SDP

Post Reply
Banksy

#4201 Re: SDP

Post by Banksy »

Optimus Prime wrote:
Da, opstepoznato je to da je HAVAZ u sluzbi Zlajoglua. :D

A brojevi su tacni, samo sto je novinar (sasvim slucajno :run: )zaboravio da spomene broj ljudi koji su se u istom periodu i zaposlili. A cinjenica je da je broj zaposlenih u FBiH- u cak porastao za nekoljiko hiljada i to usprkos teskoj recesiji u svijetu i laganoj racionalizaciji radnih mjesta u drzavnom sektoru.
Sami podatak da je broj izgubljenih radnih mjesta u RS-u gotovo isti sa onim u FBiH, mada Federacija ima skoro duplo vise stanovnika je upravo argument za platformu a ne protiv nje.
Ne, u službi je GDS-a ...

Brojevi, zvanični podaci?
Optimus Prime

#4202 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

Banksy wrote:
Optimus Prime wrote:
Da, opstepoznato je to da je HAVAZ u sluzbi Zlajoglua. :D

A brojevi su tacni, samo sto je novinar (sasvim slucajno :run: )zaboravio da spomene broj ljudi koji su se u istom periodu i zaposlili. A cinjenica je da je broj zaposlenih u FBiH- u cak porastao za nekoljiko hiljada i to usprkos teskoj recesiji u svijetu i laganoj racionalizaciji radnih mjesta u drzavnom sektoru.
Sami podatak da je broj izgubljenih radnih mjesta u RS-u gotovo isti sa onim u FBiH, mada Federacija ima skoro duplo vise stanovnika je upravo argument za platformu a ne protiv nje.
Ne, u službi je GDS-a ...

Brojevi, zvanični podaci?
http://www.fzs.ba/

zavod za statsitiku FBiH kaze sljedece:

2010 08-2011 09-2011
Zaposleni 438.949 440.201 441.11

Dakle 2500 radnih mjesta vise nego u 2010 godini.
Banksy

#4203 Re: SDP

Post by Banksy »

Optimus Prime wrote: http://www.fzs.ba/

2010 08-2011 09-2011

Znači, otpušteno je 66.500 ljudi, a zaposleno 69.000,

zanimljivo, OK, hvala na podacima.
saibaba

#4204 Re: SDP

Post by saibaba »

Banksy wrote:
Optimus Prime wrote: http://www.fzs.ba/

2010 08-2011 09-2011

Znači, otpušteno je 66.500 ljudi, a zaposleno 69.000,

Smjesno mi je kad neko misli da je federalna vlast toliko zasluzna za zaposljavanje. Pogotovo koja je na vlasti pola godine ... ako gledamo tako vise zasluga za ovo ima predhodna vlada...
Corto Maltese

#4205 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

saibaba wrote:
Banksy wrote: Znači, otpušteno je 66.500 ljudi, a zaposleno 69.000,

Smjesno mi je kad neko misli da je federalna vlast toliko zasluzna za zaposljavanje. Pogotovo koja je na vlasti pola godine ... ako gledamo tako vise zasluga za ovo ima predhodna vlada...
Nisi shvatio. Niko ovdje ne pokušava da Federalnoj vlada pripiše sve zasluge. Evo, uzmi ovaj slučaj za primjer. Nikšićevi fotelj... platformaši su zaslužni samo za ovih 69.000 novozaposlenih, dok je za svih 66.500 otpuštenih zaslužna stara vlast.
Last edited by Corto Maltese on 21/11/2011 16:11, edited 2 times in total.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#4206 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Corto Maltese wrote:Nisi shvatio. Niko ovdje ne pokušava da Federalnoj vlada pripiše sve zasluge. Evo, uzmi ovaj slučaj za primjer. Nikšićevi fotelj... platformaši su zasluženi samo za ovih 69.000 novozaposlenih, dok je za svih 66.500 otpuštenih zaslužna stara vlast.
:mrgreen: :thumbup:
Optimus Prime

#4207 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

Corto Maltese wrote: Nisi shvatio. Niko ovdje ne pokušava da Federalnoj vlada pripiše sve zasluge. Evo, uzmi ovaj slučaj za primjer. Nikšićevi fotelj... platformaši su zasluženi samo za ovih 69.000 novozaposlenih, dok je za svih 66.500 otpuštenih zaslužna stara vlast.
Ti si to pogresno shvatio.

