SDP
-
bob_rock
#46251 Re: SDP
Ujedinjena ljevica u praksi- strašno. Jontra i Muadib
Logično je da sdp ne želi da se ugasi svoje ime, ali isto tako treba da aktivnije djeluje. Već ih dugo forsira Željko sa svojim idejama na koje oni nemaju odgovora. prvo ih je zatekao za člana predsjedništva sada vezano za Ujedinjenje. očito ne znaju upravljati situacijom što nije ni čudo ko vodi ovaj sdp.
Logično je da sdp ne želi da se ugasi svoje ime, ali isto tako treba da aktivnije djeluje. Već ih dugo forsira Željko sa svojim idejama na koje oni nemaju odgovora. prvo ih je zatekao za člana predsjedništva sada vezano za Ujedinjenje. očito ne znaju upravljati situacijom što nije ni čudo ko vodi ovaj sdp.
- GandalfSivi
#46252 Re: SDP
Tesko je sa populistickim kamikazama se boriti...bob_rock wrote:Ujedinjena ljevica u praksi- strašno. Jontra i Muadib
- Roccohljup
#46253 Re: SDP
Prc milojka...
.Predsjedništvo SDP-a BiH danas je odbilo prijedlog DF-a o ukidanju stranke i ujedinjenju ljevice.
Saopćeno je to na pres-konferenciji u Centrali stranke u Sarajevu.
Kako je rekao Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, Predsjedništvo stranke jednoglasno je usvojilo ovu odluku jer nikome ne pada na pamet da ukine stranku koja postoji 109 godina.
Dodao je da je SDP spreman da sarađuje sa strankama ljevice, da potpiše koalicioni sporazum sa građanskim strankama, ali u cilju uspostave povjerenja, poziva DF da napusti vlast u USK gdje je pravi sa SDA.
Pozvao je Željka Komšića, predsjednika DF-a da odustane od kandidature za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, kako bi se mogla otvoriti rasprava o zajedničkom kandidatu u skladu sa ranijim dogovorom o zajedničkom nastupu DF-a i SDP-a na izborima.
- drug_profi
#46255 Re: SDP
Potez jeste, ali sta ce dalje da bude? Neko ujedinjenje mora da se napravi. Makar koalicija i usaglaseni kandidati.
Inace ...
Inace ...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#46256 Re: SDP
Ako SDP i Naša stranka naprave neku predizbornu koaliciju, a mislim da su i najbliži tome, onda će sva ova šarada DFu obiti o glavu.
ljudi su popucali po šavovima. infrastruktura ne postoji, cijeli odbori su ugašeni. vrijeme da vidi da je, jebiga, car go.
ljudi su popucali po šavovima. infrastruktura ne postoji, cijeli odbori su ugašeni. vrijeme da vidi da je, jebiga, car go.
-
putokaz1
#46257 Re: SDP
Volio bi da Zlatan Begić prođe i FBIH parlament
ali....
ali....
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#46258 Re: SDP
Iako je to potpuno ali potpuno nelogicno , Komsic je i dalje jako popularan iako mu stranka de fakto ne postoji...Chmoljo wrote:Ako SDP i Naša stranka naprave neku predizbornu koaliciju, a mislim da su i najbliži tome, onda će sva ova šarada DFu obiti o glavu.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#46259 Re: SDP
Roccohljup wrote:Prc milojka...
.Predsjedništvo SDP-a BiH danas je odbilo prijedlog DF-a o ukidanju stranke i ujedinjenju ljevice.
Saopćeno je to na pres-konferenciji u Centrali stranke u Sarajevu.
Kako je rekao Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, Predsjedništvo stranke jednoglasno je usvojilo ovu odluku jer nikome ne pada na pamet da ukine stranku koja postoji 109 godina.
Dodao je da je SDP spreman da sarađuje sa strankama ljevice, da potpiše koalicioni sporazum sa građanskim strankama, ali u cilju uspostave povjerenja, poziva DF da napusti vlast u USK gdje je pravi sa SDA.
Pozvao je Željka Komšića, predsjednika DF-a da odustane od kandidature za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, kako bi se mogla otvoriti rasprava o zajedničkom kandidatu u skladu sa ranijim dogovorom o zajedničkom nastupu DF-a i SDP-a na izborima.
i tako..."U suštini mi nije jasno sta SDP radi! Prvo su imali prijedlog za člana Predsjednistva iz RS-a koji ide u korist Miloradu Dodiku. Sada izlaze s prijedlogom koji ide u korist Draganu Čoviću!? Tu mi nešto nije jasno!", kazao je Komšić.
dosta je upitno koliko je sdp u dobitku sa današnjim saopćenjem. zapravo su sami sebi skočili u stomak. jer su jednom za sva vremena pokazali da je ipak zlatko lagumdžija pravi, jedini i doživotni predsjednik sdpa...
