Tako je, samo Lagumdžija opet na čelo SDP-a!hizo ramidovic wrote:jedina samsa zaovu drzavu daizidze nazapad jeda ezdepe pobijedi idase vrati lagundzija koto nevidi ni je dase bavi politikom treba vidijet stajeto ezdepe uradijo dokje bijo vlast pacese vidijet dahina niko ni je blizu milijoni konvertabilni marki ustedzeni paonda podeljeni opstinama narodu skolama itd akoto nevalja stacete vise
SDP
-
The BEN10
#41426 Re: SDP
-
Tarzo
#41428 Re: SDP
Izbor prosječnog čovjeka u federaciji BiH sveden na SDA - koji su dokazano krali, zapošljavali na budžet rodbinu i patijske vojnike a država i njene institucije bile podređene pojedincima u proteklih 25 godina ili na SDP koji je sto tako krao i zapošljavao na budžet rodbinu i patijske vojnike a država i njene institucije im bile manje važne od partije i pojedinaca.
I onda dođu ovi neki mrsimudani iz EU i SAD i kažu: "Glasajte! Sudbina BiH je u vašim rukama."
I onda dođu ovi neki mrsimudani iz EU i SAD i kažu: "Glasajte! Sudbina BiH je u vašim rukama."
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#41429 Re: SDP
Tarzo wrote:Izbor prosječnog čovjeka u federaciji BiH sveden na SDA - koji su dokazano krali, zapošljavali na budžet rodbinu i patijske vojnike a država i njene institucije bile podređene pojedincima u proteklih 25 godina ili na SDP koji je sto tako krao i zapošljavao na budžet rodbinu i patijske vojnike a država i njene institucije im bile manje važne od partije i pojedinaca.
- johntra
#41430 Re: SDP
Mnogo si smiješan ako je to najveći problem...nezgrapno sročena konstatacija..mada, nakon otpora od strane zelenih o usvajanju seta antikorupcionih zakona, a posebno Zakona o oduzimanju nelegalno stečene imovine, i ja bi svašta rekao...doduše, sad se SDA potrudila da se taj zakon primjenjuje od 1. jula sljedeće godine...a zašto? pa zato što će tim zakonom najviše biti oduzete imovine njihovim sumnjivim finansijerima i peračima para...od Budnje, pa sve do Al Šitija...Prpa.ba wrote:"Izvinite, ali nama se zuri".johntra wrote:Po čemu su veće zlo? Njima jedino ne treba halaliti koaliciju sa tim sa kojima ih ovdje poredimo, ništa više...ili želiš reći da je sada drastično bolje nego za tih pet godina vlasti??? samo me zanima odakle izvuče pet godina, ali haj...možda je tebi sad bolje, ali čitavoj državi sigurno nije...Da se bezglavo uhljebljivanje i pljackanje usporilo, jeste. Pet godina racunajuci i kratku karijeru SDP-ovskog otpada zvanog DF (sto ih cini otpadom otpada
). Nije mi bolje, ali makar mi nije ni gore.
- johntra
#41431 Re: SDP
Daj mi malo droge tvoje, molim te...čuj Nikšić godi od Fadila...KatarinaKosaca wrote:To sto SDA ekonomski radi je nista, ali SDP je radio.minus beskonacno. Novalic je los, Niksic tri x gori. Crnadak nesto i otputuje i pozove nekog Lagumdzija je kadrovirao 4 godine. Za BIH ucinio samo nazadak. Ovakvih primjera ima puno, ali mi se, fakat,.ne da, jer cu preuzeti ulogu djavoljeg odvjetnika sto ne zelim. Ipak ne iznenadjuje da prizivateljica kristalne noci Bosnjacima preferira SDP jer, fakat lako bi to dozvolili da se uradi jednom narodu. Ukratko lopovsko mafijaska banda krvozedna vlasti i diktature, jednoumlja i u tom pogledu vrlo asocira na Sjevernu Koreju.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#41432 Re: SDP
Do prije 6 mjeseci bi odgovorila isto.Banksy wrote:Isti su, ista banda kao SDA. Jedina je razlika ona svjetonazorska + ideologija, zapravo fasada ideologije iza koje se sakrivaju, a koja se ipak, nekad, na terenu i manifestira što nije zanemarivo. Da moram birati, od sveg ponuđenog, teška srca priznajem da bih vjerovatno, na kraju, zaokružila SDP, pa kakvi god da su...![]()
edit: (Odoh sad da se stidim ...)
