sto ne znaci da ne moze i nece doci do izravnanja drzavne i lokalne politike. ako negdje opozicijski blok skupi 50 + 1, onda naravno da stupaju u akciju.Chmoljo wrote:Politika na lokalnim i višim nivoima su dvije različite stvari.
Misliti da će se svaka lokalna organizacija bilo koje stranke ponašati uniformno je naivno. Ljudi su, nisu borg.
Meni je to ok, pa i normalno, da se glasa za budzet načelnika iz protivničke stranke, u zamjenu za uglavljivanje u budžet nekih stavki koje gura ta stranka.
Nema puno ideologije i visoke politike na tom nivou. Uglavnom konkretne ljudske potrebe.
SDP
-
jefff
#49801 Re: SDP
- Banksy
#49803 Re: SDP
Razumijem da SDA, u očaju zbog gubitka vlasti, (uzalud) izvlači sve svoje spavače van - poput Gratza, Zlatara, Suljagića, Lazovića, itd, - ali ovaj istup Mire Lazovića je ne samo šokantan i skandalozan, već i sramotan, i prije svega jako, jako tužan.
Završiti karijeru ovako, baš jadno...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#49804 Re: SDP
Banksy wrote:Razumijem da SDA, u očaju zbog gubitka vlasti, (uzalud) izvlači sve svoje spavače van - poput Gratza, Zlatara, Suljagića, Lazovića, itd, - ali ovaj istup Mire Lazovića je ne samo šokantan i skandalozan, već i sramotan, i prije svega jako, jako tužan.
Pa Miro je uvijek bio za dogovor sa zelenima. Pogledaj samo njegov od odlaska iz sdpa. U svakom derivatu sdpa virio je iz šupka sdau.
Nije on spavač, nego mrtvi interešdžija, koji je imao sreću da se zove Miro.
- Banksy
#49805 Re: SDP
Znam da je uvijek bio naslonjen na SDA, ali ovo na N1, sva ta pljuvačina, pa laganje o povećanju plaća, baš nije dostojno biografije i kraja karijere.Chmoljo wrote:Banksy wrote:Razumijem da SDA, u očaju zbog gubitka vlasti, (uzalud) izvlači sve svoje spavače van - poput Gratza, Zlatara, Suljagića, Lazovića, itd, - ali ovaj istup Mire Lazovića je ne samo šokantan i skandalozan, već i sramotan, i prije svega jako, jako tužan.
Pa Miro je uvijek bio za dogovor sa zelenima. Pogledaj samo njegov od odlaska iz sdpa. U svakom derivatu sdpa virio je iz šupka sdau.
Nije on spavač, nego mrtvi interešdžija, koji je imao sreću da se zove Miro.
edit: pogotovo što je jasno da više ništa niko ne može promijenti i da je sve kmečanje uzalud, džaba ih potrošiše.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#49806 Re: SDP
Ne zaboravi da je on bio protukandidat Mašića za mjesto predsjednika kantonalnog sdpa.
Sad je valjda jasno šta bi bilo da je izabran.
Sad je valjda jasno šta bi bilo da je izabran.
- JThomas
#49808 Re: SDP
tzv. doajeni.
-
palermo
#49809 Re: SDP
pa zar i ti sine BruteLazović je kazao kako nije zadovoljan konstituiranjem vlasti u Sarajevskom kantonu ističući da je SDP morao dosljednije insistirati na principima multietničnosti
-
jefff
#49810 Re: SDP
Jednom, tako 1948. hapsili one sto su za Staljina. U punu celiju staljinovaca uvedse jednoga sto je pricao proti Staljina. Svi se nadjose u cudu pa ga upitase: a sto tebe uhapsise? Zato sto sam pricao protiv Staljina. A ovi staljinisti ne mogu da vjeruju: nas hapse zato sto pricamo u korist Staljina a tebe zato sto pricas protiv Staljina, kako to? Covjek odgovori: uhapsili su me jer sam previse bio protiv Staljina.
- GandalfSivi
#49811 Re: SDP
Preslusao interviju, nije covjek nista lose rekao, samo sto ovaj mali kurtoncic od wannabe novinara ga cijelo vrijeme pokusava navuci. O komentarima SB ne treba ni trositi rijeci...
