SDP

El_comadante

#44301 Re: SDP

Post by El_comadante »

Prpa.ba wrote:
El_comadante wrote:razočarao me je SDP. bave se time da promjene školu Mustafa Busuladžija u Sarajevu. onom istom Sarajevu koje nema vode, kojem je prblem gradski saobračaj i šta sve ne ovi se bave sporednim pitanjem.....
Naravno da se bave sporednim pitanjima kada je jedina razlika izmedju SDP-a i SDA tzv. "gradjanski smek" koji vise nikome nije bitan i pionirsko obecanje da ce domacinski voditi tendere i upravljati javnim firmama i dobrima. :mrgreen:
izgleda da si upravu. nažalost....
Matzan

#44302 Re: SDP

Post by Matzan »

GandalfSivi wrote:
GeeTnT wrote:Tesko da bi mogli prezivjeti vracanje SDPa u strukture vlasti...njihov bijes se moze namirisati i njihov mandat bi bio baziran na osvetama. ..iako nebi mogli pobijediti bez bosnjackog glasa, odstrel bi upravo bio usmjeren na najjbrojniji narod zbog svih esdea godina i zbog svih propustenih godina. Najgore bi prosli Mujicini "Prosnjaci" , dok Kukini ahbabi bi opet bili na strateskim mjestima, jer su oni harali i za vrijeme alijanse... a mi? Mi bi bili "meso" i Alijino naslijedje ili naslijedje propalice sa Kovaca kako to vole neki napisat...
Kakav odstrel, o cemu ti pricas? Pa SDA je zavio Bosnjake, a i sve ostale, u crno za decenije koje ce doci. Ko god dodje na vlast, jadna mu majka sa stanjem koje su ovi kriminalci ostavili u drzavi. Nevjerovatna konstrukcija...
:thumbup:

Pa eto, ne trebamo nipošto glasati za SDP. Da ne uvaljujemo u problem fine, poštene i odgovorne ljude kakve jedino SDP ima.
Neka se SDA valja i guši u vlastitom blatu.
GeeTnT

#44303 Re: SDP

Post by GeeTnT »

Vidis...blizu si. Prije bih da svi radnosposobni napuste esdea prostore i time potpomognu utapanje u blato..Svjesni su i u esdea tog Pa zato njihovu djecu neces naci na nasem podneblju.
putokaz1

#44304 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Jedini pravi protivnik SDA u može biti Narod ili Široka koalicija u kojoj je SDP najjači
drug_profi

#44305 Re: SDP

Post by drug_profi »

Dok sam ovdje glasam uvijek protiv SDA, a ako ikad uspijem otici, glasaću SAMO ZA SDA.
putokaz1

#44306 Re: SDP

Post by putokaz1 »

drugi profil wrote:Dok sam ovdje glasam uvijek protiv SDA, a ako ikad uspijem otici, glasaću SAMO ZA SDA.
putokaz1

#44307 Re: SDP

Post by putokaz1 »

putokaz1 wrote:
drugi profil wrote:Dok sam ovdje glasam uvijek protiv SDA, a ako ikad uspijem otici, glasaću SAMO ZA SDA.
Protiv SDA je Širok Pojam ali najkvalitetniji Mogući
Odeš i nama ostavljaš SDA eeto kakav si
drug_profi

#44308 Re: SDP

Post by drug_profi »

putokaz1 wrote:
putokaz1 wrote:
Protiv SDA je Širok Pojam ali najkvalitetniji Mogući
Odeš i nama ostavljaš SDA eeto kakav si
Pa da. Ako već hoćete SDA po svaku cijenu i ja zbog toga morao u šestoj deceniji života započinjati negdje ponovo i umrijeti ko socijalni slučaj, da vam pomognem da vam ta SDA donese sve što i meni...
putokaz1

#44309 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Pa da. Ako već hoćete SDA po svaku cijenu i ja zbog toga morao u šestoj deceniji života započinjati negdje ponovo i umrijeti ko socijalni slučaj, da vam pomognem da vam ta SDA donese sve što i meni...[/quote]
Šalim se malo,ja mrzim SDA
ali objektivno,vjerovatno,nažalost,će opet da pobjede s 30% glasova Bošnjaka
Banksy

