SDP

Post Reply
palermo

#4751 Re: SDP

Post by palermo »

prolaz456 wrote:
Slažem se! Bitno je da se definira nacionalna politika jednog naroda u BiH i ja to podržavam...
Ti to možeš zvati kako hoćeš, sasvim je irelevantno. To što je jedan narod većinski stao iza te poltike, nužno je ne definira kao nacionalna. Ali , ako nacionalne i političke elite druga dva naroda smatraju da to nije koncept iza kojeg oni mogu i trebaju stati onda je to više njihov problem nego ove opcije. I bolje je što SDP učestvuje u kreiranju ove politike, jer se time ostavlja široki prostor za sve one koji hoće da je prihvate.
Ako ovo uistinu postane nacionalna politika Bošnjaka, nemoj da tražiš krivca unutar SDP-a.

Naprosto je postala očaravajuće nastojanje da se temelji SDP-ove politke obezvrijede, a da se pri tom uopšte ne može jasno artikulisati šta se zapravo uistinu traži od SDP-a.
palermo

#4752 Re: SDP

Post by palermo »

JoseMujica wrote:ne znam na šta se vi svi furate ali priča o zelenima i crvenima danas i posebno u Bih je deplasirana i smiješna. Zeleni nikada nisu ni bili skroz zeleni, boju ispire Sjam šljive u Gradačcu, dok crvenima boja blijedi, ispire je vrijeme.

Danas na političkoj sceni Bih postoje samo dva, oštro podijeljena bloka: 1. oni koji zastupaju očuvanje Bosne i Hercegovine 2. oni koji zastupaju njenu podijelu.
Joj Mujo, pa naravno.....ta kome to nije jasno,ili laže sam sebe ili je zaista glup.
popajic

#4753 Re: SDP

Post by popajic »

JoseMujica wrote:ne znam na šta se vi svi furate ali priča o zelenima i crvenima danas i posebno u Bih je deplasirana i smiješna. Zeleni nikada nisu ni bili skroz zeleni, boju ispire Sjam šljive u Gradačcu, dok crvenima boja blijedi, ispire je vrijeme.

Danas na političkoj sceni Bih postoje samo dva, oštro podijeljena bloka: 1. oni koji zastupaju očuvanje Bosne i Hercegovine 2. oni koji zastupaju njenu podijelu.
Apsolutno tacno !
Sve ostalo je cisti supljak koji bi da razvodni i kamuflira ovu cinjenicu.
ultima_palabra

#4754 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

To.

A ove gluposti o "temeljnom narodu", "fetišu centralizirane države", "sekularnoj bošnjačkoj partiji" se ne mogu pročitati nigdje osim u kakvim opskurnim forumima. S druge strane, Dodik i Čović uopšte ne kriju svoje ciljeve o rasturanju BiH, da ne govorim o provokativnijim istupima ovog prvog. Dakle @prolaz, argumenti su ti vrlo klimavi :)
Alfons Kauders

#4755 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Skijaš wrote: Jeste. To im ja pišem u pauzama orgijanja sa ove dvije pionirke sa Filozofskog fakulteta koje mi je dodijelio SDP, kao prvoborcu i narodnom heroju moderne boljševičke revolucije. Nemaju više vikendica u Neumu za mene :( ali ako ovako nastavim, kažu skontaće nešto.
klosaru... njih dvije bile kod mene u neumu u septembru... :D :D :D
Skijaš

#4756 Re: SDP

Post by Skijaš »