- drug_profi
#49812 Re: SDP
O kakvom intervjuu govoriš?GandalfSivi wrote:Preslusao interviju, nije covjek nista lose rekao, samo sto ovaj mali kurtoncic od wannabe novinara ga cijelo vrijeme pokusava navuci. O komentarima SB ne treba ni trositi rijeci...
- GandalfSivi
#49813 Re: SDP
drug_profi wrote:O kakvom intervjuu govoriš?GandalfSivi wrote:Preslusao interviju, nije covjek nista lose rekao, samo sto ovaj mali kurtoncic od wannabe novinara ga cijelo vrijeme pokusava navuci. O komentarima SB ne treba ni trositi rijeci...
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
-
The 51st State
#49815 Re: SDP
od mene glas vise nikad nece dobiti, nek im vojin mijatovic kampanju vodi i na nivou drzave, osim ako debil nije bio sarkastican ili tako neki spin.
- GandalfSivi
#49816 Re: SDP
A ti kao glasao za SDP?The 51st State wrote:od mene glas vise nikad nece dobiti, nek im vojin mijatovic kampanju vodi i na nivou drzave, osim ako debil nije bio sarkastican ili tako neki spin.
-
The 51st State
#49817 Re: SDP
zajebo se jednom dvaputGandalfSivi wrote:A ti kao glasao za SDP?The 51st State wrote:od mene glas vise nikad nece dobiti, nek im vojin mijatovic kampanju vodi i na nivou drzave, osim ako debil nije bio sarkastican ili tako neki spin.
-
Digresija
- drug_profi
#49820 Re: SDP
Ne mogu provjeriti da li je ovo sve istina.Digresija wrote:https://www.google.com/amp/s/www.klix.ba/amp/180807094drug_profi
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... ima-411433
Recimo da jeste.
Ja ne glasam u USK.
Ovo je u tvom postu na drugoj temi trebala da bude podrska za argument da su SDA i SDP patriotske stranke? Tako nekako, i da su obje licemjerne, ali da se gleda viši interes a ne pojedinic?
Jesam li dobro pohvatao?
Pa naravno da je to najbolja retorika za pravdanje svim kriminalcima i zlocnicima. Zato ovaj SDP iako je dobio moj glas na zadnjim izborima samo radi obecanja da nece praviti koaliciju sa SDA, ne smatram uopste strankom koja moze stvari mjenjati na bolje, ali eto mozda moze makar zaustaviti propadanje i begovatski sistem koji je nametnut.
-
Digresija
#49821 Re: SDP
Ja sam apsolutno protiv pravdanja postupaka jer nas je pravdanje i odobravanje kriminala zbog istih radnji prethodnika dovelo do ovog stanja. Sa ovim sam htio samo da se zapitas kakav je interes SDP-a od ove saradnje sa Dodikom, a nece koalirati na drzavnom nivou.drug_profi wrote:Ne mogu provjeriti da li je ovo sve istina.Digresija wrote:https://www.google.com/amp/s/www.klix.ba/amp/180807094drug_profi
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... ima-411433
Recimo da jeste.
Ja ne glasam u USK.
Ovo je u tvom postu na drugoj temi trebala da bude podrska za argument da su SDA i SDP patriotske stranke? Tako nekako, i da su obje licemjerne, ali da se gleda viši interes a ne pojedinic?
Jesam li dobro pohvatao?
Pa naravno da je to najbolja retorika za pravdanje svim kriminalcima i zlocnicima. Zato ovaj SDP iako je dobio moj glas na zadnjim izborima samo radi obecanja da nece praviti koaliciju sa SDA, ne smatram uopste strankom koja moze stvari mjenjati na bolje, ali eto mozda moze makar zaustaviti propadanje i begovatski sistem koji je nametnut.
A kako se ne moze provjeriti je li ovo istina? I uopće ne živi u USK nego u Banja Luci.
- kmirsad
#49822 Re: SDP
Pričamo o posljedicama pucanja BH Bloka na TK , a ne o uzrocima.
Zna li iko iz kojih razloga SBB nije podržao predloženog kandidata DF-a, tog nekog g Mahira Mešaliča ?
Koja su razlozi nezadovoljstva SBB-a... a očigledno su golemi, kad su rizikovali da budu proglašeni krivcima za razbijanje BH Bloka u TK i rušenje nada u bolju budučnost građanski oprjedeljenih stanovnika i birača u TK ?
To mora biti nešto golemo.
I ne mora biti u TK.
