VivaldinaChmoljo wrote:totalno si moderanvivaldi wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
SDP
-
popajic
#4276 Re: SDP
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#4277 Re: SDP
Ne, smanjiće socijalna davanja, rezati sredstva kulturi i sportu, obrazovanju itd. Tako su uradili i 1995 kad su preuzeli vlast od Gonzalesa i imali su ekonomski napredak i smanjenje nezaposlenosti. Međutim, oni su desnica.. Kako da jedna lijeva partija osiromaši siromašne? Zato baš u toj Španiji i postoji izreka "Glup kao radnik koji glasa desnicu"Optimus Prime wrote:Nova vlast u Spaniji ce u roku od pola godine budzetski deficit pretvoriti u suficit, u sljedece tri godine smanjiti zaduzenost na ispod 40% GDP-a. Naci kupce za onih milion nekretnina koje stoje prazne, a nezaposlenost prepoloviti. A sve to bez povecanja poreza i smanjenja socijalnih davanja.
Upssss, zaboravih da ima jedna tkz. lijeva partija koja poskupljuje osnovne stvari građanima
- Optimus Prime
#4278 Re: SDP
Chmoljo aludira na kultni youtube clip:vivaldi wrote:Sta sad to znaci? Ti vazda imas neke misteriozne postove, ne znam sta je gore da li kada mi uvaljujes pravne termine ili kada si skorz jednostavan kao sada, a ne znam sto sam moderanChmoljo wrote:totalno si moderanvivaldi wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
? U cemu je fol sto si mi kvotovo smajlice? PS. smajlici -zvuci bas gay
- vivaldi
#4279 Re: SDP
Ofarbala sam kosu, ovo mi je stara slikapopajic wrote:VivaldinaChmoljo wrote:totalno si moderanvivaldi wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#4280 Re: SDP
jaraneeee, *ebeš fol, kad ti ga moram objašnjavat... al evovivaldi wrote:
Sta sad to znaci? Ti vazda imas neke misteriozne postove, ne znam sta je gore da li kada mi uvaljujes pravne termine ili kada si skorz jednostavan kao sada, a ne znam sto sam moderan? U cemu je fol sto si mi kvotovo smajlice? PS. smajlici -zvuci bas gay
EDIT: objasnio OP
- Optimus Prime
#4281 Re: SDP
To na zalost nece biti dovoljno.KatarinaKosaca wrote:Ne, smanjiće socijalna davanja, rezati sredstva kulturi i sportu, obrazovanju itd. Tako su uradili i 1995 kad su preuzeli vlast od Gonzalesa i imali su ekonomski napredak i smanjenje nezaposlenosti. Međutim, oni su desnica.. Kako da jedna lijeva partija osiromaši siromašne? Zato baš u toj Španiji i postoji izreka "Glup kao radnik koji glasa desnicu"Optimus Prime wrote:Nova vlast u Spaniji ce u roku od pola godine budzetski deficit pretvoriti u suficit, u sljedece tri godine smanjiti zaduzenost na ispod 40% GDP-a. Naci kupce za onih milion nekretnina koje stoje prazne, a nezaposlenost prepoloviti. A sve to bez povecanja poreza i smanjenja socijalnih davanja.
Upssss, zaboravih da ima jedna tkz. lijeva partija koja poskupljuje osnovne stvari građanima
Nakon visegodisnjeg orgijanja neke stvari se na zalost ne mogu popraviti uz pomoc carobnog stapica.
Ni u BiH, a ni u Spaniji.
Last edited by Optimus Prime on 21/11/2011 22:42, edited 1 time in total.
