SDP
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#47776 Re: SDP
Dokle ste s porezima? Da znam ide l' glas vama ili ne 
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#47777 Re: SDP
nije zabranjeno, ali nije ni objektivno predstavljati prometeja ili dnevno.ba kao relevantan i općeprihvaćen izbor informacija.Novak20 wrote:
Stvarno je Komšić popularan ali eto, ima svoju temu pa ćemo tamo diskutovati.
Nisam znao da je Prometej medijsko glasilo HDZ. I da jeste nije zabranjeno čitati, porediti i vagati političke stavove pojedinaca i medija. Valjda tako čovjek može imati širu sliku.
pogotovo kada se u naslovima fabriciraju laži i obmane.
a komšić, kao komšić. šta da ti kažem. svi se njime bave.
-
Novak20
#47778 Re: SDP
Ko čita Vijesti.ba ili nekad Slobodnu Bosnu, The Bosnia Times, Stav, Saff, Avaz itd. sigurno bi se složio s tobom.malakh wrote:
nije zabranjeno, ali nije ni objektivno predstavljati prometeja ili dnevno.ba kao relevantan i općeprihvaćen izbor informacija.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#47779 Re: SDP
radije i to (bez boldiranog), nego --- NO LINKS ---, dnevno.ba, hercegovina.info.Novak20 wrote:Ko čita Vijesti.ba ili nekad Slobodnu Bosnu, The Bosnia Times, Stav, Saff, Avaz itd. sigurno bi se složio s tobom.malakh wrote:
nije zabranjeno, ali nije ni objektivno predstavljati prometeja ili dnevno.ba kao relevantan i općeprihvaćen izbor informacija.
a ti, koliko vidim, dosta vremena provodiš na tim trovačima mozgova i zdrave pameti.
- GandalfSivi
#47780 Re: SDP
Ali realno kao da ste i ti i jos par njih (da im imena ne spominjem) iz iste skole izasli. Znaci ocito si clan/simpatizer DF-a, guras ih koliko stignes, sve okay, ali u isto vrijeme se ne skidas sa ove teme i pljuvanja po SDP-u. I onda kada pitam za Komsicevu kampanju, ti kazes “postoji li ijedna tema da se Komsic ne spominje”. A spavas na ovoj temi.malakh wrote:
postoji li neka tema da se ne spominje komšić.
čovjeku maksimalni respect, jer je uspio u tome da trenutno bude najkomentiranija ličnost.
a o antikampanji protiv njega ne bi, jer niko nije ni slijep ni glup.
@novak20 prometej je također medijsko glasilo hdza.
Cirkus...
- malakh
#47781 Re: SDP
ne, pogrešno.GandalfSivi wrote:
Ali realno kao da ste i ti i jos par njih (da im imena ne spominjem) iz iste skole izasli. Znaci ocito si clan/simpatizer DF-a, guras ih koliko stignes, sve okay, ali u isto vrijeme se ne skidas sa ove teme i pljuvanja po SDP-u. I onda kada pitam za Komsicevu kampanju, ti kazes “postoji li ijedna tema da se Komsic ne spominje”. A spavas na ovoj temi.
Cirkus...
nisam ni član ni simpatizer dfa. negdje sam čak i napisao za koga ću glasati na izborima, a tebe ako interesira, isto ću i tebi ponoviti, jer ja to javno govorim i nije me stid, a i ima tema o dfu i možeš pronaći moje postove.
na ovom forumu otvoreno favoriziram komšića, zato što mi je više pun kufer tih prijetnji i provokacija koje dolaze od strane kriminogenog, kleptomanskog i rušilačkog hdza na čelu sa draganoom čovićem i navijam da komšić pobijedi samo iz razloga da vidim koji su njihovi sljedeći potezi. hoće li se konačno sakriti u mišiju rupu ili će krenuti u rušenje države. ovako nismo ni tamo ni vamo, a ljudi nam odlaze iz dana u dan, a ja neću da strijepim hoće li moje dijete sutra otići, niti da se kajem što dijete ranije nisam poslao u dijasporu, ako počne rat i belaji.