- GandalfSivi
#46260 Re: SDP
Dugo sam ja ovdje na forumu, imaju negdje i postovi iz 2010. i 2014. kada sam srcem i dusom navijao za Zeljka, ali kakva je stetocina ovaj covjek postao za ljevicu u medjuvremenu, to je nevjerovatno. Iz dana u dan..."U suštini mi nije jasno sta SDP radi! Prvo su imali prijedlog za člana Predsjednistva iz RS-a koji ide u korist Miloradu Dodiku. Sada izlaze s prijedlogom koji ide u korist Draganu Čoviću!? Tu mi nešto nije jasno!", kazao je Komšić.
- Zlatna StafiloKoka
#46261 Re: SDP
100% se slažem, slično mi je bilo, ali danas ovo u skupštini KS... Naime:GandalfSivi wrote:Dugo sam ja ovdje na forumu, imaju negdje i postovi iz 2010. i 2014. kada sam srcem i dusom navijao za Zeljka, ali kakva je stetocina ovaj covjek postao za ljevicu u medjuvremenu, to je nevjerovatno. Iz dana u dan..."U suštini mi nije jasno sta SDP radi! Prvo su imali prijedlog za člana Predsjednistva iz RS-a koji ide u korist Miloradu Dodiku. Sada izlaze s prijedlogom koji ide u korist Draganu Čoviću!? Tu mi nešto nije jasno!", kazao je Komšić.
DF je svojim spinovanjem oko "odgovora SDP-u" sasvim zatrpao priču da su danas na Skupštini KS, ponovo, i to po direktivi samog ŽK, prodali zajednički stav opozicije. Naime Kerla je podržala SDA, SBB, BPS... Nakon prelijetanja oko izbora Skake, sarajevski DF još jednom pokazuje da nemaju obraza, čim prozivaju nekog da je protiv ujedinjenja, a oni ne mogu ni obični stav da usaglase sa SDP-om i NS. Mislim da je to bio i konačni okidač za današnji Nikšićev press, jer realno kako vjerovati DF-u, kad ne znaš kako će danas-sutra dići ruku i ne solidarišu se u stavovima.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zastupn ... /180319097
Šef Kluba SDA u Skupštini KS Mirza Čelik naglasio je kako SDA i dalje ima većinu te će nastaviti raditi kao i dosad. On se osvrnuo na današnje navode kako je on kontaktirao zastupnicu Bibiju Kerlu kazavši kako nije on nju zvao, nego je ona njega pitala "ko šalje automobile".
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ko-je-u ... /180319096
Za smjenu su glasali zastupnici SDA, SBB-a i pojedini nezavisni kandidati i to Ana Babić, Nermin Bjelak, Mirza Čelik, Eldar Čomor, Sabahudin Delalić, Amar Dovadžija, Selma Filipović, Hamed Aljović, Semir Halilović, Bibija Kerla, Muhamed Kozadra, Rasim Lakota, Zvonko Marić, Amor Mašović, Safet Mešanović, Fahrudin Pecikoza, Haris Pleho, Fikret Prevljak, Dževad Radžo i Rasim Smajić.
http://ba.n1info.com/a249495/Vijesti/Vi ... -mnom.html
Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Bibija Kerla danas je u svom izlaganju kazala da joj je premijer Elmedin Konaković slao poruke, čiji je sadržaj pročitala, a kojima je aktuelni premijer KS otpužio Kerlu da je uzela novac od SDA da podrži Konakovićevu smjenu.
Konaković je kazao da je pred svjedocima Kerla optužila Plehu da je uzeo pare, a zatim se nastavio obraćati zastupnici DF-a Bibiji Kerli:
"Vi glasate jer ste dobili nalog, tako ste mi napisali, od vaše političke stranke jer vam je supruga predsjednika bila zaposlena u Turističkoj zajednici. Dajte da malo ljudima damo informacija. Nemojte se tako igrati sa mnom. Da sam ja premijer koji radi kao što vi radite, znate kada bi me smijenili - nikada u životu", poručio je Konaković
Užas!
- cadburry
#46262 Re: SDP
Ja bih licno bio najsretniji kada bi NS i SDP napravili predizbornu koaliciju, potpisali neki programski sporazum i usaglasili se oko zajednickog kandidata za Predsjednitvo BiH, a ovu skupinu polupismenih kokosara od DF-a, od kojih se 2/3 vec prodalo SDA pojedinacno, ostaviti da se glodju sa Emirom Suljagicem ciji PTSP je veci.
