SDP
-
zbiljovski
#49601 Re: SDP
Redovno kritikujem SDP i Neku trenerku, ali ova nova i prije svega mlada lica su za pozdraviti. Šta mislite da će dr. nauka, privrednici nešto bolje uraditi ako se ne snalaze u kompleksnom bh političkom sistemu? Pogledajmo Novalića, privatno znam da je čovjek za naše uvjete bio uspješan biznismen( bez obzira sta ppjedinci misle ) dođe u izvršnu vlast i javno mnijenje ga proguta i nakon nekoliko mjeseci i one dobre stvari koje uradi se marginaliziraju i ismijavaju. Politika je nešto sasvim drugo, kod vecine resora 90% stvari je fiksno, a inovativnoscu i energijem se moze mijenjati u 10%. Sta vi ocekujete da ministar ima odrijesene ruke i citav budzet resora, da samo on njime upravlja? To su bajke za djecu i nista drugo. Ova mlada ekipa SDP-a je dobila priliku, treba im dati sansu i ne osudjivati ih unaprijed. Pratim rad i mladjahnog Cengica, mogu reci da covjek za svoje godine cini cuda, ajde da vidimo koliko nas ima da je uspjelo sa tako malo godina doci do jednog takog nivoa ? SDP ima druge probleme, nedostatak liderstva, kriza autoriteta i lose organizaciono i ideolosko jacanje stranke, a ove ministre, ponavljam apsolutno podrzavam. Zar nismo cekali da mladi dobiju priliku ?
- Control panel
#49602 Re: SDP
Kad je tako sto se onda napada SDAvlada kad je sve definisano?zbiljovski wrote:Redovno kritikujem SDP i Neku trenerku, ali ova nova i prije svega mlada lica su za pozdraviti. Šta mislite da će dr. nauka, privrednici nešto bolje uraditi ako se ne snalaze u kompleksnom bh političkom sistemu? Pogledajmo Novalića, privatno znam da je čovjek za naše uvjete bio uspješan biznismen( bez obzira sta ppjedinci misle ) dođe u izvršnu vlast i javno mnijenje ga proguta i nakon nekoliko mjeseci i one dobre stvari koje uradi se marginaliziraju i ismijavaju. Politika je nešto sasvim drugo, kod vecine resora 90% stvari je fiksno, a inovativnoscu i energijem se moze mijenjati u 10%. Sta vi ocekujete da ministar ima odrijesene ruke i citav budzet resora, da samo on njime upravlja? To su bajke za djecu i nista drugo. Ova mlada ekipa SDP-a je dobila priliku, treba im dati sansu i ne osudjivati ih unaprijed. Pratim rad i mladjahnog Cengica, mogu reci da covjek za svoje godine cini cuda, ajde da vidimo koliko nas ima da je uspjelo sa tako malo godina doci do jednog takog nivoa ? SDP ima druge probleme, nedostatak liderstva, kriza autoriteta i lose organizaciono i ideolosko jacanje stranke, a ove ministre, ponavljam apsolutno podrzavam. Zar nismo cekali da mladi dobiju priliku ?
Cengicu se vracaju usluge jer je forum mladih u dva navrata pomogao da niksic bude izabran za predsjednika.
Nije tesko visoko poletiti kada imas ko da te gura. A njega, filipovica, prlicku, magazinovica, masica, garibiju ocito ima ko da gura.
Last edited by Control panel on 14/12/2018 12:02, edited 1 time in total.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#49603 Re: SDP
Dajte mlade, dajte mlade, dajte ml...
E jebli te ovi...
E jebli te ovi...
- JThomas
#49604 Re: SDP
u ovom sistemu i sa ovim uzusima, ministar je svakako stranački. čim je predložen od nje, po definiciji je dobar sa vrhom stranke. svi su oni svakako dobri. nije to problem, problem je zna li šta...a djeluje u najmanju ruku diskutabilno.
- bunk
#49605 Re: SDP
Zasto se Denis uopce ne oglasava u javnosti?
- drug_profi
#49606 Re: SDP
Novalic uspjesan biznismen?
Istjeran od strane vlasnika iz Cimosa.
