Ovaj glaso za SDP i SDA, po pola. I pravda se što je glaso za SDPThe Realist wrote:Ja sam glasao za SDP, tj. za neke njihove ljude samo zato što su mi kolege, inače ne bih nikada (a i to je bilo pola za njih, pola za načelnika iz druge stranke - Efendića - prije nego što neko krene iz koje je stranke, to meni nije bilo bitno, imao je ubjedljivo najbolji program, a da li ću opet glasati za njega zavisi od toga da li će neke stvari ispuniti koje je rekao, a te stvari mogu i sam vidjeti).
Moj problem sa SDP-om (a pogotovo kod mladih, gdje očekujem da nešto promijene nekada) što je kod njih sada sve prešlo u patološku mržnju prema protivnicima i sve kritike su samo vođene time, bez da vidim da ih išta drugo zanima i toliko ih je ponijelo, da postaju toliko iracionalni i da ustvari sami po svojoj stranci krenu pljuvati, bez da to uoče. Toliko su time zaluđene da svaki puta kada se pitam da li glasati za njih, ili uopšte ne glasati, radije neću glasati uopšte (govorim o državnom nivou, kod lokalnog uvijek možeš gledati pojedinca, ili barem imaš bolji uvid u neke stvari).
Prisustvovao sam jednom njihovom stranačkom skupu (to je ujedno i jedini stranački skup bilo koje stranke da sam prisustvovao), kojem je prisustvovao i Lagumdžija i njihov govor mi je samo mučninu izazvao. Za vrijeme govora je održavan skup SDA na drugoj strani grada, da bi govornici SDP-a bukvalno govorili ONI TAMO ŠTO SU SE OKUPILI PREKO u takvom tonu, kao da se radi o stoci, ne o ljudima.
Možda bi se ovo gore moglo drugačije tretirati da nakon izbora u kojima izgube, ljudi koji su se kandidovali u ime njih ne postavljaju statuse kako su birači ovce, seljaci, nepismeni,....., tak da vrlo lako možemo ove dvije stvari povezati.
I kako oni očekuju da neko ko je na prošlim izborima glasao za SDA, ili nekoga drugog, a odlučio je promijeniti stranku, odluči da glasa za njih? Radije neće uopšte glasati, nego za nekoga ko te naziva ovcom, seljakom i slično.
Ovo i jeste razlog što mene lokalni izbori zanimaju, dok ovi na državnom nivou jednostavno nivou me jednostavno ne privlače, jer ne znam za koga da se odlučim. DF mi je bio zanimljiv, ali radi Suljagića nisam mogao, jer kad ti je on u vrhu stranke, ne znam šta dalje očekivati (a nakon svega što se desilo nakon ovih izvora, još više mi na ublehaše vuku, nego ranije i još se udružili sa SDP-om). Naša Stranka mi je isto zanimljiva bila, ali opet mi se ne sviđa Ćudićka nikako, tako da ne znam šta uraditi na sljedećim izborima i vrlo lako da ću ostati u kući.
A kod SDA ga privuko program