SDP

Maystor

#40801 Re: SDP

Post by Maystor »

The Realist wrote:Ja sam glasao za SDP, tj. za neke njihove ljude samo zato što su mi kolege, inače ne bih nikada (a i to je bilo pola za njih, pola za načelnika iz druge stranke - Efendića - prije nego što neko krene iz koje je stranke, to meni nije bilo bitno, imao je ubjedljivo najbolji program, a da li ću opet glasati za njega zavisi od toga da li će neke stvari ispuniti koje je rekao, a te stvari mogu i sam vidjeti).

Moj problem sa SDP-om (a pogotovo kod mladih, gdje očekujem da nešto promijene nekada) što je kod njih sada sve prešlo u patološku mržnju prema protivnicima i sve kritike su samo vođene time, bez da vidim da ih išta drugo zanima i toliko ih je ponijelo, da postaju toliko iracionalni i da ustvari sami po svojoj stranci krenu pljuvati, bez da to uoče. Toliko su time zaluđene da svaki puta kada se pitam da li glasati za njih, ili uopšte ne glasati, radije neću glasati uopšte (govorim o državnom nivou, kod lokalnog uvijek možeš gledati pojedinca, ili barem imaš bolji uvid u neke stvari).

Prisustvovao sam jednom njihovom stranačkom skupu (to je ujedno i jedini stranački skup bilo koje stranke da sam prisustvovao), kojem je prisustvovao i Lagumdžija i njihov govor mi je samo mučninu izazvao. Za vrijeme govora je održavan skup SDA na drugoj strani grada, da bi govornici SDP-a bukvalno govorili ONI TAMO ŠTO SU SE OKUPILI PREKO u takvom tonu, kao da se radi o stoci, ne o ljudima.

Možda bi se ovo gore moglo drugačije tretirati da nakon izbora u kojima izgube, ljudi koji su se kandidovali u ime njih ne postavljaju statuse kako su birači ovce, seljaci, nepismeni,....., tak da vrlo lako možemo ove dvije stvari povezati.

I kako oni očekuju da neko ko je na prošlim izborima glasao za SDA, ili nekoga drugog, a odlučio je promijeniti stranku, odluči da glasa za njih? Radije neće uopšte glasati, nego za nekoga ko te naziva ovcom, seljakom i slično.

Ovo i jeste razlog što mene lokalni izbori zanimaju, dok ovi na državnom nivou jednostavno nivou me jednostavno ne privlače, jer ne znam za koga da se odlučim. DF mi je bio zanimljiv, ali radi Suljagića nisam mogao, jer kad ti je on u vrhu stranke, ne znam šta dalje očekivati (a nakon svega što se desilo nakon ovih izvora, još više mi na ublehaše vuku, nego ranije i još se udružili sa SDP-om). Naša Stranka mi je isto zanimljiva bila, ali opet mi se ne sviđa Ćudićka nikako, tako da ne znam šta uraditi na sljedećim izborima i vrlo lako da ću ostati u kući.
Ovaj glaso za SDP i SDA, po pola. I pravda se što je glaso za SDP :lol:

A kod SDA ga privuko program :lol: :lol: :lol:
VjecitiStudent

#40802 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:Kakvi golgeteri, lešinari, gol je prazan ...

I jel ovo sad zvanično nastupaju u duetu?

Image
The Realist

#40803 Re: SDP

Post by The Realist »

Maystor wrote:
A kod SDA ga privuko program :lol: :lol: :lol:
Nisam glasao za SDA, glasao sam za osobu koja je dala najbolji program, a koji vrlo lako mogu upratiti je li išta urađeno, ili ne (na državnom nivou je to skoro nemoguće).

Hajde pogledaj izbor ljudi na prošlim izborima za načelnika opštine Novi Grad. Pogledaj šta je ko govorio i kakav su program nudili.
sumirprimus

#40804 Re: SDP

Post by sumirprimus »

Dzaba sve sarajevo je prezeleno...
Sami izgovori i suplja prica....
Bosanski_kralj

#40805 Re: SDP

Post by Bosanski_kralj »

Najjači su ovi što sve i svakog kritikuju, niko im ne valja. Nastavite :thumbup:
drug_profi

#40806 Re: SDP

Post by drug_profi »

Chmoljo wrote:to je tačno.

ne bih se začudio pozitivnoj reakciji većine na javno vješanje nekog kriminalca. ili političara.
Da, Hitler je na samom pocetku organizovao (jel ono bjese SA odrede) patrole po ulicama koje su PRVO (prije nego je prica otisla u smjeru holokausta) prebijale svecere, kamatare i kriminalce svih sorti, drugim rjecima, vratile osjecaj pravde i sigurnosti radnom narodu. Naravno i popularnost NSPD-u.

Zamisli sad da ti klix objavi da je grupa momaka sa fantomkama prebila dzeparosa, zatim dilera na drugom kraju grada, zatim lika sto je prosao kroz crveno...
Jbg, ne vjerujem da bi vise od nekoliko liberala diglo galamu.

Sjeti se one dvojice-trojice sa Ilidze od jesenas sto ih mjestani ubise skoro na mrtvo. Nasli ih u jarku haman gologuze i bez svijesti. Nije mi poznato da se neko bunio ili da je policija previse istrazivala.
Tabhana

#40807 Re: SDP

Post by Tabhana »

Jedina iskrena stranka u BiH, do kraja uz SDP. Crvena krv teče mojim venama, ona mi govori, SDP je naš spas.
Banksy

#40808 Re: SDP

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote:Kakvi golgeteri, lešinari, gol je prazan ...

