SDP

Banksy

#45626 Re: SDP

Post by Banksy »

Pa dobro, najbolje od najgoreg...

Gledala sam Vaskovića kod Hadžif. misli ovo isto, kako bi Seka pomela, a potvrda koliko se Fahro prepao njene kandidature je slanje N. Latića u narednu emisiju isključivo s ciljem njene diskreditacije i omalovažavanja, u smislu, 'ma kakva ona kandidat, nema šanse...'. Bilo je komično, ali je potvrdilo da im se svima gaće tresu od pomisli na njenu kandidaturu.
Ponude li Zvizdića, Fahro ima šanse. Sa Sekom, ja mislim teško.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#45627 Re: SDP

Post by Chmoljo »

ušće wrote:Malo sam pratio istupe Bećirevića i stiče se utisak da nije onaj tipični stranački vojnik i to može da mu se oboje o glavu ...posebno što su Nikšić Magazinović ,Mašić i mali Čengić ljigavci koji će igrati na kartu ne talasaj puno može nas koštati...Radije će gurati Vojina iako su svjesni da je to" nemoguće misija "
mislim da ti je percepcija pogrešna. strpao si puno ljudi u jednu rečenicu :) ali ovo je moje, kao i tvoje mišljenje. nije baš da možemo argumentovati.
Banksy wrote:Bećirević je spreman, samopromocija je dnevna, ali on je bliži IZ-i, nego SDP-u. Ne vjerujem...

Pozicija člana Predsjedništva je vrlo važna, u simboličkom smislu, ali i kao slika, imidž stranke, njeno 'najbolje' što predstavlja, a što cijelu kampanju može jako povući naprijed (ili potopiti).
isto kao i ovo gore, to je tvoja procjena. mislim, može se on samopromovisati i kao parlamentarac. ne vjerujem da iko Denisu stoji na putu za kandidaturu za člana predsjedništva osim, možda, Komšić.

ovo kažem, jer ne vidim bilo koga drugog iz SDP-a da pretenduje na tu kandidaturu.
ultima_palabra

#45628 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Banksy wrote:Pa dobro, najbolje od najgoreg...

Gledala sam Vaskovića kod Hadžif. misli ovo isto, kako bi Seka pomela, a potvrda koliko se Fahro prepao njene kandidature je slanje N. Latića u narednu emisiju isključivo s ciljem njene diskreditacije i omalovažavanja, u smislu, 'ma kakva ona kandidat, nema šanse...'. Bilo je komično, ali je potvrdilo da im se svima gaće tresu od pomisli na njenu kandidaturu.
Donekle je tako, ali Seka otvara puteve ka daljem komadanju SDA, neće vojnici stranke (pogotovo Gačani) mirno gledati tako nešto.

Zvizdić je njihov kandidat 100%.
Chmoljo

#45629 Re: SDP

Post by Chmoljo »

ima tu i fabrikovanog straha.

nit' je ona posebno inteligentna, nit' je kakav mastermajnd, niti ima plebiscitarnu podršku ni od strane SDA simpatizera. žena je samo bolesno ambiciozna, neograničeno bezobrazna i beskrupulozna.

za raditi ono što ona radi dovoljno je samo to. i papučar na vrhu najklijentelističke stranke u klijentelističkoj državi sa 14 klijentelističkih ustava.
Chmoljo

#45630 Re: SDP

Post by Chmoljo »

ultima_palabra wrote:

Donekle je tako, ali Seka otvara puteve ka daljem komadanju SDA, neće vojnici stranke (pogotovo Gačani) mirno gledati tako nešto.

to.
putokaz1

#45631 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Ulazi u utrku kao Favorit izgleda da mumože parirati samo Denis Bećirević
Banksy

#45632 Re: SDP

Post by Banksy »

ultima_palabra wrote:

Da, sigurno. To je razlog zbog kojeg je njena kandidatura malo vjerovatna.

On bi to sigurno želio, a hoće li biti...
Sjećam se Alije i njegovih sličnih, u predizbornoj priči potrošenih kandidata. A onda je, niotkud, izvukao anonimnog Tihića. Da opet u oktobru ne izroni jedan.
ušće

#45633 Re: SDP

Post by ušće »

Zvizdić ide za predsjednika stranke ...neće sigurno u Predsjedništvo....nije sigurno kako će završiti ovo oko Dine ali ako Mašović ostane u stranci
...vrlo je moguće da on bude džoker iz rukava ,a onda rahat patnja ...ja stojim na stanovništvu daje Bećirović jedini koji može pomrsiti konce SDA ...mada i Imamović potajno puca na tu funkciju ...živi bili pa vidjeli...
megaman4

#45634 Re: SDP

Post by megaman4 »

ušće wrote:Zvizdić ide za predsjednika stranke ...neće sigurno u Predsjedništvo....nije sigurno kako će završiti ovo oko Dine ali ako Mašović ostane u stranci
...vrlo je moguće da on bude džoker iz rukava ,a onda rahat patnja ...ja stojim na stanovništvu daje Bećirović jedini koji može pomrsiti konce SDA ...mada i Imamović potajno puca na tu funkciju ...živi bili pa vidjeli...
Kifla je izvjesno vec bivsi jer je danas pokrenuta procedura za njegovu smjenu. KS vec moze poceti traziti vd premijera.