Za pozitivan saldo broja radnih mjesta u federaciji je iskljucivo zasluzna Nasa Stranka. :D
SDP je samo zasluzan za nagomilane dugove i lose stanje u javnim preduzecima.
A suska se i da su krivi i za debakl u barazu.
Last edited by Optimus Prime on 21/11/2011 16:14, edited 1 time in total.
Corto Maltese

#4208 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

Optimus Prime wrote:
Corto Maltese wrote:
saibaba wrote: Smjesno mi je kad neko misli da je federalna vlast toliko zasluzna za zaposljavanje. Pogotovo koja je na vlasti pola godine ... ako gledamo tako vise zasluga za ovo ima predhodna vlada...
Nisi shvatio. Niko ovdje ne pokušava da Federalnoj vlada pripiše sve zasluge. Evo, uzmi ovaj slučaj za primjer. Nikšićevi fotelj... platformaši su zasluženi samo za ovih 69.000 novozaposlenih, dok je za svih 66.500 otpuštenih zaslužna stara vlast.
Ti si to pogresno shvatio.
Za pozitivan saldo broja radnih mjesta u federaciji je iskljucivo zasluzna Nasa Stranka.
SDP je zasluzan za nagomilane dugove i lose stanje u javnim preduzecima.
A suska se i da su krivi za debakl u barazu.
To su naklapanja. Ja SDP-u zamjeram samo loš humor. Ostalo je podnošljivo.
Optimus Prime

#4209 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

Corto Maltese wrote:
Ma shvatam ja dobro.
Sad nastavite sa spinom! :D

Ali nadgledamo vas!
poznanik

#4210 Re: SDP

Post by poznanik »

Može li nas neko podsjetiti nastanka SDP...koje godine, kako, zašto, i početnog članstva te političke organizacije?
viva_castro

#4211 Re: SDP

Post by viva_castro »

poznanik wrote:Može li nas neko podsjetiti nastanka SDP...koje godine, kako, zašto, i početnog članstva te političke organizacije?
"SDP je politička partija koja svoje korijene veže za Socijaldemokratsku stranku BiH koja je nastala još 1909. godine. neposredno nakon aneksije, oktobra 1908. godine, vodeći ljudi radničkog pokreta započeli su rad na osnivanju Socijaldemokratske stranke Bosne i Hercegovine. Poripremljen je i program na srpskohrvatskom i njemačkom jeziku koji je sarajevska radnička skupština podržala krajem godine, dok je u januaru naredne godine organizovan privremeni partijski odbor. U aprilu 1909. počinje sa izlaženjem list "Glas Slobode" kao glasilo stranke koja zvanično još nije bila oformljena iako je već bila prisutna u društvenom i političkom životu radnika. Sredinom godine bili su, dakle, ustanovljeni gotovo svi uslovi za djelovanje socijaldemokratske partije, te je osnivački kongres konačno održan u Sarajevu 28. i 29. juna 1909. godine."

Kasnije je SDP prerastao u u Komunističku partiju; pa je zabranjen i radio u ilegali; pa je porazio fašizam na ovim prostorima; pa je od šuma i polja napravio državu, opismenio državu, zaposlio ljude, civilizovao zemlju i učinio je jednom od najutjecajnijih zemalja svijeta; pa su se skupili nacionalisti, strahom natjerali ljude da glasaju zanjih, odrekli se svih metoda ove partije i primijenili nove metode "dogovora naroda" (od tada smo u govnima); Partija se reformirala nekoliko puta da bi na kraju postala Socijal Demokratska Partija po svjetskim i evropskim standardima, što potvrđuje utjecaj i položaj SDP-a u Socijalističkoj internacionali i u PES-u; 2000 SDP osniva malo vlasti i pokušava sa malim i gladnim da napravi vlast (kao sto je danas NS), to propada a lekcija se pamti i nikada se neće ponoviti; 2011 SDP kao stranka osvaja pojedinačno najviše glasova, ali nedovoljno da sama napravi vlast, taj nedostatak se premoštava sklapanjem koalicije na osnovu platforme koja ograničava i usmjerava stranke u vlasti, a SDP preuzima kormilo; danas je SDP do grla u govnima koje donijele vlasti od 91. do danas i pokušava ta govna izlopatati i riješiti ih se, u naporima SDP-a uveliko odmažu svi ostali: stranke koje je SDP izbacio sa vlasti, propali novinari, male stranke ljute što SDP nije ponovio grešku iz 2000., fašističke organizacije i pojedinci širom zemlje, itd.

