SDP

Leverage

#48351 Re: SDP

Post by Leverage »

plain vanilla wrote:
Leverage wrote:Lukavac preliminarno:
Denis 8294
Željko 3885
Šefik 3276
Fahro 730
Ne pobijedi Denis
Šta da se radi. Ono što se dešavalo u TK očito se nije dešavalo u drugim kantonima.

Ništa, čekam rezultate za kanton da vidim šta se ovdje može, a ovi ostali eto im SDA, poštujem izbor.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#48352 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Leverage wrote:
plain vanilla wrote:
Denis 8294
Željko 3885
Šefik 3276
Fahro 730
Ne pobijedi Denis
Šta da se radi. Ono što se dešavalo u TK očito se nije dešavalo u drugim kantonima.

Ništa, čekam rezultate za kanton da vidim šta se ovdje može, a ovi ostali eto im SDA, poštujem izbor.
Rekoh ti ja da nema sanse. Ljevica je glasala za Komsica i Becirevica, a glas za Komsica je glas protiv Covica. To je prevagnulo, kao i nedostatak osobnosti kod Denisa.
sadie_forever

#48353 Re: SDP

Post by sadie_forever »

Sta Sam vam rekla? :mrgreen:
Leverage

#48354 Re: SDP

Post by Leverage »

plain vanilla wrote: Rekoh ti ja da nema sanse. Ljevica je glasala za Komsica i Becirevica, a glas za Komsica je glas protiv Covica. To je prevagnulo, kao i nedostatak osobnosti kod Denisa.
Komšić je vjerovatno dobio malo više nego što mu je trebalo. Moglo je možda da se rasporedilo malo bolje.

Međutim mene brine ovaj rezultat SDA, ne mogu da vjerujem da će ići preko 200 hiljada glasova, to je potpuna katastrofa.

Mislim da ih je moguće izbjeći samo na TK.
Leverage

#48355 Re: SDP

Post by Leverage »

sadie_forever wrote:Sta Sam vam rekla? :mrgreen:
Baš tebe briga, ne živiš ti s tim divljacima za koje si glasala.

Ako Dodik predloži još kakav rigorozniji zakon o prebivalištu obavezno glasati za to.
General War

#48356 Re: SDP

Post by General War »

Leverage wrote:
plain vanilla wrote:
Denis 8294
Željko 3885
Šefik 3276
Fahro 730
Ne pobijedi Denis

Vidit ces da ni TK ne stoji ti dobro...e sad nemoj mislit da slavim, ni blizu, samo sam te htio spustit na zemlju...SDP glasaci niti ljevicarski glasaci nisu SDA zombiji vec obrazovani i manje skloni vodjenja zednih preko vode.
Poraz SDP-a je i MOJ poraz, ali ne radi SDP-a vec ljudi u njemu.
fosna2014

#48357 Re: SDP

Post by fosna2014 »

Leverage wrote:
plain vanilla wrote: Rekoh ti ja da nema sanse. Ljevica je glasala za Komsica i Becirevica, a glas za Komsica je glas protiv Covica. To je prevagnulo, kao i nedostatak osobnosti kod Denisa.
Komšić je vjerovatno dobio malo više nego što mu je trebalo. Moglo je možda da se rasporedilo malo bolje.

Međutim mene brine ovaj rezultat SDA, ne mogu da vjerujem da će ići preko 200 hiljada glasova, to je potpuna katastrofa.

Ne bih bio siguran u to. Pobijediti za clana predsjednistva je jedna stvar, kada uzmes u obzir da su se glasovi lijevih stranaka rasuli na Becirovica, Komsica, Hadzikadica i Falatara. Jako ce knap pobijediti Becirovica.

