stochar wrote:
stani, zaista si sve manje jasan. nismo govorili o memorandumu, vec o konkretnim stvarima? znaci, ti odlucujes sta je konkretna stvar, a sta ubleha?
konkretno, govorili smo o zakonu... kako je tu memorandum argument, to je samo tebi jasno
opet ti pominjem taj Zakon - nije stvar kakav je ni sta mu je sadrzaj, niti to na kom nivou ce biti donesen, stvar je da su pricom o njegovom donosenju, unaprijed znajuci da ga nece moci donijeti, obmanuli gradjane i dobili glasove! shvatash? to ni sam ne sporis u vise navrata, a cak si i rekao da je sama Platforma zbir ubleha uz pomoc kojih su dosli na vlast.
platforma, kao i svaki drugi politicki program, je lista zelja... svako ko ocekuje da se bilo koji predizborni program ispuni u potpunosti je u najmanju ruku naivan... sta bi rekao da je sdp dobio duplo manje glasova, pa da nije ni usao u vlast?
da zakljucim, evo ubleha according to Kauders:
- Koristili u kampanji Zakon za koji su znali da ga ne mogu donijeti?
- Platforma je niz mjera na nivou 'reklame za deterdzent' kojim su takodjer obmanuli glasace da bi dosli na vlast?
- Memorandum sa Shellom je populisticka ubleha i nista vise?
da, to je ubleha, to je politika... kad x puta na parlamentu guras zakon koji podrzava vecina osiromasenih gradjana i tjeras politicke protivnike da glasaju protiv njega i time gube podrsku glasaca... kada guras zakon o zabrani negiranja genocida, s istim ciljem... to je politika druze... sta je tebi tu toliko cudno?
po tebi haman ispada da sdp nije ni trebao uci u vlast, zato jer ne moze osigurati podrsku za te zakone, a jos pride ne treba predloziti nijedan nacrt ako nije siguran da ce proci na parlamentu... koja je onda svrha izbora? taman i da dobije pola miliona glasova u fbih, te zakone ce blokirati iz rs... ili da ne idu u vlast, pa da onda objasne tim glasacima zasto su izigrali njihovo povjerenje i nisu ni pokusali... nidje veze
pa ako je sve ovo tako, o cemu mi onda ovdje pricamo? zasto bih ja nakon samo jedne lazi davao priliku takvoj stranci da me laze jos TRI godine?! ako im je Platforma u kojoj je zapisano sve ono sto bi ta stranka s koalicionim partnerima trebala uraditi do sljedecih izbora samo 'reklama za deterdzent', sta onda moze biti tako dobro da mene ubijedi da dam ponovo podrsku toj stranci?!?!
pa nemoj glasati za sdp i rijesen problem.... ne mogu te lagati ako ne glasas za njih... nisam ti ja kriv sto sdp nije ispunio tvoja ocekivanja, bujrum brate - ima milion stranaka, glasaj kako hoces, ko ti brani?