Na osnovu čega bi SDP rastao u odnosu na raniji period? Šta su to promijenili?zbiljovski wrote:Vjeruj da sam i ja razmišljao u kontekstu drugog dijela tvog posta, ali u ovom trenutku je to nebitno, mislim da i Međunarodna zajednica vuče SDP-u ( konstantne posjete SDP-a od strane predstavnika međunarodne zajednice ) , a koliko mogu primjetiti i dobar dio građana se približava SDP-u, tako da već sad možemo reći da će taj neki blok 2018. nakon izbora činiti SDP. Po meni apsolutno nezasluženo, imali su priliku, ali realno DF-a ni na mapi, Šepić uzima nezadovoljne iz SDA, GS i NS su lokalne stranke, tako da SDP dođe kao neko "prihvatljivo" i logično rješenje. Izbori su daleko, no, u ovom trenutku mislim da SDA žestoko pada, kao nikad dosad, a SDP će jedini rasti u odnosu na 2014. i 2016. godinu, ostali će imati neku vrstu stagnaciju, blagog pada i totalnog kraha ( DF i SBB ).drugi profil wrote:Zato će se glasovi opet rasuti po 1000 stranaka, a jedino SDA skuplja svoje klijentelističke glasove.
Ja ne mogu da vjerujem da iko za njih glasa ko nema direktan interes u vidu familije na položaju, ili radnog mjesta u državnoj službi.
Znači vjerujem da je takvim odlično i da ne žele ništa mijenjati. Ko god glasa za njih iz drugih razloga dabogda mu bilo još gore.
Zato je tragično da opozicija nije bila u stanju da napravi predibzborni blok da pokupi sve te glasove nezadovoljnih ljudi u jedan mandat i da se odmah dan nakon izbora zna i ko je novi premijer i koji je njegov program sa rokovima.
Mislim da ćete se iznenaditi kad vas prešišaju ove nove stranke bez ikakve infrastrukture. Samo se uzdajte u MZ, kao što ste se uzdali u onog Alastaira 2014.