SDP nestati neće sigurno ali dok je vode lagumaši hoće se osipati. Neće svi glasovi iz tog osipanja ići nacionalnim strankama.homar wrote:Samo na papiru, zar socijaldemokratiju može voditi Helez i Nikšić. Vrijeme je da nestane sa političke scene, što prije to bolje.Opetja033 wrote:Zar ta stranka jos uvijek postoji?
SDP
-
Novak20
#41476 Re: SDP
-
putokaz1
#41477 Re: SDP
Pa u Gradačcu je uvjek bilo tijesno par stotina glasova znalo odlučit?almir90 wrote:Za druge ne znam, kod nas u Gradačcu sve su prilike da će SDP dobiti nogu.putokaz1 wrote: Imaju solidne kandidate u Lukavcu(podržao ga i Željko Komšić),Živinicama(Kamenjaković),u Kalesiji ima podršku i nekih drugih stranaka...
Tuzla ma sve jedno i ako bi Jasmin izgubio od Gedze iz DF,opet je Crveni
Gradačac i Gračanica moraju dat sve od sebe da ostanu jer su podijeljeni na sdp i df
Srebrenik uvjek su tu nedgje blizu zelenih
u Banovićima,Sapni,Kladnju,Teočaku,Doboj Istoku,Čelić...se priča da je čak i SBIH jača od sdp
- johntra
#41478 Re: SDP
Baba Vanga rekla?almir90 wrote:
Za druge ne znam, kod nas u Gradačcu sve su prilike da će SDP dobiti nogu.
Edis Dervišagić je preporodio Gradačac, to samo ćorav čovjek ne vidi...
-
putokaz1
#41479 Re: SDP
Jedni ga hvali jedni kude,mislio sma d aima veće šanse d aostane od gračaničkog Dase ali izgleda da su šanse za ostanak male obojicijohntra wrote:Baba Vanga rekla?almir90 wrote:
Za druge ne znam, kod nas u Gradačcu sve su prilike da će SDP dobiti nogu.
- johntra
#41480 Re: SDP
S obzirom ko mu je konkurencija, nema se radi čega sekirati...
-
putokaz1
#41481 Re: SDP
ko neko iz sda ili sbih sbb?johntra wrote:S obzirom ko mu je konkurencija, nema se radi čega sekirati...
-
almir90
#41482 Re: SDP
On preporodio Gradačac? Daj bolan, smanji ribu, pobit' ću djecu!johntra wrote: Baba Vanga rekla?
On nije zaradio pare koje je potrošio, odnosno koje i dalje troši, već su te pare građani zaradili. Njegova sreća, kao i prethodnih gradonačelnika je ta, da smo mi kao građani, većinom patriotski nastrojeni, pa se radi i gradi, bori se većina da stvori nešto u svome životu. Volimo svoj grad, i hoćemo da grad lijepo izgleda. Uostalom, ima zapisana historija koje može svjedočiti o Gradačcu i njegovim građanima.
Prije nego šta dalje napišem, prvo ću ti reći da sam ja glasao za Edisa 2012. Pored mnogih pluseva koje posjeduje, ima i mana. Ne sviđa mi se isti sistem kao i kod drugih zapošljavanja svakoga u javne institucije i preduzeća, a obećao je da toga neće biti, i još nekih lažnih obećanja. Tako mogu spomenuti jednog njegovog potrčka, istaknutog člana, koji javno na FB-u piše drugima da su glupi i da mogu popušiti članovima SDP-a. Uhljeb parazitski, pa ni škole nema kako treba. Drugi, veliki musliman i vjernik, naravno za ramazan samo, ostatak godine se pije, ubi s pričom o patriotizmu i državi, da treba nešto izgraditi, a on vodi "biznis" na crno, da makar vara za porez s ne izdavanjem računa, ali on nema ništa prijavljeno. Onda, ima onih vječitih studenata, koji su skontali da je nakon sedam-osam godina studiranja došlo vrijeme da se kako i završi taj faks. Pa, s faksa u stranku, iz stranke u javnu instituciju ili preduzeće, pa svaki dan po FB-u se stavljaju selfie, s opisom slike "naporan radni dan", ma kako da ne. Još neki koji imaju bespravno sagrađene objekte. Ima još nekih osoba koje meni zapinju za oko, al' da ne duljim, ako imaš želju mogu nastaviti.
Razočaran sam u njega s ovakvim zapošljavanjem, a utušio s pričom pred izbore da toga neće biti.
Osnovali javno preduzeće "Parkinzi", eno ubiše se od posla, ne znam kako ne dobiju žuljeve na guzici vozajući se s onim kedijem po cijeli dan. Ha ja, pos'o lagan, a para dobra. Firma odlična za daljnje uhljebljavanje, budućnost nam je vedra.