Dobra vijest je da se nivo govana postepeno smanjuje a koncept kojim je nekoć Partija od nedođije napravila državu, ravnopravno se bori sa nacionalističkim konceptom iz perioda 91-11. i ima dobre izglede. Ako ništa jedno je sigurno - ili će uspjeti ili će ga nacionalisti opet pobijediti - ali predaje i popuštanja neće biti.

Eto kratko i slatko. :-D
stochar

#4212 Re: SDP

Post by stochar »

Optimus Prime wrote:
Corto Maltese wrote:
Ma shvatam ja dobro.

Ali nadgledamo vas!
sve nas vidi, sve nas vidi, Zlatkova policija... pa jarane, ovo nije bilo ni u najcrnje doba Šaja i njegovih crnaca... kakva policijska drzava, kakav uzas. ne mogu da vjerujem. stidim se sad sto sam isao na izbore i svojim glasom doprinio najgorem ugrozavanju sloboda ikad! iskreno se stidim! vidim, uhvatili se nekih 'fiktivnih' 2500 mjesta viska, a glatko pobjegoste sa price o katastrofalnom zdravstvu. nema, majstorski!

svaki ministar zdravstva u posljednjih 15 godina ukljucujuci i trenutnog pod čijom ingerencijom je umrlo nekoliko djece i mladih ljudi SUKRIVAC JE ZA SMRT svih koji su umrli cekajuci sadaku gradjana, umjesto da su izlijeceni u domacim zdravstvenim institucijama ili blagovremeno izmjesteni uz podrsku INSTITUCIJA a ne kroz kojekakve privatne inicijative te placanje lijecenja IZ ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA koje placaju!!!

svaki ministar ciji prvi korak nakon dolaska na funkciju nije pocetak rjesavanja ovog problema, bice SUKRIVAC za svaku osobu koja zbog istih razloga umre!!!

a vi sad fino uzmite sve argumente koje cete sad meni prosuti o tome kako im treba dati jos 15 godina da se dohavizaju, fino aktuelnog ministra pod ruku pa to recite roditeljima u ovoj godini preminule djece da vidite koliko im to pije vode.

ovom narodu je potreban, izmedju ostalog, odgovor na jasno i konkretno pitanje:

DO KAD CE BH. DJECA UMIRATI PO CEKAONICAMA CEKAJUCI SADAKU SVIH NAS KOJI UCESTVUJEMO U HUMANITARNIM AKCIJAMA UMJESTO DA IM ŽIVOTE SPAŠAVAJU ONI KOJI SU ZA TO PLAĆENI? (ne govorim samo o liječnicima, zna se ko je zadužen za organizaciju zdravstvene zaštite)
KatarinaKosaca

#4213 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

stochar wrote:sve nas vidi, sve nas vidi, Zlatkova policija... pa jarane, ovo nije bilo ni u najcrnje doba Šaja i njegovih crnaca... kakva policijska drzava, kakav uzas. ne mogu da vjerujem. stidim se sad sto sam isao na izbore i svojim glasom doprinio najgorem ugrozavanju sloboda ikad! iskreno se stidim! vidim, uhvatili se nekih 'fiktivnih' 2500 mjesta viska, a glatko pobjegoste sa price o katastrofalnom zdravstvu. nema, majstorski!
Ma, jok ba :wink: Dosadno mu u Ameriki, a navikao da se nešto nadgleda stalno :D . Čeka Iran, pa u međuvremenu malo nacionalnog sporta, tj. nadgledanja i kontrole i paranoje... :razz:
Optimus Prime

#4214 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

stochar wrote:
Optimus Prime wrote:
Corto Maltese wrote:
Ma shvatam ja dobro.

