SDP
-
manki
#4951 Re: SDP
Ja sam prosle izbore glasao prvi put na opcim izborima, i glasao sam za SDP i Nasu Stranku (kako koji nivo). I mene SDP uopce nije razocarao ni sekundu do sad. Sastavili su poprilicno funkcionalnu federalnu vladu (bez HDZa koji bi ih mogao blokirati svako malo), u Vladi KS-a prema CCI-u su isto poprilicno ucinkoviti, vratise Djeda Mrazove, vjeronauku poslase gdje joj je mjesto (polovicno nazalost, ali polako), uveli mjere stednje, pocela gradnja autoputeva (mada sam svjestan da ovo nije iskljucivo njihova zasluga, ovo je duzi proces), a evo jucer citam i za ovaj zakon o volontiranju, i jos malih million zakona.. Meni su dobri za sad. Naravno, ne mora se neko drugi slagati s mojim misljenjem. 
- Gandalf
#4952 Re: SDP
ova tema je namjenjena pljuvanju po SDP-u,( jedna od stotinu ) a ti ih našao braniti ( smajli koji te ruži kažiprstom )manki wrote:Ja sam prosle izbore glasao prvi put na opcim izborima, i glasao sam za SDP i Nasu Stranku (kako koji nivo). I mene SDP uopce nije razocarao ni sekundu do sad. Sastavili su poprilicno funkcionalnu federalnu vladu (bez HDZa koji bi ih mogao blokirati svako malo), u Vladi KS-a prema CCI-u su isto poprilicno ucinkoviti, vratise Djeda Mrazove, vjeronauku poslase gdje joj je mjesto (polovicno nazalost, ali polako), uveli mjere stednje, pocela gradnja autoputeva (mada sam svjestan da ovo nije iskljucivo njihova zasluga, ovo je duzi proces), a evo jucer citam i za ovaj zakon o volontiranju, i jos malih million zakona.. Meni su dobri za sad. Naravno, ne mora se neko drugi slagati s mojim misljenjem.
-
manki
#4953 Re: SDP
Vazda sam ja bio mimo vecine.Gandalf wrote:ova tema je namjenjena pljuvanju po SDP-u,( jedna od stotinu ) a ti ih našao braniti ( smajli koji te ruži kažiprstom )manki wrote:Ja sam prosle izbore glasao prvi put na opcim izborima, i glasao sam za SDP i Nasu Stranku (kako koji nivo). I mene SDP uopce nije razocarao ni sekundu do sad. Sastavili su poprilicno funkcionalnu federalnu vladu (bez HDZa koji bi ih mogao blokirati svako malo), u Vladi KS-a prema CCI-u su isto poprilicno ucinkoviti, vratise Djeda Mrazove, vjeronauku poslase gdje joj je mjesto (polovicno nazalost, ali polako), uveli mjere stednje, pocela gradnja autoputeva (mada sam svjestan da ovo nije iskljucivo njihova zasluga, ovo je duzi proces), a evo jucer citam i za ovaj zakon o volontiranju, i jos malih million zakona.. Meni su dobri za sad. Naravno, ne mora se neko drugi slagati s mojim misljenjem.
-
tortekolaci
#4954 Re: SDP
Moze li slika jednom metra tog autoputa koji su zapoceli . Ako nema fotke mogu i koordinate na google earth ili google maps.manki wrote: vjeronauku poslase gdje joj je mjesto (polovicno nazalost, ali polako), uveli mjere stednje, pocela gradnja autoputeva
Posalji usput i sliku ili opis mjesta gdje poslase vjeronauku.
Hvala.
-
veleno
#4955 Re: SDP
Znači ukida vjeronauku ,a uvodi u škole Djeda Božičnjaka.manki wrote:Ja sam prosle izbore glasao prvi put na opcim izborima, i glasao sam za SDP i Nasu Stranku (kako koji nivo). I mene SDP uopce nije razocarao ni sekundu do sad. Sastavili su poprilicno funkcionalnu federalnu vladu (bez HDZa koji bi ih mogao blokirati svako malo), u Vladi KS-a prema CCI-u su isto poprilicno ucinkoviti, vratise Djeda Mrazove, vjeronauku poslase gdje joj je mjesto (polovicno nazalost, ali polako), uveli mjere stednje, pocela gradnja autoputeva (mada sam svjestan da ovo nije iskljucivo njihova zasluga, ovo je duzi proces), a evo jucer citam i za ovaj zakon o volontiranju, i jos malih million zakona.. Meni su dobri za sad. Naravno, ne mora se neko drugi slagati s mojim misljenjem.