Istjeran od strane vlasnika iz Cimosa.
- Nisrin
#49607 Re: SDP
Pa treba dati svakome priliku, ali ne po liniji "familijarstva, prijateljstva, kumstva"...zato je ova drzava propast, sto nece doci neko KOMPETENTAN, bitno je da poznaje nekog u vrhu stranke ILI jos gore, da se nakrao, prevario, unistio neku firmu prije...samo su takvi PODOBNI, a ljudi koji su skolovani, strucni, oni NECE dobiti priliku!
Ako im je Denis izgubio izbore za clana predsjednistva, sto njega ne stavise za ministra, covjek je barem kulturan, pristajan, kompletan, ima neko znanje, iskustvo?! Lakrdija od drzave...izmisljaju ljudima radna mjesta, dok neko nema krisku hljeba danas!
Ako im je Denis izgubio izbore za clana predsjednistva, sto njega ne stavise za ministra, covjek je barem kulturan, pristajan, kompletan, ima neko znanje, iskustvo?! Lakrdija od drzave...izmisljaju ljudima radna mjesta, dok neko nema krisku hljeba danas!
- Capsicum
#49608 Re: SDP
I opet SDP na odgovorne pozicije postavlja ljude kojima će to biti prvo radno iskustvo. Taman da odrade pripravnički kao ministri. Evo ne znam... Očekivao sam da će barem za ministarska mjesta imati neke ljude iz struke koji imaju šta napisati u biografiji. Iskreno, totalno sam razočaran kvalitetom kadrova SDP-a. Od svih stranaka u vladi KS, djeluje mi da je SDP ponudio najslabije ljude. Tužno je to.
- DaffyDuck
#49609 Re: SDP
a basChmoljo wrote:Dajte mlade, dajte mlade, dajte ml...
E jebli te ovi...
- Control panel
#49610 Re: SDP
Pun mi je k...c mladih kojim je prvo radno iskustvo zastupnik, ministar...
Mladima treba dati sansu da rade i sticu iskustvo i kad stasaju da preuzmu odgovornost. Ne mozes uci u utakmicu a da nemas treninga. Ne moze zavrseni student medicine odmah raditi operacije.
Ne moze neki balo biti ministar.
TACKA.
Zbog ovakvog neozbiljnog prijedloga ostavke moraju podnijeti masic, cengic, magazinovic i niksic.
Mladima treba dati sansu da rade i sticu iskustvo i kad stasaju da preuzmu odgovornost. Ne mozes uci u utakmicu a da nemas treninga. Ne moze zavrseni student medicine odmah raditi operacije.
TACKA.
Zbog ovakvog neozbiljnog prijedloga ostavke moraju podnijeti masic, cengic, magazinovic i niksic.
- DaffyDuck
#49611 Re: SDP
Evo imamo ih 99% koji nikad nisu feninga zaradili van javnih para. Sve iskusniji od iskusnijeg.
- cyprus
#49612 Re: SDP
Uh, Damir Nikšić se dobro obrušio na SDP centralu...
Ne znam, nisam ni ja prezadovoljan kadrovima, ali hajde da im damo priliku, pa da onda sudimo...
Ne znam, nisam ni ja prezadovoljan kadrovima, ali hajde da im damo priliku, pa da onda sudimo...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#49613 Re: SDP
A i ti se natakario na čengića, pa je kriv za ono što jest i ono što nije. Helem nejse jebo njega.Control panel wrote:Pun mi je k...c mladih kojim je prvo radno iskustvo zastupnik, ministar...
TACKA.
Nego, da nije bilo Garibije, ne bilo Plana10. Nekome je taj plan spisak lijepih želja, nekome neloš, nekom dobar. Ali su barem izašli sa nečim, i znam da je, i koliko je na tome radio budući da imamo zajedničke poznanike.
Vrlo vrijedan, kulturan i odmjeren momak. To šta faktor i slilni pišu o njegovim talentima je bespredmetno spominjati, jer su ga nazivali i krmojedom, dakle lika koji je vrlo pobožan.
Elem, hoću reći da izbor nije čudan, jer će vjerovatno raditi ko mrav, a iskustvo i stručnost bez petljanja u svoj posao ne znače ništa.
