SDP

Post Reply
Optimus Prime

#4576 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

stochar wrote:cestitam na uspjehu mjera i cinjenici da je nesmotreno zapocinjanje price o vjeronauci, bez da se u to ide do kraja (znamo kako je stranka izdala svog ministra) dovelo do toga da Reis ima najjaci argument:

Od 35.107 učenika u osnovnim škola u devet općina Kantona Sarajevo, 30.262 učenika se izjasnilo da žele pohađati vjeronauku, 3.078 izjasnilo se za alternativni predmet, dok se 1.762 učenika izjasnilo da ne žele niti jedan predmet. (FENA)

lijepo je bilo u Sarajevu, dovidjenja u Teheranu...
Sad SDP kriv sto vecina djece zeli da pohadja vjeronauku?
Ne kontam!
stochar

#4577 Re: SDP

Post by stochar »

Optimus Prime wrote:
stochar wrote:cestitam na uspjehu mjera i cinjenici da je nesmotreno zapocinjanje price o vjeronauci, bez da se u to ide do kraja (znamo kako je stranka izdala svog ministra) dovelo do toga da Reis ima najjaci argument:

Od 35.107 učenika u osnovnim škola u devet općina Kantona Sarajevo, 30.262 učenika se izjasnilo da žele pohađati vjeronauku, 3.078 izjasnilo se za alternativni predmet, dok se 1.762 učenika izjasnilo da ne žele niti jedan predmet. (FENA)

Ne kontam!
prvo - radikalizirali su situaciju i prijavilo ih se vise nego ikad! drugo - krenuo u neku mjeru, pa nepodrzan od strane stranke stao i dali su priliku Reisu i ovima da likuju, da jos radikaliziraju situaciju i roditelji su reagovali kako su reagovali, jer su generalno skloni inatu.

ne vole toliko djeca vjeronauku, koliko vole peticu koju mogu lako dobiti i popraviti prosjek (i dijete iz katolicke porodice odraslo u mahali zna prouciti najmanje pet sura). da je ocjena izasla iz prosjeka, vidio bi kako bi svi odustali od vjeronauke... nas narod je oportunisticki po prirodi, i tesko da ce neko sad ici uciti Istoriju religija (sad da neku mahalac uci o judaizmu i bibliji, a nana ga isprepadala s tim), a logicno je da niko nece da mu djeca landaraju bezveze po skoli!

zasto je Istorija religija morala biti alternativa? sto nije drugi jezik? internet? crtanje grafita? bilo sta gdje bi djeca rado isla... nisu krivi malo sutra, eto, moja tetka kriva...
Optimus Prime

#4578 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

stochar wrote:
Optimus Prime wrote:

Ne kontam!
prvo - radikalizirali su situaciju i prijavilo ih se vise nego ikad! drugo - krenuo u neku mjeru, pa nepodrzan od strane stranke stao i dali su priliku Reisu i ovima da likuju, da jos radikaliziraju situaciju i roditelji su reagovali kako su reagovali, jer su generalno skloni inatu.

ne vole toliko djeca vjeronauku, koliko vole peticu koju mogu lako dobiti i popraviti prosjek (i dijete iz katolicke porodice odraslo u mahali zna prouciti najmanje pet sura). nas narod je oportunisticki po prirodi, i tesko da ce neko sad ici uciti Istoriju religija (sad da neku mahalac uci o judaizmu i bibliji, a nana ga isprepadala s tim), a logicno je da niko nece da mu djeca landaraju bezveze po skoli!

zasto je Istorija religija morala biti alternativa? sto nije drugi jezik? internet? crtanje grafita? bilo sta gdje bi djeca rado isla... nisu krivi malo sutra, eto, moja tetka kriva...
Ma naravno!
Ono SDP- u u inat. :D .
Nemaju ljudi drugog posla nego da djecu salju na vjeronauku u inat SDP-u.