- Optimus Prime
#4956 Re: SDP
http://www.euro-asfalt.ba/novosti.php?novost=26tortekolaci wrote:Moze li slika jednom metra tog autoputa koji su zapoceli . Ako nema fotke mogu i koordinate na google earth ili google maps.manki wrote: vjeronauku poslase gdje joj je mjesto (polovicno nazalost, ali polako), uveli mjere stednje, pocela gradnja autoputeva
Hvala.
Uglavnom, biti ce interesantno koliko km ce biti izgradjeno tokom mandata.
Sa obzirom da su bivse vlasti gradile oko 3 km godisnje (od 1998), sve preko 12 km ce predstavljati uspjeh
-
Dragan033
#4957 Treba li hrvatske SDP-ovce zvati drugarice i drugovi
Sta mislite da li je primjereno SDP-ovce u Hrvatskoj oslovljavati sa drugarice i drugovi. Citam u ovom tekstu http://doznajemo.com/2011/12/06/lagumdz ... ilanovicu/ da je Lagumdzija tako poceo cestitku novom premijeru Hrvatske Zoranu Milanovicu
-
domaci.ba
#4958 Re: SDP
Tajautoput im je jedina nada da ostanu na vlasti. Ma mogu jos dosta toga, da ne sirim.Optimus Prime wrote:http://www.euro-asfalt.ba/novosti.php?novost=26tortekolaci wrote:Moze li slika jednom metra tog autoputa koji su zapoceli . Ako nema fotke mogu i koordinate na google earth ili google maps.manki wrote: vjeronauku poslase gdje joj je mjesto (polovicno nazalost, ali polako), uveli mjere stednje, pocela gradnja autoputeva
Hvala.
Sa obzirom da su bivse vlasti gradile oko 3 km godisnje (od 1998), sve preko 12 km ce predstavljati uspjeh
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#4959 Re: Treba li hrvatske SDP-ovce zvati drugarice i drugovi
Je li mislis da je uvredljivo? Kad si vec otvorio temu, bonton nalaze da prvi das svoje misljenje.Dragan033 wrote:Sta mislite da li je primjereno SDP-ovce u Hrvatskoj oslovljavati sa drugarice i drugovi. Citam u ovom tekstu http://doznajemo.com/2011/12/06/lagumdz ... ilanovicu/ da je Lagumdzija tako poceo cestitku novom premijeru Hrvatske Zoranu Milanovicu
Ne vidim u tome nista neprimjereno..nije mu opsovao niti ga ponizio.. ionako smo dame i gospoda uglavnom samo na papiru
-
tortekolaci
#4960 Re: SDP
Ne zelim da vjerujem da je 14 mjeseci nakon izbora slika uzorane livade simbol uspjeha nove vlasti? Koliko kilometara autoputa je izgradjeno ove godine? Da li je tempo od 3 km godisnje ubrzan ili usporen?Optimus Prime wrote:http://www.euro-asfalt.ba/novosti.php?novost=26tortekolaci wrote:Moze li slika jednom metra tog autoputa koji su zapoceli . Ako nema fotke mogu i koordinate na google earth ili google maps.manki wrote: vjeronauku poslase gdje joj je mjesto (polovicno nazalost, ali polako), uveli mjere stednje, pocela gradnja autoputeva
Hvala.
-
Dragan033
#4961 Re: SDP
Ne mislim da je uvredljivo ali me zanima sta ljudi misle
-
tortekolaci
#4962 Re: SDP
Meni je preformalno. Ranije su bili na ti cak i u zvanicnim obracanjima. Ali sto se tice protokola je u dure.Dragan033 wrote:Ne mislim da je uvredljivo ali me zanima sta ljudi misle
- Optimus Prime
#4963 Re: SDP
Nisam prorok, ali neke stvari se tesko mogu predvidjeti. Do 2014 je dugo i dosta toga se moze uraditi.domaci.ba wrote: Tajautoput im je jedina nada da ostanu na vlasti. Ma mogu jos dosta toga, da ne sirim.
