SDP
- bunk
#49551 Re: SDP
Jel ovaj bivski kandidat sdp za predsjednistvo a sad kolumnist jos uvijek clan sdp?
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#49552 Re: SDP
ti želiš da kažeš da netko ovdje predstavlja sdp bijelim medvjedom, koji je zaštićen od svih napada? ja ih tako ne predstavljam i ne mislim da su nešto puno pošteniji od ostalih. da i njihova govna smrde.asker wrote: Potpuno sam svjestan da nema sanse da dokazem da niti sam SDA clan, niti uhljeb, niti budzetski korisnik, niti imam bilo kakve veze sa SDA. Ne samo SDA vec nijedne druge stranke. Tad se covjek osjeca slobodnim da prica/sere o kome god hoce. Da sutra na vlast dodje ko god, nikako me ne dodiruju, nemogu mi nista.
Ja sam iz Zivinica. Hasan Muratovic, istaknuti clan SDP-a, sad vam je gore u Sarajevu, je bio moj nacelnik 15 godina. Sadasnji je Samir Kamenjakovic, SDP, znaci 19 poslijeratnih godina u mom gradu vedri i oblaci SDP. Dozvolite mi da kazem da i njihova govna smrde. Molim vas. Ne pravite neku aman zaman stranku od SDP-a. Odmaknite se od Sarajevske carsije jer Bosne ima puno i van Sarajeva.
SDP smatram apsolutno drzavotvornom, patriotskom strankom. Potpuno sam siguran da pod nekom apsolutnom vlascu SDP-a, drzava nebi izgubila ni promil svoje snage, naprotiv, bila bi jaca.
Istovremeno, glorificiranje bilo koje stranke je kontraproduktivno. Svrsavanje na NS recimo, mi se blago receno gadi. Nadjite temu na ovom forumu, sa makar 2 uvezana posta, bilo gdje, na bilo kojem podforumu gdje se glorificira SDA. Evo i mene vec oznacavate kao i mnoge druge kao SDA botove. A ne vidim da sam rijec napisao u tom smjeru. To neko kurcenje i brzinsko pljuvanje mozda je i razlog zasto SDP ne ostvaruje i bolje rezultate.
Na kraju, moj prvi post veceras na ovoj temi je nakon odgledane emisije "odgovorite ljudima" na FTV. Nermin i Bakir, sasvim smislena rasprava, meni se cini i pomirljivi tonovi, konstruktivni prijedlozi/zakljucci. I takve stvari meni daju nadu u bolje sutra. Prije par dana sam gledao Zukana Heleza, po meni izuzetno pametan covjek. U jednom trenutku je on rekao nesto kao mi nemozemo u koaliciju sa SDA jer to nama nasi glasaci nebi oprostili. U toj istoj emisiji je par puta pomenuo razgovor sa Bakirom, i kako su na istoj talasnoj duzini u mnogim stvarima. To je nekako i Nermin veceras govorio.
Neprijatelja BiH ne manjka. Pusti ti tu pricu o Nikolicu ili neznam kome. Svaki dan, 24 sata/7 dana u sedmici lesinari kruze oko ove krhke drzave. Ne treba niko da plasi narod, jer narod pogleda dnevnike, cita novine/portale, slusa izjave komsija i susjeda.
I da, kantoni su valjda pa zavrsena stvar, bez SDA. Sretno, podrzavam, lokalni/komunalni problemi, neki novi ljudi, test, prilika za dokazivanjem, sve super.
samo konstatiram da je suludu pričati o nekom zagrljaju sdpa i sda, a da sdp iz zagrljaja izađe jači. to je nonsens i nezamislivo i to govorim na bazi prethodnih iskustava.
i mislim da je bespotrebno gurati sdp u kandže sda samo iz razloga jer su državotvorna stranka. svoju državotvornost u vlasti mogu pokazati i kroz koaliciju sa nekim drugim strankama, a ne samo i isključivo sa sda. u sadašnjoj konstalaciji snaga, a to se pokazalo i na posljednjoj sjednici parlamenta fbih, sdp je nosilac, odnosno predvodnik stranaka koje nisu sa sda i svi oni upiru prstom i govore kako slijede sdp. neka to bude buduća vlast, a ne nužno da ulaze sa sda u koaliciju.