Ako me demantuje, jebiga, ne planiram davati ostavke, ni jesti glasačke kutije, ali znam da najmanje veze ima to što je on kum nekome.
- Control panel
#49614 Re: SDP
Dobro jaran mu je. Pa kod nas sve ide jaranskom vezom. Prvo jarani pa kumovi. I sve da je tako sto pises za garibiju ovo nije dobro.Chmoljo wrote:A i ti se natakario na čengića, pa je kriv za ono što jest i ono što nije. Helem nejse jebo njega.Control panel wrote:Pun mi je k...c mladih kojim je prvo radno iskustvo zastupnik, ministar...
TACKA.
Nego, da nije bilo Garibije, ne bilo Plana10. Nekome je taj plan spisak lijepih želja, nekome neloš, nekom dobar. Ali su barem izašli sa nečim, i znam da je, i koliko je na tome radio budući da imamo zajedničke poznanike.
Vrlo vrijedan, kulturan i odmjeren momak. To šta faktor i slilni pišu o njegovim talentima je bespredmetno spominjati, jer su ga nazivali i krmojedom, dakle lika koji je vrlo pobožan.
Elem, hoću reći da izbor nije čudan, jer će vjerovatno raditi ko mrav, a iskustvo i stručnost bez petljanja u svoj posao ne znače ništa.
Ako me demantuje, jebiga, ne planiram davati ostavke, ni jesti glasačke kutije, ali znam da najmanje veze ima to što je on kum nekome.
Jednostavno nije dobro i nije uredu.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#49615 Re: SDP
evo tek sad pročitah šta piše. ovim je najavio i odlazak iz sdpa ukoliko se neke stvari ne promjene. htio da predloži kandidata za ministra prostornog uređenja i oni mu to nisu dopustili.cyprus wrote:Uh, Damir Nikšić se dobro obrušio na SDP centralu...
samo mi je najasan status "...pravnika iz travnika". da li je čovjek sarkastičan, jer sam navikao da i kada je ozbiljan, ubaci pokoju pošalicu, ili je sdp doista postavio ministra koji je fakultet završio na sveučilištu u travniku?
-
hizo ramidovic
#49616 Re: SDP
pa ako je covijek zavrsijo fakultet u travniku neznaci odma da je vrhunski strucnjak
-
The BEN10
#49617 Re: SDP
Auu, što ih Damir naruži.gidra wrote:Kako nije ostavario?? kum od sektrara SDP, zar to nije odlična referenca za ministratutku wrote:Kadrovi koje je SDP predložio za ministre su apsolutno ogledalo stanja i beznađa u kojem se SDP nalazi. Među trojicom kandidata imamo mladog Garibiju koji ništa u životu nije ostvario, a niti je u svom dosadašnjem radu i obrazovanju pokazao se kao iznadprosječan (da ne kažem i prosječan), dakle klasični partijski pijunčić. Koliko vidim i ova ostala dvojica su na istom tragu, skandalozno loša imena. I onda nek neko postavi pitanje zašto SDP propada, i treba da propadne. Jadno i razočaravajuće.![]()
Redovno kandidat na izborima koji nikada nije prošao, o radnom iskustvu da i ne pričamo.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/10 ... istra.html
https://www.facebook.com/damir.niksic/p ... 5282310886
Damir Nikšić
1 hr ·
SDP OPET ZAS*O NA POSLU
Ja sam prvi ušao u koaliciju ujedinjene ljevice, ali postaviti nestručne ljude na ministarske pozicije me tjera iz te koalicije jer čine isto što i oni prije njih (s tim da su ministri od prije u međuvremenu postali stručni i iskusni).
Na to nisam pristao. To nije reforma partije o kojoj smo govorili. Smatram da nisam sam tj. nisam jedini koji se osjeća prevarenim.
Smatram da moji birači i simpatizeri Progresivnog krila nismo donijeli samo jedno zastupničko mjesto već i jedan resor SDPu i smatrao sam da na osnovu toga mogu predložiti kandidata za ministra prostornog uređenja koji nije član SDPa, ali je zasigirno veći stručnjak za urbanizam od bilo kojeg pravnika iz travnika.
