Nikšića i Bijedića. I njih ćete pravit' od blata.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#50102 Re: SDP
a koja je to odluka? gdje piše da je OBAVEZAN referendum po pitanju budućih koalicija?criticos wrote:Očito da dolazi do cijepanja SDP-a. Ovo je jednostrana odluka TK odbora koji se kosi sa odlukom sa Kongresa, koja nije u skladu potvrdne odluke Predsjedništva i koja preskače obavzu za Referendumom. U prijevodu, jedini ispravan potez rukovodstva SDP-a će biti isključenje svih onih koji su prekrišili Statut i nanijeli nesagledivu štetu za povratak poljuljane reputacije SDP-u. Da bi spasili što se spasit može, samo takvim potezom će se jasno povući crta unutar SDP-a gdje otjerani mogu samo osnovati svoju stranku i zadržati mandate i nastaviti svojim putem kao PDA. Još jedan težak udarac na Socijaldemokratiju u BiH.
moram priznati da im je uspjelo da vas dobro namagarče sve redom.
Između dva Kongresa SDP BiH. Glavni odbor SDP BiH može donijeti Odluku o održavanju referenduma u cilju utvrđivanja volje članstva po određenim pitanjima u državi i/ili u SDP BiH.
Referendum se može raspisati radi zauzimanja stava vezano za ključna politička pitanja, kao što su: izmjene Ustava u BiH, ujedinjenje sa drugim političkim subjektima, učestvovanje u izvršnoj vlasti i stupanje u koalicione odnose.
Last edited by malakh on 21/01/2019 20:40, edited 1 time in total.
- Leverage
#50103 Re: SDP
Nek se ganjaju motikama tako da birači u TK dobro vidi kome su dali 16 mandata.malakh wrote:čemu ogorčenost? ljudi iz sdpa su pokušali praviti vlast bez sda i pda i pokušati udovoljiti jednom dijelu glasača, čak što više, inicirali su prvi sastanak i oni su začetnici priče o vladi bez sda. ta priča o vladi bez sda se nije raspala zbog sdpa, već zbog sbb-a i njihove izdaje i prodaje.Heller wrote:2022 ima da ne postoje.
Pu za šta sam ja glas dao majku vam jebem
sada, kada je sve to propalo, a isključivi krivac za propast je sbb i fahrinog šurovanja sa kukićem, malo mi je besmisleno da sdp kao stranka koja je pobijedila na izborima za skupštinu tk, ne bude dio vlasti i ne dobije najviše kolača u budućoj vladi, jer je vladu u tk nemoguće formirati bez sdpa. eto neka ju pokušaju formirati oni koji misle da mogu to učiniti bez potpore sdpa. prvenstveno mislim na pda i sda, pa će se softić i kukić motikama ganjati oko bloka 7, termoelektrane i rudnika banovići i zapišavati koliko ko može, dok ne ode sve u tri lijepe... a u suprotnom, nepostojanje većine je najgora moguća opcija, jer ostavlja trenutnu vladu i kukićeve ljude na najjačim pozicijama u tk.
zato, neka svatko dva puta razmisli, prije nego osudi sdp za ovo što će učiniti u tuzli.
žali me samo što se naša stranka povukla, a sve ovo oni znaju puno bolje nego mi.
Birači u TK zaslužuju još 4 godine SDA/PDA iživljavanja, za to su glasali. SDP nema šta da se petlja u to, 10 mandata nije dovoljan legitimitet. 16 jeste.
Last edited by Leverage on 21/01/2019 20:39, edited 1 time in total.
-
criticos
#50104 Re: SDP
http://sdp.ba/datoteke/uploads/STATUT-SDP-BIH.pdfmalakh wrote:a koja je to odluka? gdje piše da je OBAVEZAN referendum po pitanju budućih koalicija?criticos wrote:Očito da dolazi do cijepanja SDP-a. Ovo je jednostrana odluka TK odbora koji se kosi sa odlukom sa Kongresa, koja nije u skladu potvrdne odluke Predsjedništva i koja preskače obavzu za Referendumom. U prijevodu, jedini ispravan potez rukovodstva SDP-a će biti isključenje svih onih koji su prekrišili Statut i nanijeli nesagledivu štetu za povratak poljuljane reputacije SDP-u. Da bi spasili što se spasit može, samo takvim potezom će se jasno povući crta unutar SDP-a gdje otjerani mogu samo osnovati svoju stranku i zadržati mandate i nastaviti svojim putem kao PDA. Još jedan težak udarac na Socijaldemokratiju u BiH.
ČLAN 34 ČITAJ
Između dva Kongresa SDP BiH. Glavni odbor SDP BiH može donijeti Odluku o održavanju referenduma u cilju utvrđivanja volje članstva po određenim pitanjima u državi i/ili u SDP BiH. Referendum se može raspisati radi zauzimanja stava vezano za ključna politička pitanja, kao što su: izmjene Ustava u BiH, ujedinjenje sa drugim političkim subjektima, učestvovanje u izvršnoj vlasti i stupanje u koalicione odnose.