što se tiče neprijatelja bosne i hercegovine, ja više doista ne znam šta bi mislio na tu temu, jer koliko god se netko iz sda trudio prikazati snsd i hdz neprijateljima, sami sebe demantiraju i nedavni primjer toga je ono što se dogodilo u državnom parlamentu. odnosno imenovanje novog rukovodstva parlamenta. dokazalo se da je njihov savez jak kao zemlja i bespotrebno je gurati sdp u taj isti koš.
samo što ta politika sda može ozbiljno naštetiti državi, jer možda se sutra netko od njih drzne da povuče potez koji ruši bosnu i hercegovinu, a sda-u nitko ne povjeruje, jer su do sada, na tu temu, konstantno lagali građane.
- JThomas
#49553 Re: SDP
kam tu d dark sajd vi hev pablik kompanis.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#49554 Re: SDP
ma kralju, meni je sve jasno.asker wrote:
Pitaj Nermina, i pogledaj vecerasnju emisiju na FTV.
I da, hebes stranku koju ce glasaci uslovljavati s kim ce koalirati. Sta nije jasno?
- bunk
#49555 Re: SDP
Yebomajku da se hoce privatizovat sve .
Elektroprivreda,telekom,rudnici, sve odakle stranke crpe lovu i " moc".
Pa da onda vidimo who is the daddy
Ovako zaposljavanjem na drzavnu grbacu stvara se lazna slika o uspjehu.
I ljudi svoju sposobnost da ukradu smatraju u stvari vrlinom jer su za ime Boga sposobni menadzeri..
Od direktorcica skole koji mrakne na ekskurzijama i konkursima do vecih riba.
A svi na budzetu niko marke svoje babovine nije u Drzavu ulozio ...
Elektroprivreda,telekom,rudnici, sve odakle stranke crpe lovu i " moc".
Pa da onda vidimo who is the daddy
Ovako zaposljavanjem na drzavnu grbacu stvara se lazna slika o uspjehu.
I ljudi svoju sposobnost da ukradu smatraju u stvari vrlinom jer su za ime Boga sposobni menadzeri..
Od direktorcica skole koji mrakne na ekskurzijama i konkursima do vecih riba.
A svi na budzetu niko marke svoje babovine nije u Drzavu ulozio ...
- spreca
#49556 Re: SDP
It_is_a_Leclerc wrote:SDA se naglo sjeti "svebosanskog jedinstva" svaki put kad osjete blizinu opozicionih klupa, a samim tim, razumije se, i zatvora. Ne treba imati nikakve dileme da ta interesno-izdajnička klika ništa drugo do zatvora i ne zaslužuje, ali zadržimo se ipak u granicama trenutno mogućeg.
Dakle, koalicija SDP-a sa SDA je prvi put, dakle 2014., donijela rezultat o 44% manje glasova u odnosu na 2010. SDP je taj poraz preživio Božijom voljom i Božijim određenjem. Nema nikakve sumnje u to da novu koaliciju SDP ne bi preživio. Dapače, bili bi desetkovani i gore nego tad. Ako bi ta mrtvorođena koalicija i preživjela neke dogovore, gotovo je izvjesno da bi, kao i 2013., pola klubova otišlo iz stranke, a onda opet čuda matematike stupaju na scenu.
Šta je rješenje?
Rješenje je da SDP izbaci SDA gdje god je moguće. Od kancelarije do kancelarije, od uhljeba do uhljeba. Manje SDA znači više BiH. Manje SDA znači slabiji HDZ i SNSD. Gdje god je moguće treba ih eliminirati i pustiti da potonu u mulju unutarstranačke krvi i borbe za budžet.
-
palermo
#49557 Re: SDP
napisaše forumaši, a mnog i palac digoše na ovu konstataciju......Rješenje je da SDP izbaci SDA gdje god je moguće
I ako SDP izbaci SDA šta onda. Pretpostavljam zauzima mjesto SDA. KOje mjesto ? Pa zaštitnika interesa Bošnjaka. Logično.