Dok sam bio u Berlinu partijski ljudi su postavili svoje ljude i to po raznim partijskim zaslugama. To možda ima smisla unutar partije, ali radi se o neoprostivoj uvredi mom krugu glasača. Radi se o izigranom povjerenju i jasnoj poruci da smo i dalje marginalizirani u ovom gradu. Da nemamo glas.
Govorili smo o reformi partije. Ova partija nije reformisana. Naučio sam da ne mogu računati na partiju, da neće slušati moje sugestije.
Moram prihvatiti da sam posve sam u ovom i da retorika "timske igre" u SDP-u služi samo da se entuzijastima ljevičarske ideje i vrijednosti zamažu oči i birokratski isforsiraju karijere odabranih igrača unutar partije.
Ova ozbiljno birokratski unakažena partija može samo očekivati isti odnos mene i meni sličnih prema njima, a to je da ni oni više ne mogu računati na mene i da ih neću slušati, sve dok ne pokažu poštovanje koje budala kao što sam ja i meni slučni zaslužuju.
Podsjećam: ja sam kao nezavisni kandidat progresivnih građana prvi riskirao, odvažio se i ušao u koaliciju "ujedinjene ljevice" sa SDP-om, davno prije NS i DF koje sam pozivao na ujedinjenje, da služimo građanstvu, a ne sebi, jer među građanima ima sjajnih stručnjaka i entuzijasta kojima moramo dati priliku, postaviti na prave pozicije da zablistaju i preporode ovaj grad.
Prvog su me izignorisali i nasadili: mene, koncept, princip i građane koje predstavljam i prvi ću istupiti iz ove koalicije stranačkih oportunista ako ne shvate ozbiljno vrijednosti progresivne ljevice i ono što progresivni građani očekuju i zahtijevaju od njih.
Ne samo koalicija, nego ni partija neće preživjeti zloupotrebu povjerenja glasača za uhljebljivanje partijskih funkcionera u javnom sektoru.
Svaki put se povampire u blizini pozicija i zaborave na sve principe i obećanja koja su dali svojoj okolini i simpatizerima, poput liječenih narkomana i bivših robijaša u blizini teške droge.
Ako reforma partije ne može prekinuti ovaj začarani krug, zasigurno će birači. No narednog puta SDP-u će doslovno biti tapija (tj. ostati će im samo tapija - na prostore koje je naslijedila od SKJ.) Ne znam da li svjesno ili nesvjesno, ali znam da ovim i ovako samo nastavljaju Zlatkovu misiju uništenja socijaldemokratije u BiH.
Znam da je dupe zinulo, ali upravo tada je važno uključiti mozak i gledati naprijed. Bojim se da ćemo, u suprotnom, morati od SDP-a oteti taj raznim-drugim-vječnim-prioritetima skoro ugašeni plamen ljevice (da ne kažem "autorska prava"), zajedno sa prostorima, i proglasiti sebe istinskim nasljednicima revolucije.
- muha_sa
- Banksy
#49619 Re: SDP
Prava budala. Strašno.The BEN10 wrote:
Auu, što ih Damir naruži.
https://www.facebook.com/damir.niksic/p ... 5282310886
Damir Nikšić
1 hr ·
SDP OPET ZAS*O NA POSLU
Ja sam prvi ušao...
Na to nisam pristao...
Smatram da moji birači i simpatizeri Progresivnog krila nismo donijeli samo jedno zastupničko mjesto već i jedan resor SDPu i smatrao sam da na osnovu toga mogu predložiti kandidata za ministra prostornog uređenja...
radi se o neoprostivoj uvredi mom krugu glasača
Radi se o izigranom povjerenju i jasnoj poruci da smo i dalje marginalizirani u ovom gradu
Naučio sam da ne mogu računati na partiju, da neće slušati moje sugestije...
oni više ne mogu računati na mene i da ih neću slušati, sve dok ne pokažu poštovanje koje budala kao što sam ja i meni slučni zaslužuju
ja sam prvi riskirao, odvažio se i ušao u koaliciju...
Prvog su me izignorisali i nasadili...
