SDP

Post Reply
Čovjek

#4776 Re: SDP

Post by Čovjek »

quasar wrote:Svi jel'da, zive od have? Manipulise se brojem nezaposlenih, a vrlo ih je malo zaista nezaposleno, a od tih malo, veliki dio je radno nesposoban ili jednostavno ne zeli da radi, radije dila, krade, kocka...a oni kao traze posao, a mole boga da ga ne nadju.
A i da jesu svi na kontejneru, zar je posao nacelnika opstine da otvara radna mjesta? Pogotovo ako se zna da NG urbanistickim planom svu industriju protjeruje na periferiju i sad ne mozes otvoriti fabriku osim ako neces u Reljevo ili nesto tako. Jedino kakve trgovine, ali ni ovo sto je otvoreno jedva da radi ikako.
Govorimo o Reljevu, Mjesnoj zajednici, koja zajedno sa Dobroševićima zauzima najveći dio općine Novi Grad Sarajevo, te dvije mjesne zajednice su faktički odsječene od ostatka općine, ali i tamo žive ljudi...

Posmatrajući npr broj stabala Jabuke od 20.000 i još nekih voćaka u općini, kojih u poređenju sa općinom Bugojno ima jednak broj, a pri tom da općina u svojoj "Strategiji razvoja do 2035. godine" apsolutno ne razmatra mogućnost poticaja poljoprivredi barem u segmentu voćarstva, onda shvatamo da gospodin "Tehnokrata" totalno zanemaruje jako veliki dio općine koji naziva "padinskim i ruralnim dijelovima", a također tehnokratski uništava i urbani dio kojekakvim kružnim tokovima, gdje kad trolejbus uđe u kružni tok, nastane kolaps saobračaja.

O Sokolju, o Docu... Kuda teče potok lepenica, koji izvire iz Glavne gradske deponije...Pravi jako ozbiljan problem tamošjem stanovništvu...a jako često se u općini pojavljuju "stručnjaci" LEAP-a, koji igraju kako im tehnokrata kaže. Tamo ludi 10 godina imaju redukcije vode, gore nego za vrijeme rata.

O iznenadnom dozvoljavanju "Urbaniziranja" zelenih površina na Alipašinom Polju, gdje u neke stanove zbog zagrađenosti od strane novoizgrađenih objekata ne dopire sunčev sjaj, tama cijeli život...

Općini koja jedina u Kantonu Sarajevo nije postavila ležeće policajce u blizini škola, kuda djeca prelaze cestu...

A ako ćemo prebacivati nadležnosti na neke druge nivoe, onda jbg nek općina stane sa radom i nek se sklone svi njeni funkcioneri, jer zbog čega će oni primati te brojne plate, ako ih nemaju na čemu zaraditi zbog tih nekih mali nadležnosti.
VjecitiStudent

#4777 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
:-D
Jel' ovo taj tehnokrata, da prostis?

Gdje stancaju ove, ubilo se za Monti Pajtona :D
quasar

#4778 Re: SDP

Post by quasar »

KatarinaKosaca wrote:
quasar wrote:Manipulise se brojem nezaposlenih, a vrlo ih je malo zaista nezaposleno, a od tih malo, veliki dio je radno nesposoban ili jednostavno ne zeli da radi, radije dila, krade, kocka...a oni kao traze posao, a mole boga da ga ne nadju. .
Pod pretpostavkom da je ovako, staroj vlasti onda treba čestitati. 8-)
Na cemu? Promociji rada na crno?
Bivsa vlast je imala neprikosnovenu moc na svim nivoima i tu smo gdje smo. Jedina zemlja na svijetu koja je izasla iz komunizma i zivi losije nego tad.
Hajde da ne lupamo bezveze, neka neko nadje koje su nadleznosti opstine, i sta je konkretno tu trebalo raditi, a nije uradjeno, i sta je to uradjeno, a nije se trebalo raditi. Jbg. Damir dobio mandat i kad mu je stranka izgubila izbore. Znaci valjao je narodu koji je glasao za liste SDA i za Damira za nacelnika.

