SDP
- johntra
#41102 Re: SDP
Jeste, ali je isto tako ozbiljno što na njen rad i djelovanje Hamdija nema nikakav uticaj...sad pogotovo, jer se o svom jadu zabavio...Banksy wrote:Jel' to ozbiljno ...
- Banksy
#41103 Re: SDP
Pa to je stvarno sve trebalo bagerom poravnat i zalit betonom, ko radioaktivni otpad ...
-
The BEN10
#41104 Re: SDP
"...SDP je stranka koja nema alternativu": Dnevnik FBiH, voditeljica Aida Mujan mensčini...
-
mario001
#41105 Re: SDP
Njen suprug je bio kandidat SDA za direktora TVSAPrpa.ba wrote:Pa mozda se i jesu reformisali, druga je stvar sto u clanstvu i nemaju nista drugo osim profesionalnih uhljeba.![]()
-
The BEN10
#41106 Re: SDP
Jarane, dvije hefte nije napisano ništa, na ovom nekad najužarenijem topicu čitavog foruma.
U međuvremenu, Ava3 ih pere na ruke. Varkinom...
http://www.avaz.ba/clanak/234631/beslag ... a-izborima
U međuvremenu, Ava3 ih pere na ruke. Varkinom...
Kako se primiče trenutak objave kandidatskih lista za naredne izbore, sve se više zakuhava u tuzlanskom SDP-u. Uprkos svojevremenom stavu da njihov kandidat za gradonačelnika neće peti put biti Jasmin Imamović, zbog brojnih promašaja, lošeg rezultata na prošlim izborima i pada ugleda stranke, kampanja koju je odavno pokrenuo aktuelni gradonačelnik Tuzle upućuje na zaključak da će se ponovo naći na izbornim listama.
Naime, samopregalačkim radom, i po danu i po noći, seizi tuzlanskog beglerbega Jasmina Imamovića su, kako nezvanično saznaje portal Tuzlalive.ba, uspjeli obezbijediti većinu u Gradskom odboru SDP-a. To znači da bi danas članovi Odbora, koji obožavaju lik i djelo J.I., mogli donijeti odluku da njihov kandidat za gradonačelnika bude Imamović ili Čaušesku, kako ga zove Selim Bešlagić.
No, upravo je Bešlagić svojevremeno, zahvaljujući svom autoritetu, prvog zapisničara svog kabineta predložio za svog nasljednika. Narodski rečeno, nasljednika je napravio od spaljene žice!
- To mi je jedan od velikih promašaja u procjeni ljudi - ističe Bešlagić za tuzlanski portal.
Kako komentarišete nagli zaokret u Gradskom SDP-u?
- Mi smo se, uz prisustvo samog Imamovića zvanog Čaušesku, dogovorili da on ne može biti kandidat za gradonačelnika na ovim izborima i treba da se povuče zbog evidentnih promašaja u radu i katastrofalnih rezultata tuzlanskog SDP na općim izborima. I on se složio s time. Također, zaključili smo na sastanku sa predsjednikom SDP-a Nerminom Nikšićem, da se predloži drugi kandidat, jer je Čaušesku dojadio i svojim najbližim saradnicima, a kamo li građanima.
Kako je došlo do promjene ovog stava?
- Prvo da kažem da sam pristao da budem nosilac liste za Gradsko vijeće kako bih pomogao oporavku SDP-a. To je bilo pod uslovom da imamo novog kandidata za gradonačelnika. Čak sam bio namjeran da to bude i Enver Bijedić. Onda su počela lobiranja, igre ispod žita itd. Tako se došlo i do većine, a to treba da potvrdi i današnja sjednica Gradskog odbora SDP koja za gradonačelnika namjerava opet predložiti Čaušeskua. Sinoć me je zvao Slađan Ilić, predsjednik Gradskog odbora i obavijestio me o današnjoj sjednici. Ja sam rekao svoj stav i neka se j..u bez mene. U tome neću da sudjelujem! Ja sam principijelan čovjek i od svojih stavova ne odustajem.
Znači, ako kandidat ne bude Imamović, Vi ste spremni da budete nosilac liste?
- Naravno. U tom slučaju i koalicija sa DF-om ne bi bila upitna. Ovako, još ne mogu vjerovati da bi svoj stav promijenio i Željko Komšić, kada je riječ o zajedničkom kandidatu za gradonačelnika Tuzle. Ne vjerujem da bih "prodao veru za večeru"! Ali, kakvo je vrijeme došlo, sve je moguće. No, ostavimo to za sutra - prekosutra kada će se sva ta mutna voda razbistriti - kaže Bešlagić.
