SDP

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#45951 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Banksy wrote:U RS-u, razlika među kandidatima je bila oko 7k, nevažećih preko 30k. Pojačajte monitoring i ode Dodik.
Ako želite da ode...
to i govorim.

ako neko misli da je SDS koji izabere Govedaricu za predsjednika sposoban imati kvalitetne biračke odbore, plaho je naivan.
Capsicum

#45952 Re: SDP

Post by Capsicum »

Chmoljo wrote:sav taj cirkus Dodik, Čović ima krajnju instancu - zaštita istih od krivičnog progona.
Je li Nikšić posjetio Dodika zbog njegovog uticaja na Tužilaštvo BiH?
Capsicum

#45953 Re: SDP

Post by Capsicum »

Chmoljo wrote:
Banksy wrote:U RS-u, razlika među kandidatima je bila oko 7k, nevažećih preko 30k. Pojačajte monitoring i ode Dodik.
Ako želite da ode...
to i govorim.

ako neko misli da je SDS koji izabere Govedaricu za predsjednika sposoban imati kvalitetne biračke odbore, plaho je naivan.
Prevelika je polarizacija u RS da bi postojala neka velika mogućnost krađe. Uglavnom je svugdje pola-pola. A bez obzira koji je kandidat nasuprot Dodika, to nema puno veze sa radom ljudi u biračkim odborima. Svakako će ih morati pripremiti na pokušaje krađe, bio to Govedarica ili neko deseti.
Banksy

#45954 Re: SDP

Post by Banksy »

Chmoljo wrote:
Ako želite da ode...
to i govorim.

Ne mora Govedarica, pa imaš strance koji se kao slomiše da ga skinu, ali za izbore niko prstom da mrdne, za dodatni monitoring, nego valjda bi Sarajevo trebalo svake izbore da inženjeringom ispravlja dejtonske krive Drine i hvata se za vratove, samo sa sobom.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#45955 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Capsicum wrote:
Chmoljo wrote:sav taj cirkus Dodik, Čović ima krajnju instancu - zaštita istih od krivičnog progona.
ne znam. ali ti očito znaš, pa nam reci i kojeg se to predmet boji Nerko trenerko da mora strahovati od Tužilaštva BiH.
Capsicum wrote:Prevelika je polarizacija u RS da bi postojala neka velika mogućnost krađe. Uglavnom je svugdje pola-pola. A bez obzira koji je kandidat nasuprot Dodika, to nema puno veze sa radom ljudi u biračkim odborima. Svakako će ih morati pripremiti na pokušaje krađe, bio to Govedarica ili neko deseti.

da, plaho si naivan.
putokaz1

#45956 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Krađe postoje imogu da odluče
-Lukavac 2006 Dopis glasova dr Osmanović(osuđenom za korupciju) SBIH i S.Hodžiću Tada SDP
-Lukavac 2008 i 2012 Izbacivanje NSRZB iz OV vjerovatno 1 Glas
-Tuzla 2016 Izbacivanje NS iz OV 1 Glas
-Sapna 2016 dopisivanje Kandidatu SDA naknadno glasove
-Gračanica 2016(Piskavica ili Babići ) Dopisivanje Kandidatima unutar stranačke liste
-Srebrenica 2016 Nepriznavanje glasova iz Inozemstva
Scene poput jedna osoba više puta pomagač,Dopisivanje unutar stranačke liste,Uništenje glasova i upis novih po Volji nečijoj,Izmišljanje novih glasova putem Pošte,Stranka 50 glasova a Kandidat 75 na jednom biračkom mjestu,100% glasova na nekom biračkom mjestu dobila jedna stranka,Kakndidat dobio nula glasova...Mogu utjecati na rezultat
Ako u svakom selu ukradeš 1 glas to je 30 Glaosova po Općini ,na Kantonu oko 300 u Državi oko 3000 za neki nivo vlasti može odlučiti
Birački odbori u mnogome odlučuju Prag ako je na ivici a najčešće kandidata koji prolazi
Prpa.ba

#45957 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

ultima_palabra wrote:Realno, oni nisu svjesni kolike su karine svi zajedno (a i odvojeno) i koliko narod zaboli kurko za 'gradjanskom opcijom', 'antinacionalistickom koalicijom' itd.