A pošto se ovdje mnogi pozivaju na to da im glasači neće nikada oprostiti koaliciju sa SDA, htjeo bih i ovo napisati. Iako forumski označeni SDA-ovac , ja sam zapravo vjerni SDP-ov glasač (mnogo vjerniji od mnogh koji se ovdje takvi predstavljaju). Zašto ja glasam za SDP, ne zato što su bolji od drugih, nego zato što u sebi još uvijek nose ideju multietničke, na temelju Zavnobih stvorene BiH.
Kako SDP, po mom mišljenju treba da se ponaša. Kao velika stranka, koja zastupa ideju mutlietničke Bosne i Hercegovine. Treba li da ide u kolaiciju sa SDA. Ne treba. Treba li da ide u vlast zajedno sa SDA, HDZ i SNSD-om........treba, pod određenim uslovima, A uslovi su da njeno djelovanje i sastav ministara i zamjenika ministara koji će ući u vladu i druge institucije a budu predloženi od strane SDP-a mora da odražava multietnički krakter stranke. Ako to drugi ne mogu prihvatiti, onda bože moj.
Ovo insistiranje da SDP mijenja SDA je na dugoročnoj osnovi potpuno kontraproduktivno. Na taj način SDP samo potvrđuje teze koje dolaze iz Zagreba i Beograda odnosno njihvih podružnica da su oni samo drugo lice SDA.
- tovarish
#49558 Re: SDP
It_is_a_Leclerc wrote: Rješenje je da SDP izbaci SDA gdje god je moguće. Od kancelarije do kancelarije, od uhljeba do uhljeba. Manje SDA znači više BiH. Manje SDA znači slabiji HDZ i SNSD. Gdje god je moguće treba ih eliminirati i pustiti da potonu u mulju unutarstranačke krvi i borbe za budžet.
True story
- tovarish
#49559 Re: SDP
Veoma jednostavno.Ovo troje hrane jedno druge i to tako sto se u javnosti medjusobno prepucavaju i tako drze na uzdi svoje glasacko tijelo,dok se tajno dogovaraju kako sto vise ukrasti i unistiti ovu drzavu.meme_machine wrote:Bas bih volio vidjeti obrazlozenje iza ove logikeIt_is_a_Leclerc wrote:Manje SDA znači slabiji HDZ i SNSD.
Ko god misli da je SDA-u u interesu jedinstvena republika BiH,taj nije dobar u glavi.Njima je u interesu onakvo uredjenje u kojem mogu da kradu zajedno sa svojim jaranima iz HDZ-a i SNSD-A,a to je trenutno stanje,a u dogledno vrijeme i fildzan drzavica.
- drug_profi
#49560 Re: SDP
Nek se Nerko ne zajebava sa SDP-om.
Ako mu je do vlasti, bujrum ispisnicu i predji u SDA.
Ti bi samo ojacalo SDP.
Ti bi samo ojacalo SDP.
-
putokaz1
#49561 Re: SDP
Tako su mnogi uradilidrug_profi wrote:Nek se Nerko ne zajebava sa SDP-om.
Ti bi samo ojacalo SDP.
-Mehmed Suljić,Mirsad Baraković Lukavac
-Senad Pećanac,Almedin Miladin Sarajevo
-Sead Hasić Tuzla
-Draško Aćimović Banjaluka
Mnogi drugi ABG i Nermin će....
-
Heller
#49562 Re: SDP
SDP Tuzla propade zbog odlaska Seje Hasićaputokaz1 wrote:Tako su mnogi uradilidrug_profi wrote:Nek se Nerko ne zajebava sa SDP-om.
Ti bi samo ojacalo SDP.
-Mehmed Suljić,Mirsad Baraković Lukavac
-Senad Pećanac,Almedin Miladin Sarajevo
-Sead Hasić Tuzla
-Draško Aćimović Banjaluka
Mnogi drugi ABG i Nermin će....
-
hAZNADAR
#49564 Re: SDP
Nikšić je kazao da SDP neće ulaziti u vlast ni s jednom nacionalnom strankom, pa ni sa SDA
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/100 ... video.html
Sve su stranke u BiH u sluzbi necijeg nacionalnog interesa. Probosanska politika je samo kod Bosnjaka. Necu SDP nazvati bosnjackom da ne uvrijedim malogradjanske jugonostalicarske sujete - ali cinjenica ja da je politika i platforma SDP u okvirima bosnjackih interesa i da za SDP glasaju uglavnom Bosnjaci. Jesam li sta slagao mozda?