- Banksy
#49620 Re: SDP
To.JThomas wrote:
u ovom sistemu i sa ovim uzusima, ministar je svakako stranački. čim je predložen od nje, po definiciji je dobar sa vrhom stranke. svi su oni svakako dobri. nije to problem, problem je zna li šta...a djeluje u najmanju ruku diskutabilno.
S jedne strane, kakvi su bili oni iz SDA, ovi su zlatni, a s druge, ako visoko dižeš ljestvicu, morao bi i poslati nekog visokog.
- video
#49621 Re: SDP
Ja kad sam pisao da je dalaBu, mnogi ovdje "jok"
- Leverage
#49622 Re: SDP
Damir ima pravo na svoje mišljenje iako se ovaj put ne slažem sa njim. Ipak ne treba ga napadati radi drukčijeg mišljenja, SDP ne može biti partija u kojoj svi pušu u jedan rog, to je u suprotnosti sa progresivnom ideologijom koju i sam zastupam.
Mislim da trebamo vidjeti kako će predloženi ministri raditi prije nego što odlučimo da li razmišljaju progresivno ili ne.
Što se tiče tog njegovog prijedloga sugerišem mu da tog čovjeka prvo uvede u SDP pa tek onda da ga predlaže za nešto. Krajnje je vrijeme da SDP dobije takvu jednu širinu da ima kvalitetne kandidate za sve moguće pozicije i to po više njih za svaku poziciju. Izuzetno se protivim da partija od skoro 50 hiljada članova traži nekakve "nezavisne eksperte", to je sramota za ozbiljnu partiju.
Ozbiljna partija privlači kvalitetne kadrove i stvara ih kroz svoja politička tijela.
Mislim da trebamo vidjeti kako će predloženi ministri raditi prije nego što odlučimo da li razmišljaju progresivno ili ne.
Što se tiče tog njegovog prijedloga sugerišem mu da tog čovjeka prvo uvede u SDP pa tek onda da ga predlaže za nešto. Krajnje je vrijeme da SDP dobije takvu jednu širinu da ima kvalitetne kandidate za sve moguće pozicije i to po više njih za svaku poziciju. Izuzetno se protivim da partija od skoro 50 hiljada članova traži nekakve "nezavisne eksperte", to je sramota za ozbiljnu partiju.
Ozbiljna partija privlači kvalitetne kadrove i stvara ih kroz svoja politička tijela.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#49623 Re: SDP
cirkusant
- Banksy
#49624 Re: SDP
Gore napisane misli i fraze, i kontekst i pozicija iz koje ih izgovara, ne odaju dojam da se radi o potpuno sabranom čovjeku, najblaže rečeno.
-
last mohicans
#49625 Re: SDP
Bas tako @chmoljo. Kifla javno kuma gura, pa nikom nista. On sve SDA otpadak postavio i pravda se da nije stavio stranacke ljude. Kako ce ih staviti kad i nema stranačku filijaluChmoljo wrote:A i ti se natakario na čengića, pa je kriv za ono što jest i ono što nije. Helem nejse jebo njega.Control panel wrote:Pun mi je k...c mladih kojim je prvo radno iskustvo zastupnik, ministar...
TACKA.
Ima 5-6 ljudi. I ja sam čuo da je dečko veoma vrijedan i da je veliki posao odradio po pitanju Plana 10 i da nastavlja raditi. Mozda je premlad i jos nedovoljno iskusan, ali dosta brate vise 'provjerenih' kadrova ala Zolj, jedan Čedomir Lukic koji ni sam ne zna kad je zasjeo na ministarsku funkciju. Treba cijeloj ekipi dati vrijeme pa cemo vidjeti na cemu smo. Često se poteze i Čengic, a niko se ne zapita šta smo to mi lično do 26 godine postigli. Momak se velikom politikom bavi sa tako malo godina. Eto u SDP sve blento do blente, pa ga gura tek tako. Na kraju krajeva SDP je dobio 3 ministarstva i evo od sinoc se samo njihovi kadrovi prozivaju i vagaju im se krvna zrnca. Komsic radiologa za ministricu zdravstva. Kifla penzionerku za ministricu obrazovanja, sto su puno vazniji resori.