Da je zaista pola miliona nezaposlenih u BiH, pa ljudi bi padali ko muhe po ulici od gladi, a ne bi mogao izaci iz kuce da te ne orobe. Od have se ne zivi, a glad ne pita. Znam ljude koji su trazili radnike za razne poslove, uglavnom fizicke. Cak su i pristojno placali, jedva nadju nekog ko ostane duze od sedmicu dana.
Ne znam koji je realan broj, ali svakako da je mnogo manji.
A SDP je kriv za stosta i svaki dan im opsujem nesto, ali sta mogu osim toga? Najvise su mi krivi jer su pobjegli sa ljevice. Ja da sam htio ovo sto sad rade, pa glasao bih za lepog.
Murisno1

#4779 Re: SDP

Post by Murisno1 »

Da bi čut koju lijepu vijest ...
Pa jel ima išta konkretno ljudi da se radi, jel se nešto dešava, šta je ovo u pm?
ultima_palabra

#4780 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Murisno1 wrote:Da bi čut koju lijepu vijest ...
Pa jel ima išta konkretno ljudi da se radi, jel se nešto dešava, šta je ovo u pm?
Radi se... ide povećani porez na dohodak :-) To se desi kad premijera savjetuje Marin Ivanišević :oops:
Murisno1

#4781 Re: SDP

Post by Murisno1 »

ultima_palabra wrote:
Radi se... ide povećani porez na dohodak :-) To se desi kad premijera savjetuje Marin Ivanišević :oops:
Ma neka ga savjetuje ko hoće. Ali, nema ovo više smisla. Mislim, možemo se mi zajebavat po forumu, branit ili krivit, tužit il šta već, ali oni pod hitno moraju nešto konkretno da naprave. Pa mene stid majke mi ovih vijesti - nama rejting dole, hrvati potpisuju za eu ... Volio bi da su 100 godina na vlasti samo nek se nešto pametno desi ...
muha_sa

#4782 Re: SDP

Post by muha_sa »

Murisno1 wrote:
ultima_palabra wrote:
Ma neka ga savjetuje ko hoće. Ali, nema ovo više smisla. Mislim, možemo se mi zajebavat po forumu, branit ili krivit, tužit il šta već, ali oni pod hitno moraju nešto konkretno da naprave. Pa mene stid majke mi ovih vijesti - nama rejting dole, hrvati potpisuju za eu ... Volio bi da su 100 godina na vlasti samo nek se nešto pametno desi ...
stid me je evo vec 20 godina :-) na pragu dvadeset prvog vijeka ovdje ubistva-klanja i za normalni mentalni sklop nepojmljivi zlocini :x i nakon svega kocnicari i neprijatelji ove zemlje sve rade da ne maknemo ni centimetar naprijed--a ovi koji se predstavljaju patriotama a na vlasti su vec 15 godina oni ne znaju jesul pošli il došli :-)
-ovo je neka moja dijagnoza.
-terapiju ne znam--to priznam :D
Murisno1

#4783 Re: SDP

Post by Murisno1 »

Dođe mi da osnujem stranku :D
Ma nisu ni oni krivi, nad bosnom se nadvio, nažalost, oblak teškog pesimizma. Ne pomažu ni vijesti iz svijeta. Umjesto da se ujedinjujemo, mi se razjedinjujemo i na najnižim nivoima. Teško korumpiran narod. Ne političari, nego narod. Ne znam ...

Nadam se da će ovaj pritisak izrodit nešto, da će neko klepit šakom i krenut nešto konkretno da radi...
Imam dojam da su na svim pozicijama ljudi koji razmišljaju tipa - Mi bi to, al da nema ovog. :P

Pa jbg, barcelona bi dala 100 golova realu da nema golmana al jbg, ima, pa onda more samo 5 ili 6 ... zavisi :D
muha_sa

#4784 Re: SDP

Post by muha_sa »

Murisno1 wrote:Dođe mi da osnujem stranku :D
Ma nisu ni oni krivi, nad bosnom se nadvio, nažalost, oblak teškog pesimizma. Ne pomažu ni vijesti iz svijeta. Umjesto da se ujedinjujemo, mi se razjedinjujemo i na najnižim nivoima. Teško korumpiran narod. Ne političari, nego narod. Ne znam ...