- KB9
#41107 Re: SDP
kakav je to hamelj od ljudi u politici, prosto ne mozes vjerovat 
-
VjecitiStudent
#41108 Re: SDP
Sva predizborna kampanja i rad SDP-a se sveo na obilježavanje godišnjica iz 2. svj. rata.
4. maja nakon tolikih godina pauze svo se rukovodstvo SDP-a okupilo oko Titove biste u dvorištu kasarne.
Tito da sutra iz groba izađe, prvo bi njih pohapsio ...
4. maja nakon tolikih godina pauze svo se rukovodstvo SDP-a okupilo oko Titove biste u dvorištu kasarne.
- Banksy
#41109 Re: SDP
Bili su vlast, nije im trebalo, nisu bili u stanju u vrijeme mandata ni smeće s Vraca očistiti, kamoli šta popraviti i obnoviti, banda prevarantska ... http://www.slobodnaevropa.org/content/z ... 78345.htmlVjecitiStudent wrote:Sva predizborna kampanja i rad SDP-a se sveo na obilježavanje godišnjica iz 2. svj. rata.![]()
4. maja nakon tolikih godina pauze svo se rukovodstvo SDP-a okupilo oko Titove biste u dvorištu kasarne.![]()
-
Cohers
#41110 Re: SDP
Od slučajno prolazećeg kvislinga Lagumdžije Izetbegovića gori je, samo, njegov poganac nad pogancima, Nermin Nikšić.
- fosna2014
#41111 Re: SDP
Narod se pomirio sa sudbinom. Sa SDA bar znas sta imas ali i sta nemas.The BEN10 wrote:Jarane, dvije hefte nije napisano ništa, na ovom nekad najužarenijem topicu čitavog foruma.
U međuvremenu, Ava3 ih pere na ruke. Varkinom...![]()
Kako se primiče trenutak objave kandidatskih lista za naredne izbore, sve se više zakuhava u tuzlanskom SDP-u. Uprkos svojevremenom stavu da njihov kandidat za gradonačelnika neće peti put biti Jasmin Imamović, zbog brojnih promašaja, lošeg rezultata na prošlim izborima i pada ugleda stranke, kampanja koju je odavno pokrenuo aktuelni gradonačelnik Tuzle upućuje na zaključak da će se ponovo naći na izbornim listama.
Naime, samopregalačkim radom, i po danu i po noći, seizi tuzlanskog beglerbega Jasmina Imamovića su, kako nezvanično saznaje portal Tuzlalive.ba, uspjeli obezbijediti većinu u Gradskom odboru SDP-a. To znači da bi danas članovi Odbora, koji obožavaju lik i djelo J.I., mogli donijeti odluku da njihov kandidat za gradonačelnika bude Imamović ili Čaušesku, kako ga zove Selim Bešlagić.
No, upravo je Bešlagić svojevremeno, zahvaljujući svom autoritetu, prvog zapisničara svog kabineta predložio za svog nasljednika. Narodski rečeno, nasljednika je napravio od spaljene žice!
- To mi je jedan od velikih promašaja u procjeni ljudi - ističe Bešlagić za tuzlanski portal.
Kako komentarišete nagli zaokret u Gradskom SDP-u?
- Mi smo se, uz prisustvo samog Imamovića zvanog Čaušesku, dogovorili da on ne može biti kandidat za gradonačelnika na ovim izborima i treba da se povuče zbog evidentnih promašaja u radu i katastrofalnih rezultata tuzlanskog SDP na općim izborima. I on se složio s time. Također, zaključili smo na sastanku sa predsjednikom SDP-a Nerminom Nikšićem, da se predloži drugi kandidat, jer je Čaušesku dojadio i svojim najbližim saradnicima, a kamo li građanima.
Kako je došlo do promjene ovog stava?
- Prvo da kažem da sam pristao da budem nosilac liste za Gradsko vijeće kako bih pomogao oporavku SDP-a. To je bilo pod uslovom da imamo novog kandidata za gradonačelnika. Čak sam bio namjeran da to bude i Enver Bijedić. Onda su počela lobiranja, igre ispod žita itd. Tako se došlo i do većine, a to treba da potvrdi i današnja sjednica Gradskog odbora SDP koja za gradonačelnika namjerava opet predložiti Čaušeskua. Sinoć me je zvao Slađan Ilić, predsjednik Gradskog odbora i obavijestio me o današnjoj sjednici. Ja sam rekao svoj stav i neka se j..u bez mene. U tome neću da sudjelujem! Ja sam principijelan čovjek i od svojih stavova ne odustajem.
