SDP

mrgreen

#50051 Re: SDP

Post by mrgreen »

SDP u TK je u istoj situaciji kao SDA u Sarajevu: Pobjednik izbora nije onaj sa apsolutno najvećim brojem glasova, već onaj ko je u stanju formirati vlast.

Cijena formiranja vlasti za SDP je gaženje svih predizbornih principa i obećanja.
To bi pravdali odgovornošću prema biracima koja ne postoji jer SDP i njima srodne stranke nisu dobili dovoljno glasova da bi imali tu odgovornost.

Sva odgovornost na kraju je na onima koji ne glasaju ili poništavaju listiće, tako da SDP ne bi trebao da brine :wink:
criticos

#50052 Re: SDP

Post by criticos »

mrgreen wrote:SDP u TK je u istoj situaciji kao SDA u Sarajevu
Za mene je zabrinjavajuće da im je rezonovanje isto.
mrgreen

#50053 Re: SDP

Post by mrgreen »

Preslikano.
criticos

#50054 Re: SDP

Post by criticos »

Prema pisanju Đikića na FB, referendumskim razmatranjima Magazinovića, postupcima i izjavama Nikšića i planova ekipe u TK vidi se da nitko nije čitao svoj stranački zakon zvani statut i da većina pojma nema što isti propisuje. Zabrinjavajuće je da žele upravljati državom a nisu u stanju svoj statut pročitati i po njemu djelovati, a da ne govorim poštovati.
Roccohljup

#50055 Re: SDP

Post by Roccohljup »

i šta bi na kraju......hoće li banda crvena u krevet sa bandom zelenom? :D :D :D
criticos

#50056 Re: SDP

Post by criticos »

Roccohljup wrote:i šta bi na kraju......hoće li banda crvena u krevet sa bandom zelenom? :D :D :D
Nikad nisu ni izašli iz tog kreveta u pojedinim sredinama. Tamo gdje nisu bili potrebni i izbačeni su iz kreveta i rade po pozivu, izgleda.
Better Man

#50057 Re: SDP

Post by Better Man »

nemampojma0 wrote: Svakako da postoji ta mogucnost.
I nemoj vaditi recenicu iz konteksta odnosno izostavljati ostatak posta, jer je u korelaciji s tom recenicom.
Mogućnost postoji samo ako se osigura većina u hrvatskom klubu u Domu naroda, a kako je krenulo teško da će se moći konstituisati Dom naroda, a da HDZ nema većinu u hrvatskom klubu. Dakle nema šanse.
Last edited by Better Man on 21/01/2019 11:06, edited 1 time in total.
Kikibombona

#50058 Re: SDP

Post by Kikibombona »

mrgreen wrote:SDP u TK je u istoj situaciji kao SDA u Sarajevu: Pobjednik izbora nije onaj sa apsolutno najvećim brojem glasova, već onaj ko je u stanju formirati vlast.

Cijena formiranja vlasti za SDP je gaženje svih predizbornih principa i obećanja.
To bi pravdali odgovornošću prema biracima koja ne postoji jer SDP i njima srodne stranke nisu dobili dovoljno glasova da bi imali tu odgovornost.

Sva odgovornost na kraju je na onima koji ne glasaju ili poništavaju listiće, tako da SDP ne bi trebao da brine :wink:
SDP je nakon izbora profurao pricu da je vazan program a ne fotelje.

I nije trebalo dugo da se pokaze da su njima vazne samo fotelje.