- vivaldi
#4282 Re: SDP
@ optimuse
nisam moderan izgelda nego neupdate-ovan
Nisam znao za Yutubito 
nisam moderan izgelda nego neupdate-ovan
- vivaldi
#4283 Re: SDP
Ma znam, nema nista gore nego kad propadne fol. Izvini jebigaChmoljo wrote:jaraneeee, *ebeš fol, kad ti ga moram objašnjavat... al evo
- KatarinaKosaca
#4284 Re: SDP
Neusporedivo totalno. Niti je Zapatero zaposlio brata (žena mu je i dalje pjevala u horu i djeca išla u državnu školu), niti je zaposlio kumove. Španjolska glavna grana je turizam i time su najdirektnije ovisni o svjetskoj konjukturi. BIH nikako.Optimus Prime wrote:To na zalost nece biti dovoljno.
Nakon visegodisnjeg orgijanja neke stvari se na zalost ne mogu popraviti uz pomoc carobnog stapica.
- Alfons Kauders
#4285 Re: SDP
jap, cim nemas nijedan argument jasno je da je sugovornik lud... jer se ne slaze s tobom... i insistira na cinjenicama... dje ces vecu zaludjenost od tog?stochar wrote:blago SDP-u s takvim glasacima. fakat. ako ovo nije zaludjenost, onda ne znam sta je. kad spominjes Spaniju, pogledaj, oni su izglasali novu vloast, i prati koliko ce im trebati do prvih rezultata. ako za 100 dana ne bude pomaka, odose u pizdu materinu.Alfons Kauders wrote: sto se tice nezaposlenosti, ja stvarno ne znam sta ocekujes? pogledaj sta se desava u spaniji, americi i koliko su spori pomaci na bolje... i pored toga sto se radi o sredjenim drustvima koje je sa nama smijesno porediti po pitanju ekonomske konkurentnosti, pa i sposobnosti radne snage... ako mislis da neko moze puknuti prstima i zaposliti samo desetinu od 360,000 nezaposlenih u manje od tri kvartala, onda ti moram reci da si se grdno zajebo... u americi se cijelu godinu bore da nezaposlenost skinu na 7-8%... a sad je oko 9%... i pogodi sta, prije ce otici na 10% nego na 7%...
na koji nacin bi ti u samo tri kvartala zaposlio recimo tih 36,000 ljudi? jesi li ti svjestan da npr. mostar, zenica i tuzla, tri najveca grada u fbih poslije sarajeva, nemaju po 36,000 zaposlenih? znas koliko bi ekonomija morala rasti svakog kvartala da generise toliko potrebe za radnom snagom?! pa da ih mizerno platis, po sest i kusur stoja, to je milja bruto, 36 miliona mjesecno, 430 miliona godisnje... znaci fali ti toliko investicija, sto domacih, sto stranih, sto privatnog, sto javnog sektora... uporedi taj iznos, za samo desetinu te armije nezaposlenih, sa ukupnim obimom stranih i domacih investicija u fbih, sa nasim gdp-om... a to je samo trosak plata... gdje su ulaganja koja ce uopste omoguciti tim ljudima da se zaposle, gdje je dobit za investitore, gdje su svi ostali troskovi?
ako za cetiri gorine budemo imali samo 18,000 nezaposlenih manje, ja cu glasati za SDP do kraja zivota... a vjeruj mi da necemo imati ni tih 18,000
sto se tice italije i spanije, eto cujemo se u februaru, da vidimo rezultate... onda ces fino uzeti ajvar iz frizidera i pojesti tastaturu...u Italiji su isto napravili rez, postavili vladu profesionalaca, dos'o premijer s planom, i ne vjerujem da ce neko cekati 4 godine da se pomakne.
da, vrijedjanje sugovornika je kada ja od tebe trazim konkretne odgovore, cinjenice, i odvojim par minuta da jednostavno objasnim zasto ja mislim da ce biti tesko umanjiti nezaposlenost... a govoriti nekom da je zaludjen nije uvreda...trece, tim pitanjima da li ocekujem da pucnu prstima i naprave radna mjesta vec odavno ulazite u kategoriju 'vrijedjanje sagovornika', jer 100000000000000000000000000000000000000 puta sam objasnio da to ne ocekujem, vec da ocekujem konkretne poteze i rjesenja koje mogu napraviti samo sposobni, a ne podobni poltroni.