- GandalfSivi
#46263 Re: SDP
Ma DF na kantonalnom nivou necu ni da spominjem. Oni su davno pali, odmah poslije prvo opcih pa onda na gradskom poslije lokalnih izbora. Tako to ide kada se pokusava napraviti populisticka stranka, sa bilo kim za koga se culo u javnosti, te su sa ulice kupljeni ljudi koji ni principa ni ideala nemaju. Opet su svi kao nesto iznenadjeni, cirkus.Zlatna StafiloKoka wrote:100% se slažem, slično mi je bilo, ali danas ovo u skupštini KS... Naime:GandalfSivi wrote:Dugo sam ja ovdje na forumu, imaju negdje i postovi iz 2010. i 2014. kada sam srcem i dusom navijao za Zeljka, ali kakva je stetocina ovaj covjek postao za ljevicu u medjuvremenu, to je nevjerovatno. Iz dana u dan..."U suštini mi nije jasno sta SDP radi! Prvo su imali prijedlog za člana Predsjednistva iz RS-a koji ide u korist Miloradu Dodiku. Sada izlaze s prijedlogom koji ide u korist Draganu Čoviću!? Tu mi nešto nije jasno!", kazao je Komšić.
DF je svojim spinovanjem oko "odgovora SDP-u" sasvim zatrpao priču da su danas na Skupštini KS, ponovo, i to po direktivi samog ŽK, prodali zajednički stav opozicije. Naime Kerla je podržala SDA, SBB, BPS... Nakon prelijetanja oko izbora Skake, sarajevski DF još jednom pokazuje da nemaju obraza, čim prozivaju nekog da je protiv ujedinjenja, a oni ne mogu ni obični stav da usaglase sa SDP-om i NS. Mislim da je to bio i konačni okidač za današnji Nikšićev press, jer realno kako vjerovati DF-u, kad ne znaš kako će danas-sutra dići ruku i ne solidarišu se u stavovima.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zastupn ... /180319097
Šef Kluba SDA u Skupštini KS Mirza Čelik naglasio je kako SDA i dalje ima većinu te će nastaviti raditi kao i dosad. On se osvrnuo na današnje navode kako je on kontaktirao zastupnicu Bibiju Kerlu kazavši kako nije on nju zvao, nego je ona njega pitala "ko šalje automobile".
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ko-je-u ... /180319096
Za smjenu su glasali zastupnici SDA, SBB-a i pojedini nezavisni kandidati i to Ana Babić, Nermin Bjelak, Mirza Čelik, Eldar Čomor, Sabahudin Delalić, Amar Dovadžija, Selma Filipović, Hamed Aljović, Semir Halilović, Bibija Kerla, Muhamed Kozadra, Rasim Lakota, Zvonko Marić, Amor Mašović, Safet Mešanović, Fahrudin Pecikoza, Haris Pleho, Fikret Prevljak, Dževad Radžo i Rasim Smajić.
http://ba.n1info.com/a249495/Vijesti/Vi ... -mnom.html
Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Bibija Kerla danas je u svom izlaganju kazala da joj je premijer Elmedin Konaković slao poruke, čiji je sadržaj pročitala, a kojima je aktuelni premijer KS otpužio Kerlu da je uzela novac od SDA da podrži Konakovićevu smjenu.
Konaković je kazao da je pred svjedocima Kerla optužila Plehu da je uzeo pare, a zatim se nastavio obraćati zastupnici DF-a Bibiji Kerli:
"Vi glasate jer ste dobili nalog, tako ste mi napisali, od vaše političke stranke jer vam je supruga predsjednika bila zaposlena u Turističkoj zajednici. Dajte da malo ljudima damo informacija. Nemojte se tako igrati sa mnom. Da sam ja premijer koji radi kao što vi radite, znate kada bi me smijenili - nikada u životu", poručio je Konaković
Užas!
Ja pricam licno o Zeljki, koji se fakat pogubio, tone i sa sobom nosi dobar dio ideje o ljevici...
- Alighieri
#46264 Re: SDP
DF je mrtav na Kantonalnom nivou, to će izbori pokazati.
- GeeTnT
#46265 Re: SDP
..a na ostalim nivoima „prag“ je plafon...Alighieri wrote:DF je mrtav na Kantonalnom nivou, to će izbori pokazati.