prolaz456 wrote:Da malo merhametli podijeliš s rajom koju! Nije ideologija prepreka nikad bila! :-D
Učlani se u SDP i pokaži spremnost da krvariš na internet bespućima u odbrani Zlogumdžije, uhvate te za rukav, odvedu među njih i kažu "Biraj". Treba to zaslužit'. Čudi me da vama Dodik ne nudi nikakve podsticaje :-D
Proces etnoteritorijalizacije koji je posljedica rata je nastavljen poslije rata. Kakvu god decentralizaciju napraviš netko će u nekoj "jedinici biti većina.
Pa i Bošnjaci su brojniji u državi, pa šta ? Trebamo raditi na tom da nema tog svojatanja teritorije nametanjem identiteta jednog naroda kao jedinog službenog, a uvijek će u nekoj opštini ili kantonu neko biti brojniji i imati više utjecaja.
Funkcionisanje države je donositi odluke većinom u Zastupničkom domu.
Mora postojati nekakav mehanizam deblokade procesa donošenja odluka. Na primjer, može se ići na to da svako pribjegavanje entitetskom glasanju može biti poništeno ako se radi o zakonu koji je decidno naveden kao jedan od uslova za eurointegracije. Znači, ako ograničimo entitetsko glasanje na pitanja koja nemaju veze sa približavanjem Briselu, imali bi i konkretne pomake. Ili, ako je to neprihvatljivo, bar omogućiti da se svako konkretno pribjegavanje entitetskom glasanju može opravdati ili odbaciti od strane Ustavnog suda BiH. Ovako imamo situaciju da elementi u državi koji ne žele postojanje iste, mogu bez ikakvih posljedica blokirati reforme potrebne za EU. To se ne može opravdati i to je konstrukcijska greška, previd napravljen u Dejtonu koji mora biti ispravljen.
Dodik je čedo MZ-a. Propali projekt olinjalih nižerazrednih diplomata. Ljigavi Lagumdžija zadnje 4 godine sve što radi pokušava postati bošnjački Dodik. Još mu avion fali. Čak mi se s ove udaljenosti "puzajući" Tihić čini mudriji od njega...Zlatko ima 50% šanse da ovako osigura još jedan mandat. Ako ne osigura tko će sljedeći ponijeti zastavu "euroatlatske" BIH. Fahro?
SDP je u zadnju godinu dana napravio ogroman pomak naprijed, pomak kakav kumulativno Tihić i Silajdžić nisu napravili, a to je udar na monopol HDZ-a na dušu Hrvata, odnosno udar na ideju da samo neke stranke mogu predstavljati određene narode. Ovim je otvoren put NS-u i drugim multietničkim strankama koje su u dosadašnjem šablonu bile osuđene na opoziciju. Znači, SDP je dobio povjerenje za još jedan mandat na entitetskom-državnom nivou, a ako u međuvremenu sjebu koncepciju i Dodiku, još bolje.
Srpska politička retorika je prilično anakrona i ekstremna. Jednostavno se lože na turbofolk politiku.
Što se tiče sarajevskog stanja i sistemske diskriminacije samo činjenica da je velika urbana sredina stvara dojam da ima nekih različitih stavova ili pluralizma. U stvarnosti tko javno nastupi mrvicu izvan desnog nacionalizma VKBI ili lijevog patriotizma KRUG 99 (koji su u smislu bošnjačke politike u 5 deka) doživi stigmatizaciju u bude proglašen četnikom ili rušiteljem BIH.
Navedi mi 10 intelektualaca u Sarajevu koji smiju pisnuti javno protiv Crveno - zelene koalicije. 10 u gradu od 500 000 stanovnika. Ideološki je sarajevo homogenije nego etnički? Šta muljaš o gradu u kojemu sam živio i svakih 10 dana sam u njemu već 10 godina.
Znači, Sarajevo bi bilo primjer pluralizma da u njemu možeš naći 10 intelektualaca koji su dovoljno ludi da otvoreno (otvorenije) podrže etničke podjele ? To ti je mjera pluralizma ? Trebaš na istom mjestu vidjeti Krug99, Lea Pločkinića i neku velikosrpsku asocijaciju, pa da bi Sarajevo u tvojim očima bilo zdravo ? Nije to tolerancija. Nije to pluralizam. Neke je ideje, nakon svega, jednostavno nemoguće braniti, izjednačavati strane nakon genocida je prilično glupo i zato u Sarajevu nema puno onih koji to rade, a ne zato što bi im, kao što se radi sa druge strane, pod vozilo bila postavljena bomba i slično. Kako god, tvoje povlačenje Sarajeva u tu kaljužu uspoređivanja sa agresivnim velikosrpstvom, vrijeđa. Nikad nećemo naći zajedničku riječ oko toga jer je ne može biti. Nismo isti.
Četnici nemaju nikakve potrebe izazivati ništa.
Pa oružani sukob se spominje u kontekstu četničke pobune, stavljanja državnih zakona van snage, kao što se nedavno govorilo o državnim zakonima vezanim za pravosuđe. To je nešto što četnici moraju uraditi ako žele da krenu put daljeg slabljenja države i ako to urade, najebaće. Ako se ne slažeš sa mnom, nije bitno, jedan je način da se provjeri ko je u pravu. A do tada, hajde da govorimo o reformama potrebnim za eurointegracije.
Što se tiče euroatlantskih intergracija i bilo kojega zakona ja nisam protiv nijedoga osim onih koji se gurnu u parlamentarne procedure namjerno neprihvatljivi pa se onda trči Moonu i Inzku i kuka eto ne daju nam da se euroatlantski integriramo
Ko tebi brani da svoj prijedlog predstaviš Briselu kao prihvatljiviji ? Definiši nešto i lobiraj, to što je Sarajevo sposobnije, nemoj shvatiti kao hendikep nego kao izazov :) U međuvremenu, ne širimo glupe priče o otcjepljenju i pokušavamo sanirati ekonomiju gdje je to moguće. Je li u redu ?
Skijaš