Nadam se da će ovaj pritisak izrodit nešto, da će neko klepit šakom i krenut nešto konkretno da radi...
Imam dojam da su na svim pozicijama ljudi koji razmišljaju tipa - Mi bi to, al da nema ovog. :P

Pa jbg, barcelona bi dala 100 golova realu da nema golmana al jbg, ima, pa onda more samo 5 ili 6 ... zavisi :D
:lol:

oni bar zabiju 5 ili 6 :D a ovi što nas handre vec 15 kuka samo autogolove zabijaju :-) da nije :( bilo bi :lol:
kameni.spavac

#4785 Re: SDP

Post by kameni.spavac »

Čovjek wrote:
kameni.spavac wrote:
Mene interesuje, zbog čega su Mediji ignorisali saopštenje za javnost od strane SDU-a...Među njima i Sarajevo-x, kao naravno FTV i TVSA... druge da ne pominjemo?

Saopštenje za javnost prenosim u cjelosti:

“Mali Sanader” iz Novog Grada se uznervozio
Ocigledno je izbjeglicama krivo sto se na celu opcine sa skoro 150.000 stanovnika nalazi visokokvalitetni tehnokata (mozda ti taj pojam treba objasniti sta znaci), koji je od ove opcine stvorio respektabilnu lokalnu zajednicu koja je mnogima uzor.
Da ne bi dalje sirio pricu, ko nije upucen detaljnije u stanje u OV Novi Grad Sarajevo i nacin na koji je doticna "predsjedavajuca" dosla na to mjesto, mislim da je bolje da i ne prica i ne siri lazi i neistine.
A ovo "saopstenje" izbjeglica iz SDP-a je jos jedan u nizu poteza ocajnika kojima se cijeli zivot srusio nakon sto su shvatili da svoje bolesne ideje i zamisli ne mogu ostvariti u najvecoj partiji u BiH.
Hoćemo li o toj općini koja je "Uzor".

Dakle: 135.000 stanovnika.

Od toga je 80.000 stanovnika radno sposobno.

Zaposlenih je 19.000

Ostatak se vodi kao nezaposleni...šta to govori?
To govori da u toj "Uzor" općini živi 61.000 ljudi koji se vode kao nezaposleni.

:bih: Divota od općine...
Ja cu samo da naglasim ovo zadnje. Da se gradjanima nije svidjalo ono sto Damir radi, ne bi ubjedljivo uzeo na zadnjim lokalnim izborima. Toliko, zivio nam nas nacelnik hiljadu godina :bih: :thumbup:
P.S. Nek crknu dusmani :thumbup:
madner

#4786 Re: SDP

Post by madner »

ultima_palabra wrote:
Jest jest, ali samo za nas za platom preko 1500 KM. :x

Dole gadovi, moram opet traziti povisnicu da na isto izadjem :D
nosara

#4787 Re: SDP

Post by nosara »

kameni.spavac wrote:
Ocigledno je izbjeglicama krivo sto se na celu opcine sa skoro 150.000 stanovnika nalazi visokokvalitetni tehnokata
:?

Sta ga cini tehnokratom i to visokokvalitetnim...?

A ljudi su ga birali po stranackom opredjeljenju, a ne zbog njegovog velikog angazmana... Ja sam jedan od tih koji su nekriticki glasali za njega...

Jedva cekam nove lokalne izbore... :evil:
ultima_palabra

#4788 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

madner wrote:
ultima_palabra wrote:

Ooo, welcome back :D Biće neka gradacija, još nisu definisali... onda će Revicon držati seminare Poreznoj upravi :roll:
kameni.spavac

#4789 Re: SDP

Post by kameni.spavac »

nosara wrote:
kameni.spavac wrote:
Ocigledno je izbjeglicama krivo sto se na celu opcine sa skoro 150.000 stanovnika nalazi visokokvalitetni tehnokata
:?

Sta ga cini tehnokratom i to visokokvalitetnim...?

A ljudi su ga birali po stranackom opredjeljenju, a ne zbog njegovog velikog angazmana... Ja sam jedan od tih koji su nekriticki glasali za njega...

