SDP
- ultima_palabra
#47951 Re: SDP
Ma ja ne vjerujem da on vlada iz sjene, kod nas je ostao taj boljševički mentalitet da se gubi utjecaj čim neko više nije na poziciji... više govorim o tome da su svi ti lideri reformisanog SDP-a izašli iz njegovog šinjela, i da ne mogu i ne znaju drugačije nego kako ih je on naučio.
- Leverage
#47952 Re: SDP
Ne kažem da nisu neki, pod njegovim dugogodišnjim uticajem, formatirani poput njega.ultima_palabra wrote:Ma ja ne vjerujem da on vlada iz sjene, kod nas je ostao taj boljševički mentalitet da se gubi utjecaj čim neko više nije na poziciji... više govorim o tome da su svi ti lideri reformisanog SDP-a izašli iz njegovog šinjela, i da ne mogu i ne znaju drugačije nego kako ih je on naučio.
Ali ovdje pričamo o ljudima u vrhu stranke kao da su idioti koji nemaju vlastiti stav ni o čemu nego su našpanovani da misle i rade kao Lagumdžija. Mislim realno, niko od njih nije Nelson Mandela ali da su baš takve tarabe - nisu.
A i taj Lagumdžija nije Alastair Campbell.
- ultima_palabra
#47953 Re: SDP
Lagumdžija je političar i intelekt velikog kapaciteta, ako stavimo na stranu njegove moralne kvalitete.Leverage wrote:Ne kažem da nisu neki, pod njegovim dugogodišnjim uticajem, formatirani poput njega.ultima_palabra wrote:Ma ja ne vjerujem da on vlada iz sjene, kod nas je ostao taj boljševički mentalitet da se gubi utjecaj čim neko više nije na poziciji... više govorim o tome da su svi ti lideri reformisanog SDP-a izašli iz njegovog šinjela, i da ne mogu i ne znaju drugačije nego kako ih je on naučio.
Ali ovdje pričamo o ljudima u vrhu stranke kao da su idioti koji nemaju vlastiti stav ni o čemu nego su našpanovani da misle i rade kao Lagumdžija. Mislim realno, niko od njih nije Nelson Mandela ali da su baš takve tarabe - nisu.
A i taj Lagumdžija nije Alastair Campbell.
Ako je narod rekao da neće njega, ne znam zašto bi htio njegove bijedne replike.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#47954 Re: SDP
svi ti pobrojani su sami napustili sdp, osim damira, nije ih članstvo odbacilo. da pače, igor kamočaji je na prvim unutarstranačkim izborima izabran za predsjednika kantonalnog odbora u sarajevu, nakon izbornog debakla i to od strane članova stranke. nisam siguran da li je tada bilo biranje jedan član, jedan glas. ako jeste, onda to samo produbljuje moju tezu da se sdp nije kutarisao lagumdžije.Chmoljo wrote:
Ali stvarno nemas blage veze.
Gdje su Kamocaji, Selimovic i Korac? Gdje je Hadzic?
Ovako ljudi sjednu pa tabire svjetsku politiku na osnovu vijesti federalne i Maricevih Paralela. I niko pametniji od njih.
Ako si iz Sarajeva, to stvarno nije velik grad. Ako imas imalo poznanstava tesko je ne znati vise ljidi iz stranaka koji ti mogu dati vjerodostojnije informacije od ovih secijskih naklapanja.
kada pričamo o damiru hadžiću, taj isti damir nikada nije izbačen iz sdpa (i ako je bio uhapšen), niti postoji bilo kakva informacija da je isti napustio sdp.
a porediti igora kamočajia (koji se prodao za radno mjesto državnog slućbenika u zavodu za zapošljavanje), jasenka selimovića i lidiju korać, sa magazinovićem, mašićem, nikšićem, grabovicom, helezom, mikulićem, bijedićem, samo pokazuje koliko zapravo ti nemaš blage veze i koliko nemaš pojma i priča sa tobom na ovu temu je totalno besmislena.