#4757 Re: SDP

Post by Skijaš »

Alfons Kauders wrote:
Skijaš wrote: Jeste. To im ja pišem u pauzama orgijanja sa ove dvije pionirke sa Filozofskog fakulteta koje mi je dodijelio SDP, kao prvoborcu i narodnom heroju moderne boljševičke revolucije. Nemaju više vikendica u Neumu za mene :( ali ako ovako nastavim, kažu skontaće nešto.
klosaru... njih dvije bile kod mene u neumu u septembru... :D :D :D
Ma s tobom mi ništa nije mrsko dijeliti. Ista smo ekipa.
kojeime

#4758 Re: SDP

Post by kojeime »

"ne znam na šta se vi svi furate ali priča o zelenima i crvenima danas i posebno u Bih je deplasirana i smiješna. Zeleni nikada nisu ni bili skroz zeleni, boju ispire Sjam šljive u Gradačcu, dok crvenima boja blijedi, ispire je vrijeme.

Danas na političkoj sceni Bih postoje samo dva, oštro podijeljena bloka: 1. oni koji zastupaju očuvanje Bosne i Hercegovine 2. oni koji zastupaju njenu podijelu."

Ne znam. Za crvenu boju se slazem, ali zelena (i pandani u druge dvije) mi nije sigurna. Kada ove generacije koje imaju vjeronauk u vrticima porastu dovoljno pitam se sta ce biti. Ostace Sajam sljive ali nista osim pekmeza biti nece...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#4759 Re: SDP

Post by JoseMujica »

ima ti i ta mjesta...međutim ta generacija još uvijek nije u politici.....kada uđe onda će četništvo i ustaštvo imati dostojan pandam unutar zajedničke luđačke košulje i nadam se da ću do tada biti pod zemljom. Opet, još nije kasno da se na tu pojavu djeluje
Čovjek

#4760 Re: SDP

Post by Čovjek »

Mene interesuje, zbog čega su Mediji ignorisali saopštenje za javnost od strane SDU-a...Među njima i Sarajevo-x, kao naravno FTV i TVSA... druge da ne pominjemo?

Saopštenje za javnost prenosim u cjelosti:

“Mali Sanader” iz Novog Grada se uznervozio

Povodom prijetnji, uvreda i onemogućavanja Predsjedavajuće OV Novi Grad, Ramize Tabaković u vođenju sjednice Općinskog vijeća Novi Grad, KO SDU BiH Sarajevo daje sljedeće saopštenje za javnost:

Nova vijećnička većina na čelu sa predsjedavajućom Ramizom Tabaković Muratović u Općinskom vijeću Novi grad, okončala je eru strahovlade SDP-a i načelnika Damira Hadžića, koji je vladao općinom na principu „Učini druge zavisnim od sebe ili učini da te se boje“. Najžešći napadi na predsjedavajuću i novo rukovodstvo OV Novi Grad dolaze od dojučerašnjeg predsjedavajućeg Anera Šumana koji je zbog svojih propusta do sada već dva puta smjenjivan sa te funkcije. Sa druge strane svi „projekti“ koje je načelnik Hadžić pokrenuo za trajanja svog trećeg mandata, a koji se trebaju realizirati do kraja 2012. godine sada će biti podložni objektivnom razmatranju Općinskog vijeća koje ih može zaustaviti, ako postoji sumnja u njihovu zakonitost, što zahvaljujući upravo Aneru Šumanu nije bio slučaj do sad.