#44310 Re: SDP

Post by Banksy »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/velika- ... /171108144

Kurteš, Mioković, Kačapor...???
Tačno će me vratiti SDP-u...
cadburry

#44311 Re: SDP

Post by cadburry »

Banksy wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/velika- ... /171108144

Hapsi govna :thumbup:

Čim je SDP izgubio izbore, Koka prešo u DF da ostane ministar. Ovaj Kačapor SDP-a nije vidio, Lagumdžijina i Grabovicina raja. Nisu trebali biti uhapšeni da bi svi znali kakav je to šljam.
daddy-kool

#44312 Re: SDP

Post by daddy-kool »

Dugo već traje ova istraga.
wewa

#44313 Re: SDP

Post by wewa »

haram bilo ovim govnima na vlasti, haram im bilo!
JThomas

#44314 Re: SDP

Post by JThomas »

otprilike, to su ti likovi kao koka na višem srednjem nivou koji su i uništili nadu da može biti bolje onim glasačima koji ne glasaju po inerciji i zbog budžetskih primanja. mislili mogu i oni sve isto. satrapski, napraviš udes sa službenim autom, kažeš da je vozač...i onda nije ni vozač. ne samo od sdp-a nego su povukli i ostale koji bi htjeli nešto promijeniti.
putokaz1

#44315 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Ima i dobrih u SDP
Nije svaki glasač SDP-a NIKŠIĆ
Banksy

#44316 Re: SDP

Post by Banksy »

JThomas wrote:otprilike, to su ti likovi kao koka na višem srednjem nivou koji su i uništili nadu da može biti bolje onim glasačima koji ne glasaju po inerciji i zbog budžetskih primanja. mislili mogu i oni sve isto. satrapski, napraviš udes sa službenim autom, kažeš da je vozač...i onda nije ni vozač. ne samo od sdp-a nego su povukli i ostale koji bi htjeli nešto promijeniti.
Tačno, istina, nek hapse ko je ukrao i čokoladicu u granapu. Ali pored SDA kriminala takvih epskih proporcija koji svakodnevno gledamo, kojim nas zatrpavaju toliko pa skoro da smo oguglali, ide ''velika policijska akcija'' Kurteš i Mioković, i to ni sedmicu nakon što je Komšić rekao da idu s Fahrom u veliku alijansu za rušenje SDA...

edit: Ovo je brutalna, jasna i otvorena poruka koju SDA šalje svima (pogotovo sitneži) koji se usude i pomisliti da ih skidaju.
Last edited by Banksy on 09/11/2017 09:52, edited 1 time in total.
putokaz1

#44317 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Nemože to Hapšenje da pogodi SDP koliko Hanuma Sebija može da ga ojača
zbiljovski

#44318 Re: SDP

Post by zbiljovski »

Ja na ovo gledam pozitivno sa jedne strane, a sa druge strane SDA je nanjušila najveću opasnost, a to je svakako SDP, pa će sve učiniti, iskoristiti sve poluge vlasti i moći, koje trenutno ima, da diskredituje SDP, kao jedinog realnog ( bez obzira koliko u stvarnosti bio loš ) protivnika.

Šta nam je ostalo od opozicije ako izuzmemo SDP ? Jedan mrtvi DF, koji će osvojiti plafon 35 000 glasova, kao i NS u KS-u, a o ostalim strankama poput SBB-a je suvišno pisati, koliko su stvarno ozbiljni konkurenti pokazuje činjenica da su već sad dio vlasti. Ovaj nezavisni blok, Kasumović i Šepić će tražiti da se mrdne bakir, mrdne se Bakir, dođe bilo koji lider, oni će se vratit u SDA.