Osjecam miris paranoje u zraku!
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#4579 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

popajic wrote:a zelim dalje da zamaram i sebe i kolege mogao bih nastaviti sa citiranjem slicnih nesuvislosti gdje je tvoj apsolutni akcent bio na kritici SDP-a u godinama kada su nacionalisti orgijali. Gdje se i FahrA hvalilo kako zaposljava narod ( umjesto da se kao sada s pravom trazi zakon o oduzimanju...)
Ubuduce vrijedjaj nekog drugog da laze !
Šta si novo otkrio? I dalje to mislim.. Napisano. A vrijeme je pokazalo da sam za SDP bila u pravu. A što se dijagnoza i fobija tiče, ti valjda misliš da je svatko kao ti, pa čim nešto kaže da je dobro, da se odmah klanja u ideopoklonstvu. :lol:
tim podebljavanjem slova nećeš izbrisati napisano :D Za Harisa fino piše šta mislim o stranki i o tome kako je to loše napravio. A da je bio najbolji ministar ino poslova jeste bio. Jednako ponekad kažem i za Komšića da je pošten i dobar, ali ti u svom zasljepljenom emotivnom duhu, to ne vidiš :D
Last edited by KatarinaKosaca on 23/11/2011 20:08, edited 1 time in total.
Optimus Prime

#4580 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

KatarinaKosaca wrote:
popajic wrote:a zelim dalje da zamaram i sebe i kolege mogao bih nastaviti sa citiranjem slicnih nesuvislosti gdje je tvoj apsolutni akcent bio na kritici SDP-a u godinama kada su nacionalisti orgijali. Gdje se i FahrA hvalilo kako zaposljava narod ( umjesto da se kao sada s pravom trazi zakon o oduzimanju...)
Ubuduce vrijedjaj nekog drugog da laze !
A vrijeme je pokazalo da sam za SDP bila u pravu.:
:run:

Znaci ti si za 100% BiH
Pozdravi predsjednika i zahvali mu jos jednom za aprilski paket.
A i usput mozes i za Jatu, Bahtica, Jerlagica i Hecu.
Last edited by Optimus Prime on 23/11/2011 20:13, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#4581 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Znači, SDP je sposoban da od ateističke djece napravi vjerničku... obrnutom psihologijom :-) Garant rade za reisa :lol:

Pročitaš li ti svoje postove?
stochar

#4582 Re: SDP

Post by stochar »

Optimus Prime wrote: Ma naravno!

kazem ti - da je stranka podrzala svog ministra, i da vjeronauk nije usao u prosjek, sad bi na vjeronauku bilo maksimalno pet do sest hiljada onih koji to zaista zele. ovako, izmedju landaranja po skoli i predmeta gdje se zaista mora uciti za ocjenu, vecina je radije izabrala vjeronauk!

ministar je imao dobru namjeru, donio jednu vrlo hrabru odluku, ali mu je njegova stranka zabila nozh u ledja... aferim! Reis sad moze zadovoljno trljati ruke...

@ultima - citam i svoje, a nazalost i tvoje postove. ti izgleda citas sta zelis procitati...
StupskaBitanga

#4583 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

quasar

#4584 Re: SDP

Post by quasar »

stochar wrote:

kazem ti - da je stranka podrzala svog ministra, i da vjeronauk nije usao u prosjek, sad bi na vjeronauku bilo maksimalno pet do sest hiljada onih koji to zaista zele. ovako, izmedju landaranja po skoli i predmeta gdje se zaista mora uciti za ocjenu, vecina je radije izabrala vjeronauk!

ministar je imao dobru namjeru, donio jednu vrlo hrabru odluku, ali mu je njegova stranka zabila nozh u ledja... aferim! Reis sad moze zadovoljno trljati ruke...

@ultima - citam i svoje, a nazalost i tvoje postove. ti izgleda citas sta zelis procitati...

Ti ne znas da bi tako bilo, vec samo pretpostavljas. meni je logicnije da bi radikalizirani roditelji masovnije upisivali djecu na vjeronauku kad bi se ona izbacila iz prosjeka, da dokazu svoju stranu. Ne mislim da je bitno promijenilo sliku ovo natezanje, ali svakako da je stranka trebala stati uz Suljagica, ili jos bolje, Suljagic je MORAO malo bolje tempirati odluku. Kako god, broj upisane djece na vjeronauku u srednjim skolama je 50-50, sto pokazuje - sta? Djeca su samostalnija i roditelji vise ne insistiraju, rasporedi su bolje napravljeni pa su ti casovi na pocetku ili kraju nastave, djeca mogu sama kuci, ne treba im pratnja, djeca vole otici na kafu umjesto na cas, itd. Vjeronauka sama po sebi nije problem. Problem je lose obrazovanje. Ljudima su mozgovi ispirani vijekovima pa opet obrazovanje potisne te dogme. I ovi ce malisani jednog dana sami skontati ima li tu nesto ili nema, ovisno od toga koliko im dobre odgovore ponudi skola i nastavnici. Posto ja imam djecu i u srednjoj i osnovnoj skoli, svjestan sam kakvi sve nesoji obrazuju nasu djecu.
Građanka