Obećana rekonstrukcija vodovodne mreže, poskupila voda i na tome se završilo. Doduše, jesu isprosili u donaciju neki pročišćivač vode. Tek sada pred izbore, kao i svi drugi prije, digla se pa se uradila aleja i pojedine ulice se asfaltiraju, negdje rasvjeta. Ali to svi uvijek rade pred izbore, ništa novo, i ništa ne očekivano.
Znaš koja je trenutna razlika u gradu? Da trenutno nisu glavni Džena i Suljo, već Balegem i Edo Kamenica.
Mene vrijeđa kao glasača takvo ponašanje, i kakva sve lica moram gledati da se motaju po stranci.
Ali, ako bih morao birati između njega i kandidata SDA, opet bih njemu dao glas.
Last edited by almir90 on 29/06/2016 18:31, edited 1 time in total.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#41483 Re: SDP
čuj sda pobijediti sdpom, pa svašta čovjek može pročitati na ovom forumu. sdp je blijeda kopija sda, koji su se za vrijeme svoje vladavine ponašali i gore nego što se sda ponaša.
očekujem totalni krah ove kvaziljevičarske enklave i njihov totalni raspad, jer jedino tako se može stvoriti nova, bolja, jača i PRAVA ljevica u bosni i hercegovini, bez da im neko kidnapuje ideološko opredjeljenje.
rezultati izbora u kantonu sarajevo: sda-sbb ubjedljivo prvi, drugo mjesto dijele df i naša stranka, s' tim da skroz malu prednost dajem dfu, a ostatak nije ni bitan toliko.
- drug_profi
#41484 Re: SDP
Ej tragicno je da nakon 2 godine Provalićevih reformi i našteljenih privatizacija niko još uvijek i ne pomišlja da bi SDP mogao biti alternativa tome...
Ova stranka je mrtva i iskreno mi je zao zbog toga. Od prvih izbora pa sve do 2014. sam davao svoj glas. Kome, čemu?
Ova stranka je mrtva i iskreno mi je zao zbog toga. Od prvih izbora pa sve do 2014. sam davao svoj glas. Kome, čemu?
-
putokaz1
#41485 Re: SDP
Više bolestan nego mrtav.drugi profil wrote:Ej tragicno je da nakon 2 godine Provalićevih reformi i našteljenih privatizacija niko još uvijek i ne pomišlja da bi SDP mogao biti alternativa tome...
Neko mora bit alternativa sda u
ko?
sdp ili df ili ns ili sbih ili bps ili asda neko nezavisni ko
Ko?
Tačno je da su svi šurovali ili šuruju sa sda nažalost,moramo naći nekoga da se borimo protiv lošeg,a sda je loše.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#41486 Re: SDP
zbog čega ti je žao? meni nije žao sdpa, već mi je žao ideje - ideologije, iste one ideologije koja je uništena još 2002. godine kada su svjesno uništili nijaza durakovića.drugi profil wrote:Ej tragicno je da nakon 2 godine Provalićevih reformi i našteljenih privatizacija niko još uvijek i ne pomišlja da bi SDP mogao biti alternativa tome...
i najgore u kompletnoj priči je činjenica da su ljudi zaista povjerovali da sdp gaji ljevičarske osobine i da su oni pravi ljevičari, sve do 2014. godine, kada je njihov poglavar pokazao svoje pravo lice i naličje, a i oni kao cjelina.
dugoročna alternativa dakako da mogu biti ns ili pak i df, ali bitnije je da se jasno definiše ljevica u bosni i hercegovini, šta oni ustvari žele, šta mogu i šta hoće, a ne na bazi tita i partije, obespravljenih radnika i boraca, jada i bijede da kupe glasove.putokaz1
Više bolestan nego mrtav.
Neko mora bit alternativa sda u
ko?
sdp ili df ili ns ili sbih ili bps ili asda neko nezavisni ko
Ko?
Tačno je da su svi šurovali ili šuruju sa sda nažalost,moramo naći nekoga da se borimo protiv lošeg,a sda je loše.