- Alighieri
#46266 Re: SDP
Mrtva stranka, stranka je radila za HDZ u HNK. Oni vamo ne postoje više, mrtvi u Mostaru, Jablanici, Konjicu, na drugim mjestima nisu bili ni živi. Nadam se da će poslije izbora biti totalni krah te kvazi stranke.GeeTnT wrote:..a na ostalim nivoima „prag“ je plafon...Alighieri wrote:DF je mrtav na Kantonalnom nivou, to će izbori pokazati.
Neki bi i treći mandat, samo što se izjašnjavaju kao Hrvati, aferim, naivan Bošnjo kao i svaki put.
-
criticos
#46267 Re: SDP
Treba se u narednih pola godine distancirati od DF i GS i u javnosti forsirati priča o zajedničkom djelovanju nakon izbora sa NS. Svima je jasno da bi politička situacija po pitanju ljevice bila bolja da ne postoje GS i DF, Suljagić i Komšić. Čemu polemika o ujedinjenju s njima kad ih je lakše odbaciti. U javnosti je potrebno samo potencirati priču da je glas za DF ili GS, bačen glas i glas za razjedinjenje. Da su valjali ne bi odlazili iz SDP. Komšić je na koljenima, GS u dugovima. Zašto im pomoći i agoniju produžavat i komplicirat situaciju?
Imali su priliku 2014 i 2016 pokazat šta mogu. Komšiću je opsesija Čović i po cijenu razbijanja svega što može ispasti dobro. Vrijeme je da se njegov nerad, javašluk, odluke i djelovanje kazni.
Imali su priliku 2014 i 2016 pokazat šta mogu. Komšiću je opsesija Čović i po cijenu razbijanja svega što može ispasti dobro. Vrijeme je da se njegov nerad, javašluk, odluke i djelovanje kazni.
- Alighieri
#46268 Re: SDP
Eto, ovi što su ostali melem su u SDP-u.
-
bob_rock
#46269 Re: SDP
Nije teško, pogotovo ne sa Željkom hendlati. Kao što nedavno jedan reče, njemu je puno i mjesna zajednica da vodi. Ali treba reagovati prvi i nuditi rješenja. Biti veliki i ponuditi povratak u sdp. To su pravi potezi ujedinjenja. Ako se neko iz sdp-a sjeti kako je to prošlo sa ubsd-om, samo tim koracima ići.GandalfSivi wrote:Tesko je sa populistickim kamikazama se boriti...bob_rock wrote:Ujedinjena ljevica u praksi- strašno. Jontra i Muadib
A za predsjedništvo, trebao se Nermin kandidovati, a ne kriti se iza Denisa Bećirovića.
Tako se vodi politika i partija.
-
criticos
#46270 Re: SDP
Nije stvar u melemu. Stvar je da se glasovi ne osipaju. Kad se ne mogu simbiozirat, onda biraš veći organizam. U ovom slučaju je to SDP koji ima finasijsku stabilnost, infrastrukturu, nekretnine i članstvo. Komšić je imao priliku da pokaže šta može i jedino što je uspio je da sve rastjera oko sebe i regrutuje preletačeviće dajući krila SDA, pogotovo u 2016. Čovjek je teški destruktivac, i SDP je u ovom trenu manje zlo.Alighieri wrote:Eto, ovi što su ostali melem su u SDP-u.
- GandalfSivi
#46271 Re: SDP
Izaslo se bilo za pocetak sa ponudom o koaliciji, prvo ove dvije stranke pa onda i sire. Povratak u SDP ili neko sire ujedinjenje je nerealno u izbornoj godini, jednostavno se nema vremena za to, a i neuporedivo je bolje izaci kao vise stranaka sa zajednickom platformom. Dva dana poslije ide se iza ledja i najavljuje kandidatura za clana Predsjednistva, i to kroz medije a ne da se obavjesti koalicioni partner. Pa onda SDP donekle nespretno, ali sa dobrim namjerama pokusava nabaciti spin na tu pricu, tipa dovoljno smo jaki za sve clanove Predsjednistva, da bi se Zeljko nastavio napadati sa Zlatkom (koji se zavalio sa kokicama u rukama), indirektno (a i direktno) napadajuci opet i SDP. Opet Niksic pokusava gladiti stvar, govoreci "hajmo se naci, sjesti i u deset dana rijesiti sve probleme", da bi bukvalno dan poslije Zeljko poslao ovu nebulozu od ideje o ujedinjenju, normalno opet prvo medijima, pa onda koalicionom partneru.bob_rock wrote:Nije teško, pogotovo ne sa Željkom hendlati. Kao što nedavno jedan reče, njemu je puno i mjesna zajednica da vodi. Ali treba reagovati prvi i nuditi rješenja. Biti veliki i ponuditi povratak u sdp. To su pravi potezi ujedinjenja. Ako se neko iz sdp-a sjeti kako je to prošlo sa ubsd-om, samo tim koracima ići.GandalfSivi wrote:Tesko je sa populistickim kamikazama se boriti...bob_rock wrote:Ujedinjena ljevica u praksi- strašno. Jontra i Muadib
A za predsjedništvo, trebao se Nermin kandidovati, a ne kriti se iza Denisa Bećirovića.