sdp, uh taj sdp. to je jedna skupina prevaranata okupljenih oko nermina nikšića, koji su i sada uspjeli iskoristiti i najbolji kadar (čitaj denisa bećirovića), te ga kasnije odbaciti kao staru krpu (što će se dogoditi kada denis izgubi na izborima). samo prevare i obmane i oni su za mene najgori od onog trenutka kada su općinu u kojoj živim prodali ozloglašenom kosovcu nedžadu ajnadžiću. sada taj igor kamočaji uživa u enormno visokoj plaći, na državnoj sisi, a naša općina je u kandžama i sivilu najgoreg šljama našeg društva.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#47782 Re: SDP
guslaš li, guslašmalakh wrote: koji su i sada uspjeli iskoristiti i najbolji kadar (čitaj denisa bećirovića), te ga kasnije odbaciti kao staru krpu (što će se dogoditi kada denis izgubi na izborima).
- Leverage
#47783 Re: SDP
Vidi se taj beskompromisni stav, svojstven njegovom političkom guruu Suljagiću, kao onomad kad je gorljivo branio pa napadao Lagumdžiju, pa branio pa napadao, pa opet branio Komšića
Oko malo koga ili čega u Bosni i Hercegovini postoji konsenzus unutar vladajuće „osovine zla“ kao oko Zlatka Lagumdžije - Emir Suljagić

Oko malo koga ili čega u Bosni i Hercegovini postoji konsenzus unutar vladajuće „osovine zla“ kao oko Zlatka Lagumdžije - Emir Suljagić
- GandalfSivi
#47784 Re: SDP
Evo vidis, i u samom odgovoru opet potvrdjujes ono sto ti kazem. Glasaj za Zeljku, sve okay, podrzavaj ga iz kojeg god hoces razloga, tvoje je pravo, ali kada napises 100 postova na temi SDP-a protiv SDP-a, onda se nemoj buniti sto te pitam gdje je ta Zeljkina strategija za koju ces glasati. Eno ti par tema o HDZ-u (ako vec glasas iz tog razloga), pa idi pisi tamo onda...malakh wrote:ne, pogrešno.GandalfSivi wrote:
Ali realno kao da ste i ti i jos par njih (da im imena ne spominjem) iz iste skole izasli. Znaci ocito si clan/simpatizer DF-a, guras ih koliko stignes, sve okay, ali u isto vrijeme se ne skidas sa ove teme i pljuvanja po SDP-u. I onda kada pitam za Komsicevu kampanju, ti kazes “postoji li ijedna tema da se Komsic ne spominje”. A spavas na ovoj temi.
Cirkus...
nisam ni član ni simpatizer dfa. negdje sam čak i napisao za koga ću glasati na izborima, a tebe ako interesira, isto ću i tebi ponoviti, jer ja to javno govorim i nije me stid, a i ima tema o dfu i možeš pronaći moje postove.
na ovom forumu otvoreno favoriziram komšića, zato što mi je više pun kufer tih prijetnji i provokacija koje dolaze od strane kriminogenog, kleptomanskog i rušilačkog hdza na čelu sa draganoom čovićem i navijam da komšić pobijedi samo iz razloga da vidim koji su njihovi sljedeći potezi. hoće li se konačno sakriti u mišiju rupu ili će krenuti u rušenje države. ovako nismo ni tamo ni vamo, a ljudi nam odlaze iz dana u dan, a ja neću da strijepim hoće li moje dijete sutra otići, niti da se kajem što dijete ranije nisam poslao u dijasporu, ako počne rat i belaji.
sdp, uh taj sdp. to je jedna skupina prevaranata okupljenih oko nermina nikšića, koji su i sada uspjeli iskoristiti i najbolji kadar (čitaj denisa bećirovića), te ga kasnije odbaciti kao staru krpu (što će se dogoditi kada denis izgubi na izborima). samo prevare i obmane i oni su za mene najgori od onog trenutka kada su općinu u kojoj živim prodali ozloglašenom kosovcu nedžadu ajnadžiću. sada taj igor kamočaji uživa u enormno visokoj plaći, na državnoj sisi, a naša općina je u kandžama i sivilu najgoreg šljama našeg društva.