#4585 Re: SDP

Post by Građanka »

quasar wrote:
stochar wrote:

Ti si ono ranije rekao kakvi 144 mjera evo jedna izmjenjen je zakon o osnocnom obrazovanju
http://www.radiosarajevo.ba/novost/6834 ... razovanju-

Neke od promjena koje je zakon trebao ponuditi su:
- eksterna državna matura nakon završenog devetogodišnjeg osnovnog obrazovanja,
- pooštravanje kriterija za izbor direktora,
- depolitizacija izbora direktora,
- ograničavanje mandata direktora osnovnih škola,
- uvođenje još dva člana u Školski odbor, pa bi ih ukupno bilo sedam :razz:

Ti ne znas da bi tako bilo, vec samo pretpostavljas. meni je logicnije da bi radikalizirani roditelji masovnije upisivali djecu na vjeronauku kad bi se ona izbacila iz prosjeka, da dokazu svoju stranu. Ne mislim da je bitno promijenilo sliku ovo natezanje, ali svakako da je stranka trebala stati uz Suljagica, ili jos bolje, Suljagic je MORAO malo bolje tempirati odluku. Kako god, broj upisane djece na vjeronauku u srednjim skolama je 50-50, sto pokazuje - sta? Djeca su samostalnija i roditelji vise ne insistiraju, rasporedi su bolje napravljeni pa su ti casovi na pocetku ili kraju nastave, djeca mogu sama kuci, ne treba im pratnja, djeca vole otici na kafu umjesto na cas, itd. Vjeronauka sama po sebi nije problem. Problem je lose obrazovanje. Ljudima su mozgovi ispirani vijekovima pa opet obrazovanje potisne te dogme. I ovi ce malisani jednog dana sami skontati ima li tu nesto ili nema, ovisno od toga koliko im dobre odgovore ponudi skola i nastavnici. Posto ja imam djecu i u srednjoj i osnovnoj skoli, svjestan sam kakvi sve nesoji obrazuju nasu djecu.
Corto Maltese

#4586 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

"Ponovo pitanje vjeronauke
Amandmanom je ukinut i član Zakona koji je nudio tri mogućnosti da kada je u pitanju predmet vjeronauka: da roditelji mogu izabrati da im djeca pohađaju vjeronauku, alternativni predmet ili ni jedno od to dvoje.
To znači da će učenici imati samo dvije opcije - pohađanje vjeronauke ili pohađanje predmeta 'Društvo, kultura, religija'.
"Ovim je Skupština doslovno pregazila građanska ustavom zagarantirana prava ljudi da izaberu šta će njihova djeca pohađati", ističe Suljagić.

Riješen slučaj vjeronauke u osnovnim školama
Prema riječima ministra Suljagića, od 35.107 učenika u osnovnim škola u devet općina Kantona Sarajevo, 30.262 učenika se izjasnilo da žele pohađati vjeronauku, 3.078 izjasnilo se za alternativni predmet, dok se 1.762 učenika izjasnilo da ne žele niti jedan predmet.
Vjeronauka, alternativni predmet ili ništa od toga
S obzirom da se oko 1.700 roditelja izjasnilo se za treću opciju, Suljagić ih je javno pozvao, uz sav rizik koji će time preuzeti na sebe, da tuže Kanton i da traže zaštitu svojih ustavom zagarantiranih prava. Najavio je da će i on biti uz njih pa ako treba i do Suda za ljudska prava u Strazbourgu.
U šta se pretvorila ministrova inicijativa iz maja ove godine!? Na to da sad moram tužiti Kanton do Strasbura i nazad.
Najgore u svemu je to što je Suljagić obećao da će biti uz mene. Hvala, ministre, đe čuo i đe ne čuo!
Last edited by Corto Maltese on 24/11/2011 13:06, edited 3 times in total.
domaci.ba

#4587 Re: SDP

Post by domaci.ba »

Mescini da ce Suljagic na biro
Alfons Kauders

#4588 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

dole suljagic, zivjela teokracija :D
Banksy

#4589 Re: SDP

Post by Banksy »

Corto Maltese wrote: S obzirom da se oko 1.700 roditelja izjasnilo se za treću opciju, Suljagić ih je javno pozvao, uz sav rizik koji će time preuzeti na sebe, da tuže Kanton i da traže zaštitu svojih ustavom zagarantiranih prava. Najavio je da će i on biti uz njih pa ako treba i do Suda za ljudska prava u Strazbourgu.