SDP je naslijedio jednu gomilu problema koje moraju rijesavati u najnepogodnijem trenutku sa obzirom na duznicku krizu u evropskim drzavama.
No ukoliko Evropa do 2013 izadje iz krize i njihove ekonomije pocnu opet brze rasti, to ce pozitivno utjecati na nas izvoz, strane investicije i doznake iz inostranstva. Do SDP-a je da povuku par dobrih poteza kako bi ostvarili sinergiju koja bi pojacala efekte tog ekonomskog rasta i u Bosni. Novi mandat im je onda siguran.
Sto se tice autocesta mislim da su planovi o izgradnji nekih 35 km za vrijeme ovag mandata i vise nego realni.
-
rahmanjin
#4964 Re: SDP
U pravu si sto se tice krize. Ali, tih 35 km je ostavstina bivse vlade, neka se pokazu u pripremi i realizaciji novih dionica.Optimus Prime wrote:Nisam prorok, ali neke stvari se tesko mogu predvidjeti. Do 2014 je dugo i dosta toga se moze uraditi.domaci.ba wrote: Tajautoput im je jedina nada da ostanu na vlasti. Ma mogu jos dosta toga, da ne sirim.
SDP je naslijedio jednu gomilu problema koje moraju rijesavati u najnepogodnijem trenutku sa obzirom na duznicku krizu u evropskim drzavama.
No ukoliko Evropa do 2013 izadje iz krize i njihove ekonomije pocnu opet brze rasti, to ce pozitivno utjecati na nas izvoz, strane investicije i doznake iz inostranstva. Do SDP-a je da povuku par dobrih poteza kako bi ostvarili sinergiju koja bi pojacala efekte tog ekonomskog rasta i u Bosni. Novi mandat im je onda siguran.
Sto se tice autocesta mislim da su planovi o izgradnji nekih 35 km za vrijeme ovag mandata i vise nego realni.
- Optimus Prime
#4965 Re: SDP
Nije istina, ili samo djelimicno. Po tome mozes i tvrditi da je kompletan koridor Vc kroz BiH zasluga bivsih vlasti sto je naravno glupost.rahmanjin wrote:U pravu si sto se tice krize. Ali, tih 35 km je ostavstina bivse vlade, neka se pokazu u pripremi i realizaciji novih dionica.Optimus Prime wrote:Nisam prorok, ali neke stvari se tesko mogu predvidjeti. Do 2014 je dugo i dosta toga se moze uraditi.domaci.ba wrote: Tajautoput im je jedina nada da ostanu na vlasti. Ma mogu jos dosta toga, da ne sirim.
Valja nam pricekati do 2014 na dan izbora. Ja ocekujem najmanje jos 30 km, i to ne na papiru.
Dakle vlada se mora potruditi da se ove planirane dionice u nekom razumnom vremenu i zavrse.
Naravno ako se kriza u Evropi pogorsa i to cu uzeti u obzir.
-
VjecitiStudent
#4966 Re: SDP
- Tender za izgradnju dionice Kravice - Bijača (južna granica s Hrvatskom) raspisan je 20. jula prošle godine.Optimus Prime wrote: Nije istina, ili samo djelimicno. Po tome mozes i tvrditi da je kompletan koridor Vc kroz BiH zasluga bivsih vlasti sto je naravno glupost.
Valja nam pricekati do 2014 na dan izbora. Ja ocekujem najmanje jos 30 km, i to ne na papiru.
Dakle vlada se mora potruditi da se ove planirane dionice u nekom razumnom vremenu i zavrse.
- Tender za dionicu Zvirovići - Kravice raspisan je 6. septembra, a za dionicu Suhodol - Tarčin 2. novembra 2010.