Sada SDP poistovjecujem sa sprdnjom a ozbiljna sam osoba tako da ne bih birala..
LP.
- Banksy
#41433 Re: SDP
Ma ne bih ja nikad ovako odgovorila, ne bih ni sad...sabina1 wrote:Do prije 6 mjeseci bi odgovorila isto.Banksy wrote:Isti su, ista banda kao SDA. Jedina je razlika ona svjetonazorska + ideologija, zapravo fasada ideologije iza koje se sakrivaju, a koja se ipak, nekad, na terenu i manifestira što nije zanemarivo. Da moram birati, od sveg ponuđenog, teška srca priznajem da bih vjerovatno, na kraju, zaokružila SDP, pa kakvi god da su...![]()
Sada SDP poistovjecujem sa sprdnjom a ozbiljna sam osoba tako da ne bih birala..
LP.
Da, tačno, danas su zaista za podsmijeh.
A da moraš birati?
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#41434 Re: SDP
Vec znas za koga glasam a par puta sam razmisljala fakat da je u pitanju zivot ili smrt SDA ili SDP za koga.....SDPu zbog ideologije i samo ideologije uvijek plus ali samo plus ne i glas.Banksy wrote:Ma ne bih ja nikad ovako odgovorila, ne bih ni sad...sabina1 wrote:Do prije 6 mjeseci bi odgovorila isto.Banksy wrote:Isti su, ista banda kao SDA. Jedina je razlika ona svjetonazorska + ideologija, zapravo fasada ideologije iza koje se sakrivaju, a koja se ipak, nekad, na terenu i manifestira što nije zanemarivo. Da moram birati, od sveg ponuđenog, teška srca priznajem da bih vjerovatno, na kraju, zaokružila SDP, pa kakvi god da su...![]()
LP.![]()
Da, tačno, danas su zaista za podsmijeh.
A da moraš birati?
Svaki glas za njih me skupo kostao i duboko razocarao....shvatila sam da moj glas za njih njima ne predstavlja nista kao ni desetine hiljada drugih...jednostavno ne bih glasala pravila bih se da glasam crtala bih cvijece....
LP
- KatarinaKosaca
#41435 Re: SDP
Za to su vec zaduzeni partijski drugovi. Gudra, off shore, deal reket itd......johntra wrote:
Daj mi malo droge tvoje, molim te..:
- Better Man
#41436 Re: SDP
Pa goreg Premijera Federacija od Novalića nije imala. Na dobrom putu je da nadmaši i Brankovića i Mujezinovića.KatarinaKosaca wrote:To sto SDA ekonomski radi je nista, ali SDP je radio.minus beskonacno. Novalic je los, Niksic tri x gori. Crnadak nesto i otputuje i pozove nekog Lagumdzija je kadrovirao 4 godine. Za BIH ucinio samo nazadak. Ovakvih primjera ima puno, ali mi se, fakat,.ne da, jer cu preuzeti ulogu djavoljeg odvjetnika sto ne zelim. Ipak ne iznenadjuje da prizivateljica kristalne noci Bosnjacima preferira SDP jer, fakat lako bi to dozvolili da se uradi jednom narodu. Ukratko lopovsko mafijaska banda krvozedna vlasti i diktature, jednoumlja i u tom pogledu vrlo asocira na Sjevernu Koreju.
- KatarinaKosaca
#41437 Re: SDP
Daj mi jedan Niksicev rezultat....samo jedan. Evo ti jedan Novalicev. Pripravnicki staz se u birou za zaosljavanje gleda na tv prijemniku i ima veliki broj ponuda. Dalje necu jer cu se nehtijuci ovim vasim konstatacojama bez primjera ili argumenta pretvoriti u djavoljeg odvjetnika. Stopa nezaposlenosti u Niksicevo doba je bila rekordna kao i rekordan broj stranackih uhljebljenja bez konkursaBetter Man wrote:[
Pa goreg Premijera Federacija od Novalića nije imala. Na dobrom putu je da nadmaši i Brankovića i Mujezinovića.
