SDP

jefff

#49801 Re: SDP

Post by jefff »

Chmoljo wrote:Politika na lokalnim i višim nivoima su dvije različite stvari.

Misliti da će se svaka lokalna organizacija bilo koje stranke ponašati uniformno je naivno. Ljudi su, nisu borg.

Meni je to ok, pa i normalno, da se glasa za budzet načelnika iz protivničke stranke, u zamjenu za uglavljivanje u budžet nekih stavki koje gura ta stranka.

Nema puno ideologije i visoke politike na tom nivou. Uglavnom konkretne ljudske potrebe.
sto ne znaci da ne moze i nece doci do izravnanja drzavne i lokalne politike. ako negdje opozicijski blok skupi 50 + 1, onda naravno da stupaju u akciju.
bunk

#49802 Re: SDP

Post by bunk »

Mislis ako nategnu sda :lol:
Banksy

#49803 Re: SDP

Post by Banksy »

Razumijem da SDA, u očaju zbog gubitka vlasti, (uzalud) izvlači sve svoje spavače van - poput Gratza, Zlatara, Suljagića, Lazovića, itd, - ali ovaj istup Mire Lazovića je ne samo šokantan i skandalozan, već i sramotan, i prije svega jako, jako tužan.
Završiti karijeru ovako, baš jadno...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#49804 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Banksy wrote:Razumijem da SDA, u očaju zbog gubitka vlasti, (uzalud) izvlači sve svoje spavače van - poput Gratza, Zlatara, Suljagića, Lazovića, itd, - ali ovaj istup Mire Lazovića je ne samo šokantan i skandalozan, već i sramotan, i prije svega jako, jako tužan.

Pa Miro je uvijek bio za dogovor sa zelenima. Pogledaj samo njegov od odlaska iz sdpa. U svakom derivatu sdpa virio je iz šupka sdau.

Nije on spavač, nego mrtvi interešdžija, koji je imao sreću da se zove Miro.
Banksy

#49805 Re: SDP

Post by Banksy »

Chmoljo wrote:
Banksy wrote:Razumijem da SDA, u očaju zbog gubitka vlasti, (uzalud) izvlači sve svoje spavače van - poput Gratza, Zlatara, Suljagića, Lazovića, itd, - ali ovaj istup Mire Lazovića je ne samo šokantan i skandalozan, već i sramotan, i prije svega jako, jako tužan.

Pa Miro je uvijek bio za dogovor sa zelenima. Pogledaj samo njegov od odlaska iz sdpa. U svakom derivatu sdpa virio je iz šupka sdau.

Nije on spavač, nego mrtvi interešdžija, koji je imao sreću da se zove Miro.
Znam da je uvijek bio naslonjen na SDA, ali ovo na N1, sva ta pljuvačina, pa laganje o povećanju plaća, baš nije dostojno biografije i kraja karijere.

edit: pogotovo što je jasno da više ništa niko ne može promijenti i da je sve kmečanje uzalud, džaba ih potrošiše.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#49806 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Ne zaboravi da je on bio protukandidat Mašića za mjesto predsjednika kantonalnog sdpa.

Sad je valjda jasno šta bi bilo da je izabran.
Banksy

#49807 Re: SDP

Post by Banksy »

Da, Zlatko poslije Zlatka.
JThomas

#49808 Re: SDP

Post by JThomas »

tzv. doajeni.
palermo

#49809 Re: SDP

Post by palermo »

Lazović je kazao kako nije zadovoljan konstituiranjem vlasti u Sarajevskom kantonu ističući da je SDP morao dosljednije insistirati na principima multietničnosti
pa zar i ti sine Brute :?
jefff

#49810 Re: SDP

Post by jefff »

Jednom, tako 1948. hapsili one sto su za Staljina. U punu celiju staljinovaca uvedse jednoga sto je pricao proti Staljina. Svi se nadjose u cudu pa ga upitase: a sto tebe uhapsise? Zato sto sam pricao protiv Staljina. A ovi staljinisti ne mogu da vjeruju: nas hapse zato sto pricamo u korist Staljina a tebe zato sto pricas protiv Staljina, kako to? Covjek odgovori: uhapsili su me jer sam previse bio protiv Staljina.
GandalfSivi

#49811 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

Preslusao interviju, nije covjek nista lose rekao, samo sto ovaj mali kurtoncic od wannabe novinara ga cijelo vrijeme pokusava navuci. O komentarima SB ne treba ni trositi rijeci...
drug_profi

#49812 Re: SDP

Post by drug_profi »

GandalfSivi wrote:Preslusao interviju, nije covjek nista lose rekao, samo sto ovaj mali kurtoncic od wannabe novinara ga cijelo vrijeme pokusava navuci. O komentarima SB ne treba ni trositi rijeci...
O kakvom intervjuu govoriš?
GandalfSivi

#49813 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

drug_profi wrote:
GandalfSivi wrote:Preslusao interviju, nije covjek nista lose rekao, samo sto ovaj mali kurtoncic od wannabe novinara ga cijelo vrijeme pokusava navuci. O komentarima SB ne treba ni trositi rijeci...
O kakvom intervjuu govoriš?
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#49814 Re: SDP

Post by malakh »

The 51st State

#49815 Re: SDP

Post by The 51st State »

od mene glas vise nikad nece dobiti, nek im vojin mijatovic kampanju vodi i na nivou drzave, osim ako debil nije bio sarkastican ili tako neki spin.
GandalfSivi