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/3 ... odjac.html
- (05 Kolovoz 2010) Izgradnja tunela Vijenac na dionici autoputa na koridoru 5c od Drivuše do Kaknja počela je juče izlaskom prvih mašina na teren i probijanjem puta ka brdu kroz koje će "ići" cijevi tunela
http://www.magazinplus.eu/index.php/pri ... -kilometra
Takodjer i:
- Silajdžić zadovoljan posjetom Kuvajtu: Za zaobilaznicu kod Zenice 100 miliona KM kredita
http://www.oslobodjenje.ba/?id=7330
- Optimus Prime
#4967 Re: SDP
Pa sta sad.VjecitiStudent wrote:- Tender za izgradnju dionice Kravice - Bijača (južna granica s Hrvatskom) raspisan je 20. jula prošle godine.Optimus Prime wrote: Nije istina, ili samo djelimicno. Po tome mozes i tvrditi da je kompletan koridor Vc kroz BiH zasluga bivsih vlasti sto je naravno glupost.
- Tender za dionicu Zvirovići - Kravice raspisan je 6. septembra, a za dionicu Suhodol - Tarčin 2. novembra 2010.
- (05 Kolovoz 2010) Izgradnja tunela Vijenac na dionici autoputa na koridoru 5c od Drivuše do Kaknja počela je juče izlaskom prvih mašina na teren i probijanjem puta ka brdu kroz koje će "ići" cijevi tunela
Takodjer i:
- Silajdžić zadovoljan posjetom Kuvajtu: Za zaobilaznicu kod Zenice 100 miliona KM kredita
I Sarajevsku zaobilaznicu su ugovorili prije 8 godina a i danas se gradi. Hebenih 8 kilometara.
Bitno je da se ugovorene dionice u nekom razumnom vremenu i zavrse. Dakle ukoliko se u sljedece 3 godine doista napravi novih 30-40 km autoputa to ce itekako biti zasluga SDP to jest platforme.
-
tortekolaci
#4968 Re: SDP
To su prepucavanja. Ja bih konkretno. Zna li iko koliko je ove godine izgradjenoi autoputeva u FBiHOptimus Prime wrote:Pa sta sad.VjecitiStudent wrote:- Tender za izgradnju dionice Kravice - Bijača (južna granica s Hrvatskom) raspisan je 20. jula prošle godine.Optimus Prime wrote: Nije istina, ili samo djelimicno. Po tome mozes i tvrditi da je kompletan koridor Vc kroz BiH zasluga bivsih vlasti sto je naravno glupost.
Takodjer i:
I Sarajevsku zaobilaznicu su ugovorili prije 8 godina a i danas se gradi. Hebenih 8 kilometara.
Bitno je da se ugovorene dionice u nekom razumnom vremenu i zavrse. Dakle ukoliko se u sljedece 3 godine doista napravi novih 30-40 km autoputa to ce itekako biti zasluga SDP to jest platforme.
- Optimus Prime
#4969 Re: SDP
Ove godine ni jedna dionica nije pustena u promet, al ina ovim dioncima se raditortekolaci wrote:
To su prepucavanja. Ja bih konkretno. Zna li iko koliko je ove godine izgradjenoi autoputeva u FBiH
U izgradnji ~ 28 km
A1/Vc: Kakanj-Zenica - 16 km
A1/Vc: Bijača-Kravice - 4,1 km
A1/Vc: Sarajevo Bypass - 7,8 km
Početak izgradnje planiran za 2012: 36 km
A1/Vc: Svilaj-Odžak - 11 km
A1/Vc: Tarčin-Vlakovo - 20 km
A1/Vc: Kravice-Zvirovići - 5 km
Last edited by Optimus Prime on 06/12/2011 13:10, edited 1 time in total.
- seln
#4970 Re: SDP
Jooj, demagogije, bog te vidio.tortekolaci wrote:
To su prepucavanja. Ja bih konkretno. Zna li iko koliko je ove godine izgradjenoi autoputeva u FBiH
I ako ti kazem da nije ni metar, sta ce to znaciti? Ne valja vlada? I nece valjati ni ako do kraja mandata izgradi 100 km?
@vjecitisupljator: je li prosla vlada napravila tender i sa onim kompanijama koje su propale (npr. sa slovencima), pa je bilo "puj, pik, ne vazi, idemo iz pocetka"?
Je li to Haris pare donio u dzepu ili je i to bilo samo jedno od nekoliko hiljada njegovih obecanja (najpoznatije: ukinucu RS)?
Bas volim ove principijelne diskutante....