- Leverage
#50105 Re: SDP
Nije obavezan, al' će ga biti.malakh wrote: a koja je to odluka? gdje piše da je OBAVEZAN referendum po pitanju budućih koalicija?
-
Nero Histrion
#50106 Re: SDP
Hajde eto Tuzla, a hoce li u KS isto? Niksic sta li sprema, ili je vec spreman, samo osluskuje puls glasaca?malakh wrote:čemu ogorčenost? ljudi iz sdpa su pokušali praviti vlast bez sda i pda i pokušati udovoljiti jednom dijelu glasača, čak što više, inicirali su prvi sastanak i oni su začetnici priče o vladi bez sda. ta priča o vladi bez sda se nije raspala zbog sdpa, već zbog sbb-a i njihove izdaje i prodaje.Heller wrote:2022 ima da ne postoje.
sada, kada je sve to propalo, a isključivi krivac za propast je sbb i fahrinog šurovanja sa kukićem, malo mi je besmisleno da sdp kao stranka koja je pobijedila na izborima za skupštinu tk, ne bude dio vlasti i ne dobije najviše kolača u budućoj vladi, jer je vladu u tk nemoguće formirati bez sdpa. eto neka ju pokušaju formirati oni koji misle da mogu to učiniti bez potpore sdpa. prvenstveno mislim na pda i sda, pa će se softić i kukić motikama ganjati oko bloka 7, termoelektrane i rudnika banovići i zapišavati koliko ko može, dok ne ode sve u tri lijepe... a u suprotnom, nepostojanje većine je najgora moguća opcija, jer ostavlja trenutnu vladu i kukićeve ljude na najjačim pozicijama u tk.
zato, neka svatko dva puta razmisli, prije nego osudi sdp za ovo što će učiniti u tuzli.
žali me samo što se naša stranka povukla, a sve ovo oni znaju puno bolje nego mi.
-
demagog
#50107 Re: SDP
Da li u SDP-u centrala odlucuje o koalicijama na nivou kantona ili svaki kanton za sebe?
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#50108 Re: SDP
evo da i ovdje postavim dijelove editovanog posta.criticos wrote:http://sdp.ba/datoteke/uploads/STATUT-SDP-BIH.pdfmalakh wrote:a koja je to odluka? gdje piše da je OBAVEZAN referendum po pitanju budućih koalicija?criticos wrote:Očito da dolazi do cijepanja SDP-a. Ovo je jednostrana odluka TK odbora koji se kosi sa odlukom sa Kongresa, koja nije u skladu potvrdne odluke Predsjedništva i koja preskače obavzu za Referendumom. U prijevodu, jedini ispravan potez rukovodstva SDP-a će biti isključenje svih onih koji su prekrišili Statut i nanijeli nesagledivu štetu za povratak poljuljane reputacije SDP-u. Da bi spasili što se spasit može, samo takvim potezom će se jasno povući crta unutar SDP-a gdje otjerani mogu samo osnovati svoju stranku i zadržati mandate i nastaviti svojim putem kao PDA. Još jedan težak udarac na Socijaldemokratiju u BiH.
ČLAN 34 ČITAJ
Između dva Kongresa SDP BiH. Glavni odbor SDP BiH može donijeti Odluku o održavanju referenduma u cilju utvrđivanja volje članstva po određenim pitanjima u državi i/ili u SDP BiH. Referendum se može raspisati radi zauzimanja stava vezano za ključna politička pitanja, kao što su: izmjene Ustava u BiH, ujedinjenje sa drugim političkim subjektima, učestvovanje u izvršnoj vlasti i stupanje u koalicione odnose.
Između dva Kongresa SDP BiH. Glavni odbor SDP BiH može donijeti Odluku o održavanju referenduma u cilju utvrđivanja volje članstva po određenim pitanjima u državi i/ili u SDP BiH.
gdje piše da je OBAVEZAN?Referendum se može raspisati radi zauzimanja stava vezano za ključna politička pitanja, kao što su: izmjene Ustava u BiH, ujedinjenje sa drugim političkim subjektima, učestvovanje u izvršnoj vlasti i stupanje u koalicione odnose.
- shbc
#50109 Re: SDP
Znaci SDP rahmetli... Hajde i vakat je bio. Odavno vec istruhla i otrovana stranka. Jos DF i da se napokon mozemo nadati skoncentrisanim glasovima ljevice jednoj opciji, bez cijepanja.