Smatram da su pregovarački timovi doživjeli NEUSPJEH... ili neki timovi... ili neki tim...
Nisu bili dorasli ovako važnom i visokom zadatku... da su ih zaslijepili niski lični interesi i osvetoljubivost, unutar stranačke struje i sukobi i zavjere, želja da se strateški i taktički rasporede "svoji ljudi" i i zamrznuti agenti potrebni za kasniju realizaciju... pravih, a skrivenih ciljeva, pohlepa i grabež za pozicijima vlašču i moči, prepotencija i samoprecjenjivanje, sujeta i neodgovornost, nedovoljna vjera u više ciljeve i u svoje i mogučnosti koalicije da se nešto mijenja...
U pregovore se ušlo s "figama " iza leđa i nečesnim namjerama.
Dovoljno mi je bilo pogledati onaj dvostranični cirkus, koji su pregovarači ambiciozno i prepotentno nazvali "Sporazum...", da mi je još tada bilo jasno šta je pregovarače u stvari zanimalo i izvedem, još onda... zaključak da če ovo da ide baš onako kako se juče na sjednici STK pokazalo.
Moralo je negdje da pukne, prezategnuto je to sve bilo.
Srečom vrata još uvijek nisu guzicom zatvorena.
Savjetujem... još jutros.. lideri stranaka BH Bloka... Nikšić, Kojević, Komšić, Radončić, Jerlagić moraju sjesti i identifikovati uzroke ovog kraha, izgladiti nesporazume i napraviti promjene u svojim pregovaračkim timovima, a u daljem događanju, držati pod nadzorom sve što se dešava.
Vrijeme im, pa samim time i ni nama, nije saveznik... gangrena progresivno napreduje, do nepopravljivosti.
Naša dalja sudbina je u njihovim rukama, a tu nema zajebancije.
Zna li iko iz kojih razloga SBB nije podržao predloženog kandidata DF-a, tog nekog g Mahira Mešaliča ?
Koja su razlozi nezadovoljstva SBB-a... a očigledno su golemi, kad su rizikovali da budu proglašeni krivcima za razbijanje BH Bloka u TK i rušenje nada u bolju budučnost građanski oprjedeljenih stanovnika i birača u TK ?
To mora biti nešto golemo.
I ne mora biti u TK.
Smatram da su pregovarački timovi doživjeli NEUSPJEH... ili neki timovi... ili neki tim...
Nisu bili dorasli ovako važnom i visokom zadatku... da su ih zaslijepili niski lični interesi i osvetoljubivost, unutar stranačke struje i sukobi i zavjere, želja da se strateški i taktički rasporede "svoji ljudi" i i zamrznuti agenti potrebni za kasniju realizaciju... pravih, a skrivenih ciljeva, pohlepa i grabež za pozicijima vlašču i moči, prepotencija i samoprecjenjivanje, sujeta i neodgovornost, nedovoljna vjera u više ciljeve i u svoje i mogučnosti koalicije da se nešto mijenja...
U pregovore se ušlo s "figama " iza leđa i nečesnim namjerama.
Dovoljno mi je bilo pogledati onaj dvostranični cirkus, koji su pregovarači ambiciozno i prepotentno nazvali "Sporazum...", da mi je još tada bilo jasno šta je pregovarače u stvari zanimalo i izvedem, još onda... zaključak da če ovo da ide baš onako kako se juče na sjednici STK pokazalo.
Moralo je negdje da pukne, prezategnuto je to sve bilo.
Srečom vrata još uvijek nisu guzicom zatvorena.
Savjetujem... još jutros.. lideri stranaka BH Bloka... Nikšić, Kojević, Komšić, Radončić, Jerlagić moraju sjesti i identifikovati uzroke ovog kraha, izgladiti nesporazume i napraviti promjene u svojim pregovaračkim timovima, a u daljem događanju, držati pod nadzorom sve što se dešava.
Vrijeme im, pa samim time i ni nama, nije saveznik... gangrena progresivno napreduje, do nepopravljivosti.
Naša dalja sudbina je u njihovim rukama, a tu nema zajebancije.
- Leverage
#49823 Re: SDP
Bh. blok čine SDP, DF i NS. Ostali nisu dio bloka.
- kmirsad
-
doktor78
#49825 Re: SDP
Već se uveliko priča da buduću vlast na nivou TK čine SDA i SDP.