U redu je ne koalirati sa SDA zbog raznih stvari i to opravdanih jer tesko je naci nesto u cemu SDA nije zabrljala. Ali ta prica eto nece sa nacionalnim,... je stvarno supljak.
Dragi su im bosnjacki glasovi ali bi radije zastupali samo onih par posto sa popisa? Pa nisu zasluzili ni vlast ni perspektivu ubuduce. SDA mozes skinuti sa scene i definitivno iz izbaciti iz svega samo ako si stranka sa bosnjackim predznakom.
Sve su stranke u BiH u sluzbi necijeg nacionalnog interesa. Probosanska politika je samo kod Bosnjaka. Necu SDP nazvati bosnjackom da ne uvrijedim malogradjanske jugonostalicarske sujete - ali cinjenica ja da je politika i platforma SDP u okvirima bosnjackih interesa i da za SDP glasaju uglavnom Bosnjaci. Jesam li sta slagao mozda?
U redu je ne koalirati sa SDA zbog raznih stvari i to opravdanih jer tesko je naci nesto u cemu SDA nije zabrljala. Ali ta prica eto nece sa nacionalnim,... je stvarno supljak.
Dragi su im bosnjacki glasovi ali bi radije zastupali samo onih par posto sa popisa? Pa nisu zasluzili ni vlast ni perspektivu ubuduce. SDA mozes skinuti sa scene i definitivno iz izbaciti iz svega samo ako si stranka sa bosnjackim predznakom.
- drug_profi
#49565 Re: SDP
SDP radi upravo ono sto njegovi biraci traze od njih, pa i bosnjacki biraci.
Da SDP ima izborni kapacitet da bez njih ne moze biti vlasti, onda bi bilo opravdano sklaapnje partnerstva sa drugim nacionalnim strankama (bez SDA) radi funkcionisanja vlasti.
Ali u situaciji gdje te svaki bandit moze blokirati, trosis se, trosis povjerenje, a spasavas politicke protivnike. Budalaština ne na kvadrat, već na treću.
SDA želi vlast i ne želi u opoziciju samo zato da može kontrolisati dešavanja, a to je zadržavanje statusa quo.
Majkumujebem, jesmo li toliko ćoravi pa da nismo vidjeli u ove 4 godine kristalno jasno šta je cilj SDA?
Da SDP ima izborni kapacitet da bez njih ne moze biti vlasti, onda bi bilo opravdano sklaapnje partnerstva sa drugim nacionalnim strankama (bez SDA) radi funkcionisanja vlasti.
Ali u situaciji gdje te svaki bandit moze blokirati, trosis se, trosis povjerenje, a spasavas politicke protivnike. Budalaština ne na kvadrat, već na treću.
SDA želi vlast i ne želi u opoziciju samo zato da može kontrolisati dešavanja, a to je zadržavanje statusa quo.
Majkumujebem, jesmo li toliko ćoravi pa da nismo vidjeli u ove 4 godine kristalno jasno šta je cilj SDA?
-
palermo
#49566 Re: SDP
A koji je onda smisao SDP-a. Njegovog postojanja, onda je to samo drugo lice SDA.hAZNADAR wrote:
Sasvim je druga stvar što zadatak SDP-a ne bi trebao biti ukidanje ili uništenje SDA, nego bolja Bosna i Hercegovina, i bolji život u njoj.
-
palermo
#49567 Re: SDP
Kako bi pobogu bilo opravdano ? Umjesto SDA dobiješ SDP. Umjesto kalifa, dobiješ kalifa.drug_profi wrote:
-
Hafis
#49568 Re: SDP
To je Nikšićeva priča za malu djecu.hAZNADAR wrote:Nikšić je kazao da SDP neće ulaziti u vlast ni s jednom nacionalnom strankom, pa ni sa SDA
Sve ovisi od odluke CIK-a. Ako bude ''povoljna'' po tzv. probosanski blok nastat će jagma oko ''hrvatskih'' fotelja i svakako da će ući u vlast s crnim vragom jer bi plijen bio stvarno pozamašan.
Ako bude ''nepovoljna'' onda ništa od ulaska, jer bi ih slijedovala samo ''bošnjačka'' kvota u vladi FBiH koju bi dijelili sa SDA.