opet, koji su to konkretni potezi? sta bi ti uradio? eto ti ono za zdravsto i eto ti nezaposlenost... naravno, tebi se ne da opterecavati takvim stvarima, pa se sve svodi na mrtvu demagogiju i socijalu... dakle koji konkretni potezi, koja rjesenja?
o cemu ti pricas svega ti? ne zezam se, ali fakat mi sad nije jasno? sta uopste treba da dokaze ova paralela s elektrodistribucijom"gdje su ulaganja koja ce uopste omoguciti tim ljudima da se zaposle, gdje je dobit za investitore, gdje su svi ostali troskovi?" - to i ja pitam one koji su odgovorni da nabrojano obezbijede, i dobijam praznu pricu.
ja radim da bih platio sve svoje troskove, i sumnjam da bi Elektrodistribucija imala milosti da dodje ciko sa klijestima da me iskljuci zbog neplacenih racuna, a ja mu pocnem govoriti kako nemam pare jer vlada nije obezbijedila potrebne investicije, pa kako moram kupiti odjecu i obucu za zimu, pa kako sam im'o troskove za lijecenje koje mi ne pokriva zdravstveno...
sta vlast treba da ti obezbijedi od tvojih poreza da bi ti bio zadovoljan?to sto ti pricas su price za malu djecu! kao sto je tvoja i moja obaveza da u teskim okolnostima zaradimo za racune (i nikoga ne zanima kako), tako je i obaveza vlade da meni obezbijedi sve ono sta sam im platio kroz poreze i ostale odbitke! nema tu mjesta za nekakva pravdanja. ako to nisu u stanju bar pokusati kako treba - onda neka idu u opoziciju ili NVO sektor gdje mogu kritikovati bez odgovornosti!
izvini, znam da te vrijedja kad ti neko postavi pitanje i trazi konkretne odgovore na konkretna pitanja, ali sta se moze
- KatarinaKosaca
#4286 Re: SDP
Super, extra, mega, giga izlizano.. NIti je @stochar izašao na izbore, niti obećavao, niti zaposlio brata i kumu, niti prima pare da on radi. A da daje ideje, konsalting se masno plaća, a ne dijeli džabelesku na forumu.opet, koji su to konkretni potezi? sta bi ti uradio? eto ti ono za zdravsto i eto ti nezaposlenost... naravno, tebi se ne da opterecavati takvim stvarima, pa se sve svodi na mrtvu demagogiju i socijalu... dakle koji konkretni potezi, koja rjesenja?
Ovo jeste nedostatak argumenta.. čuveno: Daj ti prijedlog.
- vivaldi
#4287 Re: SDP
@ Alphonse, meni se cini da je razlika izmedju tebe i stochara samo u argumentaciji, ali obojica ste svjesni da promjena nema niti ih moze biti. On je malo ogorceniji, ti smireniji, ali sustina ( a to je ono najvaznije) je ista.
saberi, oduzmi, podjeli, prosjecno vrijeme Platforme nema ama bas nista bolje rezultate od prolaznog vremena bivsih vlastodrzaca.
saberi, oduzmi, podjeli, prosjecno vrijeme Platforme nema ama bas nista bolje rezultate od prolaznog vremena bivsih vlastodrzaca.
- Optimus Prime
#4288 Re: SDP
Jest , Zapatero je vjerovatno i ostavio kompletnu bivsu vladajucu garnituru na vlasti, umjesto da na bitna mjesta postavi ljude od svog povjerenja. Ono ko u nadrealistima, stranka osmijeh proljece i fazoni.KatarinaKosaca wrote:Neusporedivo totalno. Niti je Zapatero zaposlio brata (žena mu je i dalje pjevala u horu i djeca išla u državnu školu), niti je zaposlio kumove. Španjolska glavna grana je turizam i time su najdirektnije ovisni o svjetskoj konjukturi. BIH nikako.Optimus Prime wrote:To na zalost nece biti dovoljno.