- Kikibombona
#50110 Re: SDP
SBB se povukao nakon sto je SDP otpoceo pregovore sa SDA na visim nivoima, sto su iz SDP-a sami priznali.malakh wrote:čemu ogorčenost? ljudi iz sdpa su pokušali praviti vlast bez sda i pda i pokušati udovoljiti jednom dijelu glasača, čak što više, inicirali su prvi sastanak i oni su začetnici priče o vladi bez sda. ta priča o vladi bez sda se nije raspala zbog sdpa, već zbog sbb-a i njihove izdaje i prodaje.Heller wrote:2022 ima da ne postoje.
Fahro je preduhitrio SDP.
Ovdje se radi o dvije stvar: dio SDP-eovaca je ucijenjen radi kriminala a drugi dio pohlepno zeli vlasti i pljacku sa SDA.
SDP je veliko zlo, jednako kao SDA. Prizeljkujem da koaliraju i da se konacno rijesimo SDP-a. Niksic i ekipa ce za svoju slobodu zrtvovati stranku sto je na kraju balade pozitivna prica.
- Leverage
#50111 Re: SDP
Kojoj?shbc wrote:Znaci SDP rahmetli... Hajde i vakat je bio. Odavno vec istruhla i otrovana stranka. Jos DF i da se napokon mozemo nadati skoncentrisanim glasovima ljevice jednoj opciji, bez cijepanja.
- malakh
#50112 Re: SDP
Hajde eto Tuzla, a hoce li u KS isto? Niksic sta li sprema, ili je vec spreman, samo osluskuje puls glasaca?[/quote]Nero Histrion wrote:
čemu ogorčenost? ljudi iz sdpa su pokušali praviti vlast bez sda i pda i pokušati udovoljiti jednom dijelu glasača, čak što više, inicirali su prvi sastanak i oni su začetnici priče o vladi bez sda. ta priča o vladi bez sda se nije raspala zbog sdpa, već zbog sbb-a i njihove izdaje i prodaje.
pa kanton sarajevo je drukčija priča od tuzle. u kantonu sarajevo sdp nije toliko bitan faktor kao u tuzli i samim time ne ovisi baš sve o njihovoj volji. ali, moj lični stav, nekoliko puta izrečeni, jeste da u kantonu sarajevo imaju većinu od 24 zastupnika, što je sasvim dovoljno da egzistiraju četiri godine. ili maka do trenutka dok ih sbb ne izda, jer će izdati.
- shbc
#50113 Re: SDP
Jedinoj koja je ostala doslijedna svojoj prici od nastanka pa do posljednjih izbora i ovog postizbornog perioda.Leverage wrote:Kojoj?shbc wrote:Znaci SDP rahmetli... Hajde i vakat je bio. Odavno vec istruhla i otrovana stranka. Jos DF i da se napokon mozemo nadati skoncentrisanim glasovima ljevice jednoj opciji, bez cijepanja.
- Kikibombona
#50114 Re: SDP
Nasa stranka ce preuzeti veliki broj glasova od SDP- i DF-a. Ostatak ce pokupiti Hadzikadic.Leverage wrote:Kojoj?shbc wrote:Znaci SDP rahmetli... Hajde i vakat je bio. Odavno vec istruhla i otrovana stranka. Jos DF i da se napokon mozemo nadati skoncentrisanim glasovima ljevice jednoj opciji, bez cijepanja.
Tebi se lijepo govorilo da je SDP slicno sto i SDA, ali nisi htio slusati. Zato ce sada tvoj glas biti sjedinjen sa Izetbegovicem i Kukicem. I meni je veoma drago zbog toga. Taman ste jedni za druge.
- malakh
#50115 Re: SDP
ja koliko znam sdp je počeo pregovore sa sda nakon što je sbb podržao budžet, a to je bio okidač ili kap koja je prelila čašu. sbb se nudio na sva zvona da bude dio vlasti zajedno sa sda, a istovremeno se nudili bh bloku. klasične političke kurve koje ne biraju sredstva da stignu do cilja i za cilj bi prodali sve.Kikibombona wrote:
SBB se povukao nakon sto je SDP otpoceo pregovore sa SDA na visim nivoima, sto su iz SDP-a sami priznali.
Fahro je preduhitrio SDP.
Ovdje se radi o dvije stvar: dio SDP-eovaca je ucijenjen radi kriminala a drugi dio pohlepno zeli vlasti i pljacku sa SDA.
SDP je veliko zlo, jednako kao SDA. Prizeljkujem da koaliraju i da se konacno rijesimo SDP-a. Niksic i ekipa ce za svoju slobodu zrtvovati stranku sto je na kraju balade pozitivna prica.
i vidjet ćemo za dvije godine koliko je fahro preduhitrio sdp, kada mu isti potope stranku kao kulu od karata.
- Leverage
#50116 Re: SDP
Pa kojoj? Evo ja ne znam stranku ljevice koju opisuješ.shbc wrote: Jedinoj koja je ostala doslijedna svojoj prici od nastanka pa do posljednjih izbora i ovog postizbornog perioda.