Ali nadgledamo vas!
sve nas vidi, sve nas vidi, Zlatkova policija... pa jarane, ovo nije bilo ni u najcrnje doba Šaja i njegovih crnaca... kakva policijska drzava, kakav uzas. ne mogu da vjerujem. stidim se sad sto sam isao na izbore i svojim glasom doprinio najgorem ugrozavanju sloboda ikad! iskreno se stidim! vidim, uhvatili se nekih 'fiktivnih' 2500 mjesta viska, a glatko pobjegoste sa price o katastrofalnom zdravstvu. nema, majstorski!

svaki ministar zdravstva u posljednjih 15 godina ukljucujuci i trenutnog pod čijom ingerencijom je umrlo nekoliko djece i mladih ljudi SUKRIVAC JE ZA SMRT svih koji su umrli cekajuci sadaku gradjana, umjesto da su izlijeceni u domacim zdravstvenim institucijama ili blagovremeno izmjesteni uz podrsku INSTITUCIJA a ne kroz kojekakve privatne inicijative te placanje lijecenja IZ ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA koje placaju!!!

svaki ministar ciji prvi korak nakon dolaska na funkciju nije pocetak rjesavanja ovog problema, bice SUKRIVAC za svaku osobu koja zbog istih razloga umre!!!

a vi sad fino uzmite sve argumente koje cete sad meni prosuti o tome kako im treba dati jos 15 godina da se dohavizaju, fino aktuelnog ministra pod ruku pa to recite roditeljima u ovoj godini preminule djece da vidite koliko im to pije vode.

ovom narodu je potreban, izmedju ostalog, odgovor na jasno i konkretno pitanje:

DO KAD CE BH. DJECA UMIRATI PO CEKAONICAMA CEKAJUCI SADAKU SVIH NAS KOJI UCESTVUJEMO U HUMANITARNIM AKCIJAMA UMJESTO DA IM ŽIVOTE SPAŠAVAJU ONI KOJI SU ZA TO PLAĆENI? (ne govorim samo o liječnicima, zna se ko je zadužen za organizaciju zdravstvene zaštite)
Najezda Spin Doktora nikako da splasne.

O ceme ti govoris covjece? Kakva Zlatkova policija, kakvi bakraci.
Ja niti sam clan SDP-a niti imam ikakve koristi od njega. Ali sve dok sam uvjeren da su definitivno najbolja moguca opcija u ovoj drzavi, nadgledacu postove Spin Doktora koji izgleda prizeljkuju povratak 20 najtezih godina i odgovarati na njihove nebuloze.
Sto se tice tih sad ko biva fiktivnih radnih mjesta, moras znati da ih niko nije ni spomenuo sve dok jedan od spin doktora na forumu nije pokusao predstaviti SDP kao toboze stranku koja unistava radna mjesta u drzavi.
Hema_17

#4215 Re: SDP

Post by Hema_17 »

Pa ne moze nova vlast biti kriva za otpustanja, a stara zasluzna za zaposljavanja u ovoj godini?! :? S druge strane, treba gledati da li su ti ljudi otpusteni/primljeni iz/u privatnog sektora ili javnog... I ne mozete ocekivati pozitivne promjene za pola godine - godinu, kad ih ovi prethodni nisu bili u stanju napraviti za 15 godina.
A nesto nisam primijetio da je taj Havaz, naklonjen SDP-u, koliko znam imali su oni nekoliko sudskih procesa u vezi s krivim informisanjem...
Last edited by Hema_17 on 21/11/2011 18:05, edited 1 time in total.
vivaldi

#4216 Re: SDP

Post by vivaldi »

Optimus Prime wrote:nadgledacu postove Spin Doktora
pdf je politika i normalno da spinuju svi, samo nije problem u forumskog vec relanom, zivotnom spinu.

Spinuje i grabovica kada kaze je narodni bijes zbog poskupljenja umirivo skidanjem krivice sa sebe i optuzivo prethodnu strukturu da je pokrenula poskupljenje.

Naravno, na kraju ove godine bas zbog tog poskupljenja, finanijski izvjestaj elektroprivrede ce sigurno zbog tih 15% itekako biti bolji. Jel mislis da ce tada reci da je to uspjeh prethodne vlasti ili njega?

Elem kako god okrenes, spinuju svi. Ono sto je sdp radio drugima iz opozicione hladovine, sada drugi rade njemu. Nista neobicno.

Najgore je u svemu sto nema ekonosmije i nema investicija, a bez toga nema ni radnih mjesta - to je bar svima jasno.

nase udarne ekonomske vijesti izgledaju ovako svaki dan.