- Alfons Kauders
#4289 Re: SDP
a pa vidis, teret dokaza nije na meni... vec na onom ko nesto tvrdi...KatarinaKosaca wrote:Super, extra, mega, giga izlizano.. NIti je @stochar izašao na izbore, niti obećavao, niti zaposlio brata i kumu, niti prima pare da on radi. A da daje ideje, konsalting se masno plaća, a ne dijeli džabelesku na forumu.opet, koji su to konkretni potezi? sta bi ti uradio? eto ti ono za zdravsto i eto ti nezaposlenost... naravno, tebi se ne da opterecavati takvim stvarima, pa se sve svodi na mrtvu demagogiju i socijalu... dakle koji konkretni potezi, koja rjesenja?
Ovo jeste nedostatak argumenta.. čuveno: Daj ti prijedlog.![]()
ne valja usluga u zdravstvu?
- KatarinaKosaca
#4290 Re: SDP
Pa na primjer jedna žena socijalista je bila ministrica obrane, ali generale i ostalo osoblje u vojsci (koji su tradicionalno desničari nije mijenjao, kad već pitašOptimus Prime wrote:Jest , Zapatero je vjerovatno i ostavio kompletnu bivsu vladajucu garnituru na vlasti, umjesto da na bitna mjesta postavi ljude od svog povjerenja. Ono ko u nadrealistima, stranka osmijeh proljece i fazoni.
- Alfons Kauders
#4291 Re: SDP
jeste, razlika je u argumentaciji... ja npr. koristim argumente...vivaldi wrote:@ Alphonse, meni se cini da je razlika izmedju tebe i stochara samo u argumentaciji, ali obojica ste svjesni da promjena nema niti ih moze biti. On je malo ogorceniji, ti smireniji, ali sustina ( a to je ono najvaznije) je ista.
- KatarinaKosaca
#4292 Re: SDP
Nema tu @stochar šta predlagati nego oni koji su tvrdili da imaju rješenja i 1000000 ecperata i crvenu knjižicu.. Pa bujrum.. A rad počinje i završava tako što su za ministra zdravstva stavili čovjeka za kojeg postoji kletva "Da Bog da te Šanko liječio", jer je tako i upisao i završio medicinu. Ali je podobni tatin sin još iz onog sistema. I sad @stochar treba da rješavaAlfons Kauders wrote:a pa vidis, teret dokaza nije na meni... vec na onom ko nesto tvrdi...ja npr. tvrdim da nezaposlenost nije bas tako lako rijesiti i da je potrebno puno vise vremena od tri kvartala da se vide bilo kakvi rezultati... na stranu sto treba par kubinih metara para...
kolega stochar misli da se moze bolje ili brze, pa bujrum neka pojasni kako
![]()
ne valja usluga u zdravstvu?ja ostavim link s astronomskim platama doktora i direktora u jednom klinickom centru... i kazem da su neki od njih strucni, pa ih ne treba olako sutnuti (makar ih i placali tridesetak milja ili vise), a druge koji su tu dosli po politickoj liniji treba odjebati po kratkom postupku, dovesti podjednako sposobne ili cak sposobnije za manje para, sto ne bi bio problem gledajuci one plate, taman i da ih uvozimo npr. iz srbije ili crne gore...
neka je dvadesetak takvih i neka dobiju po 10 milja manje od svojih prethodnika, eto solidne ustede na jednom malom primjeru... kvalitet usluga ostaje isti, troskovi bitno manji i lova se moze preusmjeriti na pametnije stvari...