Što se tiče državne razine, ne vjerujem da će ih itko i zvati, osim normalno SDA, a i tu bi ih sljedovala ' raspodjela ''bošnjačke'' kvote sa SDA u Vijeću ministara.
-
hAZNADAR
#49569 Re: SDP
Po cemu drugo lice SDA? Ili light SDA. Pa majka mu stara moze li ista imati bosnjacki predznak a da nije SDA?palermo wrote:A koji je onda smisao SDP-a. Njegovog postojanja, onda je to samo drugo lice SDA.hAZNADAR wrote:
Sasvim je druga stvar što zadatak SDP-a ne bi trebao biti ukidanje ili uništenje SDA, nego bolja Bosna i Hercegovina, i bolji život u njoj.
Sve i jedan narod ima svoju desnicu i ljevicu,... u cemu je problem?
-
palermo
#49570 Re: SDP
majka mu stara, može.......imaš SBB, imaš Narod i pravdu, imaš A-SDA...imaš koliko god hoćeš.......ali SDP ne bi smio biti to........hAZNADAR wrote:
Po cemu drugo lice SDA? Ili light SDA. Pa majka mu stara moze li ista imati bosnjacki predznak a da nije SDA?
al ti zaboravljaš da mi ovdje živimo u Bosni i Hercegovini.......ne živimo u bošnjačkoj državi, osim ako i ti nisi od onih kojima je država od Marindvora do Hadžića....u ovoj državi žive i Srbi i Hrvati........neki nisu protiv ove države, gdje će oni....svi u HDZ, svi u SDS, otvaramo li mi kao većinski narod prostor za njih, okupljamo li ljude........čiji bi to bio zadatak.......
ako ne znaš ja ću ti reći........SDP-a.........
I dina ti, nemoj mi samo spominjati sada jugoslovene......
-
hAZNADAR
#49571 Re: SDP
Dobro necu,.. eto SDP svoju anacionalnu pricu ima na osnovu politickog iskustva Nikaragve.palermo wrote:majka mu stara, može.......imaš SBB, imaš Narod i pravdu, imaš A-SDA...imaš koliko god hoćeš.......ali SDP ne bi smio biti to........hAZNADAR wrote:
Po cemu drugo lice SDA? Ili light SDA. Pa majka mu stara moze li ista imati bosnjacki predznak a da nije SDA?
al ti zaboravljaš da mi ovdje živimo u Bosni i Hercegovini.......ne živimo u bošnjačkoj državi, osim ako i ti nisi od onih kojima je država od Marindvora do Hadžića....u ovoj državi žive i Srbi i Hrvati........neki nisu protiv ove države, gdje će oni....svi u HDZ, svi u SDS, otvaramo li mi kao većinski narod prostor za njih, okupljamo li ljude........čiji bi to bio zadatak.......
Valjda ljudi koji zive u BiH znaju da se sva politika svodi na tri opcije - tri bloka. Jednostavno ne postoji nikakva multietnicka stranka koja okuplja sirok spektar svih nacija koje ujedinjuje ista politicka platforma. BiH nije bosnjacka drzava, BiH je skup sukobljenih nacija i SDP prdi u prazno sa svojim ogradjivanjem od bosnjastva.
Pusti ti SBB i slicne,... ja govorim o bosnjackim ljevicarima kojih je mnogo. Ko njih zastupa, prezentira?
-
hAZNADAR
#49572 Re: SDP
Ma znam,.. ali ja govorim o necemu drugom.Hafis wrote:To je Nikšićeva priča za malu djecu.hAZNADAR wrote:Nikšić je kazao da SDP neće ulaziti u vlast ni s jednom nacionalnom strankom, pa ni sa SDA
Sve ovisi od odluke CIK-a. Ako bude ''povoljna'' po tzv. probosanski blok nastat će jagma oko ''hrvatskih'' fotelja i svakako da će ući u vlast s crnim vragom jer bi plijen bio stvarno pozamašan.
Ako bude ''nepovoljna'' onda ništa od ulaska, jer bi ih slijedovala samo ''bošnjačka'' kvota u vladi FBiH koju bi dijelili sa SDA.