- Better Man
#41438 Re: SDP
Jedan od rijetkih Nikšičevih rezultata je gradnja autoputa i tu su stvarno radili dobro. Imao je on još finih zamisli, ali ih nije mogao sprovesti od partnera iz SDA. Ako ništa barem nije bio bahat i gledao te s visoka i moglo se s njim porazgovarati. Novalić od početka krši sve moguće Zakone i propise i nije ni čudo što mu sve sudovi obaraju. Sama činjenica da sve naknade koja je prošla Vlada smanjila ili ukinula za funkcionere, Novalićeva Vlada ne samo da ponovo uvodi, već ih još i povečava. Evo više od godinu dana nisu u stanju da nastave gradnju autoputa, a da ne govorim da je imenovao savjetnike od kojih su neki pod krivičnim prijavama i da kad više zakonski nije mogao imenovati savjetnika, angažovao je čovjeka na ugovor o djelu i to čovjeka koji ima vlastiti biznis i što je još gore čovjeka koji nogom neće nikad ući u zgradu Vlade, niti će išta raditi, a mjesečno će primati 2500 KM. I sve što radi Novalićeva Vlada se svodi na uhljebljavanje podobnih i uštedama preko leđa običnih ljudi i pljačka istih kako bi zadovoljili svoje prohtjeve i povečali sebi primanja. Nema ništa pozitivno što je ova nova Vlada uradila. Izgleda da ćemo mi žaliti za Nikšićem, koji je bio također loš, ali barem je imao nekih ok stvari, dok ovi nemaju ništa dobro i samo su puki servis želja Dragana Čovića i HDZ-a. Evo uzmimo KS. Jeli SDP kriv što je on uništen ili SDA koja je bila postavila Suada Zeljkovića za premijera, čovjeka koji je toplane zavio u crno i to isto učinio sa KS.KatarinaKosaca wrote:Daj mi jedan Niksicev rezultat....samo jedan. Evo ti jedan Novalicev. Pripravnicki staz se u birou za zaosljavanje gleda na tv prijemniku i ima veliki broj ponuda. Dalje necu jer cu se nehtijuci ovim vasim konstatacojama bez primjera ili argumenta pretvoriti u djavoljeg odvjetnika. Stopa nezaposlenosti u Niksicevo doba je bila rekordna kao i rekordan broj stranackih uhljebljenja bez konkursaBetter Man wrote:[
Pa goreg Premijera Federacija od Novalića nije imala. Na dobrom putu je da nadmaši i Brankovića i Mujezinovića.
- KatarinaKosaca
#41439 Re: SDP
Gomila spinova i poluistina kao i totalnih neistina (moglo se sa njim razgovarati. A on bjezao u Mostar od vruceg krompira
,) autoput je samo SDP promidzba i svojatanje. Ko sta zamislja ne pika se to nego rezultati
i napisah jasno mecete me uvuci u advokaturu SDA papaka koliko gpd sad mastali kako je SDP dobar 
-
mario001
#41440 Re: SDP
Gradnja autoputa???KatarinaKosaca wrote:Gomila spinova i poluistina kao i totalnih neistina (moglo se sa njim razgovarati. A on bjezao u Mostar od vruceg krompira,) autoput je samo SDP promidzba i svojatanje. Ko sta zamislja ne pika se to nego rezultati
![]()
i napisah jasno mecete me uvuci u advokaturu SDA papaka koliko gpd sad mastali kako je SDP dobar
SDP je dosoa na vlast u trenutku kada je trebalo samo raspisati tendere za gradnju, lovu, projekte, i sve ostalo im je ostavio Trhulj koji je tada bio direktor...
- KatarinaKosaca
#41441 Re: SDP
pa zato mu i kazem da se kite tudjim perjem i spinuju. samo bih voljela znati u cemu su ti ljudi proveli 4 godine po 8 sati dnevno....mario001 wrote:Gradnja autoputa???KatarinaKosaca wrote:Gomila spinova i poluistina kao i totalnih neistina (moglo se sa njim razgovarati. A on bjezao u Mostar od vruceg krompira,) autoput je samo SDP promidzba i svojatanje. Ko sta zamislja ne pika se to nego rezultati
![]()
SDP je dosoa na vlast u trenutku kada je trebalo samo raspisati tendere za gradnju, lovu, projekte, i sve ostalo im je ostavio Trhulj koji je tada bio direktor...