#49816 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

The 51st State wrote:od mene glas vise nikad nece dobiti, nek im vojin mijatovic kampanju vodi i na nivou drzave, osim ako debil nije bio sarkastican ili tako neki spin.
A ti kao glasao za SDP? :izet:
The 51st State

#49817 Re: SDP

Post by The 51st State »

GandalfSivi wrote:
The 51st State wrote:od mene glas vise nikad nece dobiti, nek im vojin mijatovic kampanju vodi i na nivou drzave, osim ako debil nije bio sarkastican ili tako neki spin.
A ti kao glasao za SDP? :izet:
zajebo se jednom dvaput :D
Leverage

#49819 Re: SDP

Post by Leverage »

drug_profi

#49820 Re: SDP

Post by drug_profi »

Ne mogu provjeriti da li je ovo sve istina.
Recimo da jeste.
Ja ne glasam u USK.
Ovo je u tvom postu na drugoj temi trebala da bude podrska za argument da su SDA i SDP patriotske stranke? Tako nekako, i da su obje licemjerne, ali da se gleda viši interes a ne pojedinic?
Jesam li dobro pohvatao?

Pa naravno da je to najbolja retorika za pravdanje svim kriminalcima i zlocnicima. Zato ovaj SDP iako je dobio moj glas na zadnjim izborima samo radi obecanja da nece praviti koaliciju sa SDA, ne smatram uopste strankom koja moze stvari mjenjati na bolje, ali eto mozda moze makar zaustaviti propadanje i begovatski sistem koji je nametnut.
Digresija

#49821 Re: SDP

Post by Digresija »

drug_profi wrote:
Ne mogu provjeriti da li je ovo sve istina.
Recimo da jeste.
Ja ne glasam u USK.
Ovo je u tvom postu na drugoj temi trebala da bude podrska za argument da su SDA i SDP patriotske stranke? Tako nekako, i da su obje licemjerne, ali da se gleda viši interes a ne pojedinic?
Jesam li dobro pohvatao?

Pa naravno da je to najbolja retorika za pravdanje svim kriminalcima i zlocnicima. Zato ovaj SDP iako je dobio moj glas na zadnjim izborima samo radi obecanja da nece praviti koaliciju sa SDA, ne smatram uopste strankom koja moze stvari mjenjati na bolje, ali eto mozda moze makar zaustaviti propadanje i begovatski sistem koji je nametnut.
Ja sam apsolutno protiv pravdanja postupaka jer nas je pravdanje i odobravanje kriminala zbog istih radnji prethodnika dovelo do ovog stanja. Sa ovim sam htio samo da se zapitas kakav je interes SDP-a od ove saradnje sa Dodikom, a nece koalirati na drzavnom nivou.

A kako se ne moze provjeriti je li ovo istina? I uopće ne živi u USK nego u Banja Luci.
kmirsad

#49822 Re: SDP

Post by kmirsad »

Pričamo o posljedicama pucanja BH Bloka na TK , a ne o uzrocima.
Zna li iko iz kojih razloga SBB nije podržao predloženog kandidata DF-a, tog nekog g Mahira Mešaliča ?
Koja su razlozi nezadovoljstva SBB-a... a očigledno su golemi, kad su rizikovali da budu proglašeni krivcima za razbijanje BH Bloka u TK i rušenje nada u bolju budučnost građanski oprjedeljenih stanovnika i birača u TK ?
To mora biti nešto golemo.
I ne mora biti u TK.
Smatram da su pregovarački timovi doživjeli NEUSPJEH... ili neki timovi... ili neki tim...
Nisu bili dorasli ovako važnom i visokom zadatku... da su ih zaslijepili niski lični interesi i osvetoljubivost, unutar stranačke struje i sukobi i zavjere, želja da se strateški i taktički rasporede "svoji ljudi" i i zamrznuti agenti potrebni za kasniju realizaciju... pravih, a skrivenih ciljeva, pohlepa i grabež za pozicijima vlašču i moči, prepotencija i samoprecjenjivanje, sujeta i neodgovornost, nedovoljna vjera u više ciljeve i u svoje i mogučnosti koalicije da se nešto mijenja...
U pregovore se ušlo s "figama " iza leđa i nečesnim namjerama.
Dovoljno mi je bilo pogledati onaj dvostranični cirkus, koji su pregovarači ambiciozno i prepotentno nazvali "Sporazum...", da mi je još tada bilo jasno šta je pregovarače u stvari zanimalo i izvedem, još onda... zaključak da če ovo da ide baš onako kako se juče na sjednici STK pokazalo.
Moralo je negdje da pukne, prezategnuto je to sve bilo.
Srečom vrata još uvijek nisu guzicom zatvorena.
Savjetujem... još jutros.. lideri stranaka BH Bloka... Nikšić, Kojević, Komšić, Radončić, Jerlagić moraju sjesti i identifikovati uzroke ovog kraha, izgladiti nesporazume i napraviti promjene u svojim pregovaračkim timovima, a u daljem događanju, držati pod nadzorom sve što se dešava.
Vrijeme im, pa samim time i ni nama, nije saveznik... gangrena progresivno napreduje, do nepopravljivosti.
Naša dalja sudbina je u njihovim rukama, a tu nema zajebancije.
Leverage

#49823 Re: SDP

Post by Leverage »

Bh. blok čine SDP, DF i NS. Ostali nisu dio bloka.
doktor78

#49825 Re: SDP

Post by doktor78 »

Već se uveliko priča da buduću vlast na nivou TK čine SDA i SDP.
Post Reply