Image

Uploaded with ImageShack.us

presipanje iz supljeg u prazno. okrugli stolovi, zakoni, strategije blabla. Iz sumaglice do magle. Nigdje nista konkretno.
stochar

#4217 Re: SDP

Post by stochar »

Optimus Prime wrote:

Ja niti sam clan SDP-a niti imam ikakve koristi od njega. Ali sve dok sam uvjeren da su definitivno najbolja moguca opcija u ovoj drzavi, nadgledacu postove Spin Doktora koji izgleda prizeljkuju povratak 20 najtezih godina i odgovarati na njihove nebuloze.
Sto se tice tih sad ko biva fiktivnih radnih mjesta, moras znati da ih niko nije ni spomenuo sve dok jedan od spin doktora na forumu nije pokusao predstaviti SDP kao toboze stranku koja unistava radna mjesta u drzavi.
kojih ba spin doktora? ja govorim u posljednjih nekoliko postova konkretno o zdravstvu koje je protekle godine u nadleznosti SDP-a i u kojem se nista nije maklo s mrtve tacke! kakve ti spinove spominjes, kad se sam istim govnima bavis? ko si ti da porucujes 'Nadgledamo vas!'? Šaja? Šajin crnac? po cemu se to razlikuje od necega sto smo nekada ovdje svi osudjivali?

kako se to mijenjaju izjave? evo ti jedna tvoja iz 'onih vremena':
Optimus Prime wrote: svaki inteligentan i politicki osvjescen covjek u BiH dobro zna da se mafija koncentrise oko vladajucih struktura(u ovom slucaju Bakira Izetbegovica)koja im kroz svoj aparat moze namjestati prljave poslove i osiguurati imunitet, a nikako oko opozicije koja se u ovoj drzavi u biti skoro nista ne pita(Zlatko Lagumdzija).

Pa cak i mala djeca znaju da su novopeceni tajkuni, direktori drzavnih tvrtki, kao i utjecajni clanovi nadzornih odbora koji se vezu za SDP maltene ugrozena vrsta.

Preko 98% njih su povezani sa SDA/SBiH-klanom.

Ali eto momak se vjerovatno zbog licnih finansijskih interesa ipak trudi da u medijima po starom Avazovom maniru odrzi sliku o jednakoj krivici vlasti i opozicije po pitanju negativnih desavanja u drzavi.
Samo na njegovu zalost, to na ovom forumu ne prolazi lako kao na dzumi.
eh, da vidimo: stari Avazov manir 'odrzi sliku o jednakoj krivici vlasti i opozicije po pitanju negativnih desavanja'. hm, meni se cini da neki drugi klinci mene u ovih 100 stranica ovdje ubjedjuju upravo po tom Avazovom maniru.

pa onda 'svaki inteligentan i politicki osvjescen covjek u BiH dobro zna da se mafija koncentrise oko vladajucih struktura'. slazem se, o tome i govorim ovdje. a, tada se ovo odnosilo na Bakira Izetbegovica cija je stranka, podsjecam te, upravo zahvaljujuci SDP-u i dalje na vlasti!

pa onda kazes da su tajkuni vezani uz DP ugrozena vrsta. znaci, doslo vrijema da oni postanu vrsta koja ugrozava?

kazes da je 98 posto tajkuna povezano sa SDA/SBiH klanom? haj' da odbijemo onih 48 posto na SBiH, dodamo ovamo ovih dva posto i imamo 52 posto. haj', napredak!

sad da se vratim ovom svjezijem postu o onima koji ovdje prizeljkuju povratak 20 najtezih godina: nemaju oni sta to sinko prizeljkivati, te godine su nastavljene sa SDA u vlasti i ovima iz SDP koji se vrlo brzo privikavaju na njihovo ponasanje, sto isto ti jednom rece 's kim si takav si'
Last edited by stochar on 21/11/2011 18:12, edited 1 time in total.
Optimus Prime

#4218 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

vivaldi wrote:
Optimus Prime wrote:nadgledacu postove Spin Doktora
pdf je politika i normalno da spinuju svi, samo nije problem u forumskog vec relanom, zivotnom spinu.