Jedva cekam nove lokalne izbore... :evil:
Stranackom??? Hajmo uprediti broj glasova njegove partije i njega samog na tim istim izborima. SDP za OV dobio nesto manje od 10.000 glasova, a on kao kandidat 19.500 glasova. Sta nam to govori??? Da su i "glasaci" drugih stranaka prepoznali kvalitetan rad ovog covjeka. Tehnokratom ga cini njegov angazman u posljednih 11 godina otkako je nacelnik, i sto je jednu zapostavljenu i nerazvijenu opcinu pretvorio u respektabilnog ekonomskog i privrednog igraca na, prije svega sarajevskoj privrednoj sceni, a siguran sam i na bh.sceni.
nosara

#4790 Re: SDP

Post by nosara »

kameni.spavac wrote:Stranackom??? Hajmo uprediti broj glasova njegove partije i njega samog na tim istim izborima. SDP za OV dobio nesto manje od 10.000 glasova, a on kao kandidat 19.500 glasova. Sta nam to govori??? Da su i "glasaci" drugih stranaka prepoznali kvalitetan rad ovog covjeka. Tehnokratom ga cini njegov angazman u posljednih 11 godina otkako je nacelnik, i sto je jednu zapostavljenu i nerazvijenu opcinu pretvorio u respektabilnog ekonomskog i privrednog igraca na, prije svega sarajevskoj privrednoj sceni, a siguran sam i na bh.sceni.

Hajmo sacekat naredne izbore, nakon sto je stranka zasrala na svim nivoima... Ako je dzek, izvuci ce ih u Novom gradu... Eto lijepe prilike da se dokaze... :D
kameni.spavac

#4791 Re: SDP

Post by kameni.spavac »

nosara wrote:
kameni.spavac wrote:Stranackom??? Hajmo uprediti broj glasova njegove partije i njega samog na tim istim izborima. SDP za OV dobio nesto manje od 10.000 glasova, a on kao kandidat 19.500 glasova. Sta nam to govori??? Da su i "glasaci" drugih stranaka prepoznali kvalitetan rad ovog covjeka. Tehnokratom ga cini njegov angazman u posljednih 11 godina otkako je nacelnik, i sto je jednu zapostavljenu i nerazvijenu opcinu pretvorio u respektabilnog ekonomskog i privrednog igraca na, prije svega sarajevskoj privrednoj sceni, a siguran sam i na bh.sceni.

Hajmo sacekat naredne izbore, nakon sto je stranka zasrala na svim nivoima... Ako je dzek, izvuci ce ih u Novom gradu... Eto lijepe prilike da se dokaze... :D
Smij se ti koliko ti volja, ko se zadnji smije najsladje se smije :wink:
Siguran sam da bi "tvoj" Spahic(SDA) kao buduci kandidat za ovo mjesto bio bolji??? :D
Isto kao sto je bilo i sa hecom(ne zasluzuje velikim slovom da mu se pise prezime) 2008.godine :run: :dance:
nosara

#4792 Re: SDP

Post by nosara »

kameni.spavac wrote:
nosara wrote:

Smij se ti koliko ti volja, ko se zadnji smije najsladje se smije :wink:
Siguran sam da bi "tvoj" Spahic(SDA) kao buduci kandidat za ovo mjesto bio bolji??? :D
Isto kao sto je bilo i sa hecom(ne zasluzuje velikim slovom da mu se pise prezime) 2008.godine :run: :dance:
Meni su oni svi isti... Laz, korupcija, nepotizam, nerad, kriminal... A ime nije vazno... Ni stranka... Sve isto sranje... :D

Vidim da se ona zgrada koju je asa napravila na AP nadogradjuje... Dio dila s imamovicem...? Ili je u pitanju daljnji "privredni rast" opcine...? :-)
Last edited by nosara on 02/12/2011 10:33, edited 1 time in total.
madner

#4793 Re: SDP

Post by madner »

ultima_palabra wrote:
madner wrote:
ultima_palabra wrote: Radi se... ide povećani porez na dohodak :-) To se desi kad premijera savjetuje Marin Ivanišević :oops:

Ooo, welcome back :D Biće neka gradacija, još nisu definisali... onda će Revicon držati seminare Poreznoj upravi :roll:
Pa rekoh ti, do 1500 ostaje isto, za iznos preko ce biti druga stopa. Vjerovatno 15%. :D