Znači, ako kandidat ne bude Imamović, Vi ste spremni da budete nosilac liste?
- Naravno. U tom slučaju i koalicija sa DF-om ne bi bila upitna. Ovako, još ne mogu vjerovati da bi svoj stav promijenio i Željko Komšić, kada je riječ o zajedničkom kandidatu za gradonačelnika Tuzle. Ne vjerujem da bih "prodao veru za večeru"! Ali, kakvo je vrijeme došlo, sve je moguće. No, ostavimo to za sutra - prekosutra kada će se sva ta mutna voda razbistriti - kaže Bešlagić.
- nemampojma0
#41112 Re: SDP
Jao Selime..jel Kuko bas tako naredio?
SBB-SDA rezija...Kuko osmislio, Avaz promovisao, a Selim hajrovao.
SBB-SDA rezija...Kuko osmislio, Avaz promovisao, a Selim hajrovao.
- Banksy
#41113 Re: SDP
Na nekoliko tema ovih dana vidim isto razmišljanje, i to kod pametnih, mislećih ljudi. To je jako loš trend. Nek se ''narod'' miri s čim hoće, ali bar ovo pameti što ima trebalo bi naglasiti da to nije dobar rezon i da Bosni, dugoročno, ne može donijeti ništa dobro.fosna2014 wrote:
Narod se pomirio sa sudbinom. Sa SDA bar znas sta imas ali i sta nemas.
Ima imena na listama, ima samostalnih kandidata, može se opet nešto probrati, a da nije SDA.
- fosna2014
#41114 Re: SDP
Pricas iz perspektive novinarke, a ne prosjecnog seljaka ili radnika ove drzave. Prosjecni stanovnik zeli da radi i da prezivi nekako mjesec i on ne gleda kako da dodje do posla i ko mu je dao posao, nego da ga ima! Tu SDA ima prednost najvecu jer su oni njima ("malim ljudima") zakon. SDA je vrlo dobra u tome da previre zakon i uvuce ostale u svoj kriminalni krug. Nazalost ne postoji boji nacin u BiH da nesto imas nego tako (naravno uz iznimke).Banksy wrote:Na nekoliko tema ovih dana vidim isto razmišljanje, i to kod pametnih, mislećih ljudi. To je jako loš trend. Nek se ''narod'' miri s čim hoće, ali bar ovo pameti što ima trebalo bi naglasiti da to nije dobar rezon i da Bosni, dugoročno, ne može donijeti ništa dobro.fosna2014 wrote:
Ima imena na listama, ima samostalnih kandidata, može se opet nešto probrati, a da nije SDA.
Ja razumijem te ljude. I razumijem zasto glasaju za SDA.
-
putokaz1
#41115 Re: SDP
Ja ih ne razumijem,obeća mu SDA posao,prevari jednom,drugi puta,....dvasetdrugi puta,i opet glasaju za nju
nerazumijem
sdp prevario narod 2010 i nema ga više
nerazumijem
- Banksy
#41116 Re: SDP
Razumijem i ja da su ih nakačili na budžet i kupili do kraja života, kao što razumijem i Hitlera, turbofolk i Cecu, ali nikada neću reći da je to dobro i poželjno ponašanje.fosna2014 wrote:Pricas iz perspektive novinarke, a ne prosjecnog seljaka ili radnika ove drzave. Prosjecni stanovnik zeli da radi i da prezivi nekako mjesec i on ne gleda kako da dodje do posla i ko mu je dao posao, nego da ga ima! Tu SDA ima prednost najvecu jer su oni njima ("malim ljudima") zakon. SDA je vrlo dobra u tome da previre zakon i uvuce ostale u svoj kriminalni krug. Nazalost ne postoji boji nacin u BiH da nesto imas nego tako (naravno uz iznimke).Banksy wrote:Na nekoliko tema ovih dana vidim isto razmišljanje, i to kod pametnih, mislećih ljudi. To je jako loš trend. Nek se ''narod'' miri s čim hoće, ali bar ovo pameti što ima trebalo bi naglasiti da to nije dobar rezon i da Bosni, dugoročno, ne može donijeti ništa dobro.fosna2014 wrote:
Ja razumijem te ljude. I razumijem zasto glasaju za SDA.
-
VjecitiStudent
#41117 Re: SDP
Konačno pametan potez menađera Nermina, otvorene nove prostorije SDP-a, odmah pored Jagode. 
