Sretno svakom ko hoće s ultra desnicom, ali bez mog glasa. Ni prvi ni zadnji preletač. Svakom na čast.GandalfSivi wrote:Eno ga na listi A-SDACapsicum wrote:Nemam pojma. Prebjego valjda.
SDP
- Capsicum
#47651 Re: SDP
- Leverage
#47652 Re: SDP
A kakve stavove zastupa tvoja kombi stranka? Ratnohuškačka retorika gora od Dodikove.
To ljevica?
Ma haj'te molim vas.
To ljevica?
Ma haj'te molim vas.
- GandalfSivi
#47653 Re: SDP
Posto jos ne odustajes, haj jos jedno pitanje. Hoce li vam se i Avdo Sidran (branilac lika i djela Praljka) nagurati u taj kombi, ili ste ga iskljucili iz stranke?Capsicum wrote: Samo simpatizer, molit ću lijepo. A i da jesam, bio bih ponosan na to da nisam u nikakvoj koaliciji sa ASDA. Pa makar ona bila samo za jedan nivo vlasti. Mene ne interesuje koliko stranka ima članova, bitnije mi je kakve stavove zastupa, ima li iza sebe kriminalne afere, s kakvim strankama koalira. Da i stanu u jedan kombi, meni ne bi smetalo.
- GandalfSivi
#47654 Re: SDP
Btw, imam ja jos pitanja, samo ti nastavi...
- Capsicum
#47655 Re: SDP
Neka prijatelju. Tvoj predsjednik cijeni Dodika, kaže da je čovjek od riječi, imali uvijek dobru saradnju. Čovjek sa američke crne liste, ekskomuniciran od većine međunarodne zajednice zbog nacionalizma, negiranja genocida, pozivanja na secesiju, blokada države, korupcije. Bravo. On je raja, ljevičar, ali GS je desnica.Leverage wrote:A kakve stavove zastupa tvoja kombi stranka? Ratnohuškačka retorika gora od Dodikove.
To ljevica?
Ma haj'te molim vas.
- Capsicum
#47656 Re: SDP
Evo sve trčim. Ti si opterećen GS-om naviše na forumu. Trolaš protiv GS-a i Suljagića od kad su osnovali stranku i ne prestaješ. Radiš to vrlo predano i podlo. Zato zaobiđi me molim te. Ideš na ignore.GandalfSivi wrote:Btw, imam ja jos pitanja, samo ti nastavi...
- GandalfSivi
#47657 Re: SDP
Majstore pogledaj na kojoj si temi...Capsicum wrote:Evo sve trčim. Ti si opterećen GS-om naviše na forumu. Trolaš protiv GS-a i Suljagića od kad su osnovali stranku i ne prestaješ. Radiš to vrlo predano i podlo. Zato zaobiđi me molim te. Ideš na ignore.GandalfSivi wrote:Btw, imam ja jos pitanja, samo ti nastavi...
- славянин
#47658 Re: SDP
Ko je sad SuljagicCapsicum wrote:Evo sve trčim. Ti si opterećen GS-om naviše na forumu. Trolaš protiv GS-a i Suljagića od kad su osnovali stranku i ne prestaješ. Radiš to vrlo predano i podlo. Zato zaobiđi me molim te. Ideš na ignore.GandalfSivi wrote:Btw, imam ja jos pitanja, samo ti nastavi...
- Leverage
#47659 Re: SDP
Eno ih sve zajedno, ne silaze s kafe.
Fakat ste vi iz kombi stranke do savršenstva doveli spinovanje i pripadajući mu politički marketing. Nema vam ravnih.
- Leverage
#47660 Re: SDP
Ovaj iza prijatelja Nermina Nikšića na 0:52.славянин wrote: Ko je sad Suljagic
- Capsicum
#47661 Re: SDP
Kad pogaziš sve principe i koaliraš sa najgorom desnicom, onda ti jedino i preostaje da protivnike nazivaš kombi strankom. Možda GS jest kombi stranka, ali je dio jedine ljevičarske koalicije na ovim izborima, za razliku od koalicije SDP-ASDA.Leverage wrote:![]()
Fakat ste vi iz kombi stranke do savršenstva doveli spinovanje i pripadajući mu politički marketing. Nema vam ravnih.
- GandalfSivi
#47662 Re: SDP
Ovo postaje tuzno...Capsicum wrote:Kad pogaziš sve principe i koaliraš sa najgorom desnicom, onda ti jedino i preostaje da protivnike nazivaš kombi strankom. Možda GS jest kombi stranka, ali je dio jedine ljevičarske koalicije na ovim izborima, za razliku od koalicije SDP-ASDA.Leverage wrote:![]()
- Leverage
#47664 Re: SDP
Ne zavrjeđuje nikakav komentar.GandalfSivi wrote: Ovo postaje tuzno...