Sad se oni nasli izmisljat toplu vodu. Drze seminare tako i tako, svaki samostalni racunovodja mora skupiti dovoljno bodova u godini a ima siroki izbor izmedju cak dvije firme :D
boki86

#4794 Re: SDP

Post by boki86 »

ultima_palabra wrote:
Ako imas prihode do 1500 KM porez ostaje isti kao i do sada...
Ako imas prihode od 1500 do 2000 KM porez je 15%
Ako imas prihode preko 2000 KM porez je 20%

Posteno da postenije ne moze...zasto bi istu stopu poreza platio neko sa 1000KM prihoda i neko sa 10 000 KM prihoda?

Ima tu jos stvari, oporezovati topli oprog, regres i prevoz...firme stavljaju visoke iznose toplih obroka (14-16KM) upravo zbog cinjenice sto su neoporezive i tako legalno izbjegavaju placanje poreza...da radniku platu 600 KM plus topli 300 KM...i onda drzavi poreza samo 60KM..eh po novom nece moci tako :dance:
nosara

#4795 Re: SDP

Post by nosara »

boki86 wrote:
ultima_palabra wrote:

Posteno da postenije ne moze...zasto bi istu stopu poreza platio neko sa 1000KM prihoda i neko sa 10 000 KM prihoda?

Ima tu jos stvari, oporezovati topli oprog, regres i prevoz...firme stavljaju visoke iznose toplih obroka (14-16KM) upravo zbog cinjenice sto su neoporezive i tako legalno izbjegavaju placanje poreza...da radniku platu 600 KM plus topli 300 KM...i onda drzavi poreza samo 60KM..eh po novom nece moci tako :dance:
Briga za tog jadnika koji ima sve skupa 9 stoja u punom socijaldemokratskom sjaju... Za citostatike, njima licno, im trebale te pare koje sakupe oporezujuci topli obrok... Za citostatike i pelene za odrasle... :roll:

Nataknem drzavu koja opstaje oporezivanjem toplog obroka i prevoza...
Last edited by nosara on 02/12/2011 10:41, edited 1 time in total.
quasar

#4796 Re: SDP

Post by quasar »

boki86 wrote:
ultima_palabra wrote:

Samo, sve ce se na kraju slomiti preko radnika. Drzava zadovoljna, poslodavcu isto, a radnici nezadovoljni. Siguran sam da ce vrlo mali broj poslodavaca zadrzati iznos neto isplate prema zaposlenima.
Dakle los, stavise idiotski prijedlog. Samo nek nastave hrabro, ali nek se ne cude poslije: šta ovo bi?
madner

#4797 Re: SDP

Post by madner »

boki86 wrote:
ultima_palabra wrote:

Do 1500 porez je 10%. Ogromna je razlika, recimo.

4000 KM plata
1500 x 10%
150 KM
1500 do 2000
500 x 15%
75 KM
2000 x 20%
400 KM

Ili drzava otima 625 KM postenom radniku i socijalnom slucaju. Dok je dosad otimala 400 KM.
novi.dan.nova.nafaka

#4798 Re: SDP

Post by novi.dan.nova.nafaka »

VjecitiStudent wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:
:-D
Jel' ovo taj tehnokrata, da prostis?
Gdje stancaju ove, ubilo se za Monti Pajtona :D
;-)
boki86

#4799 Re: SDP

Post by boki86 »

nosara wrote: Briga za tog jadnika koji ima sve skupa 9 stoja u punom socijaldemokratskom sjaju... Za citostatike, njima licno, im trebale te pare koje sakupe oporezujuci topli obrok... Za citostatike i pelene za odrasle... :roll:
Za cistostatistike kad ponestane argumenata nastaje lupetanje :dance:
nosara

#4800 Re: SDP

Post by nosara »

boki86 wrote:
nosara wrote: Briga za tog jadnika koji ima sve skupa 9 stoja u punom socijaldemokratskom sjaju... Za citostatike, njima licno, im trebale te pare koje sakupe oporezujuci topli obrok... Za citostatike i pelene za odrasle... :roll:
Za cistostatistike kad ponestane argumenata nastaje lupetanje :dance:
:roll:
Post Reply