Što se tiče državne razine, ne vjerujem da će ih itko i zvati, osim normalno SDA, a i tu bi ih sljedovala ' raspodjela ''bošnjačke'' kvote sa SDA u Vijeću ministara.
Niksiceva prica je kontinuitet jedne prevazidjene furke koja prije ili poslije ima svoj kraj.
-
palermo
#49573 Re: SDP
hAZNADAR wrote:Dobro necu,.. eto SDP svoju anacionalnu pricu ima na osnovu politickog iskustva Nikaragve.palermo wrote:majka mu stara, može.......imaš SBB, imaš Narod i pravdu, imaš A-SDA...imaš koliko god hoćeš.......ali SDP ne bi smio biti to........hAZNADAR wrote:
Valjda ljudi koji zive u BiH znaju da se sva politika svodi na tri opcije - tri bloka. Jednostavno ne postoji nikakva multietnicka stranka koja okuplja sirok spektar svih nacija koje ujedinjuje ista politicka platforma. BiH nije bosnjacka drzava, BiH je skup sukobljenih nacija i SDP prdi u prazno sa svojim ogradjivanjem od bosnjastva.
Pusti ti SBB i slicne,... ja govorim o bosnjackim ljevicarima kojih je mnogo. Ko njih zastupa, prezentira?
BIH je prevashodno država, nije nikakav skup sukobljenih nacija. I oni koji ovu državu osjećaju kao svoju treba da se prema njoj i odnose kaop prema državi.
Istina, ne postoji multietnička stranka koja okuplja široki spektar nacija, ali to ne znači da ne treba da postoji. A jedan od razloga zašto ne postoji su i brojne slabosti koje je SDP iskazao.
SDP-u bi svakako najlakši način da se dočepa vlasti bilo furanje na bošnjaštvo.........pa zar ti ovaj forum nije dovoljno dobar dokaz za to.........pa najveći nacionalisti foruma su odjednom postali SDP-ovci samo zbog toga što bi SDP mogao biti kalif umjesto kalifa. Ja još uvijek nisam uvjeren da SDP neće poći putem koji mu ti predlažeš.........valjda neće.......
I kakvi bolan ljevičari u Bosni i Hercegovini........
-
hAZNADAR
#49574 Re: SDP
Sklonost ka ljevici je vise predispozicija, mentalni sklop, personalnost,... negoli tek slobodan izbor koji se moze promijeniti. Usudio bih se reci da je stvar i u inteligenciji.palermo wrote:hAZNADAR wrote:Dobro necu,.. eto SDP svoju anacionalnu pricu ima na osnovu politickog iskustva Nikaragve.palermo wrote:
majka mu stara, može.......imaš SBB, imaš Narod i pravdu, imaš A-SDA...imaš koliko god hoćeš.......ali SDP ne bi smio biti to........
BIH je prevashodno država, nije nikakav skup sukobljenih nacija. I oni koji ovu državu osjećaju kao svoju treba da se prema njoj i odnose kaop prema državi.
Istina, ne postoji multietnička stranka koja okuplja široki spektar nacija, ali to ne znači da ne treba da postoji. A jedan od razloga zašto ne postoji su i brojne slabosti koje je SDP iskazao.
SDP-u bi svakako najlakši način da se dočepa vlasti bilo furanje na bošnjaštvo.........pa zar ti ovaj forum nije dovoljno dobar dokaz za to.........pa najveći nacionalisti foruma su odjednom postali SDP-ovci samo zbog toga što bi SDP mogao biti kalif umjesto kalifa. Ja još uvijek nisam uvjeren da SDP neće poći putem koji mu ti predlažeš.........valjda neće.......
I kakvi bolan ljevičari u Bosni i Hercegovini........
Naravno da ljevicari u BiH nemaju isto politicko iskustvo i navike, defaulte,... kao ljevicari po Evropi koji imaju mnogo duze iskustvo sa demokratijom. Ali ih ipak ima,... ili nek ti bude - potencijalni pravi ljevicari, ima stofa za to.
Dakle - ko zastupa danas bosnjacke ljevicare?
-
palermo
#49575 Re: SDP
SDA ??....kud ćeš ljevičarskiju stranku od SDA.........barem u nekim aspektima (tj.mnogim)hAZNADAR wrote:
Dakle - ko zastupa danas bosnjacke ljevicare?