Ocekivao sam ozbiljniji odgovor od tebe od puste demagogije.seln wrote:Mislim da je jedino sto preostaje promjena naseg ponasanja.quasar wrote:Od koga očekivati da rješava probleme radnika? Od stranke kojoj je 1000 maraka plate luksuz kad je u radničkom džepu, a premalo kad je u budzetskom?
Dok su režije za 4-članu porodicu u rupi od stana sa 40 kvadrata (jedno drugom na glavi sjedi) 300 maraka (telefon iskljucen). Hrana i higijena minimalno 200 maraka sedmicno. I da se na glavu nacališ, ali moraš imati 1200-1300 da samo preživiš, bez garderobe, auta, školskih troškova. I Šta sad, njima malo para? Izaš'o novi model audija? Neka skrešu plate svima sa budzeta počev od sebe.
Ovaj SDP je položio. Ne vjerujem da ću dočekati išta dobro za njihovog mandata, a kome dati glas poslije? Nema nikog.
Izgleda da je gerila jedino što preostaje.
Nepotizam i korupcija nije dobra? naravno, osim ako je u pitanju neko nas.
Skupljanje gibire i viskova nije dobro? naravno, osim ako je u nas dzep.
policija treba biti stroga? naravno, osim ako smo mi u pitanju.
I tako dalje...
I sta ocekujes, kakvu promjenu na bolje?
Kakva promjena ponasanja? Ljudi se ponasaju uvijek isto u svakoj zemlji na svijetu vec hiljadama godina. Jednako reaguju na iste poticaje.
Jedini ko treba da mijenja ponasanje je onaj koji vrsi vlast i da radi i donosi odluke da prvenstveno zadovolji izbornu bazu (a sad mi reci ko je SDP-ova izborna baza), pa onda po mogućnosti većinu populacije, a tek na kraju drzavne sluzbenike.
Ako on odstupa od svog predizbornog programa i nastavlja na isti način kao i prethodnici, logično je da postavljam pitanje: KOGA DALJE?
Ako izlaznost na sljedecim izborima bude i 40% bice cudo.