Spinuje i grabovica kada kaze je narodni bijes zbog poskupljenja umirivo skidanjem krivice sa sebe i optuzivo prethodnu strukturu da je pokrenula poskupljenje.

Naravno, na kraju ove godine bas zbog tog poskupljenja, finanijski izvjestaj elektroprivrede ce sigurno zbog tih 15% itekako biti bolji. Jel mislis da ce tada reci da je to uspjeh prethodne vlasti ili njega?

Elem kako god okrenes, spinuju svi. Ono sto je sdp radio drugima iz opozicione hladovine, sada drugi rade njemu. Nista neobicno.

Najgore je u svemu sto nema ekonosmije i nema investicija, a bez toga nema ni radnih mjesta - to je bar svima jasno.

nase udarne ekonomske vijesti izgledaju ovako svaki dan.

Image

Uploaded with ImageShack.us

presipanje iz supljeg u prazno. okrugli stolovi, zakoni, strategije blabla. Iz sumaglice do magle. Nigdje nista konkretno.
Konstruktivna kritika je jedno a spinovanje nesto sasvim drugo.
vivaldi

#4219 Re: SDP

Post by vivaldi »

fantazista wrote:Vi čekate strane investicije da bi bilo radnih mjesta? :lol: :lol: :lol: :lol: Vic godine. :D
Jok mi imamo unutrasnja sredstva. Niko nema na svijetu ono sto mi imamo. Samo cekamo da otpocne prva industrijska revolucija pa da cumurom kojeg iskopavaju vrijedni forumasi na privremenom radu u banovicima, snabdjevamo parobrode najvecih svjetskih kompanija i obogatimo se :run:
stochar

#4220 Re: SDP

Post by stochar »

Optimus Prime wrote:

kojih ba spin doktora? ja govorim u posljednjih nekoliko postova konkretno o zdravstvu koje je protekle godine u nadleznosti SDP-a i u kojem se nista nije maklo s mrtve tacke! kakve ti spinove spominjes, kad se sam istim govnima bavis? ko si ti da porucujes 'Nadgledamo vas!'? Šaja? Šajin crnac? po cemu se to razlikuje od necega sto smo nekada ovdje svi osudjivali?

Optimus Prime wrote: svaki inteligentan i politicki osvjescen covjek u BiH dobro zna da se mafija koncentrise oko vladajucih struktura(u ovom slucaju Bakira Izetbegovica)koja im kroz svoj aparat moze namjestati prljave poslove i osiguurati imunitet, a nikako oko opozicije koja se u ovoj drzavi u biti skoro nista ne pita(Zlatko Lagumdzija).

Pa cak i mala djeca znaju da su novopeceni tajkuni, direktori drzavnih tvrtki, kao i utjecajni clanovi nadzornih odbora koji se vezu za SDP maltene ugrozena vrsta.

Ali eto momak se vjerovatno zbog licnih finansijskih interesa ipak trudi da u medijima po starom Avazovom maniru odrzi sliku o jednakoj krivici vlasti i opozicije po pitanju negativnih desavanja u drzavi.
eh, da vidimo: stari Avazov manir 'odrzi sliku o jednakoj krivici vlasti i opozicije po pitanju negativnih desavanja'. hm, meni se cini da neki drugi klinci mene u ovih 100 stranica ovdje ubjedjuju upravo po tom Avazovom maniru.

pa onda 'svaki inteligentan i politicki osvjescen covjek u BiH dobro zna da se mafija koncentrise oko vladajucih struktura'. slazem se, o tome i govorim ovdje. a, tada se ovo odnosilo na Bakira Izetbegovica cija je stranka, podsjecam te, upravo zahvaljujuci SDP-u i dalje na vlasti!

pa onda kazes da su tajkuni vezani uz DP ugrozena vrsta. znaci, doslo vrijema da oni postanu vrsta koja ugrozava?

kazes da je 98 posto tajkuna povezano sa SDA/SBiH klanom? haj' da odbijemo onih 48 posto na SBiH, dodamo ovamo ovih dva posto i imamo 52 posto. haj', napredak!

sad da se vratim ovom svjezijem postu o onima koji ovdje prizeljkuju povratak 20 najtezih godina: nemaju oni sta to sinko prizeljkivati, te godine su nastavljene sa SDA u vlasti i ovima iz SDP koji se vrlo brzo privikavaju na njihovo ponasanje, sto isto ti jednom rece 's kim si takav si'
Optimus Prime