- Bosanski_kralj
#47665 Re: SDP
Možda je nekad A-sda važila za ultra-desnicu, ali danas odgovorno tvrdim da to nisu. Barem što se tiče USK, gdje je uostalom i najjača, A-SDA je krenula u drugom smjeru. Svi njihovi predizborni skupovi i sva priča se bazira na socijalnim temama, gdje se govori o problemima običnog građanina i definitvno su me pozitivno iznenadili na ovim izborima što se toga tiče.Capsicum wrote:Sretno svakom ko hoće s ultra desnicom, ali bez mog glasa. Ni prvi ni zadnji preletač. Svakom na čast.GandalfSivi wrote:Eno ga na listi A-SDACapsicum wrote:Nemam pojma. Prebjego valjda.
- General War
#47666 Re: SDP
Samo podrskaLeverage wrote:Ne zavrjeđuje nikakav komentar.GandalfSivi wrote: Ovo postaje tuzno...

- GandalfSivi
#47667 Re: SDP
Pogresni izbori majstore... Opet kazem, ne znam dovoljno o A-SDA, na kraju krajeva, apsolutno me ne zanima nista sto ima SDA u imenu, ali kada minjon iz stranke ciji je jedini izborni uspjeh presao u taj isti A-SDA dodje na ovu temu i pocne nebuloze prosipati, normalno da cu reagovati...Nisam mu ja Masic da fin budem...General War wrote:Samo podrskaLeverage wrote:Ne zavrjeđuje nikakav komentar.GandalfSivi wrote: Ovo postaje tuzno...![]()
- Leverage
#47668 Re: SDP
Jesi naš'o kome ćeš objašnjavat' nešto.
- cadburry
#47669 Re: SDP
Jel to onaj kabinet sto je trotoare pravio i svecano otvarao? Hoces reci da je ovaj glupan licno to izmislio?KatarinaKosaca wrote:Nije ba. Iz Bakirivig kabineta. Sa centralom se samo ponekad cujem.cadburry wrote:Jedna od najuspjesnijih ostavstine SDP-ove vladavine, pored podizanja namjenske industrije, je upravo izgradnja autoputa. Ni prije ni poslije njih se autoput nije gradio tom brzinom. A volio bih da cujem ko je iz SDP-a, kada, na kojoj dionici i kako krao asfalt. Ta laz i ubleha dolazi direktno iz SDA kuhinje.

-
palermo
#47670 Re: SDP
ne upratih prije ovaj post....sabina1 wrote:Ma banksy idemo realno posmatrati stvari , njihova krivica zbog neujedinjenja je u biti jednaka krivici SDP-a i NS-a.Banksy wrote:
Najzad je izgovoreno - suština djelovanja saveza DF-GS, uspostavljenog samo radi razbijanja mogućnosti ujedinjenja ljevice, a sve u korist SDA.
Zapravo SDP je glavni krivac , o brojnim njihovim kadrovima SDA ima veliki broj debelih dosijea tako da SDP u biti ne moze optuziti ozbiljno SDA a da ova podjednako i argumentovano ne uzvrati , SDP se nije rijesio tih kadrova i to je veliki , veliki problem.
DF nakon lokalnih izbora je dozivio infrastrukturni,ideoloski i operativni fijasko tako da je njima promjena brenda ujedinjenjem zapravo isla na ruku , problem je Komsic koji sebe smatra Mesijom tj. smatra da se sve na ovom svijetu mora prilagoditi njegovim zeljama a drugi problem je nasa davna konstatacija da je ova stranka trojanski konj u rukama SDA a to bi ujedinjenjem ipak bilo teze ostati.
GS je bio za ujedinjenje jer to zaista jeste precijenjena partija u svakom smislu i operativnom i po uticaju problem je sto Reuf i Emir boluju od "Komsicologije" tj.kao i veliki ucitelj smatraju da niko nije pametniji od njih i da oni moraju voditi procese.
Plus GS jedini ima jasno izrazen takav karakter da na momente po saopstenjima pomislim da su desnicarska stranka ( vrijedjanja politickih kolega iskljucivo na licnoj osnovi od Emira Suljagica zaista nisu vrijedni pomena)
I na kraju Nasa stranka. Misle da mogu sve da znaju sve sto apsolutno nije tacno. Misle da se svijet moze mijenjati aktivnim djelovanjem od Amerikanca do Trznice i sve van toga smatraju egzotikom.
