Znači ovo je spin koji će SDP koristiti.Alfa_i_Omega wrote:drug_profi wrote:Ne znam po čemu je bitno ići na formiranje vlasti na višim nivoima? Vlast će postojati i dalje u tehničkom mandatu. Ući će u koaliciju sa SDA, a onda će HDZ sve da blokira i dalje.
Ulazak u bilo kakvu drzavnu koaliciju sa bilo kime treba usloviti izmjenom izbornog zakona (vanredni izbori u situacijama blokade formiranja vlasti duze od 4 mjeseca ili raspad vecine) i promjena pravila i načina glasanja (jel i to pod izbornim zakonom ili je pod nekim drugim aktom?) gdje bi glasanje bilo elektronsko, i pod video nadzorom.
Mora se jednom stati u kraj prevarama i ucjenama, pa makar i još jednom, posljednjom, ucjenom.
Samo jedan mali problem. Ako se 'nasi' ne organizuju i ne suprostave jednom jakom koalicijom, koja ce stati nasuprot udruzenog SrpskoHrvatskog bloka i njihovih mentora iz Susjednih nam drzava, nayebali smo ko zuti. Koliko god ja licno mrzio Sda i smatrao ludoscu i gluposcu koaliranje sa njima, toliko mi se vise cini opasnijom cinjenica da nam ovi gore spomenuti debelo rade o glavi, tj drzavi.
Sada je samo pitanje, mrzimo li vise sda od toga da nam se drzava raspadne i rasparca.
Heben vakat.
Samo da rata ne bude, SDA jedini spas, SDP će se žrtvovati