I jel ovo sad zvanično nastupaju u duetu?

Image
Image
Adriatic

#40809 Re: SDP

Post by Adriatic »

Tabhana wrote:Jedina iskrena stranka u BiH, do kraja uz SDP. Crvena krv teče mojim venama, ona mi govori, SDP je naš spas.
Eh kad su oni prestali biti crveni.
Pitanje je da li su ikada i bili.
Moraš uraditi update.
VjecitiStudent

#40810 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Sinoć u Pinkovom Forumu, nekakav im Begic, brani postavljanje Nikšićevog brata do zadnje kapi krvi.

Nogom utući kad god ljevicu spomenu.
JThomas

#40811 Re: SDP

Post by JThomas »

Image

vječiti povedi nas! :D
VjecitiStudent

#40812 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Ma nema rašta sablje krvaviti, ovi će na kraju sami sebe pojesti, pogotovo kad sad krene tuča oko sve manjeg kolača.
Alister ih u crno zavio :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#40813 Re: SDP

Post by JoseMujica »

još kad im Provalič iseli zgradu ostaju goli ko qhurchichi
madner

#40814 Re: SDP

Post by madner »

Jasta ce, vise kirije skupe od svih hodza BiH.

Image

Jaci od Feliksa. :D
sumirprimus

#40815 Re: SDP

Post by sumirprimus »

drugovi,nema vise komunizma.sad je socjal demokracija ne?
da sad ima komunista njonju bi ovako raspravljali... :D
sumirprimus

#40816 Re: SDP

Post by sumirprimus »

u istoriji ovih bogom zaboravljenih i napacenih prostora,jace organizacije nije bilo!
sumirprimus

#40817 Re: SDP

Post by sumirprimus »

madner wrote:Jasta ce, vise kirije skupe od svih hodza BiH.

Image

Jaci od Feliksa. :D
njemu su podmetali onu famoznu nema ljudi nema problema... podmetali.. :D
VjecitiStudent

#40818 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

JoseMujica wrote:još kad im Provalič iseli zgradu ostaju goli ko qhurchichi
Ali im je zato prvi saf pun ko brod, nek ih malo poguraju.
Koliko ono bješe, 10% od 750 miliona, za 20km autoputa,
sumirprimus

#40819 Re: SDP

Post by sumirprimus »

jes svi su isti,lopovi!
banda vlada!
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#40820 Re: SDP

Post by sabina1 »

Maystor wrote: Pokušao sam izvagati, u dvije minute, opravdanost ovog madnerovog poređenja. Jebo sebe, potrefio je! U pet deka :thumbup:
Kako nije....pogodio je u gram...

Ulicno-protestne suze BIVSE zene BIVSEG predsjednika Nase Stranke su pred Bogom , ljudima i zakonom jednaki kao svi aferimi crvenih mundira koji su u u kratkom vremenu dozvolili taj luksuz da koaliraju sa SDA bez da su ikog pitali ili trazili saglasnost , pa nakon sto su im guzice na raznim nivoima osjetili mekocu fotelje , opet sebi dozvolili taj luksuz da koaliraju i sa SBB bez da su ikog pitali i trazili saglasnost. Aktuelnu koaliciju sa SDA u gradu Sarajevo niko ne pominje.
Nebitno u zelji da Lagumdzija dr.Zlatko , Niksic Nermin , Komsic Zeljko , Hadzic Damir , Becirevic Denis , Kamocai Igor , Lulic Haris , Music Fikret i svi ostali zadrze povlastice i privilegije, su sa svojim "kadrovskim rijesenjima" i "ucinkom" uspjeli toliko srozati privredu i drustvo da i danas bolno zalimo za vremenima priglupog Terzica i superhika Ivanica.....njihova zelja za grabljenjem je uspjela da razbije stranku , da im "mc donalds" predsjednik pokupi i ono malo preostalih populistickih glasova.....vladu su znali formirati PUNE DVIJE GODINE a grad , kanton i drzava nisu bili u nikad goroj fizickoj i materijalnoj situaciji nakon SDP-a....da i Suljagic...i taj fantom je iz SDP-a....

Uglavnom suze zene sa protesta koja nema vise nikakve pravne veze sa bivsim predsjednikom NS-a su poptuno jednake kao Zlatko i basibozuci....

Pogodio je vala u miligram.....
Tabhana

#40821 Re: SDP

Post by Tabhana »

Adriatic wrote:
Tabhana wrote:Jedina iskrena stranka u BiH, do kraja uz SDP. Crvena krv teče mojim venama, ona mi govori, SDP je naš spas.
Eh kad su oni prestali biti crveni.
Pitanje je da li su ikada i bili.
Moraš uraditi update.
Samo crveni!

Vratiće se na staze pravog kolosjeka, jer je njihova ideologija najbolja, kud vjetar puše, tu su oni :oops:
vincent_vega

#40822 Re: SDP

Post by vincent_vega »

JoseMujica wrote:još kad im Provalič iseli zgradu ostaju goli ko qhurchichi
Baš goli, a ostaje im zgrada vrijednosti 30 miliona KM, minimum. :D
Rano ste se počeli radovati.
sumirprimus

#40823 Re: SDP

Post by sumirprimus »

samo socijal demokratija...
ima smisla...
sumirprimus