-
putokaz1
#41487 Re: SDP
Ja u općini imam tri kandidata za načelnika
sdp+ostali ljevica ,centar ...(novi lik ,pošten,obrazovan...)
sda+ostatak sbb+i neki desni pokreti(stari iskusni političar,uz vlast 20 godina...)
te sbih+ostali neutralni(zastupnik u parlamentu,''neutralan'',ni uz jedne ni uz druge,malo bliži sda-u)
koga izabrati?
zar taj sdp ovac loš?
a za vijeće lista sdp je manje-više ista kao i druge stranke
sdp+ostali ljevica ,centar ...(novi lik ,pošten,obrazovan...)
sda+ostatak sbb+i neki desni pokreti(stari iskusni političar,uz vlast 20 godina...)
te sbih+ostali neutralni(zastupnik u parlamentu,''neutralan'',ni uz jedne ni uz druge,malo bliži sda-u)
koga izabrati?
zar taj sdp ovac loš?
a za vijeće lista sdp je manje-više ista kao i druge stranke
- Banksy
#41488 Re: SDP
Dakako da ne mogu. Tema je već humoristična, ne unosi nove komične elemente.malakh wrote:
dugoročna alternativa dakako da mogu biti ns ili pak i df
- malakh
#41489 Re: SDP
daleko od toga. sve zavisi od njihove politike i filtracije kadrova (sa opaskom da me do sada nisu fascinirali), ali kao što ranije rekoh, još uvijek se mogu pravdati da su relativno mlada stranka, sa relativno novim kadrovima.Banksy wrote:Dakako da ne mogu. Tema je već humoristična, ne unosi nove komične elemente.malakh wrote:
- Banksy
#41490 Re: SDP
Bez ''relativnog'', to je najbjednija i najprevarantskija bh stranka ikad, a jedina sreća u svemu je što faktički više i ne postoje.malakh wrote:daleko od toga. sve zavisi od njihove politike i filtracije kadrova (sa opaskom da me do sada nisu fascinirali), ali kao što ranije rekoh, još uvijek se mogu pravdati da su relativno mlada stranka, sa relativno novim kadrovima.Banksy wrote:Dakako da ne mogu. Tema je već humoristična, ne unosi nove komične elemente.malakh wrote:
edit: i da ne idemo više u ot...
- malakh
#41491 Re: SDP
edit: tvoje mišljenje, sa kojim se samo djelimično slažem.Banksy wrote:
Bez ''relativnog'', to je najbjednija i najprevarantskija bh stranka ikad, a jedina sreća u svemu je što faktički više i ne postoje.
edit: i da ne idemo više u ot...
-
putokaz1
#41492 Re: SDP
šta reći
istina da df slabi a ns jača
bitno jeda pobjedimo sda a čime nebitno
- KB9
#41493 Re: SDP
u kakvom li ti svijetu zivis pa toliko sam sebe obmanjujesputokaz1 wrote:šta reći
sve ostale stranke da se spoje i potenciraju na n-tu ne mogu dobit sda u ovoj drzavi, bar ovim cime trenutno raspolazu i svojim nacinima razmisljanja
sda ti je miks ronalda i mesija
sdp je adriano koji u rukama drzi zlatni kalasnjikov i sjeca se sezona iz intera
-
Innovation
-
calculator
#41495 Re: SDP
Da. Kako...Innovation wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/107-godi ... /160630036107. godina osnivanja SDP BiH,
-
Mohamad Sissoko
#41496 Re: SDP
Nisam znao da su i komunisti bili socijaldemokrate
Koje su ovo ublehe.
Koje su ovo ublehe.
-
putokaz1
#41497 Re: SDP
na neki način se slažem ali sda je kao zrinnjski glat osvoji bh prvenstvo a ispane od ekipe iz luksemburga 0-4 domaKB9 wrote:u kakvom li ti svijetu zivis pa toliko sam sebe obmanjujesputokaz1 wrote:šta reći
sve ostale stranke da se spoje i potenciraju na n-tu ne mogu dobit sda u ovoj drzavi, bar ovim cime trenutno raspolazu i svojim nacinima razmisljanja
sda ti je miks ronalda i mesija
sdp je adriano koji u rukama drzi zlatni kalasnjikov i sjeca se sezona iz intera
Ja sa kandidatom crvenih mogu komunicirat postavim mu pitanje on odgovori u kratkom roku dok s ostalim kandidatima nema priče,nema programa ,nema plana,nema sistema samo radi u preizbornoj kampanji,dobij glasove ,a ako omane,potroši budzet,da niko poslije tebe nemoze da radi
da bi država opstala moramo nečim da sklonima sda,to nešto ne mora biti ni sdp ni crveno ni centar,šta bilo,i ja tražim tu opciju,da li je to NS može biti,vidjet ćemo
- johntra
#41498 Re: SDP
Lijepo. Google is your friend.calculator wrote:Da. Kako...Innovation wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/107-godi ... /160630036107. godina osnivanja SDP BiH,
- JThomas
#41499 Re: SDP
jebo zrinjski i slaviju kakav vi kontinuitet imate...
- ultima_palabra
#41500 Re: SDP
I Srbija u međunarodnim organizacijama...