- seln
#4971 Re: SDP
ma, bjaaazi...sve je to ugovorio Bicakcic.Optimus Prime wrote:Ove godine ni jedna dionida nije pustena u promet, al ina ovim dioncima se raditortekolaci wrote:
U izgradnji ~ 28 km
Ne znam kojeg vraga im to objasnjavas. sve to lijepo stoji na sajtu autocesta fbih, ali gospoda racuna da niko nece otici da pogleda, pa ce njihova tvrdnja "ni metra autoputa okupatoru" ostati kao vazeca.
-
manki
#4972 Re: SDP
Eto dobio si koordinate i fotke, iako sam ja rekao da ne treba gradnju autoputa vezati iskljucivo za ovu vladu, ali to nisi citirao.tortekolaci wrote:Moze li slika jednom metra tog autoputa koji su zapoceli . Ako nema fotke mogu i koordinate na google earth ili google maps.manki wrote: vjeronauku poslase gdje joj je mjesto (polovicno nazalost, ali polako), uveli mjere stednje, pocela gradnja autoputeva
Hvala.
A vjeronauku, moze opis, na pola puta su da je posalju u mekteb gdje joj je i mjesto, po mom misljenju naravno.
-
VjecitiStudent
#4973 Re: SDP
Ovaj forum mi je svjedok da Harisa nikako ne gotivim.seln wrote:Jooj, demagogije, bog te vidio.tortekolaci wrote:
I ako ti kazem da nije ni metar, sta ce to znaciti? Ne valja vlada? I nece valjati ni ako do kraja mandata izgradi 100 km?
@vjecitisupljator: je li prosla vlada napravila tender i sa onim kompanijama koje su propale (npr. sa slovencima), pa je bilo "puj, pik, ne vazi, idemo iz pocetka"?
Je li to Haris pare donio u dzepu ili je i to bilo samo jedno od nekoliko hiljada njegovih obecanja (najpoznatije: ukinucu RS)?
Bas volim ove principijelne diskutante....
Medjutim, za ovu dionicu zasluge mu se ne mogu odreci (istina, malo je po obicaju zaokruzio cifru na gore
Dio izgradnje Koridora je, također, Zenička obilaznica koja će biti finansirana dijelom iz Kuvajtskog investicionog fonda (30 miliona eura).
http://www.zenicablog.com/biznis/posao/ ... ru-vc.html
-
VjecitiStudent
#4974 Re: SDP
Tender raspisan jos 2009.Optimus Prime wrote:Ove godine ni jedna dionica nije pustena u promet, al ina ovim dioncima se raditortekolaci wrote:
U izgradnji ~ 28 km
http://euroalert.net/en/contracts.aspx?idl=480910
Tender za izgradnju dionice Kravice - Bijača (južna granica s Hrvatskom) raspisan je 20. jula prošle godine.A1/Vc: Bijača-Kravice - 4,1 km
Ovaj dio je u izgradnji zadnjih pet-sest godina ...A1/Vc: Sarajevo Bypass - 7,8 km
Eksproprijacija u toku ...A1/Vc: Svilaj-Odžak - 11 km
Tender za dionicu Zvirovići - Kravice raspisan je 6. septembra, a za dionicu Suhodol - Tarčin 2. novembra 2010.A1/Vc: Tarčin-Vlakovo - 20 km
Kad na sve ovo podvucemo crtu, ostaje sramotna cinjenica da ce se prvo povezivanje dva velika grada (Zenica i Sarajevo) u BiH autoputem desiti barem citavih 15 godina nakon pocetka izgradnje.
A to je svega 70 fucking kilometara, i to puta ciji je jedan dio vec djelomicno bio napravljen.
Zar za ovo treba hvaliti bilo koga?
I otkad na autoputevima padaju ili se biraju vlade???
Racanova vlada je svojevremeno napravila lavovski dio autoputa Zagreb-Split, pa kako zavrsi?
Pa vec u susjednoj u Hrvatskoj citavi autoputevi nicu iz godine u godinu.
Last edited by VjecitiStudent on 06/12/2011 14:15, edited 1 time in total.
-
tortekolaci
#4975 Re: SDP
ALI mu dodje kao pseudonim VFBiHOptimus Prime wrote:Ove godine ni jedna dionica nije pustena u promet, ali na ovim dioncima se raditortekolaci wrote:
U izgradnji ~ 28 km