Narod interesuje da nesto promijeni nabolje odmah, bez obzira koliko sitnim koracima... a to ce prije docekati cak i od onih SDA otpadaka, nego od ovih kvaziljevicarskih mudrosera.
Hajde i da su samo kvaziljevicarski mudroseri u pitanju, sad su tu i vladajuci mafijasi u gradjanskom bloku, zajedno vezani za rucice i spremni da nas povedu u prosperitetnu buducnost. :lol: :mrgreen:

Naprosto je zalosno citati posljednjih par stranica. :(
DonieBrasco

#45958 Re: SDP

Post by DonieBrasco »

Zasto SDP pravi problem oko toga sto je Zeljko kandidat za hr. clana predsjednistva ?

Ne kontam zar i njima nije cilj da Covic ode sa pozicije tj. izgubi izbore ?
putokaz1

#45959 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Ne možeČović izgubiti
kmirsad

#45960 Re: SDP

Post by kmirsad »

Sve može, može i Čović izgubit... samo kakao sada stoje stvari, vjerovatno neče...
putokaz1

#45961 Re: SDP

Post by putokaz1 »

90% Hrvata će glasat za Čovića
a Bošnjaci su podijeljeni
arzuhal

#45962 Re: SDP

Post by arzuhal »

Nije Korać više u SDP-u ali mi se sviđa njen prijedlog (jel se to možda nalazi unutar prijedloga o izmjeni Izbornog zakona kojeg su ponudli DF i SDP?) o izmjeni nadležnosti Doma naroda FBiH, ukoliko je (a jeste) Dom naroda tijelo koje predstavlja narode a ne kantone. I onda Dom naroda svesti samo na zaštitu vitalnog nacionalnog/etničkog interesa, nešto kao što ima Vijeće naroda u NSRS. Pa nek onda bude većina Hrvata iz Širokog i Mostara a nijedan iz Zenice...
kmirsad

#45963 Re: SDP

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:90% Hrvata će glasat za Čovića
a Bošnjaci su podijeljeni
Ko šta pita Hrvate, majorizirat ćemo ih i izabrati im člana Predsjedništva... :lol:... njima je i onako bitno da pod kontrolom drže samo finansije... :lol:
Last edited by kmirsad on 27/02/2018 08:25, edited 1 time in total.
saale

#45964 Re: SDP

Post by saale »

Ljevica i gradjanski blok :lol: :lol: :lol: majke mi dodje mi da povratim,,sta svi koji ne glasaju za SDP DF nisu gradjani nego nacionalisti :-) ?
I oni bi g ko biva da povedu ovu zemlju u bolje sutra, stanite ba malo, Ima li i jedna jebena stvar koju ce ovi ljudi uradit da promjene sistem? Sinoc slusam Komsica kako hoce da zaustvai Covica HNS, I sve hRVATSKI UDAR NA dRZAVU :lol: :lol: :lol:! Koliko puta ono Komso bi u predsjedništvu???
A promjene koje je on donio mi vidimo i danas :lol: :lol: :lol:
saale

#45965 Re: SDP

Post by saale »

DonieBrasco wrote:Zasto SDP pravi problem oko toga sto je Zeljko kandidat za hr. clana predsjednistva ?

Ne kontam zar i njima nije cilj da Covic ode sa pozicije tj. izgubi izbore ?
Predjedništvo je važno, ali stvarna MOČ se nalazi u parlamentima!
putokaz1

#45966 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Stvarna moć
Kod nas
Mjesnu Zajednicu ima SDA
Načelnika SDP
OV SDA+SBIH(to je isto)
Vladu Kantona Kukin SDA+SBB
A Narod je navodno uz SDP+NZBLOK
Da bi ušao u Vijeće Mjesne Zajednice treba oko 250 glasova
u OV 64
Načelnik oko 10 000
a u Kantonalnu skupštinu Stranci oko 7000 kandidatu bar 3500
u FBIH skupštinu možeš ući i sa 5 glasova,preko kompezacije kao Refik Hankić SBIH,dobio je oko 1000 mislim
u BH isto
U Lukavcu stvarnu moć nema niko
Narod niko ga nepita ni zašta
Mjesne zajednice rade u interesu svom,po INSTRUKCIJAMA iz Stranke
Načelnik koji nema budžet niti većinu,smao NAROD uza se,koji vrać dugove isto zbog OV i Duga od ranije nema MOĆ
OV izglasalo Opoziv na kojem će izgubiti znači nemaju moć
Vlada TK preko noći pane,i Kukina će tako
NIKO NEMA MOĆ U LUKAVCU
johntra