- malakh
#47785 Re: SDP
istina druže, koje si i sam svjestan. priznat ćeš mi to poslije izbora, odnosno ako ili kad denis izgubi.Chmoljo wrote:guslaš li, guslašmalakh wrote: koji su i sada uspjeli iskoristiti i najbolji kadar (čitaj denisa bećirovića), te ga kasnije odbaciti kao staru krpu (što će se dogoditi kada denis izgubi na izborima).
- malakh
#47786 Re: SDP
pa prijavio sam se na forum da pišem postove, nisam se prijavio da ljudima govorim "nemoj ih dirati, eno ti ova, ona tema..."GandalfSivi wrote: Evo vidis, i u samom odgovoru opet potvrdjujes ono sto ti kazem. Glasaj za Zeljku, sve okay, podrzavaj ga iz kojeg god hoces razloga, tvoje je pravo, ali kada napises 100 postova na temi SDP-a protiv SDP-a, onda se nemoj buniti sto te pitam gdje je ta Zeljkina strategija za koju ces glasati. Eno ti par tema o HDZ-u (ako vec glasas iz tog razloga), pa idi pisi tamo onda...
a ti budi iskren i reci mi/nam šta misliš o rukovodstvu sdpa, prventveno o nikšiću, čengiću, hlezu, magazinoviću i mašiću?
- GandalfSivi
#47787 Re: SDP
Nije problem, Niksic birokrata, taman mu je mjesto da vodi stranku dok ostalima dopusta da vise vode drzavu. Magazinovic pravi momak na mjestu, vazda bih glasao za njega. Masic operativac, radi dobre stvari za stranku, nemam zamjerki. Za ovu drugu dvojicu nemam dovoljno informacija...malakh wrote:pa prijavio sam se na forum da pišem postove, nisam se prijavio da ljudima govorim "nemoj ih dirati, eno ti ova, ona tema..."GandalfSivi wrote: Evo vidis, i u samom odgovoru opet potvrdjujes ono sto ti kazem. Glasaj za Zeljku, sve okay, podrzavaj ga iz kojeg god hoces razloga, tvoje je pravo, ali kada napises 100 postova na temi SDP-a protiv SDP-a, onda se nemoj buniti sto te pitam gdje je ta Zeljkina strategija za koju ces glasati. Eno ti par tema o HDZ-u (ako vec glasas iz tog razloga), pa idi pisi tamo onda...
a ti budi iskren i reci mi/nam šta misliš o rukovodstvu sdpa, prventveno o nikšiću, čengiću, hlezu, magazinoviću i mašiću?
- Leverage
#47788 Re: SDP
Lik mu kaže guslaš li, guslaš, a on na taj post odgovara ni manje ni više nego - guslanjem 
- malakh
#47789 Re: SDP
bez ljutnje, ali drži se ti svoje amerike.GandalfSivi wrote:
Nije problem, Niksic birokrata, taman mu je mjesto da vodi stranku dok ostalima dopusta da vise vode drzavu. Magazinovic pravi momak na mjestu, vazda bih glasao za njega. Masic operativac, radi dobre stvari za stranku, nemam zamjerki. Za ovu drugu dvojicu nemam dovoljno informacija...
- GandalfSivi
#47790 Re: SDP
Drzim se, ne pustammalakh wrote:bez ljutnje, ali drži se ti svoje amerike.GandalfSivi wrote:
Nije problem, Niksic birokrata, taman mu je mjesto da vodi stranku dok ostalima dopusta da vise vode drzavu. Magazinovic pravi momak na mjestu, vazda bih glasao za njega. Masic operativac, radi dobre stvari za stranku, nemam zamjerki. Za ovu drugu dvojicu nemam dovoljno informacija...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#47791 Re: SDP
nemaš ti pojma, ono realno. i to mislim bez ikakve uvrede ili sa visine.malakh wrote:istina druže, koje si i sam svjestan. priznat ćeš mi to poslije izbora, odnosno ako ili kad denis izgubi.Chmoljo wrote:guslaš li, guslašmalakh wrote: koji su i sada uspjeli iskoristiti i najbolji kadar (čitaj denisa bećirovića), te ga kasnije odbaciti kao staru krpu (što će se dogoditi kada denis izgubi na izborima).
pričaš napamet priče koje imaju za cilj čistu diskreditaciju na nivou najbanalnijih teorija zavjere. nešto sumnjam da ćeš se ti izvinjavati kad se pokaže koliko je ovo mrtva mahalska priča.