Ovo je osnovni razlog ogromne nervoze, kako načelnika Hadžića tako i njegovih poslušnika iz SDP-a u općini Novi Grad, koji zbog toga pribjegavaju prijetnjama, ucjenama, lažima i podvalama pokušavajući ponovo pridobiti većinu koju su izgubili u općinskom vijeću prije mjesec dana. Ne preza se ni od prijetnji porodicama, djeci i roditeljima pojedinih vijećnika i zamjenika predsjedavajuće kao ni samoj predsjedavajućoj, a sve sa ciljem da ih se privoli na odustajanje i davanje ostavke na funkcije koje im je vijeće dodijelilo. Nastojanja vrha SDP-a da stavi pod političku kontrolu rad Visokog sudskog i tužilačkog vijeća i rad policije, govori da postoje jasni dokazi o umješanosti najviših funkcionera ove stranke u korupciju, iznudu i institucionalni kriminal, koje treba uništiti i sakriti. Kao posljedica političkog zataškavanja korupcijskih afera, nosioci ovih kriminalnih aktivnosti su se ohrabrili, pa se javlja primjena brutalnih mafijaških metoda u političkoj praksi, koje samo ukazuju na to da je afera REKET bila tek vrh ledenog brijega kada je u pitanju jednodecenijsko rukovođenje opštinom Novi Grad od strane jedne stranke.

KO SDU BiH Sarajevo traži od Tužilaštva Kantona Sarajevo da preispita svoju odluku o zaustavljanju postupka protiv aktera afere REKET, u svijetlu ovih događanja, odnosno zbog konkretnih prijetnji vijećnicima i rukovodstvu Općinskog vijeća Novi Grad, za koje se opravdano sumnja da iza njih stoji Damir Hadžić jedan od osumnjićenih za iznudu i organizovani kriminal u aferi REKET. KO SDU BiH Sarajevo poziva sve pravosudne institucije i agencije za zaštitu zakonitosti da u cilju zaštite instrumenata pravne države i ustavnog poretka BiH zatvore istrage i pokrenu sudske procese u svim slučajevima u kojima su za korupciju osumnjićeni ljudi iz najužeg rukovodstva i lideri političkih stranaka u BiH. Na taj način će najbolje doprinijeti povratku izgubljenog povjerenja građana u pravni sistem i pokazati da su neovisni od bilo kakvog političkog uticaja. U suprotnom dokazaće da su ovisni od politike pojedinih lidera i da je njihova „borba protiv korupcije“ politički obojena, što je trenutno jedinstveno mišljenje javnosti.

izvor: http://sdu.ba/2011/11/24/mali-sanader-i ... znervozio/

Ako mediji ovakve stvari ne objavljuju, to znači da jednostavno nisu nezavisni, nego ih neko kontroliše...
(neko ko ima sanaderove manire)

:bih:
ultima_palabra

#4761 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Čovjek wrote:Ako mediji ovakve stvari ne objavljuju, to znači da jednostavno nisu nezavisni, nego ih neko kontroliše...
Ili su oni koji pišu ta saopštenja nebitni :?:
Čovjek

#4762 Re: SDP

Post by Čovjek »

ultima_palabra wrote:
Čovjek wrote:Ako mediji ovakve stvari ne objavljuju, to znači da jednostavno nisu nezavisni, nego ih neko kontroliše...
Ili su oni koji pišu ta saopštenja nebitni :?:
Nebih rekao da su nebitni, ako su predstavnici vjecnicke vecine u najmnogoljudnijoj opcini u BiH...
Mozda su nebitni (nekome ko ima sanaderove manire)
kojeime

#4763 Re: SDP

Post by kojeime »

Nezavisni mediji je oksimoron.
Control panel

#4764 Re: SDP

Post by Control panel »

Čovjek wrote:Mene interesuje, zbog čega su Mediji ignorisali saopštenje za javnost od strane SDU-a...Među njima i Sarajevo-x, kao naravno FTV i TVSA... druge da ne pominjemo?

Povodom prijetnji, uvreda i onemogućavanja Predsjedavajuće OV Novi Grad, Ramize Tabaković u vođenju sjednice Općinskog vijeća Novi Grad, KO SDU BiH Sarajevo daje sljedeće saopštenje za javnost:

Nova vijećnička većina na čelu sa predsjedavajućom Ramizom Tabaković Muratović u Općinskom vijeću Novi grad, okončala je eru strahovlade SDP-a i načelnika Damira Hadžića, koji je vladao općinom na principu „Učini druge zavisnim od sebe ili učini da te se boje“. Najžešći napadi na predsjedavajuću i novo rukovodstvo OV Novi Grad dolaze od dojučerašnjeg predsjedavajućeg Anera Šumana koji je zbog svojih propusta do sada već dva puta smjenjivan sa te funkcije. Sa druge strane svi „projekti“ koje je načelnik Hadžić pokrenuo za trajanja svog trećeg mandata, a koji se trebaju realizirati do kraja 2012. godine sada će biti podložni objektivnom razmatranju Općinskog vijeća koje ih može zaustaviti, ako postoji sumnja u njihovu zakonitost, što zahvaljujući upravo Aneru Šumanu nije bio slučaj do sad.