- Bosanski_kralj
#41118 Re: SDP
U ovome je ključna razlika između prosječnog glasača SDA i prosječnog glasača SDP-a. Glasači SDP-a su odmah kaznili nerad, lopovluk, nepotizam...dok SDA radi sve to i još punog gore 20 i više godina, ali kazne nema.putokaz1 wrote:Ja ih ne razumijem,obeća mu SDA posao,prevari jednom,drugi puta,....dvasetdrugi puta,i opet glasaju za nju
nerazumijem
- fosna2014
#41119 Re: SDP
Velike su razlike između crvenih i zelenih glasača. Može biti samo dobro po SDP. Dugoročno gledano.Bosanski_kralj wrote:U ovome je ključna razlika između prosječnog glasača SDA i prosječnog glasača SDP-a. Glasači SDP-a su odmah kaznili nerad, lopovluk, nepotizam...dok SDA radi sve to i još punog gore 20 i više godina, ali kazne nema.putokaz1 wrote:Ja ih ne razumijem,obeća mu SDA posao,prevari jednom,drugi puta,....dvasetdrugi puta,i opet glasaju za nju
nerazumijem
- KB9
#41120 Re: SDP
ma kako moze bit dobro, ni na mapi ih nema
- fosna2014
#41121 Re: SDP
Imaće uvijek svojih 100.000 glasača. Sve zavisi od njih koliko će napredovati. Toliko su povjerenje glasača izdali da će im trebati dobra podloga u budućnosti. Svaka stranka bi trebala prolaziti kroz ovo što SDP trenutno doživljava. Naravno, to mogu samo velike stranke preživjeti.KB9 wrote:ma kako moze bit dobro, ni na mapi ih nema
-
VjecitiStudent
#41122 Re: SDP
A vi ćete ko biva, preživjeti ovo?fosna2014 wrote:Imaće uvijek svojih 100.000 glasača. Sve zavisi od njih koliko će napredovati. Toliko su povjerenje glasača izdali da će im trebati dobra podloga u budućnosti. Svaka stranka bi trebala prolaziti kroz ovo što SDP trenutno doživljava. Naravno, to mogu samo velike stranke preživjeti.KB9 wrote:ma kako moze bit dobro, ni na mapi ih nema
-
Cohers
#41123 Re: SDP
Sveta Demonkratska Alijansa velekvislinga Izetbegovića i njena proteza za maloumne - sa slučajnoprolazećim Lagumdžijom Izetbegovićem i njegovim pogancem nad pogancima, Nermonom Nikšićem - su najmasovniji grobari bh-društva i bh-države u njihovoj historiji. I sve dok taj tvoj narod ne bude sam sebi upamet urezao tu činjenicu, bit će na granici biološkog opstanka.Bosanski_kralj wrote:U ovome je ključna razlika između prosječnog glasača SDA i prosječnog glasača SDP-a. Glasači SDP-a su odmah kaznili nerad, lopovluk, nepotizam...dok SDA radi sve to i još punog gore 20 i više godina, ali kazne nema.putokaz1 wrote:Ja ih ne razumijem,obeća mu SDA posao,prevari jednom,drugi puta,....dvasetdrugi puta,i opet glasaju za nju
nerazumijem
Naravno, Izetbegovićevih proteza za maloumne (koji su danas globalno u modi kada su izbori u pitanju!) je više i sve su metastazirale iz zloćudnog sda-legla: Silajdžić, Halilović, Dodik, Radončić, Bičakčić, Latić, ... Zato je jedno od oslobodilačkih rješenja, sljedeće:
https://smrtdemonkratijislobodademokrat ... press.com/
- fosna2014
#41124 Re: SDP
Socijaldemokratija ce prezivjeti u svakom slucaju.VjecitiStudent wrote:A vi ćete ko biva, preživjeti ovo?fosna2014 wrote:Imaće uvijek svojih 100.000 glasača. Sve zavisi od njih koliko će napredovati. Toliko su povjerenje glasača izdali da će im trebati dobra podloga u budućnosti. Svaka stranka bi trebala prolaziti kroz ovo što SDP trenutno doživljava. Naravno, to mogu samo velike stranke preživjeti.KB9 wrote:ma kako moze bit dobro, ni na mapi ih nema
-
Cohers
#41125 Re: SDP
Kada je u pitanju socijaldemokratija u BiH, od Lagumdžije Izetbegovića i Dodika Miloševića samo joj je veći neprijatelj Nermin Nikšić. On će joj vječno uzglavlje žigosati svastikom.fosna2014 wrote: Socijaldemokratija ce prezivjeti u svakom slucaju.