-
SA 071
#4293 Re: SDP
Fino si sebe opisao. Svojevremeno ti je glavni argument protiv zaboravljenog Silajdzica bio njegovo 100% BiH i BiH bez entiteta - gdje je, sta, kako? Ali kada je SDP u pitanju, onda su to reklame za idiote. Znaci, i ti si vjerovao nekad u reklame i bio si idiot ili si licemjeran pa imas dvostruke arsine. Kako god, ne valja. Nisi dobra osoba...Alfons Kauders wrote:vjerovati u reklame politickih stranaka je isto kao vjerovati u reklame za deterdzente...KatarinaKosaca wrote:NIti jednog momenta SDP onako Čerčilovski nije obećao "znoj, krv i suze", nego je rekao da će lako.. Od spomenutog zakona o nelegalno stečenoj imovini, pa do 10000000000000000000 novih radnih mjesta na čijoj je kreaciji radio tim od 1000000000 esperata, pa je Rasima Borić mrtva ozbiljna rekla... dok mi spavamo , ti ljudi rade, oni stalno rade. Nikad ni imena experata ni ičegaAlfons Kauders wrote:
koji dupli standardi? ako je vazilo za jedne, vazi i za druge... brojevi ne lazu...
to sto narod ima nerealna ocekivanja je druga stvarPrema tome, nema narod neralna očekivanja nego je netko nerealno obećao, da ne kažem slagao.. da "zna, hoće i može" (slogan koalicionog partnera, ali to je to).
to mogu samo totalni idioti
- Optimus Prime
#4294 Re: SDP
Pa sa obzirom da su oni koji nisi kritikovala dok je SDP bio u opoziciji, ugurali preko 100.000 svojih poltrona u javna preduzeca, raznorazna ministarstva i drzavne sluzbe, mislim da ti tih par primjera "nepotizma" nece biti dovoljno da SDP stavis u ravan sa onima koje prizeljkujes da preuzmu vlast.KatarinaKosaca wrote:Pa na primjer jedna žena socijalista je bila ministrica obrane, ali generale i ostalo osoblje u vojsci (koji su tradicionalno desničari nije mijenjao, kad već pitašOptimus Prime wrote:Jest , Zapatero je vjerovatno i ostavio kompletnu bivsu vladajucu garnituru na vlasti, umjesto da na bitna mjesta postavi ljude od svog povjerenja. Ono ko u nadrealistima, stranka osmijeh proljece i fazoni.), nije pao ni u nepotizam ni korupciju..
-
SA 071
#4295 Re: SDP
Naprotiv, oni prosli banditi su imali bolje prolazno vrijeme.Alfons Kauders wrote:jeste, razlika je u argumentaciji... ja npr. koristim argumente...vivaldi wrote:@ Alphonse, meni se cini da je razlika izmedju tebe i stochara samo u argumentaciji, ali obojica ste svjesni da promjena nema niti ih moze biti. On je malo ogorceniji, ti smireniji, ali sustina ( a to je ono najvaznije) je ista.
- KatarinaKosaca
#4296 Re: SDP
Jesam ih kritikovala i te kako. Samo što za razliku od većine na forumu nisam zajapureno čekala dolazak SDP-a, jer im nisam vjerovala. I prestani sa ličnim podmetanjima NS, tvoji, želiš tvoje itd. Ne samo da je dječije nego je i glupo.Optimus Prime wrote:Pa sa obzirom da su oni koji nisi kritikovala dok je SDP bio u opoziciji, ugurali preko 100.000 svojih poltrona u javna preduzeca, raznorazna ministarstva i drzavne sluzbe, mislim da ti tih par primjera "nepotizma" nece biti dovoljno da SDP stavis u ravan sa onima koje prizeljkujes da preuzmu vlast.
- Optimus Prime
#4297 Re: SDP
Pa nismo djeca, a ovo je forum pa zasto ne igrati otvorenim kartama.KatarinaKosaca wrote:Jesam ih kritikovala i te kako. Samo što za razliku od većine na forumu nisam zajapureno čekala dolazak SDP-a, jer im nisam vjerovala. I prestani sa ličnim podmetanjima NS, tvoji, želiš tvoje itd. Ne samo da je dječije nego je i glupo.Optimus Prime wrote:Pa sa obzirom da su oni koji nisi kritikovala dok je SDP bio u opoziciji, ugurali preko 100.000 svojih poltrona u javna preduzeca, raznorazna ministarstva i drzavne sluzbe, mislim da ti tih par primjera "nepotizma" nece biti dovoljno da SDP stavis u ravan sa onima koje prizeljkujes da preuzmu vlast.