- Leverage
#47955 Re: SDP
Lagumdžija je nesumnjivo izuzetno inteligentan i pronicljiv čovjek.ultima_palabra wrote: Lagumdžija je političar i intelekt velikog kapaciteta, ako stavimo na stranu njegove moralne kvalitete.
Ako je narod rekao da neće njega, ne znam zašto bi htio njegove bijedne replike.
Međutim njegov politički kapacitet je što se mene tiče krajnje upitan. Lagumdžija je u tom smislu od samog početka kontradiktoran jer je pričao o ljevičarskim idealima, radničkim pravima i malom čovjeku, a živio je poput klasičnog postkolonijalnog kapitaliste, gdje god su po Sarajevu šetale pare i skupljali se lokalni šerifi, kleronacionalisti i desničari, tu se nekako nalazio i on. U Tuzli i oko Tuzle je bio omražen čak i 2010. godine, omiljena rečenica tih dana bila je "glasaću za SDP al ne mogu smislit' Lagumdžiju". Dakle, čak i među ne pretjerano politički pismenim bosanskohercegovačkim pukom, bila je prepoznata njegova neautentičnost. S te strane smatram da je precijenjen.
Što se tiče sadašnjih SDP-ovih kadrova, ja ne mislim da su oni ikakve njegove replike, a kamo li bijedne. Ali eto, složit ćemo se da se ne slažemo.
-
invincible1921
#47956 Re: SDP
Koliki smo mi kurton od drzave evo ti premijer kantona, pola raje ne zna ni kako izgleda niti ga je vidjela gdje u medijimaControl panel wrote:E to se zove stranacki uhljeb. S funkcije na funkciju, s guza na guz sve uz dobru platu.invincible1921 wrote: Meni recimo najvise u oci su upali semiha borovac i genjac. Nisam cuo za njih bar 7 8 godina kad ovaj lola predsjednik skupstine jel ono federalne? A semiha nakav rukovodioc za nesto..
Ministrica cetiri godine a niko cuo za nju nije. Mirno proslo, niko je napo nije, ma ljepota.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#47957 Re: SDP
bitan je onoliko koliko je bitan Zlaja.ultima_palabra wrote:Pa u suštini nebitan, zamjenjiv lik. Niko nije ni primijetio da ga nema. Selimović out, Čengić in... who cares?
kad je Zlaja otišo, i on je nestao. o tom ti govorim.
- Chmoljo
#47958 Re: SDP
Zlaja i njegovi bojovnici nisu preko noći napustili SDP.malakh wrote:svi ti pobrojani su sami napustili sdp, osim damira, nije ih članstvo odbacilo. da pače, igor kamočaji je na prvim unutarstranačkim izborima izabran za predsjednika kantonalnog odbora u sarajevu, nakon izbornog debakla i to od strane članova stranke. nisam siguran da li je tada bilo biranje jedan član, jedan glas. ako jeste, onda to samo produbljuje moju tezu da se sdp nije kutarisao lagumdžije.
kada pričamo o damiru hadžiću, taj isti damir nikada nije izbačen iz sdpa (i ako je bio uhapšen), niti postoji bilo kakva informacija da je isti napustio sdp.
a porediti igora kamočajia (koji se prodao za radno mjesto državnog slućbenika u zavodu za zapošljavanje), jasenka selimovića i lidiju korać, sa magazinovićem, mašićem, nikšićem, grabovicom, helezom, mikulićem, bijedićem, samo pokazuje koliko zapravo ti nemaš blage veze i koliko nemaš pojma i priča sa tobom na ovu temu je totalno besmislena.
Selimović, Korać i Kamočaji su u paketu otišli i to godinu, dvije nakon Zlatka. zašto nisu odmah, vjerovatno zbog mira u kući. čovjek je godinama bio neprikosnoveni autoritet, tako da je moglo ili ovako, ili žestokom svađom koja bi završila bogznakako.
šta kažeš, Mašić i Magazinović bili veći autoritet od Lidije?
idi ba šamaraj paradajz da pocrveni.