Pogledaj sta rade u ZDK - sramota. Zajedno sa SDA kancer ovog drustva. Nije cudo da dvije kriminalne organizacije zele saradjivati.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/koalici ... /190121017
Nivelacija

#50059 Re: SDP

Post by Nivelacija »

Ako nista barem su nam pomogli za koga necemo glasati iduce godine na lokalnim izborima :thumbup:
Digresija

#50060 Re: SDP

Post by Digresija »

Laverage mi dodje izvinjenje, ali propao lik u zemlju otkad je i SDP poceo tonuti.
drug_profi

#50061 Re: SDP

Post by drug_profi »

Nivelacija wrote:Ako nista barem su nam pomogli za koga necemo glasati iduce godine na lokalnim izborima :thumbup:
Ja nesto razmisljam o ovome, pa sad ove demantije i nećkanje. I tačno mi krivo što ko biva neće sa SDA.
Da jednom zauvijek prekrizimo SDP kao alternativu i idemo dalje.
Nivelacija

#50062 Re: SDP

Post by Nivelacija »

drug_profi wrote:
Nivelacija wrote:Ako nista barem su nam pomogli za koga necemo glasati iduce godine na lokalnim izborima :thumbup:
Ja nesto razmisljam o ovome, pa sad ove demantije i nećkanje. I tačno mi krivo što ko biva neće sa SDA.
to je to, neka idu sa SDA i barem znamo da je SDP kao alternativa propala za sva vremena, brzo ce lokalni izbori :thumbup:
zbiljovski

#50063 Re: SDP

Post by zbiljovski »

Nivelacija wrote:
drug_profi wrote:
to je to, neka idu sa SDA i barem znamo da je SDP kao alternativa propala za sva vremena, brzo ce lokalni izbori :thumbup:
Slažem se, ali ukoliko odustanu od koalicije sa SDA, to znaci da u SDP-u ipak postoje trezvene i progresivne snage koje zaslužuju apsolutnu podršku.

Na SDP-u je, bit će zanimljivo. . .
drug_profi

#50064 Re: SDP

Post by drug_profi »

Da se ne lažemo:
sam ovaj ispad Bijedića (da li je ispad ili teaser?) je već nanio štetu i dobro poljuljao povjernje.
Ja sad uopšte više ne vjerujem njihovim obećanjima kad su ih tako lako prebacili na ignore.

Dakle mogu reći sa 99% sigurnosti da su moj glas već zauvijek izgubili.
Osim ako se potpuno ne smijene rukovodstva koja plešu svoj ples, mimo volje brača.
Tu ubrajam i predsjednika stranke koji je najslabija karika jer ga drže za muda i Bakir i američka ambasada.
Banksy

#50065 Re: SDP

Post by Banksy »

Bijedićev istup pokazuje da u ovom trenutku u SDPu slobodno i aktivno neovisno djeluje nekoliko struja, a to nikad nije dobra poruka.
putokaz1

#50066 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Šta da radim
2020
Ako ne glasam za SDP,vratit će nams e Načelnik SDA i..Fuj
Jedino ako naš načelnik opet promjeni stranku...ugleda se na Berila...i napravi svoju listu
Bijedićeva izjava nije trebala SDP-u,a ispunjenje te izjave znači da SDP umire,nestaje,dijeli se,nastaje novi DF i sl,još gorenovi SDU....
drug_profi

#50067 Re: SDP

Post by drug_profi »

putokaz1 wrote:Šta da radim
2020
Ako ne glasam za SDP,vratit će nams e Načelnik SDA i..Fuj
Jedino ako naš načelnik opet promjeni stranku...ugleda se na Berila...i napravi svoju listu
Bijedićeva izjava nije trebala SDP-u,a ispunjenje te izjave znači da SDP umire,nestaje,dijeli se,nastaje novi DF i sl,još gorenovi SDU....
Lako je za opštinske izbore. Tu bar znaš ljude i znaš kome ćeš auto zapaliti ako izrade.... :mrgreen:
Bez zajebancije, opštinski nivo je ipak drugačija priča jer su tu ljudi koje bi mogao da znaš, ili ih neko tvoj zna, pa možeš ocijeniti da li ima skrivenih agendi.
Po meni bi najbolja stvar bila da ovo što se zove BH blok pojavi sa svojim odvojenim listama za vijeće, ali sa jednim zajedničkim kandidatom za načelnika. Možda i druge manje stranke da podrže jednog kandidata.
demagog

#50068 Re: SDP

Post by demagog »