-
Akibh
#47792 Re: SDP
Mene da neko puskom natjera/da mi plati ja ne bih dao glas uhljebima poput Masica i Magazinovica.GandalfSivi wrote:
Magazinovic u Srbiji za vrijeme rata pa u SDP-u 20 godina, lopatom po 6 milja mjesecno u parlamentu pa sada lagano apartmani na Jahorini...
I ovaj drugi nikad nista nije radio, pardon voditelja na hayatu bio...
S.ranje zesce
- MarlboroGold
#47793 Re: SDP
Ako je glasanje za Komšića zasnovano samo na inatu da se sjebe Čović i da se na tome gradi nekakva budućnost, onda jebo ti našu državu.malakh wrote: na ovom forumu otvoreno favoriziram komšića, zato što mi je više pun kufer tih prijetnji i provokacija koje dolaze od strane kriminogenog, kleptomanskog i rušilačkog hdza na čelu sa draganoom čovićem i navijam da komšić pobijedi samo iz razloga da vidim koji su njihovi sljedeći potezi. hoće li se konačno sakriti u mišiju rupu ili će krenuti u rušenje države. ovako nismo ni tamo ni vamo, a ljudi nam odlaze iz dana u dan, a ja neću da strijepim hoće li moje dijete sutra otići, niti da se kajem što dijete ranije nisam poslao u dijasporu, ako počne rat i belaji.
Komšić ništa nije uradio za svo ovo vrijeme, a bio je posljednji grobar socijaldemokratije. Usudiću se reći da taj čovjek nije ni čist u glavi... opasno je takvog dalje gurati.
Bećirović nema mrlju na sebi. Čovjeka stranka nije pokvarila... barem za sad. Ne zaboravi da je taj isti Komšić kojeg favoriziraš prvi put na vlast došao najviše glasovima pristalica SDP-a.
Ono, ne bih da pametujem ko će za koga glasati... ali ove gluposti ne treba prešutiti.
- malakh
#47794 Re: SDP
ok. 7. oktobar je blizu. ako denis izgubi, ti ćeš mi biti prvi na redu za kvotanje, pa ćemo vidjeti ko koga želi diskreditirati i koliko je moja priča "najbanalnija teorija zavjere".Chmoljo wrote: nemaš ti pojma, ono realno. i to mislim bez ikakve uvrede ili sa visine.
pričaš napamet priče koje imaju za cilj čistu diskreditaciju na nivou najbanalnijih teorija zavjere. nešto sumnjam da ćeš se ti izvinjavati kad se pokaže koliko je ovo mrtva mahalska priča.
do tada, doviđenja "pametni".
- malakh
#47795 Re: SDP
ne jarane, ja sam odlučio da dam glas protiv zla. budući da u ovoj utrci komšić ima veće šanse da pobijedi zlo, ja glasam za njega.MarlboroGold wrote: Ako je glasanje za Komšića zasnovano samo na inatu da se sjebe Čović i da se na tome gradi nekakva budućnost, onda jebo ti našu državu.
Komšić ništa nije uradio za svo ovo vrijeme, a bio je posljednji grobar socijaldemokratije. Usudiću se reći da taj čovjek nije ni čist u glavi... opasno je takvog dalje gurati.
Bećirović nema mrlju na sebi. Čovjeka stranka nije pokvarila... barem za sad. Ne zaboravi da je taj isti Komšić kojeg favoriziraš prvi put na vlast došao najviše glasovima pristalica SDP-a.