Ovo je osnovni razlog ogromne nervoze, kako načelnika Hadžića tako i njegovih poslušnika iz SDP-a u općini Novi Grad, koji zbog toga pribjegavaju prijetnjama, ucjenama, lažima i podvalama pokušavajući ponovo pridobiti većinu koju su izgubili u općinskom vijeću prije mjesec dana. Ne preza se ni od prijetnji porodicama, djeci i roditeljima pojedinih vijećnika i zamjenika predsjedavajuće kao ni samoj predsjedavajućoj, a sve sa ciljem da ih se privoli na odustajanje i davanje ostavke na funkcije koje im je vijeće dodijelilo. Nastojanja vrha SDP-a da stavi pod političku kontrolu rad Visokog sudskog i tužilačkog vijeća i rad policije, govori da postoje jasni dokazi o umješanosti najviših funkcionera ove stranke u korupciju, iznudu i institucionalni kriminal, koje treba uništiti i sakriti. Kao posljedica političkog zataškavanja korupcijskih afera, nosioci ovih kriminalnih aktivnosti su se ohrabrili, pa se javlja primjena brutalnih mafijaških metoda u političkoj praksi, koje samo ukazuju na to da je afera REKET bila tek vrh ledenog brijega kada je u pitanju jednodecenijsko rukovođenje opštinom Novi Grad od strane jedne stranke.

KO SDU BiH Sarajevo traži od Tužilaštva Kantona Sarajevo da preispita svoju odluku o zaustavljanju postupka protiv aktera afere REKET, u svijetlu ovih događanja, odnosno zbog konkretnih prijetnji vijećnicima i rukovodstvu Općinskog vijeća Novi Grad, za koje se opravdano sumnja da iza njih stoji Damir Hadžić jedan od osumnjićenih za iznudu i organizovani kriminal u aferi REKET. KO SDU BiH Sarajevo poziva sve pravosudne institucije i agencije za zaštitu zakonitosti da u cilju zaštite instrumenata pravne države i ustavnog poretka BiH zatvore istrage i pokrenu sudske procese u svim slučajevima u kojima su za korupciju osumnjićeni ljudi iz najužeg rukovodstva i lideri političkih stranaka u BiH. Na taj način će najbolje doprinijeti povratku izgubljenog povjerenja građana u pravni sistem i pokazati da su neovisni od bilo kakvog političkog uticaja. U suprotnom dokazaće da su ovisni od politike pojedinih lidera i da je njihova „borba protiv korupcije“ politički obojena, što je trenutno jedinstveno mišljenje javnosti.

izvor: http://sdu.ba/2011/11/24/mali-sanader-i ... znervozio/

Ako mediji ovakve stvari ne objavljuju, to znači da jednostavno nisu nezavisni, nego ih neko kontroliše...

raspitaj se malo ciji je clan direktor TV SA.
StupskaBitanga

#4765 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

Mislim da je koalicija sa SDA naročito u KS pod ?
Control panel

#4766 Re: SDP

Post by Control panel »

StupskaBitanga wrote:Mislim da je koalicija sa SDA naročito u KS pod ?
zna se od cega se pita pravi
kojeime

#4767 Re: SDP

Post by kojeime »

Izgleda proprao plan stavljanja policije u KS pod stranacku kontrolu.
seln

#4768 Re: SDP

Post by seln »

Čovjek wrote:Mene interesuje, zbog čega su Mediji ignorisali saopštenje za javnost od strane SDU-a...Među njima i Sarajevo-x, kao naravno FTV i TVSA... druge da ne pominjemo?

Haj' ba, vazno je da su nezavisni oni mediji koji prenose izjave jedne marginalne strancice...npr haretove nezavisne vijesti.ba i haretova nezavisna TV1.
kameni.spavac

#4769 Re: SDP

Post by kameni.spavac »

Mene interesuje, zbog čega su Mediji ignorisali saopštenje za javnost od strane SDU-a...Među njima i Sarajevo-x, kao naravno FTV i TVSA... druge da ne pominjemo?