Tako se vodi politika i partija.
Mislim ono, lik pokusava kopirati Suljagica, zivi za neke bespotrebne konflikte.
A sto se tice Niksica i Becirovica, nigdje ne pise da predsjednik partije mora ici i za predsjednika drzave, pogotovo ne u SDP-u koji dopusta bazi da odredi koga zele, pa cemo vidjeti na sta ce izaci...
- Alighieri
#46272 Re: SDP
Slazem se za Z.K.criticos wrote:Nije stvar u melemu. Stvar je da se glasovi ne osipaju. Kad se ne mogu simbiozirat, onda biraš veći organizam. U ovom slučaju je to SDP koji ima finasijsku stabilnost, infrastrukturu, nekretnine i članstvo. Komšić je imao priliku da pokaže šta može i jedino što je uspio je da sve rastjera oko sebe i regrutuje preletačeviće dajući krila SDA, pogotovo u 2016. Čovjek je teški destruktivac, i SDP je u ovom trenu manje zlo.Alighieri wrote:Eto, ovi što su ostali melem su u SDP-u.
Ali ne sa sdp. Sdp u hnk ima 3 ili 4 struje a nemaju veliku bazu glasaca
Sdp je bratski vezan za sda u konjicu na bazi prijateljstva i ko zna jos kakvih radnji. Opet ponavljam, govorim iskljucivo za svoj kanton.
Denis ce dobro proci, treba sacekat kandidata kod zelenih. Bude li minhenska brigada da odmah cestitamo denisu.
-
bob_rock
#46273 Re: SDP
Dobro si ga opisao ali onda je jasno da sa takvim je lako hendlati. Nemoj mu dati pravo da on daje prijedloge. Importovanje u sdp se može jednostavno napraviti. DF se takoreći već raspao. Nek im predlože trećinu pozicija ( i za to nemaju dovoljno ljudi) i nek završe priču. Nema tu puno filozofije. Okosnica je izašla iz sdp-a.GandalfSivi wrote: Izaslo se bilo za pocetak sa ponudom o koaliciji, prvo ove dvije stranke pa onda i sire. Povratak u SDP ili neko sire ujedinjenje je nerealno u izbornoj godini, jednostavno se nema vremena za to, a i neuporedivo je bolje izaci kao vise stranaka sa zajednickom platformom. Dva dana poslije ide se iza ledja i najavljuje kandidatura za clana Predsjednistva, i to kroz medije a ne da se obavjesti koalicioni partner. Pa onda SDP donekle nespretno, ali sa dobrim namjerama pokusava nabaciti spin na tu pricu, tipa dovoljno smo jaki za sve clanove Predsjednistva, da bi se Zeljko nastavio napadati sa Zlatkom (koji se zavalio sa kokicama u rukama), indirektno (a i direktno) napadajuci opet i SDP. Opet Niksic pokusava gladiti stvar, govoreci "hajmo se naci, sjesti i u deset dana rijesiti sve probleme", da bi bukvalno dan poslije Zeljko poslao ovu nebulozu od ideje o ujedinjenju, normalno opet prvo medijima, pa onda koalicionom partneru.
Mislim ono, lik pokusava kopirati Suljagica, zivi za neke bespotrebne konflikte.
A sto se tice Niksica i Becirovica, nigdje ne pise da predsjednik partije mora ici i za predsjednika drzave, pogotovo ne u SDP-u koji dopusta bazi da odredi koga zele, pa cemo vidjeti na sta ce izaci...
A što se tiče predsjedništva, nije pravilo ali u svim partijama je to normalno samo u sdp-u nije jer se njihovi lideri kriju. Kukavice.
Bio je i zlatko kukavica, sada je to nermin.
- Prpa.ba
#46274 Re: SDP
Pitanje svih pitanja je hoce li se SDP i NS izboriti za naklonost Avaz.. ovaj, Centrale SDA za novu Platformu ili ce ipak biti jos plandovanja usamljenih po par zastupnika-partizana po skupstinama? 
- Banksy
#46275 Re: SDP
Enver Kazaz reče da trenutno radi za SDP, priprema im neke programe i materijale, ali i kaže da izuzetno cijeni Konakovića i Šepića (!?!). Ima li to SDP nekih novosti za javnost?