Ono, ne bih da pametujem ko će za koga glasati... ali ove gluposti ne treba prešutiti.
a o denisu dijelim apsolutno isto mišljenje kao i ti, ali ga je partija iskoristila i na kraju će ga polako i stihijski baciti u zaborav. naravno, pod uslovom da denis izgubi na izborima.
- GandalfSivi
#47796 Re: SDP
Za razliku od velike vecine, Magazinovic je obrazovani politicar i to ne samo kroz skole, nego kroz mnoge programe. Lik radi puno vise od mnogih, i kroz par njegovih interakcija sa likovima iz drugih drzava, a koji nam mogu pomoci je bio vise nego reprezentan, za razliku od mnogih koji nas redovno brukaju. Btw, sve ovo stoji i za Sepica iako je on ideoloski na drugoj strani od mene.Akibh wrote:Mene da neko puskom natjera/da mi plati ja ne bih dao glas uhljebima poput Masica i Magazinovica.GandalfSivi wrote:
Magazinovic u Srbiji za vrijeme rata pa u SDP-u 20 godina, lopatom po 6 milja mjesecno u parlamentu pa sada lagano apartmani na Jahorini...
I ovaj drugi nikad nista nije radio, pardon voditelja na hayatu bio...
S.ranje zesce
A sto se tice politike kao jedinog zanata i primanja politicara, to je generalni problem drustva, a ne samo jedne osobe ili jedne stranke...
- GandalfSivi
#47797 Re: SDP
Haaaalooooo, pa da je Niksic bio kandidat za bosnjackig clana Predsjednistva BiH, isti likovi bi osuli drvlje i kamenje kako je Niksic veci diktator od Zlaje i kako samo o sebi misli. Ali posto je Becirovic izabran (ne od Niksica nego od clanstva), onda je jadni Denis zavaljen da bi bio potrosen.Chmoljo wrote:
nemaš ti pojma, ono realno. i to mislim bez ikakve uvrede ili sa visine.
Ne mozes ti to objasniti, koliko god se trudio...
- Leverage
#47798 Re: SDP
Nema nikakvog problema u tome što se neko odlučio čitav život baviti politikom.
Problem je što je to kod nas posao izabranog dužnosnika takav posao koji je daleko bolje plaćen i sa daleko većim privilegijama nego bilo koji drugi posao.
To treba mijenjati.
Problem je što je to kod nas posao izabranog dužnosnika takav posao koji je daleko bolje plaćen i sa daleko većim privilegijama nego bilo koji drugi posao.
To treba mijenjati.
- kmirsad
#47799 Re: SDP
Ma nije mi žao što su dobro plačeni... neka, ne smeta... ali da rade svoj posao za narod koji ih je tamo izabrao... da vide građani kakvu korist od njih, a ne da bježi glavom bez obzira po cijelom svijetu...Leverage wrote:Nema nikakvog problema u tome što se neko odlučio čitav život baviti politikom.
To treba mijenjati.
- MarlboroGold
#47800 Re: SDP
Neće do toga doći, jer Denis ima preveliku podršku naroda da bi ga tek tako srozali... pored Magazinovića možda je i jedina svijetla tačka SDP-a trenutno. Hipotetički hajde da se to i desi sa Denisom. Neće se ništa znatno promijeniti čak i da odluči napustiti SDP i otići u neku drugu ljevičarsku stranku ili da nastupi kao nezavisan kandidat na narednim izborima. Možda će imati i veću podršku ako bi napustio SDP.malakh wrote: ne jarane, ja sam odlučio da dam glas protiv zla. budući da u ovoj utrci komšić ima veće šanse da pobijedi zlo, ja glasam za njega.
a o denisu dijelim apsolutno isto mišljenje kao i ti, ali ga je partija iskoristila i na kraju će ga polako i stihijski baciti u zaborav. naravno, pod uslovom da denis izgubi na izborima.
Kao što rekoh na početku, SDP to sebi neće dozvoliti, jer bi tek onda propali.
A za prvu rečenicu... skontaćeš jednog dana da to nije rješenje.