Ocigledno je izbjeglicama krivo sto se na celu opcine sa skoro 150.000 stanovnika nalazi visokokvalitetni tehnokata (mozda ti taj pojam treba objasniti sta znaci), koji je od ove opcine stvorio respektabilnu lokalnu zajednicu koja je mnogima uzor.
Da ne bi dalje sirio pricu, ko nije upucen detaljnije u stanje u OV Novi Grad Sarajevo i nacin na koji je doticna "predsjedavajuca" dosla na to mjesto, mislim da je bolje da i ne prica i ne siri lazi i neistine.
A ovo "saopstenje" izbjeglica iz SDP-a je jos jedan u nizu poteza ocajnika kojima se cijeli zivot srusio nakon sto su shvatili da svoje bolesne ideje i zamisli ne mogu ostvariti u najvecoj partiji u BiH.
Banksy

#4770 Re: SDP

Post by Banksy »

Damir Hadžić: Vanredni izbori jedino rješenje

Avaz, 29.11.2011

?
novi.dan.nova.nafaka

#4771 Re: SDP

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Zlobnici bi rekli da je dir. možda i pod gasom, kako se nezvanično šuška među mnogim zaposlenicima unutar EP-a.... :-D
Čovjek

#4772 Re: SDP

Post by Čovjek »

kameni.spavac wrote:

Ocigledno je izbjeglicama krivo sto se na celu opcine sa skoro 150.000 stanovnika nalazi visokokvalitetni tehnokata (mozda ti taj pojam treba objasniti sta znaci), koji je od ove opcine stvorio respektabilnu lokalnu zajednicu koja je mnogima uzor.
Da ne bi dalje sirio pricu, ko nije upucen detaljnije u stanje u OV Novi Grad Sarajevo i nacin na koji je doticna "predsjedavajuca" dosla na to mjesto, mislim da je bolje da i ne prica i ne siri lazi i neistine.
A ovo "saopstenje" izbjeglica iz SDP-a je jos jedan u nizu poteza ocajnika kojima se cijeli zivot srusio nakon sto su shvatili da svoje bolesne ideje i zamisli ne mogu ostvariti u najvecoj partiji u BiH.
Hoćemo li o toj općini koja je "Uzor".

Dakle: 135.000 stanovnika.

Od toga je 80.000 stanovnika radno sposobno.

Zaposlenih je 19.000

Ostatak se vodi kao nezaposleni...šta to govori?
To govori da u toj "Uzor" općini živi 61.000 ljudi koji se vode kao nezaposleni.

:bih: Divota od općine...
quasar

#4773 Re: SDP

Post by quasar »

Čovjek wrote:
Hoćemo li o toj općini koja je "Uzor".

Dakle: 135.000 stanovnika.

Od toga je 80.000 stanovnika radno sposobno.

Zaposlenih je 19.000

Ostatak se vodi kao nezaposleni...šta to govori?
To govori da u toj "Uzor" općini živi 61.000 ljudi koji se vode kao nezaposleni.

:bih: Divota od općine...
Svi jel'da, zive od have? Manipulise se brojem nezaposlenih, a vrlo ih je malo zaista nezaposleno, a od tih malo, veliki dio je radno nesposoban ili jednostavno ne zeli da radi, radije dila, krade, kocka...a oni kao traze posao, a mole boga da ga ne nadju.
A i da jesu svi na kontejneru, zar je posao nacelnika opstine da otvara radna mjesta? Pogotovo ako se zna da NG urbanistickim planom svu industriju protjeruje na periferiju i sad ne mozes otvoriti fabriku osim ako neces u Reljevo ili nesto tako. Jedino kakve trgovine, ali ni ovo sto je otvoreno jedva da radi ikako.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#4774 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

quasar wrote:Manipulise se brojem nezaposlenih, a vrlo ih je malo zaista nezaposleno, a od tih malo, veliki dio je radno nesposoban ili jednostavno ne zeli da radi, radije dila, krade, kocka...a oni kao traze posao, a mole boga da ga ne nadju. .
Pod pretpostavkom da je ovako, staroj vlasti onda treba čestitati. 8-)
Control panel

#4775 Re: SDP

Post by Control panel »

kojeime wrote:Izgleda proprao plan stavljanja policije u KS pod stranacku kontrolu.
pozdravio te vahid inace sdaovac
Post Reply