U šta se pretvorila ministrova inicijativa iz maja ove godine!? Na to da sad moram tužiti Kanton do Strasbura i nazad.
Najgore u svemu je to što je Suljagić obećao da će biti uz mene. Hvala, ministre, đe čuo i đe ne čuo!
Ovo je otvoreno priznavanje poraza.
Nije dobro što se ovo desilo, a nije ni politički pametno priznavati svoj (Suljagić) poraz.
Ovim nepotrebno šalje poruku da je nesposoban i nedorastao poziciji, i u stranci i na funkciji.
quasar

#4590 Re: SDP

Post by quasar »

Banksy wrote:
Corto Maltese wrote: S obzirom da se oko 1.700 roditelja izjasnilo se za treću opciju, Suljagić ih je javno pozvao, uz sav rizik koji će time preuzeti na sebe, da tuže Kanton i da traže zaštitu svojih ustavom zagarantiranih prava. Najavio je da će i on biti uz njih pa ako treba i do Suda za ljudska prava u Strazbourgu.

Ovo je otvoreno priznavanje poraza.
Nije dobro što se ovo desilo, a nije ni politički pametno priznavati svoj (Suljagić) poraz.
Ovim nepotrebno šalje poruku da je nesposoban i nedorastao poziciji, i u stranci i na funkciji.
Pa šta će kad ga je stranka izhebala? Ovo je na dušu SDP-a.
Ja neću da mi dijete ima ikakve dodire sa religijom, pa ni kroz ovaj izmisljeni predmet koji ce, kao i do sad, predavati vjeroucitelji, potencirajuci da su ateisti nesto lose (citat: ateisti su pogani).
Banksy

#4591 Re: SDP

Post by Banksy »

quasar wrote: kroz ovaj izmisljeni predmet koji ce, kao i do sad, predavati vjeroucitelji, potencirajuci da su ateisti nesto lose (citat: ateisti su pogani).
Predmet DKR će predavati vjeroučitelji? Gdje to piše?
quasar

#4592 Re: SDP

Post by quasar »

Banksy wrote:
quasar wrote: kroz ovaj izmisljeni predmet koji ce, kao i do sad, predavati vjeroucitelji, potencirajuci da su ateisti nesto lose (citat: ateisti su pogani).
predmet Kultura religija u OŠ M.M.Dizdar predaje pokrivena djevojka koja takodje predaje i vjeronauku. Pomalo naginje selefijama, i na časovima Kulure religija pušta clipove sa You tube koje ne znam u sta bih svrstao (pomenuti citat iz mog prethodnog posta spada u galamatijase doticne nakupine proteina).
Slao sam vec dopise ministarstu gdje me uredno i ministar i saradnici mnoze sa nulom.
Primjer sa jednog casa Kulture religija:
http://www.youtube.com/watch?v=d0QERAHVsJ8
StupskaBitanga

#4593 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

quasar wrote:
Banksy wrote:
predmet Kultura religija u OŠ M.M.Dizdar predaje pokrivena djevojka koja takodje predaje i vjeronauku. Pomalo naginje selefijama, i na časovima Kulure religija pušta clipove sa You tube koje ne znam u sta bih svrstao (pomenuti citat iz mog prethodnog posta spada u galamatijase doticne nakupine proteina).
Slao sam vec dopise ministarstu gdje me uredno i ministar i saradnici mnoze sa nulom.
au znam je je
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Jadna majk kakva je to žena
novi.dan.nova.nafaka

#4594 Re: SDP

Post by novi.dan.nova.nafaka »

StupskaBitanga wrote:
quasar wrote:
Banksy wrote:Predmet DKR će predavati vjeroučitelji? Gdje to piše?
au znam je je
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Jadna majk kakva je to žena
Ne bih sad da zakuhavam i zachatavam SDP temu, ali šta će vjernik pričati o Paklu/Džehenemu !? Priče tipa: "ma gledajte djeco, tamo vam je ekstra lijepo, uživancija prava i sl..." po meni ne dolaze u obzir. Sad, što će se neko zgroziti malo konkretnijim opisom toga, to je stvar pojedinca.
Pogotovo ako se radi o pojedincima "koji djeci ni pod razno ne daju da imaju dodir sa religijom". ;-)
quasar