#4221 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

stochar wrote:
Optimus Prime wrote:

I sta je sporno u mom postu od prije dvije godine? Nisi valjda ocekivao da ce SDP sa svojih 17% glasova, u roku od pola godine ocistiti drzavu od sljama koji se talozio zadnjih 20 godina.
stochar

#4222 Re: SDP

Post by stochar »

Optimus Prime wrote: I sta je sporno u mom postu od prije dvije godine? Nisi valjda ocekivao da ce SDP sa svojih 17% glasova, u roku od pola godine ocistiti drzavu od sljama koji se talozio zadnjih 20 godina.
haha, tjeras me da upotrijebim rijeci zbog kojih bih mogao popiti Banovice a koje bi mogle biti usko vezane sa intelektom.

nije nista sporno, samo sto ja i dalje sve to isto mislim za one koji su na vlasti i koji ne rade kako valja, a ovi ne rade kako valja!

jesam, ocekivao sam. ocekivao sam da pocnu s tim, a ne da nastave sa talozenjem jos goreg sljama koji se odlicno prima na ranije natalozeni!

nije ni SDA imao 90 posto glasova, bili su u koaliciji sa SBiH, pa mi ih tih dana to nimalo nije amnestiralo od krivice - s kim si takav si.

da, taj sljam se i dalje talozi upravo zahvaljujuci njima.

zasto je ono sto je tada vazilo za vlast, sad ne vazi? samo zato sto su 'nasi' pa im trebam pustiti da me zbog toga handre?

pogledaj sinko u rijecnik, i za ovaj primjer koji sam naveo citirajuci tvoje stavove o krivici ljudi na vlasti iz 2009. (s kojima se ja slazem i tada i sada), postoji jedna jednostavna rijec: LICEMJERJE!
Optimus Prime

#4223 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

stochar wrote:
Optimus Prime wrote: I sta je sporno u mom postu od prije dvije godine? Nisi valjda ocekivao da ce SDP sa svojih 17% glasova, u roku od pola godine ocistiti drzavu od sljama koji se talozio zadnjih 20 godina.
haha, tjeras me da upotrijebim rijeci zbog kojih bih mogao popiti Banovice a koje bi mogle biti usko vezane sa intelektom.

jesam, ocekivao sam. ocekivao sam d apocnu s tim, a ne da nastave sa talozenjem jos goreg sljama koji se odlicno prija na ranije natalozeni!

nije ni SDA imao 90 posto glasova, bili su u koaliciji sa SBiH, pa mi ih tih dana to nimalo nije amnestiralo od krivice - s kim si takav si.

da, taj sljam se i dalje talozi upravo zahvaljujuci njima.

zasto je ono sto je tada vazilo za vlast, sad ne vazi? samo zato sto su 'nasi' pa im trebam pustiti da me zbog toga handre?

pogledaj sinko u rijecnik, i za ovaj primjer koji sam naveo citirajuci tvoje stavove o krivici ljudi na vlasti iz 2009. (s kojima se ja slazem i tada i sada), postoji jedna jednostavna rijec: LICEMJERJE!
Naravno da vazi.
Uz svaku vlast dolazi i odgovornost. Narod mora nadgledati vlast i naravno smijeniti istu ukoliko ona ne radi kako treba. Ja cu prvi glasati protiv SDP-a ukoliko za tri godine ne primjetim neke pozitivne pomake, u odnosu na sistem koji su nam ovi "20-godisnji" ostavili.
Sve sto je do sada ucinjeno je bilo sasvim u skladu sa mojim ocekivanjima. Vidjecemo kako se prica nastavlja.

A ti sad vazi i dalje o tim fiktivnim radnim mjestima.
KatarinaKosaca

#4224 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Obično se novoj vlasti daje 100 dana, vladi 100 dana. U slučaju SDP-a, to 4 godine :roll: :lol:
jefferson

#4225 Re: SDP

Post by jefferson »

KatarinaKosaca wrote:Obično se novoj vlasti daje 100 dana, vladi 100 dana. U slučaju SDP-a, to 4 godine :roll: :lol:
Sta ces, to je napredak. Neki su imali 20!
Post Reply