Sasvim je jasno ko ce upravljati Federacijom ako SDP ode u opoziciju.
Naime oni koji su direktno ili indirektno ugurali tih 100.000 poltrona i dali im plate 3 puta vece od industrijskog prosjeka.
- KatarinaKosaca
#4298 Re: SDP
Doći će baba roga i pojesti nas sve. BUuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.Optimus Prime wrote:Pa nismo djeca, a ovo je forum pa zasto ne igrati otvorenim kartama.
Sasvim je jasno ko ce upravljati Federacijom ako SDP ode u opoziciju.
- vivaldi
#4299 Re: SDP
ne mogu da sudim, ali i sa i bez argumenata rezultat nema pa nema, a to je jedino vazno.Alfons Kauders wrote:jeste, razlika je u argumentaciji... ja npr. koristim argumente...
- Alfons Kauders
#4300 Re: SDP
pa koja je onda svrha foruma? mislim, ispade da je samo za kukanje...KatarinaKosaca wrote:Nema tu @stochar šta predlagati nego oni koji su tvrdili da imaju rješenja i 1000000 ecperata i crvenu knjižicu.. Pa bujrum.. A rad počinje i završava tako što su za ministra zdravstva stavili čovjeka za kojeg postoji kletva "Da Bog da te Šanko liječio", jer je tako i upisao i završio medicinu. Ali je podobni tatin sin još iz onog sistema. I sad @stochar treba da rješavaAlfons Kauders wrote:a pa vidis, teret dokaza nije na meni... vec na onom ko nesto tvrdi...ja npr. tvrdim da nezaposlenost nije bas tako lako rijesiti i da je potrebno puno vise vremena od tri kvartala da se vide bilo kakvi rezultati... na stranu sto treba par kubinih metara para...
kolega stochar misli da se moze bolje ili brze, pa bujrum neka pojasni kako
![]()
ne valja usluga u zdravstvu?ja ostavim link s astronomskim platama doktora i direktora u jednom klinickom centru... i kazem da su neki od njih strucni, pa ih ne treba olako sutnuti (makar ih i placali tridesetak milja ili vise), a druge koji su tu dosli po politickoj liniji treba odjebati po kratkom postupku, dovesti podjednako sposobne ili cak sposobnije za manje para, sto ne bi bio problem gledajuci one plate, taman i da ih uvozimo npr. iz srbije ili crne gore...
neka je dvadesetak takvih i neka dobiju po 10 milja manje od svojih prethodnika, eto solidne ustede na jednom malom primjeru... kvalitet usluga ostaje isti, troskovi bitno manji i lova se moze preusmjeriti na pametnije stvari...
![]()
sto se tice tih koji su tvrdili da imaju rjesenja, sjeti se one price o deterdzentu... u te bajke niko odavno ne vjeruje...
ja npr. ne govorim da imam savrsena rjesenja za bilo koji od navedenih problema... da imam, bio bi milijarder i za bosnom bi osjecao bi bol u lijevom testisu dok lozim kamin negdje na planini... jer se ekonomski strucnjak koji bi sve nase nagomilane probleme rijesio u manje od godinu dana radja rjedje nego isus... dakle, ako je sdp fakat tvrdio da ima "eskperte" i rjesenja koja bi za tako kratko vrijeme dala neke revolucionarne rezultate ili je a) sdp lagao, b) ti "eksperti" sada rade na wall streetu i za dan zarade vise nego mi za godinu...
kad smo vec kod toga, sta je fakat sdp obecavao? daj mi kakav link na taj famozni dokument na koji se pozivas... ne sluzi me sjecanje u zadnje vrijeme...