#4595 Re: SDP

Post by quasar »

novi.dan.nova.nafaka wrote: Ne bih sad da zakuhavam i zachatavam SDP temu, ali šta će vjernik pričati o Paklu/Džehenemu !? Priče tipa: "ma gledajte djeco, tamo vam je ekstra lijepo, uživancija prava i sl..." po meni ne dolaze u obzir. Sad, što će se neko zgroziti malo konkretnijim opisom toga, to je stvar pojedinca.
Pogotovo ako se radi o pojedincima "koji djeci ni pod razno ne daju da imaju dodir sa religijom". ;-)
halo ba Pojedinac? To je predmet kulutre religija, a ne vjeronauka. Treba da predaje sociolog, historicar ili sl. struka, a ne mualima koja ne zna smislen odgovor dati a da nije u kontekstu religijske dogme.
Zasto mislis da ateisti nemaju pravu na slobodu od religije?
StupskaBitanga

#4596 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

Ta žena u M.M.Dizdar Otoka je radila sve i svašta samo da bi bila zaposlena tu
Bila je čak zaposlena kao bibliotekar a uopšte nije kvalificirana ta to
Sve zbog direktora Muniba Kukavice koji je tamo bog i batina
Eto sada predaje tajpredmet koji je predavala prije Rašela Novalić ovako nekako
Dalo bi se štošta reci o tome ali ovo je samo poenta da u ovoj državi mnogi su iznad zakona i institucije
Last edited by StupskaBitanga on 24/11/2011 15:55, edited 1 time in total.
novi.dan.nova.nafaka

#4597 Re: SDP

Post by novi.dan.nova.nafaka »

quasar wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote: Ne bih sad da zakuhavam i zachatavam SDP temu, ali šta će vjernik pričati o Paklu/Džehenemu !? Priče tipa: "ma gledajte djeco, tamo vam je ekstra lijepo, uživancija prava i sl..." po meni ne dolaze u obzir. Sad, što će se neko zgroziti malo konkretnijim opisom toga, to je stvar pojedinca.
halo ba Pojedinac? To je predmet kulutre religija, a ne vjeronauka. Treba da predaje sociolog, historicar ili sl. struka, a ne mualima koja ne zna smislen odgovor dati a da nije u kontekstu religijske dogme.
Zasto mislis da ateisti nemaju pravu na slobodu od religije?
Sorry, do mene je - propustio sam ključnu riječ, a to je šta predaje. Mislio sam ipak da se radi o vjeronauci, ne kulturi religija. Dan je dug, popustila koncentracija.
popajic

#4598 Re: SDP

Post by popajic »

quasar wrote:
Banksy wrote:
http://www.youtube.com/watch?v=d0QERAHVsJ
8
uzas :x

[
quote]Amandmanom je ukinut i član Zakona koji je nudio tri mogućnosti da kada je u pitanju predmet vjeronauka: da roditelji mogu izabrati da im djeca pohađaju vjeronauku, alternativni predmet ili ni jedno od to dvoje.
To znači da će učenici imati samo dvije opcije - pohađanje vjeronauke ili pohađanje predmeta 'Društvo, kultura, religija'.
"Ovim je Skupština doslovno pregazila građanska ustavom zagarantirana prava ljudi da izaberu šta će njihova djeca pohađati", ističe Suljagić.[/quote]
Kako je ovo greska Suljagica :?
Alfons Kauders

#4599 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

quasar wrote:
Banksy wrote:
za ovo bi trebala dobiti prijavju za zlostavljanje djece, a ne platu i topli obrok...

ipak, citajuci forum ispada da ona i njoj slicni nisu problem - suljagic je problem... :-)
poznanik

#4600 Re: SDP

Post by poznanik »

Alfons Kauders wrote:ipak, citajuci forum ispada da ona i njoj slicni nisu problem - suljagic je problem... :-)
Stvarni problem je Suljagićeva politička logistika - njegova stranka koja mu je u presudnim trenutcima uskratila podršku, koja je ga jeftino prodala, jer je koalicionim mešetarima nije svidjela ideja razbijanja vjeronauke iz postratne doktrine kantonalne vlasti.

Pa i juče... umjesto da su povukli sa Skupštine ovaj zakon nakon što su shvatili da ga svi lome na svakakve načine, pustili su ponovo Suljagića u nemilost lešinara kakav je Konaković&Co :(
Post Reply