Kakva su pravila igre u SDP-u?
Da li o koaliciji u tuzlanskom kantonu odlucuje tuzlanska organizacija ili centrala?
Digresija

#50069 Re: SDP

Post by Digresija »

Centrala ce moci da bira izmedju tri opcije: pozicija, opozicija, raspad stranke.
putokaz1

#50070 Re: SDP

Post by putokaz1 »

BHBLOK s zajedničkim kandidatima ima šanse u
Centru,Novom Sarajevu,Jablanici?,Doboj Jugu?,9 općina gdje imaju Načelnike,i možda još u 2/3 Općine ostalo NIŠTA
drug_profi

#50071 Re: SDP

Post by drug_profi »

putokaz1 wrote:BHBLOK s zajedničkim kandidatima ima šanse u
Centru,Novom Sarajevu,Jablanici?,Doboj Jugu?,9 općina gdje imaju Načelnike,i možda još u 2/3 Općine ostalo NIŠTA
Mnogo toga zavisi od narednih 18 mjeseci.
nemampojma0

#50072 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

Better Man wrote:
nemampojma0 wrote: Svakako da postoji ta mogucnost.
I nemoj vaditi recenicu iz konteksta odnosno izostavljati ostatak posta, jer je u korelaciji s tom recenicom.
Mogućnost postoji samo ako se osigura većina u hrvatskom klubu u Domu naroda, a kako je krenulo teško da će se moći konstituisati Dom naroda, a da HDZ nema većinu u hrvatskom klubu. Dakle nema šanse.
Banksy jesil to ti pod drugim nickom? Ti i banksy unakrsno kvotate i odgovarate na moje postove, dakle ili je jedna ista osoba ili ste jedno drugom advokati. Helem nejse.
Rekao sam negdje da je broj od 6 delegata iz DF i SDP u klubu Hrvata DNPFBiH ono sto prizeljkujem, ali realno gledajuci tesko da ce to biti, jer se HDZ odrzao u igri javnom podrskom ulasku BiH u NATO. Do odluke Ustavnog suda je sve moguce jos uvijek.
I sta je poenta tvoje tvrdnje? Al ako si ti rekao da nema sanse, onda je sigurno tako, ne sumLJam :D
cadburry

#50073 Re: SDP

Post by cadburry »

nemampojma0 wrote: Banksy jesil to ti pod drugim nickom? Ti i banksy unakrsno kvotate i odgovarate na moje postove, dakle ili je jedna ista osoba ili ste jedno drugom advokati. Helem nejse.
Rekao sam negdje da je broj od 6 delegata iz DF i SDP u klubu Hrvata DNPFBiH ono sto prizeljkujem, ali realno gledajuci tesko da ce to biti, jer se HDZ odrzao u igri javnom podrskom ulasku BiH u NATO. Do odluke Ustavnog suda je sve moguce jos uvijek.
I sta je poenta tvoje tvrdnje? Al ako si ti rekao da nema sanse, onda je sigurno tako, ne sumLJam :D
HDZ ce imati najmanje 12/17 hrvatskih delegata u Domu naroda. Ako im SDA priskoci u pomoc u ZDK, a vjerujem da hoce, i 13/17.
cadburry

#50074 Re: SDP

Post by cadburry »

Na 3 od 4 nivoa sam glasao za SDP. Odu li sa SDA u koaliciju, to ce biti ujedno i posljednji put da glasam za SDP.
nemampojma0

#50075 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

cadburry wrote:
nemampojma0 wrote: Banksy jesil to ti pod drugim nickom? Ti i banksy unakrsno kvotate i odgovarate na moje postove, dakle ili je jedna ista osoba ili ste jedno drugom advokati. Helem nejse.
HDZ ce imati najmanje 12/17 hrvatskih delegata u Domu naroda. Ako im SDA priskoci u pomoc u ZDK, a vjerujem da hoce, i 13/17.
Pretpostavljam da ce imati 12 od 17, ali dok ne bude "crno na bijelo" nista ne tvrdim, kao neki. Ostaje da cekamo odluku US-a.
Post Reply