Vidjecemo kako stvari stoje na ostalim nivoima. Nisam bas siguran da je SDA pomela kao na proslim izborima. Pogotovo ne u USK i TK. Za KS nisam upucen ali mislim da je SDA tu pao a SDP i NS dobili.
plain vanilla

#48358 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Pa u Tk ce Sda imati manje, ali zato je tu Pda.
Nije mi zao Sdp-a, sami su za sve krivi.
Ako je neko lopv, kriminalac, svejedno mi je iz koje je stranke.
sadie_forever

#48359 Re: SDP

Post by sadie_forever »

fosna2014 wrote:
Leverage wrote:

Ne bih bio siguran u to. Pobijediti za clana predsjednistva je jedna stvar, kada uzmes u obzir da su se glasovi lijevih stranaka rasuli na Becirovica, Komsica, Hadzikadica i Falatara. Jako ce knap pobijediti Becirovica.

Vidjecemo kako stvari stoje na ostalim nivoima. Nisam bas siguran da je SDA pomela kao na proslim izborima. Pogotovo ne u USK i TK. Za KS nisam upucen ali mislim da je SDA tu pao a SDP i NS dobili.
Hadzikadic Nije ljevicar
Leverage

#48360 Re: SDP

Post by Leverage »

General War wrote: Vidit ces da ni TK ne stoji ti dobro...e sad nemoj mislit da slavim, ni blizu, samo sam te htio spustit na zemlju...SDP glasaci niti ljevicarski glasaci nisu SDA zombiji vec obrazovani i manje skloni vodjenja zednih preko vode.
Poraz SDP-a je i MOJ poraz, ali ne radi SDP-a vec ljudi u njemu.
Rekoh da ću ako SDA pobijedi hvatat' avion za zapadnu Evropu.

Neću. Radit ću 4 godine da ljudima objasnim da SDP nema alternative.

Prvo se ide na mijenjanje onih koji su loše prošli na izborima.

Što se tiče kantona pribojavam se da će PDA bolje proći nego što sam očekivao, barem po onom što priča Elzina Pirić.

Nadao sam se 13-14, ako bude 10 treba probati praviti široku koaliciju ili ići u opoziciju. Ne smije se ići sa PDA nipošto.
plain vanilla

#48361 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Bolje ti je da hvatas avion :mrgreen:
Leverage

#48362 Re: SDP

Post by Leverage »

plain vanilla wrote:Bolje ti je da hvatas avion :mrgreen:
Neću. Čini mi se kao lakši put. Ne volim lakši put.
omega369

#48363 Re: SDP

Post by omega369 »

Smije li se damir jos? Jel uvjeren jos u pobjedu?

Smanjuje li se pita? :mrgreen: :mrgreen:
Last edited by omega369 on 07/10/2018 23:51, edited 1 time in total.
General War

#48364 Re: SDP

Post by General War »

:lol:
Sta's cojk sanjar.
fosna2014

#48365 Re: SDP

Post by fosna2014 »

Ocekujem od SDP-a izjavu da ce u narednom mandatu djelovati iz opozicije. Prije svega mislim na FBiH i drzavni nivo.

Bice veoma jaka opozicija. Obzirom na broj glasova.
General War

#48366 Re: SDP

Post by General War »

Leverage wrote:
...Koliko ti puta treba reci, da SDA se ne moze pobjediti to sto ces hodat po lukavcu i tuzli i govorit o SDP-u...dzabe trosis vrijeme.
SDA je INSTITUCIJA koja drzi ovaj dio drzave, i ocito ima GLASACE da ih poseres u usta, opet ce isto uraditi.
plain vanilla

#48367 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Leverage wrote:
Ne treba ljude uvjeravati nego im pokazati na primjeru.
Ljudi su vec jednom izglasali Sdp, pa smo dobili mafijase na vlasti, i.prva dva reketa u BiH, a nisu teniseri.
Ode Lagumdzija, a oni i dalje guraju kriminalce. I sta ces ti ljudima objasniti?

Sdp nije sposoban ocistiti svoju stranku, kamoli da sta urade na vlasti. Oni su manji lopovi od Sda samo jer nisu imali priliku.