- Chmoljo
#47960 Re: SDP
mislim da griješiš za Nikšića.ultima_palabra wrote:Ma ja ne vjerujem da on vlada iz sjene, kod nas je ostao taj boljševički mentalitet da se gubi utjecaj čim neko više nije na poziciji... više govorim o tome da su svi ti lideri reformisanog SDP-a izašli iz njegovog šinjela, i da ne mogu i ne znaju drugačije nego kako ih je on naučio.
imao je svojih fula, u nekom normalnom političkom društvu vjerovatno neoprostivih. ali ovdje mu je veći grijeh od svega što nije harizmatičan i od velikih riječi.
ja mislim da nije beskičmenjak, i dobro se sjećam da je bio prilično popularan kao šef kuba u parlamentu Federacije, sa razlogom.
sindrom velikih vođa nas nije daleko odveo.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#47961 Re: SDP
kamočaji nakon odlaska lagumdžije izabran za predsjednika kantonalnog odbora sdpa u sarajevu. toliko o tome da je ostao zbog mira u kući, ili da je otišao zbog mira u kući.Chmoljo wrote:
Selimović, Korać i Kamočaji su u paketu otišli i to godinu, dvije nakon Zlatka. zašto nisu odmah, vjerovatno zbog mira u kući. čovjek je godinama bio neprikosnoveni autoritet, tako da je moglo ili ovako, ili žestokom svađom koja bi završila bogznakako.
tvojoj naivnosti stvarno nigdje kraja.
a lidija je baš otišla zato što lagumdžija više nije predsjednik partije.šta kažeš, Mašić i Magazinović bili veći autoritet od Lidije?![]()
idi ba šamaraj paradajz da pocrveni.
ja ću šamarati paradajz, a ti se uhvati svog imaginarnog, virtualnog i zamišljenog svijeta u kojem se jedino i možeš nešto pitati.
Last edited by malakh on 26/09/2018 13:43, edited 1 time in total.
- Chmoljo
#47962 Re: SDP
ha ja. ja ti kažem da nemaš pojma o topicu, a ti ad hominem. hoće to tako kad je čovjek u pravu.
- malakh
#47963 Re: SDP
da ti ponovim:Chmoljo wrote:![]()
ha ja. ja ti kažem da nemaš pojma o topicu, a ti ad hominem. hoće to tako kad je čovjek u pravu.
ja ću šamarati paradajz, a ti se uhvati svog imaginarnog, virtualnog i zamišljenog svijeta u kojem se jedino i možeš nešto pitati.
- cyprus
#47964 Re: SDP
Ma ne može se poredit Nikšić sa Lagumdžijom, ni po načinu upravljanja strankom, ni po bilo čemu drugom 
- Chmoljo
#47965 Re: SDP
evo i ja ću ponoviti:malakh wrote:da ti ponovim:Chmoljo wrote:![]()
-
Akibh
#47966 Re: SDP
Kontam neki trol (Leverage) se nakacio, kad ono administrator... E svastaChmoljo wrote:evo i ja ću ponoviti:malakh wrote:da ti ponovim:Chmoljo wrote:![]()
- Chmoljo
#47967 Re: SDP
tobejarabi.
- GandalfSivi
#47968 Re: SDP
Dobra vam rasprava pravo. Da Lagumdzija ima kakvog uticaja, ne bi preko tvitera parole izbacivao. Uozbiljite se ba, trolate bezze...
- General War
#47969 Re: SDP
Nadam se da se zajebavate...Pa koga onda Zlaja predstavlja po svjetskim politickim forumima? nema gdje ga nema.GandalfSivi wrote:Dobra vam rasprava pravo. Da Lagumdzija ima kakvog uticaja, ne bi preko tvitera parole izbacivao. Uozbiljite se ba, trolate bezze...
Je to se uticaj samo racuna ako udje u prostorije stranke?
- GandalfSivi
#47970 Re: SDP
Inercija. Zlaja gradio medjunarodno priznato ime cijeli zivot, gdje su ga recimo americki senatori predstavljali kao “ne jos jednog od bosanskih politicara, nego jednog od nas” (licno sam bio prisutan). Lik napravio ime i dan danas se njegova slusa, pogotovo u medjunarodnim odnosima.General War wrote:Nadam se da se zajebavate...Pa koga onda Zlaja predstavlja po svjetskim politickim forumima? nema gdje ga nema.GandalfSivi wrote:Dobra vam rasprava pravo. Da Lagumdzija ima kakvog uticaja, ne bi preko tvitera parole izbacivao. Uozbiljite se ba, trolate bezze...