Crna nam je kapa, definitivno. . .
tranquil

#44319 Re: SDP

Post by tranquil »

Banksy wrote:
JThomas wrote:otprilike, to su ti likovi kao koka na višem srednjem nivou koji su i uništili nadu da može biti bolje onim glasačima koji ne glasaju po inerciji i zbog budžetskih primanja. mislili mogu i oni sve isto. satrapski, napraviš udes sa službenim autom, kažeš da je vozač...i onda nije ni vozač. ne samo od sdp-a nego su povukli i ostale koji bi htjeli nešto promijeniti.
Tačno, istina, nek hapse ko je ukrao i čokoladicu u granapu. Ali pored SDA kriminala takvih epskih proporcija koji svakodnevno gledamo, kojim nas zatrpavaju toliko pa skoro da smo oguglali, ide ''velika policijska akcija'' Kurteš i Mioković, i to ni sedmicu nakon što je Komšić rekao da idu s Fahrom u veliku alijansu za rušenje SDA...
:thumbup:

Tačno tako, neka se sve što je nelegalno ispita i pohapsi, ali šteljenje tendera za pozadinsku IT firmu je kikiriki u poređenju sa SDA pljačkama na glavnim stvarima, i ciljano se ide sada, i što je moguće glasnije, da se spriječi jačanje opozicije.
cadburry

#44320 Re: SDP

Post by cadburry »

Banksy wrote:

edit: Ovo je brutalna, jasna i otvorena poruka koju SDA šalje svima (pogotovo sitneži) koji se usude i pomisliti da ih skidaju.
Haveru, nemoj krast, pa te neće hapsiti. Ne može se za bolje društvo biriti sa orasima u džepovima.

Mislim, ja sam ljevičar, uvijek glasam i glasat ću za neku lijevu stranku, najvjerovatnije za SDP i baš zato mislim da SDP mora imati puno veće moralne standarde i kriterije od drugih, posebno SDA. Možda SDA i Dragan Lukač i stoje iza ovoga (posebno jer se radi o dvije odvojene stvari - Kokinoj nesreći i BS Telecomu), ali ne možemo reći da ovi nisu za prdekhane.
JThomas

#44321 Re: SDP

Post by JThomas »

hapsili su i oni budimira isto ovako kad im je stao na put u planiranoj rekonstrukciji vlade. i to s podmetnutim stvarima. oni su u svakom pogledu pomislili da mogu sve isto, i da se glasalo iz istih razloga. a nije. da je glasačko tijelo htjelo to - ne bi bilo nikakve prepreke da i 2014. dobiju isto glasova kao 2010.
hizo ramidovic

#44322 Re: SDP

Post by hizo ramidovic »

jasam uvjek bijo zato dase pljacka kolkose more doksi vlast akad jamis kolkoti treba ikad nebudnes vlast ondak galami dase hapse ovi stosu navlasti
putokaz1

#44323 Re: SDP

Post by putokaz1 »

SDA najvjerovatnije ostaje vlast i poslije 2018
1-SDA+SBB+NEZAVISNI
2-SDA+SDP+....
3.SDA+
Opcija bez SDA je TEŠKA i TRENUTNO NEREALNA
4-SDP+DF+GS+NS+ASDA+SBB+NEZAVISNI+BPS+SBIH+BOSS+NSRZB+LBH+.......
Mnogo Stranaka a još Više Interesa
Banksy

#44324 Re: SDP

Post by Banksy »

JThomas wrote: hapsili su i oni budimira isto ovako kad im je stao na put u planiranoj rekonstrukciji vlade. i to s podmetnutim stvarima. oni su u svakom pogledu pomislili da mogu sve isto, i da se glasalo iz istih razloga. a nije. da je glasačko tijelo htjelo to - ne bi bilo nikakve prepreke da i 2014. dobiju isto glasova kao 2010.
Istina.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#44325 Re: SDP

Post by JoseMujica »

čmarine koje su se pokazale gorim od SDA čobanije i koje su uništile zadnju nadu da će se šta pomaknuti iz ovog feudalno-mafijaškog bljutavila

treba ih i jebat i pohapsit, pa opet jebat

ps

i na kraju u praksi se vidi razlika...dok su ovi obećavali da će hapsiti, a u stvarnosti montirali procese, Don Neonko barem hapsi sve redom...i svoje kad ga ne slušaju :evil:

#JedanJeGospodar
Post Reply