Imali su isto problem "uhljebljenja" kadrova kako je stranka rasla jer nisu bili vlast a zajednicke liste realno smanjuju mogucnost da bas kandidati Nase stranke upadnu u parlamente. Realno jedini su imali opasnost da se izgube u ovoj koaliciji jer bi medju socijaldemokratama izgubili identitet. Mozda i prezive oktobar ako ostanu u opoziciji i non stop budu lamentirali zasto su tu ostali. Ipak tesko.
Banksy , niti jedna od ove cetiri partije skupa i individualno NEMA ono sto SDA ima i zbog cega je SDA za njih vrhunska organizacija a to je :
- tezak marljiv i uporan rad odnosno vrhunska stranacka organizacija
-izuzetno strucni (ne svi naravno nego oni koji im kreiraju strategije)a zadovoljni i uhljebljeni kadrovi podebljani najemotivnijom ideologijom , religijom i ucjenama.
Dakle za neujedinjenje ljevice su krivi svi jer nisu detektovali vlastite slabosti , nisu izabrani drzavni ciljevi (izabrani su licni) i nije se razmisljalo kako ih ostvariti i nije pripremljeno oruzje za najjaceg protivnika (nije ni izvadjeno iz ormara).
Svi glasovi koje ljevica dobije nece biti rezultat rada ni strategije niti sistematskog slabljenja SDA od strane ljevice vec samo rezultat ocaja onog dijela drustva koje se u ocaju nalazi.
Pozdrav.
vrhunski
- cyprus
#47671 Re: SDP
Sa ovakvim GS-om, pa i DF-om, sve sam uvjereniji da nema nikakvog razloga za to ujedinjavanje ljevice o kojem se priča, a koje sam i ja negdje do prošle godine rado prizivao... Ovako, kome je bilo do istinskog ujedinjenja, vratio se u SDP... DF i GS sada figuriraju kao svojevrsna sekularna desnica, i mislim da bi oni toj ''ujedinjenoj ljevici'' više odmogli nego pomogli...
Sa druge strane, mislim da je Naša stranka potrebna kao korektiv i alternativa za SDP, tako da je bolje da budu zaseban politički subjekt (osim možda u izbornim jedinicama gdje evidentno ne mogu sami do praga)...
Sa druge strane, mislim da je Naša stranka potrebna kao korektiv i alternativa za SDP, tako da je bolje da budu zaseban politički subjekt (osim možda u izbornim jedinicama gdje evidentno ne mogu sami do praga)...
-
Heller
#47672 Re: SDP
DF se pokazala ko stranka preletača i preletačevića. Nema potrebe da ulaze u skupštinu. Ali mislim da će ući u dosta skupština i bolja su opcija od EzDeAcyprus wrote:Sa ovakvim GS-om, pa i DF-om, sve sam uvjereniji da nema nikakvog razloga za to ujedinjavanje ljevice o kojem se priča, a koje sam i ja negdje do prošle godine rado prizivao... Ovako, kome je bilo do istinskog ujedinjenja, vratio se u SDP... DF i GS sada figuriraju kao svojevrsna sekularna desnica, i mislim da bi oni toj ''ujedinjenoj ljevici'' više odmogli nego pomogli...
Last edited by Heller on 17/09/2018 20:17, edited 1 time in total.
- AmiĐa_Idriz
#47673 Re: SDP
Kakav DF, ko i predsjednik, demagoška i šupljatorska stranka.
- Leverage
#47674 Re: SDP
100% je ovako.cyprus wrote:Sa ovakvim GS-om, pa i DF-om, sve sam uvjereniji da nema nikakvog razloga za to ujedinjavanje ljevice o kojem se priča, a koje sam i ja negdje do prošle godine rado prizivao... Ovako, kome je bilo do istinskog ujedinjenja, vratio se u SDP... DF i GS sada figuriraju kao svojevrsna sekularna desnica, i mislim da bi oni toj ''ujedinjenoj ljevici'' više odmogli nego pomogli...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#47675 Re: SDP
od do.cyprus wrote:Sa ovakvim GS-om, pa i DF-om, sve sam uvjereniji da nema nikakvog razloga za to ujedinjavanje ljevice o kojem se priča, a koje sam i ja negdje do prošle godine rado prizivao... Ovako, kome je bilo do istinskog ujedinjenja, vratio se u SDP... DF i GS sada figuriraju kao svojevrsna sekularna desnica, i mislim da bi oni toj ''ujedinjenoj ljevici'' više odmogli nego pomogli...
NS može biti solidan korektiv SDP-u, jer ideološki ne pripadaju istom miljeu, ali sigurno u trenutnoj situaciji imaju bliske stavove.