Ne salje ga SDP sigurno...
-
Novak20
#47971 Re: SDP
Predstavlja onog ko mu plaća putovanja. Biće da je to SDA ili neka bošnjačka NVO.General War wrote:Nadam se da se zajebavate...Pa koga onda Zlaja predstavlja po svjetskim politickim forumima? nema gdje ga nema.GandalfSivi wrote:Dobra vam rasprava pravo. Da Lagumdzija ima kakvog uticaja, ne bi preko tvitera parole izbacivao. Uozbiljite se ba, trolate bezze...
Je to se uticaj samo racuna ako udje u prostorije stranke?
- General War
#47972 Re: SDP
E bravo, e sad kontaj ti da ga ovi "ucenici i poltroni" odHebali, a eto tipa slusaju od Un-a do Zeneve.GandalfSivi wrote:Inercija. Zlaja gradio medjunarodno priznato ime cijeli zivot, gdje su ga recimo americki senatori predstavljali kao “ne jos jednog od bosanskih politicara, nego jednog od nas” (licno sam bio prisutan). Lik napravio ime i dan danas se njegova slusa, pogotovo u medjunarodnim odnosima.General War wrote:Nadam se da se zajebavate...Pa koga onda Zlaja predstavlja po svjetskim politickim forumima? nema gdje ga nema.GandalfSivi wrote:Dobra vam rasprava pravo. Da Lagumdzija ima kakvog uticaja, ne bi preko tvitera parole izbacivao. Uozbiljite se ba, trolate bezze...
Ne salje ga SDP sigurno...
Ja licno ne da ne pusim tu pricu, vec se ona vidi i na terenu ko zeli da vidi..."sve je isto samo njega (ko biva) nema"...ma daj.
- Chmoljo
#47973 Re: SDP
Generale ba, uglavnom su najjednostavniji odgovori oni istiniti.
ko išta zna o tome čovjeku, zna da njegov ego ne može podnijeti da bude lik koji povlači poteze iz sjene, a la Kuko. ta dedukcija da je Zlaja Dart Vejder koji kontroliše tuđe umove, koliko god oni bili nazadniji od njega, je šuplja.
Grabovica mu bio asistent pa sad nema šanse da nisu u šemi. to je ta argumentaciona linija.
stvarno je nečuveno da se popičkaraju asistent i profesor, ili da se jedva dočeka prilika da se alfa mužjaku uzdrma stolica.
ko išta zna o tome čovjeku, zna da njegov ego ne može podnijeti da bude lik koji povlači poteze iz sjene, a la Kuko. ta dedukcija da je Zlaja Dart Vejder koji kontroliše tuđe umove, koliko god oni bili nazadniji od njega, je šuplja.
Grabovica mu bio asistent pa sad nema šanse da nisu u šemi. to je ta argumentaciona linija.
stvarno je nečuveno da se popičkaraju asistent i profesor, ili da se jedva dočeka prilika da se alfa mužjaku uzdrma stolica.
- General War
#47974 Re: SDP
Nije stavr sto se popickaraju profesor i asistent, vec vlasnik stranke i prodezei kojima je u amanet ostavio stranku, ali hajde, vrijeme ce pokazati...mada ne znam sta ti je jednstavan odgovor po ovom pitanju, kada vidim ko su ljudi i naracija na skupovima, da bog da.Chmoljo wrote:Generale ba, uglavnom su najjednostavniji odgovori oni istiniti.
- GandalfSivi
#47975 Re: SDP
Ne znam sta da ti kazem, ili si nesposoban razumjeti, sto sumnjam, ili nastavljas furati svoju agendu na jako maliciozan nacin. U oba slucaja, postavio si pitanje, odgovorio sam ti najbolje sto znam, necu te ocito uvjeriti, tako da ono, sve najbolje i tebi i svima nama zelim poslije izbora...