Da ne pricam kako funkcioniraju komunalna preduzeca u Tz, gdje je Sdp u vlasti. Kako se zaposljava tamo, kako u Opcini, kako se tenderi dobijaju.
Leverage

#48368 Re: SDP

Post by Leverage »

General War wrote: ...Koliko ti puta treba reci, da SDA se ne moze pobjediti to sto ces hodat po lukavcu i tuzli i govorit o SDP-u...dzabe trosis vrijeme.
SDA je INSTITUCIJA koja drzi ovaj dio drzave, i ocito ima GLASACE da ih poseres u usta, opet ce isto uraditi.
U pravu si.

Hodat ćemo i vam tog kruga.

Ali Lukavac je 12 godina bio zelen kao prašuma (opština). Više nije.

Mora Lukavac biti primjer kako raditi u svim drugim opštinama.
Leverage

#48369 Re: SDP

Post by Leverage »

plain vanilla wrote: Ne treba ljude uvjeravati nego im pokazati na primjeru.
Ljudi su vec jednom izglasali Sdp, pa smo dobili mafijase na vlasti, i.prva dva reketa u BiH, a nisu teniseri.
Ode Lagumdzija, a oni i dalje guraju kriminalce. I sta ces ti ljudima objasniti?

Sdp nije sposoban ocistiti svoju stranku, kamoli da sta urade na vlasti. Oni su manji lopovi od Sda samo jer nisu imali priliku.

Da ne pricam kako funkcioniraju komunalna preduzeca u Tz, gdje je Sdp u vlasti. Kako se zaposljava tamo, kako u Opcini, kako se tenderi dobijaju.
Tik nakon izbora je uvijek prilika i za to.

Da je ostatak države kao Tuzla ovo bi bila u najmanju ruku Češka ili Španija. Da ne pretjeram sa nekim boljim državama.
General War

#48370 Re: SDP

Post by General War »

Leverage wrote:
General War wrote: ...Koliko ti puta treba reci, da SDA se ne moze pobjediti to sto ces hodat po lukavcu i tuzli i govorit o SDP-u...dzabe trosis vrijeme.
U pravu si.

Hodat ćemo i vam tog kruga.

Ali Lukavac je 12 godina bio zelen kao prašuma (opština). Više nije.

Mora Lukavac biti primjer kako raditi u svim drugim opštinama.
...ja i sta si dobio time...Koksara te tusi i truje vodu, cementara...moras stelom dobit posao, a cijeli lukavac garaviji od banovica.
plain vanilla

#48371 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Prilika je svaki dan, ali se ne koristi.

Bila bi Bosna ko Haiti.
Leverage

#48372 Re: SDP

Post by Leverage »

General War wrote: ...ja i sta si dobio time...Koksara te tusi i truje vodu, cementara...moras stelom dobit posao, a cijeli lukavac garaviji od banovica.
To je rezultat vlasti SDA.

Mijenja se ono što se može mijenjati. SDA i dalje kontroliše većinu u vijeću. Nažalost za neke stvari moraju se čekati još dvije godine.
General War

#48373 Re: SDP

Post by General War »

Leverage wrote:
General War wrote: ...ja i sta si dobio time...Koksara te tusi i truje vodu, cementara...moras stelom dobit posao, a cijeli lukavac garaviji od banovica.

Mijenja se ono što se može mijenjati. SDA i dalje kontroliše većinu u vijeću. Nažalost za neke stvari moraju se čekati još dvije godine.
Nadam se, lukavcanima zelim sve najbolje...ali kakvi su kod mene ovdje na pozicijama, da bog da.
asker

#48374 Re: SDP

Post by asker »

Leverage wrote:

Jesi li ti sacuvao one postove koje si jedno 2345274071249 puta pomenuo pa da ih kopiras? Evo 8 Oct je.

Izvini, morao sam :D
Leverage

#48375 Re: SDP

Post by Leverage »

General War wrote: Nadam se, lukavcanima zelim sve najbolje.
Zahvaljujem. i ja Tuzli isto, makar je to i neki moj interes jer u Tuzli provodim više vremena nego u Lukavcu.
Post Reply