#45967 Re: SDP

Post by johntra »

Capsicum wrote:

Jeste sigurno...prepao se najava Emira Suljagića na tviteru da će SDP zvaničnike opet hapsiti u potkošuljama...a ima tom tvitu već više od mjesec dana, a ako se dobro sjećam, Emir je to najavljivao da je samo pitanje sata kad će krenuti hapšenja...
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#45968 Re: SDP

Post by malakh »

saale wrote:Ljevica i gradjanski blok :lol: :lol: :lol: majke mi dodje mi da povratim,,sta svi koji ne glasaju za SDP DF nisu gradjani nego nacionalisti :-) ?
I oni bi g ko biva da povedu ovu zemlju u bolje sutra, stanite ba malo, Ima li i jedna jebena stvar koju ce ovi ljudi uradit da promjene sistem? Sinoc slusam Komsica kako hoce da zaustvai Covica HNS, I sve hRVATSKI UDAR NA dRZAVU :lol: :lol: :lol:! Koliko puta ono Komso bi u predsjedništvu???
A promjene koje je on donio mi vidimo i danas :lol: :lol: :lol:
ne treba on donijeti nikakve promjene, ali jednom za sva vremena trebaju da spuste čovića na zemlju i dokažu mu da sa ovom politikom može voditi samo svoju mjesnu zajednicu. i sve dok je ponašanje HERCEGOVCA čovića kakvo jeste, uvijek će mu biti serviran neki komšić.
hamza_sa

#45969 Re: SDP

Post by hamza_sa »

ultima_palabra wrote:U kojem svojstvu se Zlatko javlja?
Prema mojim informacijama, a koje nisu nimalo bezveze, trenutno Zlatko ima 90% sanse da bude kandidat za clana Predsjednistva iz reda Bosnjackog naroda.

A, prema istim izvorima, na megdan mu izlazi licno Sebija Izetbegovic.

Iako se licno bojim ovakvog scenarija, eto neka ovaj moj post ostane, pa cemo vidjeti koliko su izvori bili pouzdani.
kmirsad

#45970 Re: SDP

Post by kmirsad »

Koji bolan Zlatko... nije valjda Lagumđija... :shock:
daddy-kool

#45971 Re: SDP

Post by daddy-kool »

Htio bi Zlatko, pozicionira se on već neko vrijeme, a mogao bi dobiti i prešutnu podršku SDA.
spreca

#45972 Re: SDP

Post by spreca »

Zar nije Beciroviv...oni ga predlozili samo on valjda jos nije rekao Da...razmislja....Zlatko nije los ukoluko nebude radio samo za svoj interes
johntra

#45973 Re: SDP

Post by johntra »

hamza_sa wrote:
Prema mojim informacijama, a koje nisu nimalo bezveze, trenutno Zlatko ima 90% sanse da bude kandidat za clana Predsjednistva iz reda Bosnjackog naroda.

Iako se licno bojim ovakvog scenarija, eto neka ovaj moj post ostane, pa cemo vidjeti koliko su izvori bili pouzdani.
poselami onoga ko ti daje takve informacije, jer Zlatko sigurno neće biti kandidat SDP-a... :D
možda se sam kandiduje, ko zna...
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#45974 Re: SDP

Post by malakh »

hamza_sa wrote:

pa nije tajna da će zlatko uraditi sve da trenutno rukovodstvo sdpa prikaže nesposobnim, a isto tako igra igricu da bećirovića, kojeg forsira za kandidata za člana predsjedništva, jer je svjestan da ne može pobijediti ako ljevica izbaci njega i komšića, totalno diskreditira u stranci.

tako da, svi skeptici oko zlatkovog povlačenja i politike, su sa razlogom bili takvog stava, a i sam sam istog.
arzuhal

#45975 Re: SDP

Post by arzuhal »

Ako SDP kandiduje Zlatka, a SDA Seku, ne vidim razloga da HDZ ne kandiduje Ivu M. Jovića.

Post Reply