-
Novak20
#41442 Re: SDP
mario001 wrote:Gradnja autoputa???KatarinaKosaca wrote:Gomila spinova i poluistina kao i totalnih neistina (moglo se sa njim razgovarati. A on bjezao u Mostar od vruceg krompira,) autoput je samo SDP promidzba i svojatanje. Ko sta zamislja ne pika se to nego rezultati
![]()
Kamen temeljac za gradnju autoputa između Sarajeva i Zenice u sklopu koridora 5C tadašnji federalni premijer Edhem Bičakčić položio je 4. januara 2000. godine. Cijelu deceniju kasnije, BiH ima izgrađeno tek oko 40 kilometara tog autoputa, što znači da je godišnje građeno svega oko četiri kilometra
Trhulj je ostao u Vladi od 2010-14 samo na još jačoj poziciji.
- madner
#41443 Re: SDP
Znaci bice opet solidna priprema, taman 2022 da se opet zahukta sa nekih 30 km. 
Last edited by madner on 24/06/2016 09:37, edited 1 time in total.
- JThomas
#41444 Re: SDP
dinamika radova, kad se sve sabere i gleda u cjelini, najblaže rečeno nije za pohvalu, ni jednim ni drugim...
- KB9
#41445 Re: SDP
sreca pa je sdp bio vlast i uradio veliko nista pa sad mogu samo ovim ljudim kratkorocnog pamcenja prodavat pricu kako bi oni sad mogli i znali radit pravi poso 
- madner
#41446 Re: SDP
Daleko od toga, no da nije nista pripremljeno nije izgovor nakon dvije godine.JThomas wrote:dinamika radova, kad se sve sabere i gleda u cjelini, najblaže rečeno nije za pohvalu, ni jednim ni drugim...
- johntra
#41447 Re: SDP
Joj jesi mi ga šuknula, neću više nikad na forum doćiKatarinaKosaca wrote:Za to su vec zaduzeni partijski drugovi. Gudra, off shore, deal reket itd......johntra wrote:
Daj mi malo droge tvoje, molim te..:
- johntra
#41448 Re: SDP
naravno, ukoliko nam je jedino štivo Avaz i Faktor, onda možemo razmišljati o tome da će ljevica nestati...Opetja033 wrote:
To je tvoja subjektivna ocjena. Izbori u oktobru ce pokazati sta vecina gradjana misli. A dovoljno je reci to da postoji objektivna mogucnost da po prvi put od 1990. godine ljevica u FBiH bude potpuno obrisana, tj postoji mogucnost da nijedan nacelnik/gradonacelnik u vecem entitetu ne bude izabran iz redova ljevicarskih stranaka.
Realna mogucnost je jedna apsurdna situacija u kojoj bi SDP po tom scenariju mogao imati vise nacelnika u RS-u (Vukosavlje) nego u FBiH.
Dakle ne mozes govoriti u ime drzave, nego u svoje licno ime. Narod ce u oktobru pokazati sta misli o ljevicarskoj alternativi.
nikad na ovim prostorima ljevića neće nestati, može biti samo slabija ili jača, što je potpuno prirodno..
samo me zanima na čemu temeljiš te svoje ocjene...uostalom, sačekat ćemo oktobar, pa ćemo vidjeti ko je bio u pravu...
- johntra
#41449 Re: SDP
bla, bla, bla...uporedi vlast SDA u ove dvije godine i SDP-a u četiri godine, sve će ti se samo kazati...ali, haj nek je tebi i dalje dobro..Prpa.ba wrote:
"Izvinite, ali nama se zuri".Da se bezglavo uhljebljivanje i pljackanje usporilo, jeste. Pet godina racunajuci i kratku karijeru SDP-ovskog otpada zvanog DF (sto ih cini otpadom otpada
). Nije mi bolje, ali makar mi nije ni gore.
- madner
#41450 Re: SDP
Pa da ne dobije ni jednog nacelnika, to ne znaci da nema birackog tjela.