- shbc
#50117 Re: SDP
Znas znas. Samo se pravis lud.Leverage wrote:Pa kojoj? Evo ja ne znam stranku ljevice koju opisuješ.shbc wrote: Jedinoj koja je ostala doslijedna svojoj prici od nastanka pa do posljednjih izbora i ovog postizbornog perioda.
- malakh
#50118 Re: SDP
biti će ga isto kao što ste vi govorili da je obavezan.Leverage wrote:Nije obavezan, al' će ga biti.malakh wrote: a koja je to odluka? gdje piše da je OBAVEZAN referendum po pitanju budućih koalicija?
lakše je priznati da ste namagarčeni pričom o obaveznom referendumu, nego se nadati da će istog biti.
- Leverage
#50119 Re: SDP
To nije stranka ljevice. Nije ni Hadžikadić. Meni je drago da si se ti izjasnio da priželjkuješ desničarske i centrističke parlamente u 100%-tnom kapacitetu. To govori mnogo o tebi.Kikibombona wrote: Nasa stranka ce preuzeti veliki broj glasova od SDP- i DF-a. Ostatak ce pokupiti Hadzikadic.
Tebi se lijepo govorilo da je SDP slicno sto i SDA, ali nisi htio slusati. Zato ce sada tvoj glas biti sjedinjen sa Izetbegovicem i Kukicem. I meni je veoma drago zbog toga. Taman ste jedni za druge.
Ja ti i dalje kažem da nije, a to ćeš vidjeti u narednih nekoliko mjeseci. Moj glas ne vrijedi puno u glasačkoj kutiji, ali će zbog njega da gori. I zbog mnogih drugih.
Da sam Nikšić ili Bijedić nikad ne bih uzeo taj glas od kojeg će me glava zabolit'.
- Leverage
#50120 Re: SDP
Naša stranka nije ljevica. Pročitaj statut te stranke prije nego što počneš da pametuješ.shbc wrote:Znas znas. Samo se pravis lud.Leverage wrote:Pa kojoj? Evo ja ne znam stranku ljevice koju opisuješ.shbc wrote: Jedinoj koja je ostala doslijedna svojoj prici od nastanka pa do posljednjih izbora i ovog postizbornog perioda.
- shbc
#50121 Re: SDP
A da ti procitas moj post jos jednom prije nego pocnes da pametujes? Ti si taj koji je progurao pricu o stranci ljevice. Ja sam pricao o glasovima ljevice.Leverage wrote: Naša stranka nije ljevica. Pročitaj statut te stranke prije nego što počneš da pametuješ.
- Control panel
#50122 Re: SDP
Niksicu izbaci bijedica iz SDP-a, raspusti tuzlanski KO ili stavi kljuc u bravu SDP-a, i objavi kad je dzenaza.
- Kikibombona
#50123 Re: SDP
Kantonalni odbor SDP-a Tuzla zeli sa SDA i PDA. Nije valjda Bijedic sam = odbor.Leverage wrote:To nije stranka ljevice. Nije ni Hadžikadić. Meni je drago da si se ti izjasnio da priželjkuješ desničarske i centrističke parlamente u 100%-tnom kapacitetu. To govori mnogo o tebi.Kikibombona wrote: Nasa stranka ce preuzeti veliki broj glasova od SDP- i DF-a. Ostatak ce pokupiti Hadzikadic.
Ja ti i dalje kažem da nije, a to ćeš vidjeti u narednih nekoliko mjeseci. Moj glas ne vrijedi puno u glasačkoj kutiji, ali će zbog njega da gori. I zbog mnogih drugih.
Da sam Nikšić ili Bijedić nikad ne bih uzeo taj glas od kojeg će me glava zabolit'.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzlans ... /190121134
- Leverage
#50124 Re: SDP
Da sam stranka centra ne bi se nadao glasovima ljevice. Možda u tome i leži problem skormnih rezultata Naše stranke, očekuju glasove tamo gdje ih neće dobiti.shbc wrote: A da ti procitas moj post jos jednom prije nego pocnes da pametujes? Ti si taj koji je progurao pricu o stranci ljevice. Ja sam pricao o glasovima ljevice.
- shbc
#50125 Re: SDP
Sarajevo se ne bi slozilo s tobom. A nece ni ostatak na slijedecim izborima. Zivi bili pa vidjeli.Leverage wrote:Da sam stranka centra ne bi se nadao glasovima ljevice. Možda u tome i leži problem skormnih rezultata Naše stranke, očekuju glasove tamo gdje ih neće dobiti.shbc wrote: A da ti procitas moj post jos jednom prije nego pocnes da pametujes? Ti si taj koji je progurao pricu o stranci ljevice. Ja sam pricao o glasovima ljevice.