Zvizdic je trenutno najjace ime iz SDA a Becirovic iz SDP-a. Zvizdic je buduci clan predsjednistva iz reda Bosnjaka i buduci predsjednik SDA, jer je igrac EU i to se odavno zna.

Ovo rasulo u stranci, ce samo ubrzati taj proces imenovanja na celo zelenih.
ušće

#45635 Re: SDP

Post by ušće »

Očito je da malo manje poznajete igre u politici ...SDA ima ogromna previranja unutar stranke ali oni su ponajmanje glupi već vrlo sračunati i pragmatični ...Bakir trenutno trpi udarce sa svake strane a kroz njega i stranka ... Zvizdić ka priželjkivani neće naletjeti na volej radije će se ići u kompromis gdje Bakir i dalje kontroliše sve ali Zvizdić sklanja malo u zavjetrini zato mu je potreban džoker i uspjeh...Zato tvrdim da SDP ima šansu da pomete ili da ode u zapećak zauvijek ...
jefff

#45636 Re: SDP

Post by jefff »

Meni sr Zvizdic cini kao podoban za predsjednika SDPa.
GandalfSivi

#45637 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

Sam Fahro rece na TV1 da je Seka puno kvalitetniji kandidat od Zvizdica, te da bi on (Fahro) pomeo Zvizdica bez ikakve dileme...
GandalfSivi

#45638 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

drugi profil wrote:
putokaz1 wrote:Možda je Lik u pravu
Možda opet bude SDP-SDA koalicija
Nek bude, pa da i taj SDP konacno i definitivno sahranimo i ne racunamo vise na njih.
Ovo ide za bilo koju od "jacih" stranaka. Mislim da su svi svjesni da bi im koalicija sa SDA znacila kraj...
JThomas

#45639 Re: SDP

Post by JThomas »

fahro nema šanse ni protiv najgoreg sda kandidata. neki lični rejting među normalnim svijetom mu je gori nego ikad, a nema ni 10% njihovog broja kupljenih glasova. fahro na drugom mjestu zakucava sda kandidata za prvo...
ušće

#45640 Re: SDP

Post by ušće »

Prpa.ba

#45641 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

Bas mi je nesto toplo oko srca citati komentare u kojima se SDP tretira kao znacajan politicki faktor, kao oni ce nesto, sanse su ove i one, a radi se politickoj strancici na nivou SBB-a, a ni u tandemu nece moci na megdan krnjoj SDA. :mrgreen: :mrgreen:
putokaz1

#45642 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Prpa.ba wrote:Bas mi je nesto toplo oko srca citati komentare u kojima se SDP tretira kao znacajan politicki faktor, kao oni ce nesto, sanse su ove i one, a radi se politickoj strancici na nivou SBB-a, a ni u tandemu nece moci na megdan krnjoj SDA. :mrgreen: :mrgreen:
Pa za koga će glasati Tuzlaci,Živiničani,Gračanlije,Lukavčani,Gradačačani....
U tim Gradovima će SDP pobjediti i biti blizu SDA na TK
Zbog sela koliko je realno za Pobjedu?????
Pitanje je i snaga još dva faktora
-NZBLOK
-BHNL
zbiljovski

#45643 Re: SDP

Post by zbiljovski »

Koliko vidim SDP nema ništa protiv kandidature Denisa Bećirovića ? U tom slučaju Zvizdić, a ni ostali nemaju šanse, Bećirović uzima brdo glasova od SDA glasača.
grabber

#45644 Re: SDP

Post by grabber »

Bećirović je kandidat SDP-a, odlučeno je to
megaman4

#45645 Re: SDP

Post by megaman4 »

grabber wrote:Bećirović je kandidat SDP-a, odlučeno je to
Pomest ce ostale kandidate kao od sale. :thumbup:
Stari_demagog

#45646 Re: SDP

Post by Stari_demagog »

Ja bih ovaj navodni Fahrin strah vise nazvao lozenjem SDA da kazu ko ce zvanicno biti kandidat da bi preko Avaza poceo sa kompromitovanjem protivnika. A draze mu je da bude Seka jer njoj moze puno vise napakovati nego Zvizdicu. Zvizdic je realno gospodin, covjek bez mrlje, bez ikakvog pogresnog javnog istupa, a kamoli kakve afere.

I Fahru ne vidim kao ozbiljnu konkurenciju bilo kojem kandidatu SDA nego Becirevica, ali Becirevic ce izgubiti zato sto ce glasovi lijevih zavrsiti kod Komsica.
johntra

#45647 Re: SDP

Post by johntra »

Prpa.ba wrote:Bas mi je nesto toplo oko srca citati komentare u kojima se SDP tretira kao znacajan politicki faktor, kao oni ce nesto, sanse su ove i one, a radi se politickoj strancici na nivou SBB-a, a ni u tandemu nece moci na megdan krnjoj SDA. :mrgreen: :mrgreen:
zato će nas Naša stranka izvesti iz ovog dubokug beznađa sa inicijativama o obnovi pješački zebri na Čengić Vili... :D
putokaz1

#45648 Re: SDP

Post by putokaz1 »

vajduga wrote:Crveni koga vi lazete.
Ne postojite.
Hahahahah
SDP i NS ce vas samljeti u Gradovima
cadburry

#45649 Re: SDP

Post by cadburry »

Stari_demagog

#45650 Re: SDP